רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
שלום מישהו שמע על היישוב גבעון החדשה? הייתי שם פעם אחת והאמת שקצת פחדתי כי זה בכל זאת יהודה ושומרון. בחזרה מהיישוב יש נסיעה של 3 דקות ואז מגיעים לשלט כזה שכתוב מודיעין שמאלה, ואז אחריי כ- 700 מטר יש פנייה לכביש 443, ואז יש נסיעה של איזה 15-17 קמ עד למודיעין. השאלה שלי, האם לא מסוכן לנסוע בקטע הזה עד שמגיעים למודיעין? תודה.
הודעה אחרונה מאת הרברט סמואל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, אני אמור לקבל את הפנדה החדשה,וריצית לברר איזה סבון מומלץ,בנתיים לדובלו אני משתמש בזה: http://www.sonax.com/Car-Care/Products/Exterior-Paintwork-and-Chrome/Cleaning/(so)/9/(node)/12902/314541-SONAX-Car-wash-shampoo יש משהו יותר טוב?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לקנות רכב יד שנייה במתנה לבן משפחה ושהרכב יהיה רשום על שמו. העניין הוא שאני רוצה לעשות לו הפתעה. (כמובן שאני יודע שהוא זקוק לרכב ומחפש אחד, אני לא מפיל עליו תיק) האם יש אפשרות לרשום את הרכב על שם של מישהו אחר כשעושים העברת בעלות בדואר? שאני ומוכר הרכב נהיה בדואר והרכב ירשם על שם בן המשפחה בלי נוכחות שלו. אם אין אפשרות כזאת, יש למישהו רעיון מה אני יכול לעשות? תודה
הודעה אחרונה מאת ישה, -
ידני או אוטומט
מאת mlur- 13 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
איזה גיר הוא יותר חסכני ידני או אוטומט ? האם יכול להיווצר מצב שגיר אוטומטי יהיה יותר חסכוני מגיר ידני ?
הודעה אחרונה מאת david86, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכם, חלק מהמקרים שאני מספר לכם עליהם קרו לי בשבוע האחרון. אני מצטער שרק עכשיו אני כותב על כך, אך הייתי עמוס בימים האחרונים. בכל יום שעובר אני מתחרט על כך שלא צילמתי (איכשהו) את הנהגים הללו והתלוננתי עליהם במשטרה, ואני איכשהו צריך להוציא את זה מהסיסטם.. מקרה ראשון: לפני שלושה ימים נסעתי ללימודים אחרי העבודה. למי שלא מכיר, אני לומד בחולון. נסעתי על רחוב קראוזה. זהו הרחוב שנמצא מול בי"ס "מקווה ישראל".הרחוב הזה נהפך לרחוב חד סטרי עד שהוא מצטלב עם רחוב סוקולוב. ברחוב הזה יש נתיב ימני לפנייה ימינה וישר, ונתיב שמאלי לפנייה שמאלה בלבד. המתנתי ברמזור האדום. פתאום מאזדה 2 מליסינג לקחה פנייה שמאלה ונכנסה לרחוב באין כניסה, תוך כדי שהיא כמעט משפשפת לי את הרכב…
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
השבוע שכחתי את האור הפנימי של הספארק דולק למשך יותר מיום מה שגרם לריקון המצבר ולאיפוס הגדרות מערכת השמע. כאשר הנעתי את הרכב והדלקתי ראיתי שעל הצג ישנו סמל AF , באותו רגע לא ייחסתי לזה חשיבות אבל מתברר שהגדרה זו באה לקבוע את רמת התדירות לפי איזורים על הגלובוס. כנראה שהמערכת קבעה את ערך ברירת המחדל שזה ממש לא מתאים ואני לא יכול לקבוע תחנות. ספר הרכב מתייחס לעניין בעמוד 85-86 (למי שיש). כתוב שם: אם לא תזין קוד AF נכון יתכן ויבחר טווח קליטה לא מתאים. במקרה זה, לאחר כיבוי הרדיו לחץ על FAV + כפתור הפעלה + 5 והזן את הקוד הנכון. בקיצור ניסיתי וזה ממש לא עובד לי. משהו מכיר? התנסה? תודה
