רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 880 צפיות
לחבר שלי בעבודה יש קורולה 92 שהוחלף בה המנוע על ידי הבעלים הקודם וכתוב עליו 16v efi-s . לי יש קורולה 93 וכתוב על המנוע 16v efi . נה ההבדל בין המנועים?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
בארה"ב, כידוע, ישנן סובסידיות על רכבים "ירוקים" כדוגמת השברולט וולט. אדם הקונה רכב כזה, מקבל זיכוי מס על סכום יפה מאוד (כ-7 אלף דולר). מסתבר שמגרשי רכב וסוחרים מסויימים פשוט מוכרים וולטים אחד לשני - ובכך מקבלים את הזיכוי לעצמם.
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
- 1 תגובות
- 722 צפיות
ברשותי פולקסווגן פולו קלאסיק 2001, בעלת נעילה מרכזית מקורית עם מרים חלונות. היום בבוקר גיליתי כי ישנה אפשרות שייפתחו החלונות הקדמיים לחצי בפתיחה דרך השלט. אולם זה קרה בטעות, פעמיים רצוף (חשבתי שאני הוזה) ואין לי מושג איך עושים את זה בפועל. הבנתי שצריך להשתמש ב-VAGCOM כדי לעדכן משהו, אבל זה עובד אצלי, רק אין לי מושג איך גורמים לכך. אשמח לשמוע אם יש לכם מושג, תודה.
הודעה אחרונה מאת Morph00, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום. יש לי רשיון כמעט שנה - עדיין נהג חדש. אני קורא לעצמי נהג זהיר בכלל וכך גם חושב כל מי שמכיר אותי. (אני יודע שזה לא תירוץ!) נסעתי בקטע כביש מסוים פעם ראשונה (חלק מכביש 4) לא הכרתי את הדרך והקשבתי ל GPS - אפילו לא הסתכלתי עליו, ופשוט עברתי באדום. למזלי הצומת היתה ריקה. אם לא היתה ריקה אז הייתי שם לב שזה אדוםה כבר מרחוק... אני אפילו נסעתי לאט יחסית (80) היות ולא הכרתי את הדרך. לא היתה לי שום עבירה או התראה בעבר אפילו לא קנס חניה. זו הראשונה. מדובר ברכב הרשום על שם החברה. מה קורה במצב כזה? עונש? נקודות? קנס? נ.ב היות וקראתי תגובות של חברי הפורום לאנשים שעברו באדום. אומר כך: ההקדמה הנ"ל לא נכתבה כדי להצדיק חס וחלילה את המק…
הודעה אחרונה מאת drunkg, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם , יש לי גולף דור 6 , עם IGO שהוזמן והותקן בצ'מפיון(על גבי המערכת המקוריתRCD510) (רדיו מילאנו) האם מישהו יודע היכן ממוקמת ה"קופסא" עם כרטיס הזכרון ? נשמע קצת מבאס ללכת לעדכן מפות ברדיו מילאנו אם מישהו עדכן בעצמו אשמח לשמוע כיצד . (בעיקרון אני יודע כיצד לעדכן את המפות ברמת התוכנה רק לא יודע היכן ממוקם כרטיס הזכרון בגולף וכיצד להגיע אליו) תודה !
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמו למשל בתמונה-שאפשר להזמין. בלי אותיות כמובן. רק מספר בעל רקע לבן לדוגמא
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מעניין אם זה יהיה פשוט יותר גם בפועל ולא רק ב YNET יבוא אבזרי רכב באופן אישי - מעכשיו פשוט יותר אני מאוד מקווה שזה באמת יקרה. אם למישהו יש התנסות חיובית עם צורת העבודה החדשה (או לא חיובית) אני אשמח אם יעדכן.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
התקלות עם שוטר
מאת misheu- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום. אם אני נתקל בשוטר כאשר עשיתי עבירה כלשהי (אלכוהול, דוח וכו') ואני חושב שאני צודק והשוטר טעה ואפילו כמעט בטוח שאני צודק, האם כדאי להתווכח עם השוטר ולהוכיח לו את טענתי שהוא טועה או שאני צריך להרכין ראש ולפעול אחר כך ? תודה !
