רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 831 צפיות
כותרת^^
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 7 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
האם שדרות מנחם בגין בירושלים נחשבת לדרך עירונית או לדרך בינעירונית? פשוט קיבלתי דו"ח צילום על מהירות 104 קמ"ש בנסיעה שם. מה אפשר לעשות? האם יש מצב לערער לבד או שאין סיכוי להצלחה? אלי
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
יאללה, להזמין מיני 1 2
מאת bar72- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1832349
הודעה אחרונה מאת mcqueen234, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סוג של תרכובת גז כלשהי שמוגנת בפטנט , יוצר עבור נאסא במקור. טוענים שהאוויר של המזגן מתקרר בחצי מהזמן. אולי פתרון לבעלי מאזדה 3 מעניין. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Interdynamics-ARTIC-FREEZE-w-Trigger-Gauge-AF-1-/190406855962?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2c55220d1a#ht_1404wt_939
הודעה אחרונה מאת RAULZ01, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
גם כאשר נוסעים עם מזגן המלוא העוצמה, לתינוקת שיושבת בחלק האחורי של הרכב, עם הפנים נגד כיוון התנועה (שזה פרמטר חשוב שמשפיע משמעותית לשלילה על הרגשת המזגן בצורה כזו), פשוט חם. האם יש מאוורר קטן או כל פתרון דומה שמתאים להתקנה בחלק האחורי של הרכב, ולא דורש חשמל, אלא על סוללות ? אשמח לקבל לינקים למוצרים מתאימים. (ראיתי לאחרונה כל מיני פרסומים על מאוורר סולארי, על מזגן קטן נייד, שלא נראו לי מתאימים) תודה !
הודעה אחרונה מאת Bersi, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. אני נוהג במאזדה 3 שנת 2008 ופורסם בכתבה הזאת:http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1832326 שהרכב צריך להגיע לקריאת תיקון. עדיין לא קיבלתי מכתב בדואר לקריאת התיקון ואני לא יודע אם אני צריך או לא צריך להיות שם. ולאיזה מוסך לגשת. נכנסתי לאתר של מאזדה אך אין שם את המנוע חיפוש עם המספר רכב כדי שאדע אם אני צריך להגיע לקריאת תיקון או לא. במידה ואני צריך להגיע לאיזה מוסך אפשר לפנות באזור רחובות? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת semi-t, -
- 10 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
היום קיבלתי אותם - נורות קסנון מסוג חדש במיוחד לרפלקטורים H7R נועדו למנוע סינוור. אפשר לראות על הנורה את ההדפס המיוחד ממש כמו של נורות קסנון מקורית D2R (ניסאן מקסימה למשל) וככה זה נראה בתוך הפנס. עם נורת קסנון רגילה בזווית הזו מקבלים סינוור חזק בדיוק מהמקום שיש עליו הדפס זהו ח'ברה ! אני יכול לומר בפה מלא ! האלומה פשוט מדהימה ! האלומה נראית חתוכה כאילו עם סרגל , מדוייק להפליא ועוצמת תאורה כמו של קסנון. עכשיו אין לי ספק שאני אעבור עם טסט , הגוון לבן עד צהבהב (כמו קסנון מקורי) לא רואים את ההתקנה והאלומה מדוייקת. ניתן לתמונות לדבר בעד עצמן התמונות מאייפון 4. במציאות זה נראה הרבה יותר טוב , והגוון טיפה שונה. אלומה מתפזרת ר…
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
- 8 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שברולט קאמרו
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני קונה לאחי רכב יד שניה ולצערי הרב הוא נהג צעיר/חדש בנוסף לרכב אני רוצה לרכוש לו ביטוח(איזה אח טוב אני הא?). אממה, כרגע בדקתי מספר הצעות מחברות ביטוח ואני רוצה להגיד לכם שחשכו עיניי, מה זה המחירים האלה?? יש לכם המלצות או טיפים לפוליסה משתלמת יחסית לנהגים צעירים??
הודעה אחרונה מאת סחי, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הרכב שלי עומד היום על 165,000. בהנחה שאני שומר עליו ומטפל בו כהוגן וכראוי, מתי המאזדה תשבוק חיים לחלוטין? ב-300,000?