הודעה אחרונה מאת mlur, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה, נשאלתי בשאלה והאמת לא ידעתי לתת תשובה משום שלא התעמקתי בנושא. זכור לי שנשאלה שאלה כזאת בפורום אבל לאחר חיפוש לא נמצאה האבדה. אז ככה, בגיר אוטומטי כאשר עומדים ברמזור או לחילופין בפקק(לא פקק עומד אלא נסיעה קצרה ושוב מעבר לעצירה לנניח דקה) מה מציק יותר לגיר? עדיף להשאר בהילוך D ופשוט ללחוץ על דוושת הבלימה או להעביר ל N וכאשר יש צורך להמשיך בנסיעה להחזיר ל D? אשמח לתשובה מקצועית(משמע מה בעצם קורה לגיר ולמה x עדיף מ y ולא להפך). בתודה, בן.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 7 תגובות
- 805 צפיות
שלום לכולם, שלשום התחדשנו בפורד מונדיאו טיטאניום החדשה. מנוע EcoBoost של פורד 2.0 מוגדש ( סופרצ'רג'ר - scti) עם 240 כוחות סוס. בסוכנות נאמר לנו שממלאים לה אוקטן 95, אך שמעתי בעבר שלמכוניות מוגדשות כדאי למלא אוקטן 98. בואו נניח שההפרש במחיר לא משנה לי. האם מילוי 98 יכול לפגוע במכונית בדרך כלשהי? או לגרום לבלאי מוגבר משמעותית? אם לא, אז האם אני ארגיש שיפור בביצועים? והאם הדלק יגרום לשמירה יותר טובה על המנוע וכדומה? תודה מראש. נ.ב. אני כמעט בסוף המיכל, כדאי לי להחליט מהר שאני לא אתקע באמצע שום מקום.
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום , כבר זמן רב שאני רואה שני סוגים של שברולט אפיקה X , לצורך העיניין יש את הדגם שנראה כך(כמו שלנו) : http://www.ynet.co.il/PicServer2/20122005/969862/epica-(2)_wa.jpg ויש את הדגם שנראה כך(יש כזאת ברחוב שלנו) : http://www.coches20.com/wp-content/uploads/3-chevrolet-epica-un-sedan-con-mucho-poder.jpg האם מישהו יודע מה ההבדלים ביניהם?ולמה כל אחד נראה בצורה שונה ?יכול להיות שזה בגלל מיקום ההרכבה של הרכב ? (שלנו מורכב בקוריאה). תודה לעוזרים !
הודעה אחרונה מאת yoyoav, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, האם לדעתכם דלתות הזזה יותר נוחות או פחות נוחות מדלתות רגילות ? מדוע ברוב המיניוואנים דלתות נוסעים אחוריות הן דלתות הזזה, אך ישנם דגמים (C4 פיקאסו, רנו סניק וכו') עם דלתות רגילות, כלומר אין קונצנזוס בנושא זה. מה דעתכם בעיניין ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
-
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חברה מישהו ראה מכאן אוליאת התוכנית בערוץ 2 עם הבקבוקון הקטן שנמכר ברב רחבי הארץ שלוקחים אותו לפני בדיקת אלכוהול וזה מוריד כמות גבוהה של אלכוהול בבדיקה בלבד! יש למישהו את הכתבה שעשו על זה? אני בטוח שזה יעזור לכמה מכאן לטוב ולרע.
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 2 תגובות
- 543 צפיות
שלום, היום נשמעו רעשי חריקה כמו שנשמעים בזמן שהABS פועלים בזמן שמערכת הESP ייצבה את הרכב, היתכן שהיא הפעילה את מערכת הABS רק על גלגל אחד בשביל למנוע החלקה? מדובר בפוקוס, תודה!