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
- 1 תגובות
- 626 צפיות
שלום לכולם, אודה מאוד אם תוכלו לעזור לי להתמודד עם דילמה. אתמול בבוקר פגעה שכנה ברכב שלי כאשר הוא חונה ברחוב היא התנגשה עם הכנף הקדמית שלה, בפגוש ובקצה הכנף האחורית של הסוזוקי בלנו (97) שלי. לבקשתה, פנינו הבוקר לפחח שהיא מכירה - אשר לאחר שעתיים הזמין אותי לקחת את האוטו. הוא חיבר את הפגוש באמצעות בורג שחיבר לפח - שכן הקליפסים נשברו בתאונה. בנוסף, הוא לא יישר כמו שצריך ולא צבע את הנזק בפח. שפניתי לברר למה - בהתחלה אמר כי זה מה שסיכם איתה שיעשה, וששאלתי אותו אם זו עבודה של בעל מקצוע רציני - התיישר ואמר שזה פשוט "שירות חירום ליום שישי" ובירור שאני צריך להגיע להשלמת הטיפול על ידי צביעה. הוא מתכוון להסתיר את הברגים על ידי צבע ולתקן כמו שצריך את הנזק לפח. השאלה ש…
הודעה אחרונה מאת -אודי-, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, חיפשתי בפורום על ההבדלים בין השניים ולא הצלחתי למצוא. מה השוני בין שתי המכוניות (חוץ מהמראה)? מבחינת: כח, התנהגות, תקשורת של ההגה, קשיחות של המתלים, נוחות נסיעה וכו'... מי נחשבת יותר מהנה? אני מדבר על הGT שנתונים 99-00 ולSTI שנתונים 03-04, כמובן שסטנדריות. החלום שלי תמיד היה STI, בעיקר בגלל המראה. אבל ככה רצה המזל ונפלתי על GT יד ראשונה מאישה מבוגרת שלא נגעה באוטו חוץ מנסיעות לבית ספר (מורה) ורצתה מחיר מחירון. לא הייתם קונים? תודה מראש למגיבים. איתי.
הודעה אחרונה מאת tomercaptain, -
-
- 0 תגובות
- 577 צפיות
היי, אני צריך עזרה דחופה יש לי רעשים במנוע מאזור של מרימי השסתומים. שאלה: 1 האם להוסיף תוסף שמן? 2 . האם לבצע פלנ'ץ למנוע ?(שטיפה). הרכב רועד במצב סרק. ברכב הוחלפו 4 תושבות חדשות במוסך מורשה רמות בת-ים שאלה: 1 האם יש תושבת נוספת (תושבת גיר) 2. כמה תושבות יש ברכב בכלל?
הודעה אחרונה מאת shahar12, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי חברה. להלן הכתבה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4077623,00.html
הודעה אחרונה מאת aspirin2000, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4711/1829198 אין לי מה להוסיף
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בזמן שאני משוטט במקרה באתר של חבר - יוצא לנגד עיניי מבצע חדש של מכשירי תנועה ושם סוזוקי אלטו ב54 אלף שקל! אומנם אני ממש לא מת על הרכב הנ"ל מכל הבחינות אבל לדעתי לאט לאט ירדו המחירים לכל רכבי המיני אחרי הכניסה של הפיקנטו. אין ספק שקיה עשתה טוב לכולנו בסופו של דבר
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
היא הגיעה ישירות לבונדד בבני ברק כמו שאתם יכולים לראות בתמונה הרכב עצמו מאובזר מאוד, לגבי מחיר אין לי מושג כנ"ל גם לתחילת המכירה כרגע הגיעה לצורכי תקינה בלבד.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם. יש רכב ספציפי שמאוד חשוב לי, הרכב נשמר אצלנו מהיום שנקנה מהחברה, יצא מצב ש10 שנים לרכב אין טסט ולא שולמו האגרות. הרכב בכלל נעול במחסן ומניע פעם בכמה זמן. לא מדובר ברכב אספנות, הוא שנת 96. יש משהו שאפשר לעשות לגבי האגרות שהצתברו?. לא מעט זמן עוברת המחשבה של להכשיר אותו לנסיעה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
בוקר טוב אנשים. אז סוף סוף מישהו התעורר שם למעלה, והבין כמה נזק נגרם מרוכבי האופניים שהאלה, שנוסעים בכבישים הבינעירוניים, ומסכנים את עצמם ואת נהגי הרכבים. אני בטוח שלכל אחד פה היה מקרה, שרוכב אופניים סיכן אותו, לי אכן קרה מספיק פעמים ורק בנס זה נמנע. ולא רק רוכבי אופניים, גם אנשים שהחליטו ששולי הכביש זה מסלול הליכה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4076285,00.html מי ייתן ועוד הצעות כאלה יגיעו.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
