רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 649 צפיות
שלום, ברכב שלנו (לפני המפרט) יש 6 כריות אוויר. ברכב אני ספרתי 10 יציאות של כריות אויר, אחד בקורה שמול הנהג ואחד ממולה, בהגה ובתא אחסון מול המושב שליד ההגה, אחד במושב של הנהג ואחד במושב שליד הנהג, אחד בקורה שליד המושב של הנהג(באמצע) ואחד בוקרה ממול ואחד בקורה האחרונה ברכב ואחד ממולה. האם אני טועה בספירה שכן יכול להיות ששתי יציאות בעצם הם אותה כרית אויר ? אם מישהו יכול לפתור לי את הסוגייה אני אודה לו מאוד!!
הודעה אחרונה מאת yoyoav, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 651 צפיות
שלום רציתי לדעת משהו לגבי ביטוח שאני הולך לעשות. מאחר שאין ביטוח רכב לפרק זמן של חצי שנה.רציתי לדעת שכשאני יבטח את הרכב לשנה שלמה, ואחרי חצי שנה שאני ירצה לבטל את הביטוח איזה החזר כספי אני יקבל? ומה שיותר חשוב לי הוא מתי אני יקבל את ההחזר אחרי כמה זמן . תודה.
הודעה אחרונה מאת ajax77, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום. יש לי שאלה (שוב, תיארותית): לאחרונה שמעתי שאם ברכב שברור לעין שיש בו 5 מושבים, הנהג מחליט להסיע 5 נוסעים נוספים מלבדו (6 נוסעים בסך הכל), אך כולם חגורים בצורה כזו שזוג אנשים יושב אחד על השני אבל הם חגורים - האם שוטר יכול לתת לי דו"ח? לפי מה ששמעתי כל עוד כולם חגורים, לא ניתן לתת דו"ח! האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת MUSTANG1967, -
ניתוקים 1 2
מאת ProJect306- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בנושא שקראתי לפני מספר דקות http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=379919 לגבי מפגשי מכוניות Da7kStar כתב: עכשיו שאלה.: מה זה ניתוקים?
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לא חברים, זו לא טעות. 500C רובוטית בנפח 1.4(100 כ"ס) עולה 160K ש"ח, בעוד 500C אבארת(המצוידת בינתיים רק בתיבה הרובוטית, בשילוב עם מנוע המפתח 140 כ"ס - מעט יותר מהסגורה), עולה 180K. החשבון פשוט. נותר רק לראות אם הוא משתלם. פעמיים החתים אותי סניור גלברט על טופס נסיעת המבחן. הפעם הראשונה היתה מזעזעת. השילוב של שעת צהריים ואיילון פקוק יותר מהרגיל(ולא רק הוא, אלא גם כל הכניסות והיציאות), תרם לכך שבשלב מסויים פניתי לאחור, מבואס. מה שכן, התנועה העירונית הצפופה חשפה מיידית מספר צדדים מעניינים ל-500C אבארת. נוחות הנסיעה, גם על גלגלי "17 הסטנדרטיים, עדיפה במעט על הדגם הסגור הנעול בגלגלים זהים(הסגור מגיע בדגם הבסיס עם "16), בעוד הגיר הרובוטי מבצע סביר למדי, אפילו במוד האוטו…
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
מפגשים וכו' 1 2
מאת Da7kStar-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
איזה מפגשים יש קבועים (כמו מועדון החמש) או אפילו בזמן הקרוב? בתור אחד שאוהב מכוניות הגיע הזמן לשטוף קצת את העיניים
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 791 צפיות
ראיתי פיג'ו 206 שנת 2003 אוטומט יד 1 עם 24 אלף ק"מ (מזקנה) ב-32 אלף עכשיו במחירון יד 2 כתוב מחיר מחירון 28 ובלוי יצחק 23 או 24 אני כבר לא זוכר מה זה הדבר הזה ? איך אני אמור להחליט זה פשוט שערוריה מה שקורה במדינה הזו שנותנים לאנשים להחליט מחירים למה לא עושים גורם מדיני שיתן החלטה סופית ויסימו סוף ליד2 ו"ללוי שצוחק עלינו" ולוקח לנו כסף על מחיר שהוא קובע. דרך אגב האתר של לוי יצחק עושה טובה שהוא עובד בקושי זז וגם אחרי הלחיצה בחיפוש הוא מרענן את הדף ומבקש סיסמא מחדש למרות שאני בשיחה, או שהוא פשוט לא מציג את המחירים של המכוניות (בדקתי בכמה מחשבים בבית וזה קורה) אגב המחשבים חזקים מאוד.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לא מזמן הייתי בקפריסין. מי שהיה שם יודע שיש שם מכוניות מדהימות... כולם נוסעים במכוניות פאר. לא ראיתי אחד בלי! פגשתי במכונית הזאת, שאין לי מושג איזה רכב זה._מישהו יכול לזהות לי?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
