רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קיים דבר כזה? היום בבוקר הלכתי לדואר ופתאום אני רואה מולי מוסטנג שחורה מצוחצחת שניראית כמו GT עם רעש באס של V8 ועיטורים קטנים כאלה בצבע אדום חולפת על פני, אני מסובב את הראש שלי ורואה 2 אגזוזים בצורה מרובעת נמצאים במרכז הטמבון ומעליהם הכיתוב SALEEN (?) באדום. הקיים דבר כזה? יש לו רעש מטריף חושים!
הודעה אחרונה מאת LiorMITO, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Suzuki-Kizashi-2.4/245218/ הגם שכותב שורות אלו אינו נמנה על חסידי סוזוקי למיניהן ולדורותיהן - כנראה שבמקרה הזה מישהו ביפן עשה עבודה טובה מאד. ומאחר וסויפט GTI החביבה אינה מיובאת, כנראה שקיזאשי תהיה היחידה בהיצע הנוכחי שתוכל לעניין גם חובבי הגה, לכשתגיע.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
למה הם חושבים שמשהו יקנה במחיר כזה...ב157 זה גם יותר לרכב הזה.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3518917,00.html?dcRef=ynet. "סגן נשיא בית המשפט המחוזי בחיפה, גדעון גינת, דחה בקשה לאשר תביעה ייצוגית נגד רכבת ישראל, ונימק זאת בין היתר בתרבות האיחורים הנוהגת בישראל. השופט גם קבע כי לוח הזמנים של הרכבת אינו מהווה חוזה מחייב עם הנוסע." "למרות דבריו של השופט הוא קובע כי התרבות בישראל מאופיינת באיחורים רבים, לא רק ברכבת. "במציאות של מדינת ישראל היום לוח הזמנים יוצר אך התחייבות בקירוב של הרכבת, ולא חוזה. מי שנוסע בתחבורה ציבורית מביא בחשבון את האפשרות של איחור. אף אחד אינו באמת מצפה שהאוטובוס שעמו הוא מתכוון לנסוע יגיע לתחנה בזמן הנקוב". " אל תצפו לרכבת/ אוטובוס, אף אחד מהם לא באמת חייב להגיע.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם יש קשר בין גודשי התנועה לבין כישורי הנהיגה או הבנת התנועה של הנהגים? האם תהיה הפחתה משמעותית בגודשי התנועה אם נהגים יתנו לרכבים להשתלב מימין בבטחה,יאותותו,יצמצו פערים,וההיו יותר מרוכזים בכביש ,ינסו להיות יותר קשובים לתנועת הרכבים שלידים? כמובן שאני מבין שאי אפשר למנוע לחלוטין בעזרת נהיגה נכונה את הפקקים אך השאלה היא האם ניתן למצמם אותם באופן מורגש על ידי נהיגה נכונה?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 1 תגובות
- 733 צפיות
אז ככה, היום הלכתי לעשות טיפול שני לאוטו (30,000 או שנתיים - אצלי זה שנתיים). הרכב שלי הוא קיה סראטו 1.6, שנת 2009. בטיפול הזה מחליפים שמן מנוע, פילטר שמן ונוזל בלמים. סה"כ אחרי עבודה ומע"מ יצא 480 ש"ח. מכיוון שהרבה שנים היה לי רנו, הרגשתי שאני משלם מעט מידי ולכן הוספתי גם חיישני רברס עם צג מראה בעלות 520 ש"ח. סה"כ יצא 1000. סה"כ תהליך ההכנסה וההוצאה למוסך היה די קצר, אבל היה נחמד עם הפקידות היו מראות קצת יותר רצון לעזור. הכוונה היא שהן לא יפנו אלייך גם אם תעמוד ליד הדלפק, או שתצטרך להזכיר לה פעמיים לבדוק מה קורה עם האוטו. מכיוון שאני מרוצה מאוד מהקיה שלי ומעלות הטיפולים הסבירה, החלטתי לנצל את הזמן והלכתי להציץ קצת בפיקנטו וגם בסול. אני אישית התלהבתי …
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ב-2007 הופסק הייבוא של הפורד E-350 (אקונליין), ואאל"ט ב-2004, או אפילו לפניי, הופסק הייבוא של מותג GMC. א. למה הופסק הייבוא? ב. האם אפשר לרכוש את ה-E-350 או את ה-GMC סוואנה דרך ייבוא אישי? ג. איזה הבדלים יש (אם בכלל) בין גרסאת הסוואנה של שברולט (שכן נמכרת כאן בארץ) לבין הסוואנה של GMC?
