Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי, זה פשוט עובר כל גבול. הכל טוב ויפה שביטוח זהו דבר חובה, אך יש מספר חברות בארץ ולכולם יש מכנה משותף אחד. גנבים! פשוט ככה!

הבן שלי עבר טסט לפני מספר ימים. מהרגע שהוא הוציא את הרישיון התחלתי לשאול לגבי מספר מכוניות שאני רוצה לקנות לו: פיאט פונטו, פג'ו 306 (1.4), VW פולו (1.4). כל המכוניות האלה בגירסאות 1.4, ידני וקיים ברכב לפחות כרית אוויר.

עכשיו, תקשיבו טוב, לא האמנתי פשוט.. מחירי הביטוח נעים סביב ה4.5 אלף לחובה + צד ג' ! זה אחרי בירור אצל כל הגדולות !

תגידו שאולי אני לא מעודכן, תגידו שאני מיושן אבל אל תגידו לי שאני פשוט טועה שאני רואה פה משהו לא נכון. אני מצטער אבל חשבתי באמת ובתמים שהם צוחקים עליי.. בשבילי הביטוח על מכוניות כאלה עולה סביב ה2000 שקל ואני לא רואה שום סיבה שבעולם שהמחירים מרקיעים שחקים כך!

את האמת זה קצת לא הגיוני שלרכב שלי (C6) ולרכב של השותף שלי (לקרוס), שנינו 2011 עם מקיף ואין כזה הרבה הבדל שתדעו. נכון, אנחנו זה ביטוח מפני שיש לנו חברה ויש לנו מחירים אחרים (ואני לא יכול להכניס נהגים חדשים להסכם מפני זה אין לי איך להסתדר עם הבן שלי) אבל דחילאק, מה זה 4.5 אלף באמת..

אני לא יודע מה לעשות, ואני לא מכיר סוכני ביטוח. אני אשמח אם תציעו לי איזה סוכן ביטוח לדבר איתו או מה לעשות פשוט בנידון.

תודה רבה ושבוע טוב לכולם!

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

גם כשאני ביררתי לפני כמה חודשים על ביטוח צד ג'+חובה על 307, המחירים היו דומים ויותר צפונה מזה.

כנראה שחברות הביטוח מפחדות מנהגים חדשים כאלה, אחרת אין לי איך להסביר את המחירים האלה.

כשביררתי על מקיף לרכב שעלותו לא עולה על 30 אלף, לא הייתה הצעה אחת שנמוכה מעשרת אלפים שקלים.

פורסם

אלה המחירים של נהגים צעירים,

תוכל לעשות לו ביטוח חובה בסיסי וצד ג' על שם מישהו אחר וזה יתפוס בבדיקות של המשטרה.

אבל במקרה של תאונה זה כבר משהו אחר, תצטרכו להוכיח שלא הוא נהג.

אבל בינינו, מי יקח את הסיכון הזה על הבן היקר שלו?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם
אלה המחירים של נהגים צעירים,

תוכל לעשות לו ביטוח חובה בסיסי וצד ג' על שם מישהו אחר וזה יתפוס בבדיקות של המשטרה.

אבל במקרה של תאונה זה כבר משהו אחר, תצטרכו להוכיח שלא הוא נהג.

אבל בינינו, מי יקח את הסיכון הזה על הבן היקר שלו?

יעשה, אני בסופו של דבר יעשה זה בטוח. האם אני יגהץ תמורת "התענוג" 4,400 עד 4,800 שלא לצורך זה משהו אחר.

אבל השאלה שלי אם יש משהו לעשות בנידון ? חוץ מהעניין עם סוכני ביטוח ששמעתי במקרה דרך בחור שמוכר את הרכב שלו וסיפר לי שכך מצא ביטוח במחיר יותר זול אני לא מכיר דרכים אחרות. אשמח שתתנו לי עצות למי שיש כמובן..

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

תגיד תודה ידידי, שאני הייתי נהג חדש עד לפני שנתיים ? +- והאוטו הראשון שקניתי היה סיויק שנת 2000 בלי משהו יותר מידי מיוחד שילמתי ביטוח שנשק את ה10 אלף ש''ח.

והיום אני לא נהג חדש אך עדיין צעיר ומשלם על סיויק 2006 מדור החדש 7 אלף ש''ח. חובה ומקיף.

זה המכירים ידידי והשיטה היא למצוא שני סוכנים ולשחק איתם "אצלו קיבלתי 6, ואז לחזור להוא ולהגיד לו אצלו קיבלתי 5.5 והראשון שיתן 5 אלף תסגור אצלו".

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
תגיד תודה ידידי, שאני הייתי נהג חדש עד לפני שנתיים ? +- והאוטו הראשון שקניתי היה סיויק שנת 2000 בלי משהו יותר מידי מיוחד שילמתי ביטוח שנשק את ה10 אלף ש''ח.

והיום אני לא נהג חדש אך עדיין צעיר ומשלם על סיויק 2006 מדור החדש 7 אלף ש''ח. חובה ומקיף.

זה המכירים ידידי והשיטה היא למצוא שני סוכנים ולשחק איתם "אצלו קיבלתי 6, ואז לחזור להוא ולהגיד לו אצלו קיבלתי 5.5 והראשון שיתן 5 אלף תסגור אצלו".

אתה מדבר על אוטו שעולה יותר מפני שיותר אנשים גונבים אותו זה א' וב' אתה מדבר על מקיף. בטח שביטוח זה דבר יקר, אבל לא חשבתי שיקחו לי 5K על רכב שווה 5K. מפה הכעס שלי נובע ! אני עדיין בשוק איך אפשר לקחת ככה, זה לגמרי לא בסדר..