שלום לכולם,הזמנתי מאיבי את הלדים האלה: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2x-Unversal-24-white-LED-car-flexible-strip-light-12V-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a5e247e45QQitemZ250687553093QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories יש לי ניסן אלמרה 2003 שנראת בדיוק ככה: http://www.google.co.il/imgres?imgurl=http://hyperinzerce.cz/x-cz/inz/3060/3060871-nissan-almera-1.jpg&imgrefurl=http://www.ooyyo.co.uk/used-cars/nissan-almera/czech%2Brepublic-ostrava&usg=__76gUwkd3Kk-0VGLFn-8BKh_qYa8=&h=1637&w=2065&sz=723&hl=iw&start=121&sig2=EettuTRQLPUjSdzdLB9LNw&zoom=0&tbnid=ppZBvsktRXtqfM:&tbnh=119&tbnw=150&ei=GH3rTbf…
הודעה אחרונה מאת TT, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
חשוב מאוד לשמור על תקינות הצמיגים (וגם על המראה). קבלו פטנט של בעל רכב פדנט. דרך אגב , תמונה אחת מלפני הצהריים כשהשמש בדרום מזרח והשנייה צולמה אחר הצהריים אחר העברת המיגון לדופן הנגדית לניטרול הקרינה המגיעה מדרום מערב. (לפחות את מיגון הדשבורד לא צריך לנייד...)
הודעה אחרונה מאת ToSToS, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם נסעתי שבוע שעבר בכביש 431 מרמלה לכיוון לראשון לציון ויצאתי במחלף ראשון לציון מערב מתחת לגשר הייתי על 120 קמ''ש כאשר אני יוצא מהמחלף הזה אחרי 500-600 מטר יש כיכר ולפי מה שנראה לי כאשר ירדתי במחלף הזה שמתי לב לאיזה פלאש ולא שמתי לב אם היה שם מצלמה ומעניין אותי אם זה היה באמת מצלמה או השתקפות של השמש תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת israel pinhasov, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 25.8 אלף צפיות
אני מתנצלת על כך שאני קלולס, חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי. אשמח להחכים :]
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לאחרונה נתקלתי בEBAY במוצר הנ"ל : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Black-Decker-Vehicle-to-Vehicle-Battery-Booster-BBC2CBR-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4cf752640aQQitemZ330566886410QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_2592wt_980 שיכול להוות פתרון טוב , במקום הנעה בכבלים במיוחד לאותם אלו עם רכבי האספנות .או רכבים שלא נוסעים אתם באופן יום יומי. האם למישהו יש ניסיון עם המוצר ? תודה מראש יוסי
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני רוצה לקנות כיוסי להגה. מהי המידה של הגה -רנו מגאן 2002 קלאסיק 4 דל'? תודה
הודעה אחרונה מאת bedok, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אוקיי, זה פשוט עובר כל גבול. הכל טוב ויפה שביטוח זהו דבר חובה, אך יש מספר חברות בארץ ולכולם יש מכנה משותף אחד. גנבים! פשוט ככה! הבן שלי עבר טסט לפני מספר ימים. מהרגע שהוא הוציא את הרישיון התחלתי לשאול לגבי מספר מכוניות שאני רוצה לקנות לו: פיאט פונטו, פג'ו 306 (1.4), VW פולו (1.4). כל המכוניות האלה בגירסאות 1.4, ידני וקיים ברכב לפחות כרית אוויר. עכשיו, תקשיבו טוב, לא האמנתי פשוט.. מחירי הביטוח נעים סביב ה4.5 אלף לחובה + צד ג' ! זה אחרי בירור אצל כל הגדולות ! תגידו שאולי אני לא מעודכן, תגידו שאני מיושן אבל אל תגידו לי שאני פשוט טועה שאני רואה פה משהו לא נכון. אני מצטער אבל חשבתי באמת ובתמים שהם צוחקים עליי.. בשבילי הביטוח על מכוניות כאלה עולה סביב ה2000 שקל ו…
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 3 תגובות
- 785 צפיות
ברצוני להתקין אגזוז זרימה חופשית, כשאני אקנה אותו מהחנות יביאו לי גם אישור שזה עובר טסט. איפה אני יכול למצוא דבר כזה באיזור המרכז? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אשמח לקבל תגובות לגבי חברת הצמיגים.