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אין לי מושג איך ולמה זה קפץ לי לראש ביום שישי בשעה: 14:15 אבל לפני משהו כמו 5 שנים מכרתי רכב לפירוק אחרי שהוא היה מושבת מבחינה של בלי טסט ובלי גלגלים אפילו. הדבר היחידי שעשיתי בשביל להיפטר מהגרוטאה זה להתקשר לאחד המודעות בצמתים ולבקש שיבואו לקחת את הרכב. פירקתי את המספרים + לקחתי את הרישיונות. לא הודעתי למשרד הרישוי על הדבר כלל. לא קיבלתי גם מכתב כלשהו הביתה אף פעם בנידון של אי עשיית טסט או כל אלה... האם יש לי צורך לדאוג ממשהו? כי נכון לעכשיו אין לי את המספרים ואת הרישיונות כי זרקתי / שרפתי את הכל ממזמן... תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת NirH, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
התמונות של דוד שלי מרוסיה
הודעה אחרונה מאת danielfp02, -
-
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני רוצה לקנות משחק מירוצי מכוניות לPS3 אני מחפש משהו בסגנון של GT, מבחינת מציאותיות המירוצים וכו' דווקא מהפרולוג לא כל כך נהניתי, אבל ממה שקראתי ההבדל בינינו לבין המלא, הוא עולם שלם עוד משחק שנראה ממש טוב, הוא דירט 3, הוא גם ברמה של GT בשליטה ברכב ובמציאות שלו? יש עוד משחקים שלא חשבתי עליהם? (סדרת nfs לא ממש מושכת אותי, מבחינת שליטה ברכב הוא תמיד היה נראה לי ברמה של משחק לפלאפון) על מה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת aribrukman007, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 673 צפיות
היי חברים,רציתי לדעת האם ההנחות של פולקסווגן שהיו עד היום כוללות גם את דגם השירוקו אם למישהו יש מושג. תודה רבה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
השבוע עברתי ליד קחן מוטורס הסוכונות UMI בשדרות ההסתדרות בחיפה, אני בטוח שראיתי אסטרה רק שמאחורה היה סמל של שברולט ורמת גימור LT. המכונית לא אמורה לצאת רק ב2012?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 2 תגובות
- 818 צפיות
חברת מורגן מייצרת מכוניות קצת שונות הדגם האהוב עליי ביותר נקרא: EVA GT http://www.morgan-motor.co.uk/carpages/evagt/evagtcar.html מפרט: מנוע: ב.מ.וו, 3 ליטר, 6 בוכנות טורי, טורבו כפול, הזרקת דלק ישירה, ו 306 כ''ס. צריכת דלק: 7 ליטר ל 100 ק''מ. תיבת הילוכים: אוטומטית 6 הילוכים או ידנית 6 הילוכים. הנעה אחורית עם מתלים עצמאים. משקל: 1250 ק''ג. האצה: 4.5 שניות ל 100 קמ''ש. מהירות סופית 270 קמ''ש. בסך הכל ביצועים מרשימים עם עיצוב מרהיב ומיוחד. מענין רק איך זה לנהוג בה... יש אשפרות להשיג נסיעת מבחן על רכב כזה? • 306bhp and 400n
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 4 תגובות
- 966 צפיות
היי ח׳ברה, אני ועוד חבר שלי משתחררים בקרוב מאוד ואנחנו מפנטזים על טיול מוטורי קטן בגרמניה. קודם כל עלי להבהיר שאנחנו בהחלט מודעים לסיכונים בעסק ואנחנו ללא ספק נהגים יחסית חדשים (4 שנים), אבל מי אמר שאסור לחלום? בגדול, חשבנו להשכיר כל אחד מאיתנו איזה מכונית מגניבה לאללה שעושה הרבה קולות שרירים ומגרגרת עם V8 אימתני אז כמה שאלות: 1. האם ניתן להשכיר בגרמניה מכוניות כגון M3 או איזו פרארי חמודה בגילנו הצעיר? (21) 2. בהנחה שנוכל להשכיר משהו ספורטיבי, יש לכם עוד הצעות חוץ מכמה יעפים מהירים (וזהירים כמובן) באוטובהאן המפורסם? 3. כמה השכרת מכונית כזאת פלוס הוצאות נלוות זה עלול לעלות לנו? 4. טיפים? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אודה ולא אבוש (טוב, אולי רק קצת), מידי פעם חשבה אשתי שלשני ילדים זה רכב אופציונאלי, אם כי באופן טבעי אני עצמי נודד יותר לכיוון VRS (בישראל מדובר על דגמים עם לכאורה אותו מנוע, אבל הרי שונה לגמרי). Automotor und sport פשוט קוטלים את הרכב במבחן ארוך טווח של 100K ק"מ: Am Ende ist nicht alles gut – es ist eher gut, dass es zu Ende ist. או בעברית: בסופו של דבר לא הכל טוב, אבל טוב שזה נגמר... בין היתרונות שהם רושמים לטובת הרכב: נוח, מרווח ובנוי היטב עם קליטת רדיו טובה בין החסרונות: חסרון בכוח בסל"ד נמוך, בעיות בחימום, בלם חניה תקול, תא מטען קטן. http://www.auto-motor-und-sport.de/dauertest/vw-tiguan-im-dauertest-haertetest-ueber-100000-kilometer-3337745.h…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני כעשר שנים, חנכתי את הג'אסטי ז"ל שקניתי בנסיעה לבאר שבע בכדי לחזות בהפועל ר"ג מפסידה 0-5 לבית"ר באר שבע. כן, בית"ר באר שבע). הדבר היחידי שעודד אותי היה כשנכנסתי לתחנת הדלק בסוף המסע, וגיליתי כי צריכת הדלק היתה 16.8 ק"מ לליטר בלבד . עם השנים הצריכה עלתה ועלתה, והצטערתי שלא ביצעתי איזשהו רישום לביקורת כדי שאוכל לעקוב אחר ההידרדרות... לא עוד!! בשיטוטי באינטרנט מצאתי לאחרונה את האתר הנ"ל, בו נהגים שונים עוקבים אחר צריכת הדלק של מכוניתם בתנאי נהיגה שונים. אפשר לראות את כל הסטטיסטיקות של רכב מסויים, ומכיוון שמדובר על מאות תדלוקים של עשרות אנשים - מדובר במאגר מידע מצויין. מומלץ בחום! http://www.motostat.eu
הודעה אחרונה מאת ohadg, -
- 3 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום. יש לי מאזדה 2 אוט' שנת 2009, ורציתי לוודא כמה דברים לגבי ההילוכים S ו-L. לפי מה שהבנתי, אלה שני הילוכים שמתאימים בעיקר לעליות חדות, כשהאוטו לא סוחב בהילוך D כמו שהיית רוצה. מצד שני, הבנתי גם שאלה הילוכים שעלולים לגרום לרכב לבזבז יותר דלק. השאלה שלי היא, באיזה הילוך מהם, אם בכלל, עדיף יותר להשתמש בזמן עליות כאלה, והאם באמת זה גורם לרכב לבזבז יותר דלק? כמו כן, בהנחה שכבר עליתי עם אחד מההילוכים האלה, האם עדיף להישאר איתם גם במשך הירידה, או שעדיף להחליף לDrive בתום העלייה? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת gt11, -
להכנס ליוקון היה משימה קשה עבור בני משפחתי, עבור המבוגרים שבהם המשימה הייתה בלתי אפשרית. גם מחירי הדלק התחילו לחנוק מאט ועלייתם התמידים גרמו לי לחשוב יותר עם חסכון. נאלצתי להפרד מיוקון שכל כך אהבתי, מצליל מנוע המטריף של V8 אמריקאי. נאלצתי להפרד מזכות הקדימה בכביש (כידוע בארץ יש כלל בלתי כתוב: "זכות הקדימה לרכב הכבד") ומגובה שאפשר לראות הרחק קדימה. נאלצתי להפרד גם מהנעה האחורית ושלדת סולם ששימשה כחוצץ בין גוף הרכב והכביש. אבל בוא נסתכל רגע על חצי הכוס המלאה. סך הכל לא נורא. אז אני שוב יושב אומנם עם התחת על הכביש, אבל זכיתי לצריכת דלק נמוכה יותר (אומנם הרכב לא נחשב לחסכוני במיוחד, אבל יחסית ליוקון זה באמת משמעותי). רציתי להתחלק איתכם ברשמים הראשונים. ה…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
כמה לדעתכם צריך לעלות סט ניקלים לגולף, אני מתכוון לידיות של הדלתות והפגושים כי האוטו בצבע לבן והפגושים צבע שחור וזה די מכוער לדעתי..