הודעה אחרונה מאת י.ל1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
קניתי רכב שעבר התקנת גג אצל סביר בגנות בהיותו חדש (2005). אני רוצה לאשר את הגג ברשיונות. הייתי כבר אצל סביר בגנות וקיבלתי ממנו אישור על התקנת הגג. האם אני חייב לעבור בעמדה מספר 1 (במפרץ חיפה) לפני ההגעה לטסט? או שניתן להגיע עם האישור שניתן לי לטסט עצמו ושם כבר יאשרו לי את הגג? במידה שצריך לעבור בעמדה מס 1 בחיפה: האם זה עדיין כ"כ נורא? יש המלצות כלשהן? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 1 תגובות
- 537 צפיות
חזרתי יום ראשון בערב ממירון דרך ואדי ערה ואכן ראיתי מספר מצלמות גאטסו (ימ"ש) האם בשלב זה הם פעילות כבר או עדיין לא?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בסופ"ש האחרון הזמינה אותי החברה שלי לצימר של פנחס וגסטון. שנכנסתי לאתר שלהם ראיתי שיש אפשרות לקבל רכב מסוג אידפינטי לסופ"ש לצימר. התקשרתי,שאלו אותי למתי ומספר הזמנה ואמרו לי שימתין לי רכב מסוג FX ביום חמישי האחרון הגעתי לסוכנות בהרצליה והמתנתי כמה דקות עד שהגיעה נצגיה של החברה והודיע לי שאני מקבל את FX דיזל.אמרתי אין את הבנזין,אמרה שהוא מוזמן לנסיעות מבחן. הרכב שקיבלתי בצבע כסף היו לו כ 28000 ק"מ. לקחתי את הרכב ונסעתי איתו לתל אביב לכמה סידורים לפני הנסיעה צפונה,בעיה ראשונה שראיתי שהמכסה מנוע שלו לא נגמר וקשה מאוד לראות איפה הסוף מזל שיש חיישנים שמזהירים שאתה מתקרב. הרגשה הראשונה כמו לנסוע בטנק קטן אבל לאט לאט התחלתי להתרגל לגודל אספתי את החברה שלי מפ"ת ונס…
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
http://500bygucci.com/500bygucci.php לדעתי - אנשי השיווק בפיאט לא פחות מגאונים. הם מכוונים לתפיסה של כלל נתח מכוניות המיני (רגיל, ספורט) ועכשיו גם מיתוג ופוזה.
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 4 אלף צפיות
היום הגעתי עם הרכב של החברה להאנגר של חברת הליסינג פרי בחולון , בזמן שהמתנתי שם לשירות הסתובבתי בין אלפי המכוניות החדשות , עד שהגעתי להאנגר של קיה ושם יש בערך ואני לא מגזים כ 100 פיקנטו . צילמתי את חלקם במיוחד את הצבע של הטיטניום שאחי הזמין צבע יפיפה לטעמי , (היום בדיוק מסרו לו שהרכב הגיע לארץ ) . כמו כן צילמתי גם את הקרם שלא הוצע לנו בסוכנות בכלל מוזר , כ 80 אחוז מהם ידניות והשאר אוטומטיות הדגם הפשוט יותר . מצטער על איכות הצילום טלפון נייד השרשור הגדול נסגר אז פתחתי חדש אם ניתן לצרף לגדול אשמח . יוסי
הודעה אחרונה מאת VW130071, -
הפיתוחים החדשים של מאזדה (כרגע תחת השם SKY)
מאת Guest Arco- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כנראה שניתוק מפורד, אפילו שהוא לא מוחלט, עושה טוב למאזדה, שמציגה שלל טכנולוגיות חדשות: מנועים, תיבות הילוכים ופלטפורמות, הכל חדש לגמרי. עלינו כנראה זה יגיע ב- 2012 (מתוך הנחה שתמיד אנחנו קצת מאחור), בשאר העולם זה מתוכנן להופיע בסתיו השנה ויש כבר התרשמות: http://www.goauto.com.au/mellor/mellor.nsf/story2/72DA4E3A3EBA57BDCA257837007BB6F8 תמונה של מאזדה 3 לאחר מתיחת פנים קלה: בקצרה: המנועים הראשונים שיגיעו לייצור, יהיו מנוע 2 ליטר בנזין שיוצג במאזדה 3 מתוחת הפנים ומנוע 2.2 ליטר דיזל, שהוא הדיזל הראשון של מאזדה שישודך לתיבת הילוכים אוטומטית, שיופיע במאזדה 6 הבאה כנראה. מנועים שיופיעו יותר מאוחר הם 1.3, 1.5 ו-2.5 בנזין ו-1.6 דיזל. אין כרגע ברשימה מנוע בנ…
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לאחרונה אני שם לב כבר לכמה אנשים שחלקם חברים קבועים בפורום רוכשים את הרכב הנ"ל ובו זמנית בעת הרכישה מוכרים את הרכב.! שמתי לב לעוד חבר פורום שעשה זאת.! יש משהו שמכוני הבדיקה לא מצליחים לגלות בבדיקה והדבר צף בשלב יותר מאוחר ?