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הקטע של הגודל מובן לחברים שלי שגולשים פה שתמיד מזכירים את העיניין הזה כי אני בחור די גדול. בכל מקרה היה לי היום מצב מעניין בכביש. מעניין כי עדיין לא יצא לי לפגוש חולה נפש כזה כמו היום. ירדתי את רחוב דרך הים בחיפה ופניתי ימינה על הכביש שצמוד לחוף לכיוון צומת אגד הישנה. בעודי נוסע בנתיב הכי ימני רכוב על קטנוע 125 סמ"ק (נתצ-בשבת מותר) במהירות של כ70 קמ"ש נצמדת אלי מאזדה לאנטיס עם בחור ערבי ישראלי שנוהג בה, שלושה ילדים קטנים מאחורה ואישתו לידו ומתחיל לצפור בלי הפסקה תוך כדי שהוא כימעט מנגח אותי עם האוטו. כל שאר הכביש די ריק והוא יכול לעקוף אותי בקלות אבל כניראה הוא רצה לינסוע בדיוק דרך הנתצ ובדיוק דרכי. בכל מקרה אני ממשיך בנסיעה רגיל, לא מוריד את המהירות ולא מעלה כשאנ…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
אזעקת ביפר
מאת MJ01- 0 תגובות
- 581 צפיות
שלום ברצוני להתקין אזעקת ביפר לרכב חדש. אשמח לקבל המלצות למתינים באיזור חיפה. תודה.
הודעה אחרונה מאת MJ01, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי לכם וצהריים טובים כבר הרבה זמן שאני מחפש תשובה לשאלה הבאה: האם אפשר לעשות BURNOUT עם רכב ידני? זה פשוט נראה לי בלתי אפשרי.אבל,ראיתי פעם בטופ גיר שאיזה סיני על הונדה NSX עושה דונאטס [שהוא שהרכב עושה סיבובים במקום על ציר אחד,כמו מחוגה] אז,תעזרו לי בבקשה
הודעה אחרונה מאת cjns, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום! יש לי פגו 306-Diamond:evil: ידנית שנת 1997 ורציתי לדעת איך אני יודע אם זאת הנעה קדמית או אחורית ומה ההבדלים ביניהם? תודה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בתור אחד שעוקב אחר שוק המשומשות הרבה שניםף בהחלט לא זכור לי חודש ועוד באמצע השנה שמחירי הדגמים הפופולריים יורדים ב4-6 אחוז בחודש אחד, שזה אומר נפילה של 48 עד 72 אחוז בשנה! ברוב המקרים ירידת הערך היא בין 1% לחודש למכונית סחירה ל2% למכונית לא סחירה, אין ספק שהפעם מדובר בישנוי דרמטי בשוק. מאזדה, 3 שנחשבה פעם לצ'ק בנקאי והיו אפילו חודשים שהמחירון שלה עלה, נפלה ב4K (יותר מ4%). מי שנפגעו הכי הרבה מהמחירון החדש הם כמובן חברות הליסינג, שצריכות לספוג בחודש אחד אבדן ערך של מספר חודשים ובמילים אחרות: שווי של מאות מיליוני שקלים פשוט נמחק. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4076831,00.html
הודעה אחרונה מאת א פ, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ה'טויובארו', כמובן. http://www.auto.co.il/כתבה-27001-טויוטה-בישראל-אלו-התוכניות-לשנת.aspx נשיא טויוטה מתייחס לפרוייקט החדש בחרדת קודש, כמכונית הילה שתחזיר חובבי הגה לאולמות התצוגה המשמימים של היצרן ושתשרה מרוחה על שאר מכוניות היצרן. עם כל הכבוד לעולם הרחב, אצלנו יודעים יותר טוב מכולם. כל כך טוב, שטויוטה הפכה למכונית שאתה מקבל בליסינג, או קונה עם יציאתך לגמלאות. מכונית עם תדמית אפורה, זקנה ומשעממת. ומה עם פריוס, תשאלו? הסתכלו סביבכם מי נוהג בפריוס. גמלאים נמרצים יותר, שלא מסתפקים בקורולה/אוריס. לפני כמה שנים, ייבאה יוניון מוטורס את יאריס T ספורט, שנמכרה היטב בזכות תמחור נכון. מספר שנים קודם לכן נכשלה עם MR2 הנהדרת עקב תמחור הזוי, כך שהפוטנציאל הטמו…
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- 0 תגובות
- 581 צפיות
כתבה שפורסמה בYNET אתמול http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4077623,00.html מקס
הודעה אחרונה מאת mitsugli, -
- 11 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר המבצע של סיאט לא יכולתי להישאר אדיש והחלפתי את הג'וק המיועדת שהוזמנה לאיביזה חדשה, האיביזה אמורה להגיע שבוע הבא, ורציתי להתייעץ לגבי מחירי הביטוח, אני נהג צעיר וקיבילתי הצעה מ9 מיליון לביטוח מקיף וחובה ע"ס 5600 ש"ח, ההצעה מאלייד אגב עמדה על לא לפחות מ8000 ש"ח! אני נהג צעיר והנהג העיקרי ברכב הוא מבוגר 50 + אין באמתחתנו תביעות קודמות. האם המחיר הנ"ל (5800) הוא מחיר הגיוני ? האם יש כאן מישהו שיוכל להמליץ על חברת ביטוח בה הוא ביטח את הרכב הנ"ל ? תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת Hefer, -
- 0 תגובות
- 752 צפיות
עד כמה אפשר להגביה רכב רגיל מבלי להיכשל בטסט?