הודעה אחרונה מאת nVIDIA, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השבוע נתקלתי בפולקסוואגן טוארג קצת מוזרה.. היו לה ג'נטים בסביבות ה-21 אינץ' חתך נמוך, משהו ממש מפלצתי ומאחוריהם ישבו להם קליפרים כחולים ענקיים, אם אני לא טועה של ברמבו. בנוסף לזה הטמבון האחורי והקידמי וגם החצאיות היו יותר נמוכות והיה להם מראה ספורטיבי. נכנסתי קצת לאינטרנט לראות אם באמת קיים דגם כזה או שסתם הוא עבר איזה כמה שיפורים והודבק עליו סמל של R. מסתבר שיש דבר כזה, ואפילו אחד לפחות בארץ. רציתי לדעת אם זוהי גרסא מוגבלת כמו שמייצרים ל-GTI, ה-R32. נחמד לראות גם ג'יפים ספורטיבים כאלה בארץ
הודעה אחרונה מאת pazoli, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חפשו נורות -ישר מציעים אמריקן איגל ובד"כ זה יוצא הכי זול מהשאר. כל אביזרי רכב מנורות ועד שמנים הכל ניהיה אמריקן איגל. מה שלא אמריקן איגל העלו את המחיר ככה שנקנה רק אמריקן איגל. האם האיכות עלתה או שזה עדיין מותג שמעתיק מדבקות = גלאור ? אני שמתי לב שברוב חנויות אביזרי רכב יש רק אמריקן איגל ,ודווקא המוצרים שלהם די טובים ביחס למחיר. עדיין לא מתקרב לשמנים שלהם! למשל הייתי חייב נוזל בלמים ובהום סנטר STPעולה 35 שקל! אמריקן איגל 19.99 שקל ...ספרי קרבורטור הפרש של יותר מ15 שקל -למה? משהו השתנה במותג מדבקה הזה או שהוא סתם השתלט על השוק?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 838 צפיות
בחצי הראשון של יוני הייתי בארה"ב וחרשתי עם סברינג שכורה את צפון מזרח ארה"ב בין בוסטון, שם גרה הבת שלי ופניסילבניה, שם היה אירוע גדול של חובבי מכוניות פורד. הסברינג, כמו אחותה האבנג'ר שלפני זמן סקרתי גם אותה (בנסיעה מניו יורק ליוסטו שבטקסס), התנהגה למופת ובשפה של אניני הרכב, היא "משעממת", "צפויה" וכו'. נהגתי בה 1500 מייל בכל סוגי הדרכים ואין לי טענות. רכב טוב, נח, תא נהג הגיוני (חוץ מהמערכת המובינת שכדי להשחיל בה דיסק צריך ללחוץ על שני כפתורים...), נוסע יציב, קצת מתנדנד במהירויות של 70-80 מי"ש. התאוצה בסדר, תא מטען גדול כמו שאני אוהב. התבוננתי קצת בכבישים והיות ואני נמצא לפחות שלוש פעמים בשנה בארה"ב, אפשר לחוש במגמות. אז ככה, בתחום המכוניות הקטנות והבינוניות, ניסן …
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
היום בדרכי חזרה לצפון (כביש 6 ) נתקלתי במפלץ הזה ,לא הצלחתי להבין מה זה אין סמלים אין מספרים לא מקדימה ולא מאחור , זה נראה כמו בנייה עצמית ,גדול יותר מהאמר זה בטוח . מה שגם הוא נסע במהירות מטורפת הייתי צריך להגיע ל140 על מנת לצלם אותו . יוסי
הודעה אחרונה מאת zuzut5, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תאונה מטורפת במרוץ 24 השעות של לה מאן,מדהים איך הנהג ייצא חיי. http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/1650-אודי-R18-מנצחת-את-מרוץ-לה-מאן.html
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
מניעת גניבת רכב 1 2 3
מאת luzoni-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אילו עזרים,יש לכם למניעת גניבת הרכב? ומה אתם מציעים לקנות?
הודעה אחרונה מאת luzoni, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכם, רציתי לשתף אתכם במקרה שארע לי אתמול בערב בצומת הגבעה הצרפתית בירושלים. בזמן שעצרתי ברמזור אדום, ניגש אלי בן מיעוטים צעיר עם הספוגית המתכתית, שמשמשת בעיקר לניקוי כלים ועל אף שצעקתי לו בתקיפות בערבית שאני לא רוצה ושלא ייגע לי באוטו, התחיל לשפשף חלק מהשמשה, כאילו מנסה להראות לי שכדאי לי לתת לו לנקות את כולה. בשל קצף הסבון, עדיין לא קלטתי שהוא משתמש בכרית ניקוי כזו (מכונה גם "כרית ניקוי יפנית"), אבל מיד העברתי לניוטרל, העלתי בלם-יד כדי לפתוח את הדלת ולעצור אותו מללכלך לי את השמשה. כשראה שאני רציני בכוונותי, עבר עם המגב על השטח המקורצף ועוד ביקש כסף, החוצפן. אז הבחנתי לצערי שהדביל מנקה חלונות עם כרית ניקוי כזו. בעודי נוסע לכיוון ת"א, מול השמש, אני מבחין בשריטות מ…
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- 5 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אהלן בכבישים המהירים בב"ש הכבישים בנויים משני נתיבים, וכדי להשתלב בכביש נכנסים מכביש שאינו חלק מהכביש המהיר בהתחלה, יש שם קילומטר להאיץ (ומשום מה השלטים מורים להאיץ ל70 כשהכביש המהיר הוא 100 ??). כשהכביש עליו עולים נהיה חלק מהכביש המהיר, הוא בעצם נתיב שלישי בצד ימין, באורך משהו כמו 200 או 300 מטר. איך משתלבים במצב שיש מישהו לידך, הנתיב שלך יגמר עוד שניה, ויש עוד הרבה רכבים מאחורי הרכב שלידך ככה שאם תבלום לא תוכל להכנס ביניהים (אין מספיק דרך לבלום ברכות ולהכנס מאחורי מי שלידך, ובבלימה חזקה כבר יחלפו כמה רכבים לצידך...) הדרך היחידה הבטוחה שאני רואה היא להאיץ ל140 נניח ואז גם אם יש מישהו לידך אחרי רגע הוא כבר לא לידך ואתה משתלב מיד ומאט
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני עוקב אחרי שוק יד שניה כמעט באופן יום יומי ואני יכול להגיד לכם דבר כזה , עד לפני שבועיים היו לפחות 7 מכוניות מסוג 500 abarth כרגע יש 1 היו כמה איביזות קופרות מהדגם החדש , כרגע אין אחת אפילו. אלפא רומיאו מיטו היו עשרות למכירה , כרגע יש 4 בלוח אלו האוט האצ' היותר עממיות שנמכרות במספרים גבוהים יחסית ולכן יש מהם בשפע ביד 2 אבל כרגע נראה כאילו כולם נחטפו. דווקא שירוקו יחסית מוצפת עם 12 מודעות. גולף גיטיאי MK5 כרגיל עם מעט מודעות כרגע 7 במספר.