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
- 4 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום מישהו מכיר תחנת דלק של פז באזור המרכז (ת"א-הרצליה) שבה אפשר לקבל רחיצה חינם אחרי תדלוק ? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אחרי יותר מ 7 חודשי העדרות, קורסי הנהגה המונעת חוזרים. הקורסים ימשיכו להתנהל בשלוש מתכונות. 1. רענון למנגים חדשים עד חמש שנים, לאחר שקיבלו את רשיון הנהיגה. 2. קורס בסיסי למי שצברו 12 נקודות חובה. 3. קורס ייעודי למי שצברו 24 נקודות. מחיר הקורס החדש 205 ש"ח לעומת 147 ש"ח ששילמו הנהגים עד כה. מ 1 לספטמבר יהיו לכל נהג שזומן לקורס 6 חודשים לעבור אותו, לעומת שנה לפני כן. מי שלא יסיים את המטלה בזמן רשיונו לא יחודש. נהג שיכשל פעמיים במבחן המסכם יידרש לשלם שוב עבור הקורס כתנאי להשתתף בו. המבחן כולל 20 שאלות מתוך מאגר של 200 שאלות, 10 מתוכן ניתן למצא במסגרת "בחן את עצמך". הכתבה המלאה ושאלות לדוגמא ב: "ידיעות אחרונות" מוסף ממון. עמוד 2-3 22/5/…
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
- 3 תגובות
- 848 צפיות
מישהו יודע מתי תגיע לארץ הקיה סול עם ה6 הילוכים? אני אשכרה מחכה לה כבר עם מזומן ביד.... רק שתגיע כבר .... למישהו יש הערכה כמה יעלה ייבוא אישי של רכב כזה?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי היום את הרכב שבתמונה ואני לא מזהה אותו. דומה לטויוטה אוריס קצת אבל זה לא זה.
הודעה אחרונה מאת Snorki, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
היי חברים. למישהו יש המלצות על איפה מומלץ להשכיר רכב אוטומטי באיטליה? והאם יש איזושהן מגבלות על הנהג הישראלי מעל גיל 30 (מבחינת רישיון נהיגה בינ"ל וכו'?)
הודעה אחרונה מאת m911, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת אוריין ע, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כך הודיעו היום בחדשות - איך אני מבסוט עשו לי את היום אפילו את השבוע אבל כמה יורידו לא אמרו מקווה שירחמו עלינו וייתנו לנו מחירים הוגנים כמו שצריך
הודעה אחרונה מאת mikijoy, -
-
- 2 תגובות
- 740 צפיות
יש לכם המלצות על מורה טוב לרכב באזור רעננה תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 855 צפיות
שלום האם רכב ישן מודל 95 יכול להיגרט? יש לו טסט בתוקף. תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! ביום רביעי הקרוב אני משתחרר משירות סדיר (אמנם בגיל 24, אבל עדיין). ברשותי תעודת הנדסאי אלק'. החלטתי שאני רוצה להמשיך ללמוד לתואר ראשון, ובמקביל לעבוד. ניסיתי למצוא עבודה בתחום האלק' אך לצערי אין לי ניסיון בתחום, למדתי לפני השירות הצבאי, ובצבא עסקתי בהדרכה, כך שהידע המעשי שלי לא בא לידי ביטוי. שלשום ראיתי כי במכללת אפקה בת"א פתחו מסלול ללימודי מהנדס מכונות, בהתמחות רכב, זה תחום שאני ממש מתחבר אליו, אך בגלל המצב הכלכלי שלי, אני חייב לעבוד במקביל, למזלי יש להם מסלול לימודי ערב. אני מעוניין לשאול לדעתכם, האם יש מצב להתקבל לעבודה במוסך כלשהו באיזור המרכז, ללא ידע רשמי במכונאות (היה לי בעבר 2 רכבים ישנים, שאת רוב הטיפולים עשיתי לבד, וצברתי ידע וניסיון), ולע…
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
- 2 תגובות
- 745 צפיות
למישהו יש מושג מה משמעות המונח? תודה!