הודעה אחרונה מאת SurfHigh, -
- 3 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
זה ההסבר הכי טוב שראיתי עד כה: http://www.ridelust.com/differentials-for-dummies/
הודעה אחרונה מאת oyway, -
להתחיל בזה שעד היום כל הסיפורים ששמעתי על צמפיון לא ענינו אותי כלכך ואמרתי שזה לא יקרה לי ! אז זה קרה ועוד איך קרה ושתבינו אני לא מחפש לעשות הד או לפתוח שרשור כזה או אחר וזה לא מעניין אותי, אני בסך הכל אובד עצות ומבקש עזרה. יש לי סיאט לאון חדשה מלפני 4 חודשים היום בבוקר ירדתי אל חבר כדי לשתות קפה על הבוקר איך שירדתי מהרכב במנהג קבוע שלי אני מסתכל על הרכב כדי לראות שהחנייה בסדר ואני לא מפריע לאחד, אני מבחין שהפנס ערפל שלי לא במקום אלא נמצא בתוך העגול בפנים, כיוון שחברת צמפיון ומנהל האולם שלחו לי כמה פעמים כרטיסי ביקור ועלונים של אחריות אמרתי נתקשר למרכז שירות כדי לדעת מה לעשות, נציג השירות הפנה אותי למוסך והם אמרו לי לבוא כדי לבדוק מה גודל הנזק, העליתי בפניו שהרכב בא…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
חברה, אני בדיבורים אם ביטוח ישיר ל-20 חברים לקבוצת ביטוח לקיה פיקנטו. בינתיים ככה יצא לי: - ביטוח חובה - פחות מ 1000 ש"ח - ביטוח צד ג' - קצת יותר מ 1000 ש"ח - כמה שטיפות חינם בבקשה תשלחו לי הודעה בה כלול- רכב, דגם, ונהג חדש או לא, נהג יחיד או לא... וכל הגבלה אחרת יחד אם טלפון או מייל לתיקשור. אפשר להוריד מחיר בביטול רכב חלופי, החלפות פנצ'ר... אני ארשום הכל כשיש לי מספיק אנשים אפשר גם לתקשר בפייסבוק "קבוצת ביטוח לקיה פיקנטו"
הודעה אחרונה מאת Hefer, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אחרי 14 שנה עם הסיוויק (הפרידה ממנה תקבל כבוד בנפרד) ואחרי חיפושים והתלבטויות רבות בנוגע למחליפה ולתקציב שאעמיד לנושא, החלטתי לרכוש מאזדה 3 במבצע של באדג'ט (2008 אקטיב ב-57,900 יד ראשונה מהשכרה עם ק"מ שנעים בסביבות ה100,000). ביום שישי שעבר הגענו למרכז המכירה בקריית שדה התעופה והתקבלנו מיד אצל נציג המכירות - אלון לוי. הוא הציג בפנינו את כל פרטי המבצע כולל שימת דגש על החסרונות של הרכב (שבעטיין המחיר נמוך כ"כ - ז"א הק"מ הגבוה והעבר "הבעייתי"- דהיינו רכב השכרה). מאחר ו"באתי מוכן" וידעתי שאני מוכן לחיות עם החסרונות תמורת האפשרות לנהוג ברכב יפני עם מערכות בטיחות בנות ארבע, עברנו לחיפוש הכלה הספציפית. אלון הציג בפנינו כעשרה רכבים מהמלאי של החברה כולל תדפיס ההסטור…
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
מי מחובר 8 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 198 אורחים (הצג רשימה מלאה)