Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין טעם לוויכוח -

ממשלת ישראל, הכנסת ומש' התחבורע החליטו בזמנו (וזה היה מזמן :)) לעסור על תושבי המדינה להפיק הנאה כלשהי מכלי מנועי (אפנוע, רכב פרטי או משא, טרקטור(ון) וכו') ...

במילים אחרות - אם אתם מחפשים הנאה, חפשו במקום אחר. כלי רכב במדינתינו מיועדים אך ורק לצורכי תחבורה בסיסית ולעבודה. לכן טרקטורון חייב קשת התהפכות, לכן בוחני תנועה מחפשים "שיפורים" אך מאפשרים לעשרות אלפי רכבים לא תקינים לנוע בכבישי ארצינו (לו בוחן רכב היה מתייצב בכניסה לאזור תעשיה כלשהו בארץ ומבצע את עבודתו הוא היה מוריד מהכביש עשרות מכוניות, תנדרים ומשאיות ביום!)

מה לעשות? לדואג לחקיקה.

P.

פורסם

עמית.

בכתבה הדגישו שהיצרן מרכיב על הרכב חלקים סופגי אנרגיה, (כנפיים רכות, הגה קורס וכו'), שאמורות להקטין את הפגיעה ברוכב במקרה שהטרקטורון מתהפך עליו.

היצרן מודע לאפשרות שהטרקטורון מתהפך.

משרד התחבורה מחייב התקנת קשת קשיחה (בניגוד להמלצות היצרן).

משרד התחבורה מראה מחקרים שאכן מוכיחים כי עד 40 קמ"ש הקשת בטיחותית.

מה קורה מעל 40 ? הרי הרכב מסוגל ורשאי לסוע מהר יותר (ללא שיפורים).

זו חלמאות.

אפילו בצה"ל ניתן היתר (באישור מיוחד) לנוע ברכב ללא הקשתות.

חיי חייל יקרים יותר מחיי אזרח ? תנו גם לאזרחים בטיחות...

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
דבר אחד אני לא מבין, לפי ההגיון קשתות ההתהפכות יכולות רק להועיל (אני לא מדבר מנסיון, אלא רק מההגיון שלי), איך בדיוק הקשתות יכולות להסב יותר נזק? במקרה של התהפכות לצד/לאחור הקשת פשוט תמנע את מלהפיל את כל כובד הכלי על הרוכב, לא? :roll:

הראל.

מנסיון, אתה לא יכול לעזוב את הטרקטורן במקרה חירום ולהשאר אחורה (לזרוק אותו כאילו) ובמקרים של התהפכות יש יותר סיכויים שהקשת תפגה בך מאשר תציל אותך.

Some days your the bug; Some days your the windshield

פורסם
עמית.

משרד התחבורה מחייב התקנת קשת קשיחה (בניגוד להמלצות היצרן).

משרד התחבורה מראה מחקרים שאכן מוכיחים כי עד 40 קמ"ש הקשת בטיחותית.

מה קורה מעל 40 ? הרי הרכב מסוגל ורשאי לסוע מהר יותר (ללא שיפורים).

זו חלמאות.

ממתי :?::!::shock: מותר לטרקטורון לסוע מעל 40 קמ"ש :?:

מאחר וטרקטורון מסווג כטרקטור עד 500 סמ"ק ומשקלו עד 500 ק"ג, חלים עליו כל מגבלות המהירות של רכב מסוג זה, דהיינו מותר בנסיעה עד 40 קמ"ש.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

איזה מדינה.....

חבל שהכל מתנהל פה בצורה כזאת ואני מתכוון הכל במדינה הזאת,אנחנו מתמצאים בתחום המוטוריקה.

אין לכם מושג(או שיש לכם) מה קורה בתחומים אחרים.