חבר קנה סובארו אימפרזה 1.6, שנת 05 200,000 ק'מ למי שמכיר את האוטו הזה הוא קצת (הרבה) ''מת'' אתה נותן גז, האוטו אומר לך ''עזוב אותי באמאש'ך'' מה אפשר לעשות ככה ''על המדרכה'' כדי לזרז אותו קצת? הצעתי לו לשים פילטר פתוח, אולי לא ישפר משהו אבל לפחות ישמע שיש שם מנוע אגזוז לחץ גם מרעיש מידי, וגם על אוטו' לא נשמע משהו, להוריד את הממיר גם חשבנו אבל בעייתי בזיהום אויר מה עוד אפשר לעשות כדי לעורר את המנוע הזה קצת.?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 946 צפיות
שלום לכולם, ברצוני לשאול;יש לי רכב עם 2 מראות לצדדים (כמו בכל רכב).אני בנסיעה מסתכל בדר"כ על המראות כשאני רוצה לפנות ימינה / שמאלה. אך פעם אחת כשבאתי לפנות ימינה אני רואה במראה הימנית שאין מכוניות ואז פניתי ימינה תוך כדי נסיעה ואז אני שומע צפירה של רכב.מה מתברר? שהוא היה ממש במקביל לרכב שלי,נסע באותו המהירות ופשוט "נבלע" מהמראה שלי (שבדר"כ רואים טוב,אבל כנראה היה מדובר במקרה שהוא נסע בזוויות מאוד מסויימת שככל הנראה לא ראיתי אותו במראה) להלן השאלות שלי: האם קורה גם לכם? או שאתם רואים הכל (כולל את המכוניות שמאחורה ו/או לידכם) דרך המראה הימנית שבצד? (במראה השמאלית,כשאני מסתכל אני רואה את כל המכוניות מאחורי) אם זה לא אמור לקרות,מה אני יכול לעשות? להתקין מראה אח…
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי, ברצוני להזמין את הפנסים הנ"ל: זנב: https://www.dectane.de/product_info.php?info=p43965_litec-led-taillights-audi-a3-sportback-03-08---red-smoke.html חזית: https://www.dectane.de/product_info.php?info=p56588_d-lite-headlights-audi-a3-8p-daytime-running-light-r87.html ולהלן השאלות... 1. האם יש יבואן לפנסים האלו או דומים (עם לדים) בארץ? אם לא: 2. האם יש בעיית חוקיות עם עניין היבוא? אני לא מתכוון להרכיב קסנון, אלא להשתמש בנורות הלוגן רגילות H7. 3. האם אני אדרש לשלם מכס? 4. ראיתי שרשום בתיאור המוצר "E Mark" שלפי הבנתי תואם לתקן האירופאי, השאלה היא האם יהיו בעיות בכניסתם לארץ? 5. מהי הפרוצדורה בהתחשב בעובדה שהם יישלחו באמצעות DHL? ת…
הודעה אחרונה מאת w00fa, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם. מקווה שאני לא חוזר על נושא טחון (חיפשתי, לא מצאתי מקרה שכזה). ברשותי פולו 2001 שנרכשה בינואר 2009. רק לאחר שנה, כשניסיתי למכור את הרכב, התברר לי שהרכב עבר תאונה, ועקב כך, יש לו מס' תיקונים בשלדה והחלפת מדרך עלייה. לפי הבדיקה, התיקונים מופיעים בליקויים בעלי משמעות נמוכה. אני החלטתי בזמנו לוותר על המכירה, ועכשיו אני מעוניין כן למכור. השאלה היא, איך? כלומר, אני מצהיר מראש שהרכב עבר תאונה ומוכן למכור אותו במחיר נמוך יחסית. אני פשוט חושב שאף אחד לא יתעניין. האם עליי לפנות לסוחר? ת'כלס, לי מכרו את האוטו דרך סוחר ללא ידיעתי, דבר שגם כן גיליתי מאוחר מדי. יש איזשהו פיתרון לעניין? אני לא מעוניין בטרייד אין. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 789 צפיות
שלום, בעקבות תאונה שהשביתה את הרכב של אימי, הוחלט על רכישת קיאה סיד חדשה. קיבלתי המלצה מחברה על נציגת מכירות - שרית, בסוכנות קיאה באשדוד. כל רכישת הרכב בוצעה בטלפון, ההתמקחות הקלה היתה נעימה, והיה רצון לגרום ללקוח (לי או לאימי במקרה הזה) להיות מרוצה. סוכנויות קיאה אחרות לא הצליחו או לא רצו לתת את אותן ההטבות. בשורה התחתונה, 115,000 שקלים, על הכביש (כולל אגרת רישוי) לסיד חדשה מפוארת, כולל קודן, מרימי שמשות, פסי הגנה (מה זה?) חיישני רברס. יכול להיות שבמיקוח יותר אגרסיבי הייתי מוציא עוד הנחות, אבל לא היה לי את הזמן או הרצון לגשת פיסית לסוכנות ולייצר דראמה. היה הרבה יותר נעים לעשות הכל בטלפון. בקיצור - המלצה חמה, שרית, סוכנות קיאה אשדוד, 08-8522007. י'