הודעה אחרונה מאת Dani93, -
- 2 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
לאחרונה יצא לי לערוך נסיעת מבחן על הS60 החדשה. הכל טוב ויפה. האוטו נראה טוב, נוח, נוסע היטב לטעמי - בקיצור, מצא חן בעיני. קראתי פרסומים שונים מהארץ ומחו"ל וגם בהם הדעה היא בסכה"כ חיובית. עמה מה, להפתעתי גיליתי שבמקום הגלגל הרזרבי ישנה איזו ערכת תיקון תקרים(פילר כלשהו) וניפוח. ברור שהערכה הזו תהיה טובה רק בחלק קטן מן המקרים ובמידה והתקר באמת קטן. אני חייב להודות שהמחשבה על להתקע באיזה חור נידח ( או לא חור נידח) בהמתנה לגרר , בהנתן זמני ההגעה הממוצעים של השרות הנ"ל, גורמים לי לתהות באם כדאי לי לרכוש את הרכב. פתרון אפשרי של רכישת גלגל נוסף אשר יאכלס ( או יתגלגל ב) חצי בגאז' גם הוא איננו מוצא חן בעיני. קראתי גם על צמיגי אל-תקר, או משהו כזה (RunFlat) אבל למיטב הבנ…
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
שקלול מחירון A3
מאת k1235- 1 תגובות
- 855 צפיות
שלום, במחירון לוי יצחק מחירון ברכב שלי הינו 38,000 ש"ח ובשקלול מחירון יש תוספת ריפודי עור וחבילת ספורט הרכב הוא אודי A3 שנת 2002 איך אני יכול לדעת מה כוללת החבילת ספורט והאם בריפודי עור הכוונה לעור הפוך? אשמח לקבל עזרה בכדי לדעת את מחיר המחירון של הרכב תודה
הודעה אחרונה מאת DrorZi, -
לידיעת הנהגים: מצלמות המהירות הדיגיטליות החדשות, שלא ניתנות לגילוי באמצעות רדאר, יופעלו בקרוב בכביש 4 באזור חדרה ובכביש 65 באזור ואדי ערה - כך חושף הבוקר מוסף "ממון" של ידיעות אחרונות. בימים אלה מוצבות 14 המצלמות הדיגיטליות הראשונות שמודדות את מהירות כלי הרכב באמצעות פסי דריכה על הכביש, ונועדו לאכוף את החוק - ולאתר עבירות תנועה, כגון מהירות מופרזת ונסיעה באור אדום. רק ביולי עם זאת, רק ביולי הקרוב יתחילו המצלמות להפיק דוחות אמת, שיישלחו לבתי הנהגים עד 72 שעות מרגע ביצוע העבירה. לאחר הצבתן בכביש 4 ובכביש 65 יופעלו מצלמות רמזור גם באזורים נוספים ברחבי הארץ: באזור תל אביב: צומת מורשה, כביש 4 וכביש 5 לכיוון צפון. צומת השבעה, כביש 4 וכביש 44 לכיוון מערב. באזור אש…
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
משרד התחבורה מחייב התקנת קשתות התהפכות בטרקטרונים , בעוד שבכל העולם ובעיקר היצרנים היפנים אוסרים על הרכבת קשת התהפכות בטרקטורוניהן על פי מחקרים ארוכי טווח. ולכן הם מבצעים חרם על ישראל. בתכנית הראו תאונות בהן הקשת פגעה ואף גררה את הנהגים ומקרה מוות שקרה בעקבותיה בישראל. על פי אילו מחקרים משרד התחבורה הישראלי מחייב טרקטרונים בקשתות התהפכות בעוד בכל העולם ובעיקר אצל יצרני הטרקטרונים אסור להרכיב קשתות כאלו...
הודעה אחרונה מאת Charge, -
-
סוף סוף , לאחר הרבה שנות המתנה וציפייה נפתח תואר ראשון במסלול התמחות רכב במחלקה להנדסה מכנית באפקה, בציפייה שיום אחד זה יהפוך להנדסת רכב. http://www.afeka.ac.il/mechanical_engineering_display.aspx doc_120511_74314.pdf
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שתי קטנות נוספות יצטרפו בקרוב לשוק הרכב הישראלי - כלמוביל תחזור לשווק כאן את המותג סמארט, טלקאר מודיעה על כוונתה לייבא ארצה את הדור השני של הקיה פיקנטו. פרטים נוספים בקישור - קיה פיקנאו וסמארט ForTwo
הודעה אחרונה מאת MoeLoe, -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 442 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Matanb1998
- Avia
- FROGIE
- דאבל קלאצ
- שביט
- Aviady001
- mikk
- malcishua
- phpclub
- Night Driver
- לירון .ה.
- Mr.Hybrid