פשוט מפחיד,הסירטון שהראו,איך הכלי התהפך על הבנאדם עם כל האינרציה שלו ופגע בנקודה אחת בגבו של רוכב הטרקטורון.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

מאחר וטרקטורון מסווג כטרקטור עד 500 סמ"ק ומשקלו עד 500 ק"ג, חלים עליו כל מגבלות המהירות של רכב מסוג זה, דהיינו מותר בנסיעה עד 40 קמ"ש.

עמית

זו בדיוק הבעיה, שטרקטורון כזה נותן בראש ל-VR6 מ-0 ל-100..ומותר לו עד 40..

דרך אגב, מה עם טרקטורון מעל 500 סמ"ק מבחינת החוק?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
הטרקטורון במקורו יועד הרי ככלי חקלאי לעבודה בנסיעה איטית ולא כרכב פנאי.

התקנת מסגרת הבטיחות(קשת התהפכות) נובעת מתקנה 363 ב'(א) - בטרקטורון יותקנו מסגרות בטיחות להגנה על הנוהג בו.

הפיכתו של הכלי לרכב פנאי והשתוללות בידי נהגים חסרי אחריות היא הגורם לחוסר התועלת(ואף לסיכון) של מסגרת הבטיחות.

המסגרת במתכונתה המקורית ולייעודה המקורי פועלת ועושה את עבודתה נאמנה.

עמית

הפולריס פרדטור, הבומברדייה DS650 ושות' הם ממש כלים חקלאיים. טרקטורון הוא לא כלי חקלאי הוא רכב פנאי. חבל שלא ראית את הכתבה ואיזה נזק עושה הקשת בעת תאונה. חוץ מזה אם זה כל כך מועיל איך אתה מסביר זאת שרק בארץ משתמשים בקשת כזו?!

שיוך בעלי טרקטורונים לנהגים חסרי אחריות זו הכללה גסה. נכון שיש כאלה שמשתוללים אבל לא צריך להכליל.

second is the first looser

פורסם

באלו הדברים אסיים את הויכוח מבחינתי:

(1)אין אני בא להצדיק את פעלי משרד התחבורה, אך כל עוד התקנה קיימת האחריות היא של הנוהג.

(2)בכל מקום והזדמנות אני מטיף לחוסר של "חוק ספורט מוטורי", ובזאת בדיוק הנק'. להטיף ולצאת חוצץ נגד נגד הממסד שאינו פועל בנושא זו נק' אחת, אך להשליך אותה על התקנת תקנות שהורגות כביכול(כאשר אין ממלאין אותן) - זו בריחה מאחריות.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אין טעם לוויכוח -

ממשלת ישראל, הכנסת ומש' התחבורע החליטו בזמנו (וזה היה מזמן :)) לעסור על תושבי המדינה להפיק הנאה כלשהי מכלי מנועי (אפנוע, רכב פרטי או משא, טרקטור(ון) וכו') ...

במילים אחרות - אם אתם מחפשים הנאה, חפשו במקום אחר. כלי רכב במדינתינו מיועדים אך ורק לצורכי תחבורה בסיסית ולעבודה. לכן טרקטורון חייב קשת התהפכות, לכן בוחני תנועה מחפשים "שיפורים" אך מאפשרים לעשרות אלפי רכבים לא תקינים לנוע בכבישי ארצינו (לו בוחן רכב היה מתייצב בכניסה לאזור תעשיה כלשהו בארץ ומבצע את עבודתו הוא היה מוריד מהכביש עשרות מכוניות, תנדרים ומשאיות ביום!)

מה לעשות? לדואג לחקיקה.

P.

אכן זה המצב בארץ.

מוכרים טרקטורונים לילדי האלפיון העליון, ועדיין טוענים שזה "כלי חקלאי" :shock:

מוכרים אופנועי ספורט ומכוניות ספורט חזקות - והעמדה הרשמית היא שזה כדי לנסוע לעבודה וחזרה. (ב-90 קמ"ש. על אימפרזה STI או לחלופין על R1 :roll: )

את המיסים (עשרות אלפי שקלים אם לא יותר) אין להם שום בעיה לקחת על הכלים האלו, אבל כשהבעלים ששילם מחיר מופקע רוצה גם להינות מהרכב שבבעלותו - אז זה אסור :evil:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
באלו הדברים אסיים את הויכוח מבחינתי:

(1)אין אני בא להצדיק את פעלי משרד התחבורה, אך כל עוד התקנה קיימת האחריות היא של הנוהג.