הודעה אחרונה מאת ohadg, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הלחץ הנפשי עולה אצל גברים בחדות בעת עמידה ממושכת בפקקי תנועה. נשים נשארות רגועות בזכות שירה, איפור ודיבור בטלפון הנייד. מתוך "וואלה": http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1828588
-
הורדת מחירים מסיבית לאודי. אני מכיר אדם שקנה A4 לפני חודש במחיר מלא. הוא מאוד עצבני עכשיו... http://www.themarker.com/cars/1.649155
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
מבקש המלצה על כלבו לרכב בצפון
מאת Guest car4fun- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מהצפון מחפש המלצה על חנות מוכרת וטובה המחזיקה מוצרים איכותיים לרכב. המון פעמים אני מחפש כל מיני מוצרים שונים לקנות ואז מתחיל לחפש אחד אחד למי יש ומה יש להם..ולא נציין את העובדה שאתה תמיד מרגיש שמנסים לדחוף לך כל מיני דברים שאין לך צורך בהם. או כל מיני תחליפים למוצרים (מותגים) מסוימים ואז אני פשוט מפסיק לבוא. אני מחפש חנות אחת ממנה אוכל לרכוש כל מה שאצטרך משמנים תרסיסי הגנה למיניהם פיצ'רים ווקס ושמפו שטיפה וכו' עד לג'אנטים צמיגים ומנורות, חשבתי על אוטודיפו אבל זה קצת רחוק ולא תמיד כליל לבצע נסיעה כזו מנהריה לצ.וולקן (הסניף הכי קרוב) עקב התנועה הכבדה בכבישים האלו. יש למישהו המלצה על מקום כזה? חוות דעת? תודה רבה..
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
- 3 תגובות
- 929 צפיות
שלום , המשפחה מתכננת כנראה טיול לצרפת , הבנתי שיש מקומות בצרפת שעושים "קורס מזורז" של DRIFTING . מישהו יכול לתת לי דרך ליצור קשר עם אותם מקומות שעושים את זה , או שמישהו שהיה שם יכול להמליץ לי ? או איזה שהוא מוזיאון או תערוכת רכב . תודה לעוזרים !! שבוע טוב .
הודעה אחרונה מאת yoyoav, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
צולמתי לפני שבוע במצלמת מהירות שבצומת מחנה שמונים, אני יודע שהיא מצלמת כשהמהירות היא 11 מעל למותר, השאלה כמחשבים את הקנס הם מתחילים מהמהירות המותרת (80) או מ 91
הודעה אחרונה מאת dani s, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 9 אלף צפיות
טוב, אולי מישהו פה יכול לתת לי תשובה. באתר משרד התחבורה כתוב שהמהירות בנתיבי איילון הועלתה ל100: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1593%3A2011-02-22-13-58-57&catid=108%3Apub-memshal-c&Itemid=153 באתר של נתיבי איילון כתוב שהמהירות היא 90 והתקשרתי אליהם ואמרו לי שהמהירות היא 90 והם לא חושבים שהיא תעלה. אז מי צודק? מה באמת המהירות המותרת? אריאל
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת איפה הכי מומלץ שהמכשיר יהיה ממוקם על השמשה? יש אפשרות למקם אותו באזור "הרשת שמעל המראה" (לינק מצורף)? http://www.automild.com/wp-content/uploads/2010/05/2011-Mazda-6-Wagon-front-angle-588x441.jpg תודה. חן
הודעה אחרונה מאת Chenk, -
- 3 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מישהו יודע מה הקיבולת של המיכל? כמה ליטרים מכיל מיכל הדלק? מדובר בדייהטסו שרייד שנת 97 נפח מנוע 1300
הודעה אחרונה מאת ArikC,
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 198 אורחים (הצג רשימה מלאה)