הודעה אחרונה מאת Uncle Sam, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
האמת שבכותרת טמונה כל השאלה. הקורולה בגירסתה הרובוטית שווקה בשנת 2008. מאז סביר להניח, עברו הרבה מים בנהר, וכעת אני מקווה שניתן יהיה לקבל לגביה חוות דעת מבוססת ומשקפת. האמת שכל נסיונותיי לקבל תשובה בדבר שאלה זו העלו חרס. שכן, חוות דעתם של אנשים אשר התנסו ברכב אינה חד משמעית, ולעיתים מוקצנת לכיוון מסוים. אחת הטענות שעדיין ממשיכות לעלות לגביי הגיר הרובוטי שלה היא, כי הגיר הרובוטי מעביר את ההילוכים בברוטליות, ומשכך גורם לאי נוחות ממשית. לטענה זאת נלוות טענה בדבר הסחירות הנמוכה של הקורולה הרובוטית, וירידת הערך הגבוהה שזאת טומת בחובה. לגביי האמינות של הרכב לא נשמעו טענות בכלל, ולגבי הגיר בפרט. בכדי להכריע בדבר, אשמח לקבל את חוות דעתם של החברים בפורום, ואת חוות דעת ש…
הודעה אחרונה מאת ytimsit, -
-
כרגיל הפעם אני מביא לכם את הקיה פיקנטו, אני ממש כמו 'גיא פינס עם החדשות החמות מהארץ' . התמונות צולמו בבנודד של חברת קיה הרכב כבר עבר את כל תהליך התקינה ובחודש חודשיים הקרובים יתחיל השיווק שלו. לפי דעתי הרכב לא יפה, ורמת האבזור שלו גם היא לא כל כך מרשימה הספארק גם נראת יפה וגם מאובזרת יותר ממנה לשיפוטכם... http:// קיה פיקנטו
הודעה אחרונה מאת arthur88, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן, קיבלתי הצעת עבודה הכוללת רכב - אך יש בה שלושה סעיפים שלא מוצאים חן בעיני כל כך - מה דעתכם? 1. העבודה במודיעין ואני מתגורר בכפר סבא - כלומר 45 קילומטר לכל כיוון כל יום, או בערך 2000 קילומטר בחודש רק לעבודה. בחישוב פשוט של 7 שח לליטר ועשר קמ לליטר (מאזדה 3) זה יוצא בערך 1400 שח בחודש רק על דלק מהעבודה - וזה עוד לפני שכללתי נסיעות פרטיות - שאני מניח שיהיו לפחות עוד 500 קמ בחודש, מה שמביא אותנו לאיזור ה1700 1800 שח בחודש. החברה מציעה לשלם על דלק רק עד 1200 שח. האם לגטימי לדרוש שיעלו למגבלה של 1700? 2. כדי להגיע למקום העובדה בצורה המהירה ביותר אצטרך ליסוע בכביש 6 שעלותו החודשית נעה לפי הבנתי באיזור ה - 800 שח בחודש ביעדים הללו. בחוזה העבודה מצויין שכבישי הא…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2011/05/20/aston-martin-unwraps-new-v12-zagato-en-route-to-villa-deste/
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- 0 תגובות
- 579 צפיות
ערב טוב, אני מעוניין בהמלצות לכיסוי רכב חיצוני לפיאט פנדה,האם יש כיסוין ספציפים לדגמים או שהמידות הם קובעות? אני מבין שהכי טוב כיסוי 4 עונות,אבל מחיפוש ראיתי שהיו כאלה שחדרו אליהם מים,יש משהו מומלץ ומאיפה?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 198 אורחים (הצג רשימה מלאה)