(2)בכל מקום והזדמנות אני מטיף לחוסר של "חוק ספורט מוטורי", ובזאת בדיוק הנק'. להטיף ולצאת חוצץ נגד נגד הממסד שאינו פועל בנושא זו נק' אחת, אך להשליך אותה על התקנת תקנות שהורגות כביכול(כאשר אין ממלאין אותן) - זו בריחה מאחריות.

עמית

עמית שים לב התקנת קשת התהפכות חייבת על פי משרד התחבורה רק בארץ

ולא משנה איזה מהירות אתה נוסע .

לפי יצרני הטרקטרונים קשת זו אינה! מתאימה לטרקטורון בכל מהירות שהיא

ועלולה לגרום נזק רב! אזי שגם אם ממלאים את ההוראות ונוסעים מתחת ל 40

במקום המיועד לכלי קשת ההתהפכות מסוכנת .

משרד התחבורה , משרד חלמאים וקומבינטורים...

פורסם
ומה לגבי ג'יפים? שם כלוב התהפכות מציל חיים וראיתי אתזה במו עיני לא פעם אחת.

וגם בג'יפים זה לא תיקני וזה אחד הדברים הבטיחותים ביותר לג'יפ

תיקני(בארץ) זה כן, מקורי ברכב(מחו"ל) זה לא.

אך אין מה להשוות בין שני סוגי הרכב בגלל מרכזי כובד שונים לחלוטין.

עמית

צודק לגבי הכובד אך עדיין זה לא תיקני

פורסם

די מצחיק שרק עכשיו נזכרו להעלות את הנושא אחרי כל כך הרבה שנים.

אני זוכר את הבעיה הנ"ל כבר משנת 95 שהייתי תלמיד בכיתה "ב בתיכון עמי אסף בבית ברל.

לאחוז מאוד גבוהה של התלמידים היו טרקטרונים ושמעתי על מספיק התהפכיות ואיבוד יציבות בגלל הממשקל הרב של הקשתות על כלי קל יחסית.

אגב אני לא רואה בזה שום בעיה וגם רוב החברים שלי שהחזיקו בטרקטרונים לא ראו בזה בעיה.

ביום שקיבלו את הטרקטורון קשת קדמית עפה, עם האחורית הם נסעו כחודש וגם היא עפה.

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

לפי יצרני הטרקטרונים קשת זו אינה! מתאימה לטרקטורון בכל מהירות שהיא

ועלולה לגרום נזק רב! אזי שגם אם ממלאים את ההוראות ונוסעים מתחת ל 40

במקום המיועד לכלי קשת ההתהפכות מסוכנת .

לירן אין לך מושג כמה אתה צודק.

אבא של חבר שלי רכש טרקטורון בעיקר לעבודה בתוך חממות, אך השדה שלהם מאחורי הבית היה ממוקם בירידה והם פטרו את הבעיה ע"י אזוריים משוריים וכל איזה 100 מטר מדרגה של מטר בזווית של בערך 45 מעלות,

לא פעם ולא פעמיים הוא התהפך אחורה עם הטרקטורון בגלל עודף משקל של הקשתות, וכמובן שהוא נסע על מהירות אפסית.

נכון שאפשר לטעון שהכלי לא מתאים לעליות כאלה אבל בלי קשתות הכלי היה עולה בזויות כאלה ללא בעיה.

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

• 7 שנים מאוחר יותר...
פורסם

מראש אני מאוד מצטער על המגה-הקפצה הזו אבל אני חייב באופן דחוף מאוד להשיג את הכתבה שפותח הפוסט מדבר עליה, למישהו יש מושג מאיפה אפשר להשיג דבר כזה?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

• תוכן חדש...