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

ההסבר שלי לתופעה:

א. יש פיקוח של משרד האוצר על מחירי ביטוח החובה. אתה מוזמן להכנס לאתר ולראות את מחירי החברות הגדולות. מעבר לזה אף אחד לא מכריח להוסיף עוד ביטוחים.

ב. תיקח בחשבון שבמיוחד כשאתה מבטח רק חובה+צד ג' רוב הכיסויים בפוליסה אין להם כל קשר לסוג הרכב שהבן ינהג עליו אלא על נזק גופני או לרכוש שהוא יגרום (לא עלינו). ופה צירוף של נהג חדש ונהג צעיר מעלים מבחינת חברות ביטוח את הסיכוי לתאונות פי כמה.

פורסם
אוקיי, זה פשוט עובר כל גבול. הכל טוב ויפה שביטוח זהו דבר חובה, אך יש מספר חברות בארץ ולכולם יש מכנה משותף אחד. גנבים! פשוט ככה!

הבן שלי עבר טסט לפני מספר ימים. מהרגע שהוא הוציא את הרישיון התחלתי לשאול לגבי מספר מכוניות שאני רוצה לקנות לו: פיאט פונטו, פג'ו 306 (1.4), VW פולו (1.4). כל המכוניות האלה בגירסאות 1.4, ידני וקיים ברכב לפחות כרית אוויר.

עכשיו, תקשיבו טוב, לא האמנתי פשוט.. מחירי הביטוח נעים סביב ה4.5 אלף לחובה + צד ג' ! זה אחרי בירור אצל כל הגדולות !

תגידו שאולי אני לא מעודכן, תגידו שאני מיושן אבל אל תגידו לי שאני פשוט טועה שאני רואה פה משהו לא נכון. אני מצטער אבל חשבתי באמת ובתמים שהם צוחקים עליי.. בשבילי הביטוח על מכוניות כאלה עולה סביב ה2000 שקל ואני לא רואה שום סיבה שבעולם שהמחירים מרקיעים שחקים כך!

את האמת זה קצת לא הגיוני שלרכב שלי (C6) ולרכב של השותף שלי (לקרוס), שנינו 2011 עם מקיף ואין כזה הרבה הבדל שתדעו. נכון, אנחנו זה ביטוח מפני שיש לנו חברה ויש לנו מחירים אחרים (ואני לא יכול להכניס נהגים חדשים להסכם מפני זה אין לי איך להסתדר עם הבן שלי) אבל דחילאק, מה זה 4.5 אלף באמת..

אני לא יודע מה לעשות, ואני לא מכיר סוכני ביטוח. אני אשמח אם תציעו לי איזה סוכן ביטוח לדבר איתו או מה לעשות פשוט בנידון.

תודה רבה ושבוע טוב לכולם!

בוקר טוב לך וברוך הבא לעולם המקופחים של חברות הביטוח. חדשות טובות עבורך. כעבור תקופה מסויימת הסטאטוס של נהג חדש יחלוף מעל ראש בנך. זוג נשוי לעומת זאת, מעל גיל 40 שרוצים לעשות ביטוח על כל דו גלגלי החל מקטנוע מסריח 250 סמ"ק ומעלה יצטרכו להיפרד מ 7000 שח פלוס במידה ושניהם רוצים לרכוב על האופנוע מדי פעם ולהתחלף. אז 4800 זה אחלה מחיר. בניגוד לרכב שבו אתה יכול לבטח 2 או 3 אנשים בדו גלגלי אין כזה דבר. או פוליסה הנקובה בשם אחד או כל נהג. זהו זה. אין אופציה אחרת.

אז ברוך הבא לעולם המושחת של ענף הביטוח.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הסיבה להבדלים הגדולים היא (כמו שאתה וודאי יודע בעצמך) שיטת ניהול הסיכונים של חברות הביטוח.

הסטטיסטיקה שלהם מובילה אותם למסקנה כי הסיכוי שבנך היקר (כמובן חו"ח, טפו,טפו, רק בתאוריה) יתבע את פוליסת החובה ובדרך ישבית גם איזו אס קלאס חדשה מהחנות, גבוה פי שניים מהסיכוי שאתה או שותפך תעשו זאת (כך לפחות משתקף מהתמחור שלהם).

בנימה אגואיסטית מעט, זהו הדבר ההוגן לעשותו. אין סיבה להחיל תעריף אחיד ומפוקח כמו שהיה מקובל לפני שנים לא רבות כ"כ מכיוון שכך אין תגמול לנהגים זהירים וותיקים (והם בעצם מסבסדים את הנהג הפרוע).

אם היו שואלים אותי, הייתי נותן משקל גדול הרבה יותר להסטורית התאונות של המבוטח ומקטין את העול לצעירים.

למרות התדמית יש ביניהם רבים שנוהגים בזהירות, וממילא הם נוהגים מעט יחסית (צבא).

גרמת לתאונה? אז תתחיל לשלם ביוקר ואפילו לסבסד מעט את הצעירים. (אפילו אם אתה כבר קשיש ונוהג 30 שנה)

השיטה שלי גם תקטין משמעותית את תביעות השווא (נגיעה במהירות 0 ופינוי בנט"ן :))

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

באנגליה יש שיטה אחרת שקוראים לה "תחרות". גם שם נהג חדש שרוצה לנהוג על רכב חזק (שלא לדבר על הגה שמאלי) ישלם הרבה; אבל יש חברות שמתמחות בזה, ויש הפרשי מחירים עצומים (4:1 לכיסוי דומה).

גם בישראל, כשהנהיגו את השיטה החדשנית הזו שנראת "תחרות" בענף של שיחות טלפון לחו"ל, אז המחירים ירדו פלאים.

אפשר לתת עוד ועוד דוגמאות, אבל התמונה לא תשתנה.

דני

• תוכן חדש...