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
לפני חצי שנה בדיוק הבאתי אותה הביתה, G35 סדאן לבנה ואוט', לא בדיוק הרכב בגללו התחלתי בחיפושים אחר רכב נוסף, הכל התחיל בגלל קורבט Z06 אוט' שראיתי אצל דילר, משם התחילו החיפושים אחר Z06 ידנית, אחרי 3 חודשים ושלל מכוניות מעניינות יותר ופחות חזרתי הביתה עם מכונית סדאן לבנה, זה היה קרב בין היגיון לרגש ואולי בפעם הראשונה היה זה ההיגיון שניצח. את הרכב הנ"ל קניתי ללא נסיעת מבחן, בסה"כ בדקתי את מערכת השמע המצויינת (חבילת הפרימיום מגיעה עם BOSE מצויינת) וראיתי 2 סרטונים ביו-טיוב, כשהרכב הוצא לי בהתחלה אמרתי ישר לא, באותו היום נהגתי על S2000 וSL500 ולמרות שאהבתי לא יכולתי להחליט, במהלך התקופה שקלתי ונהגתי על כ"כ הרבה מכוניות, אפילו ביליתי סופ"ש עם E55 AMG שלא ממש כאב לי להחזיר ל…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
מעשה בשוטרים רעבים, אשר חפצה נפשם בכריך. רק מה, חניה לא מצאו. ואת הרכב לבסוף החנו - ניחשתם נכונה - בחניית נכים ! מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3942528,00.html מה יהיה ?
הודעה אחרונה מאת haimy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום. רצוני להחליף מנוע בנזין במנוע חשמלי בהתקנה עצמית. האם משרד התחבורה יאשר התקנה שכזו ?. ססרכה. גבריאל.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 0 תגובות
- 631 צפיות
לפני כשבועיים פגע ברכבי רכב אחר לאורך דלתות צד ימין, המכה לא כל כך עמוקה לטעמי ופחח יכול לתקן (יתכן ויהיה שם צורך במילוי). מודל הרכב שלי הינו 2008. הזמנתי שמאי שאמר שלדעתו יש להחליף את הדלת הקדמית בדלת משומשת מקורית (שיהיה צורך לצבוע אותה בצבע הרכב) מאחר וכל תיקון שיבוצע עדיין יראו, והאחורית לתקן. פניתי למוסך אחר שאמר לי שלדעתו כדאי להחליף את שתי הדלתות והוא ינסה להשיג לי דלתות מקוריות משומשות באותו הצבע. האם כדאי לי לתקן את המכה בשתי הדלתות או להחליף את הדלתות או אחת מהן? האם קיימת ירידת ערך במקרה של תיקון ו/או החלפת דלת/ות עבור רכב מודל 2008?
הודעה אחרונה מאת shira12346, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 866 צפיות
שלום לכולם וערב מצוין שיהיה לכם, יש לי פיג'ו 206 ובזמן האחרון יש לי בעייה בדלת תא המטען כשאני מעלה אותה עד הסוף היא לא מחזיקה כלל כאילו שאין שם את הבולמים בצדדים שמחזיקים אותה. השאלה מה אפשר לעשות, העם אפשר לתקן אותם איך שהוא או שחייב להחליף? ועם כן אז איפה וכמה בערך זה יעלה לי. תודה! *טעות שלי בכותרת - דלת.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
במקום להגרר למלחמת מחירים, UMI מושכת את שדה הקרב לזירת האיבזור ומציעה מהיום את הספארק עם סאן רוף חשמלי. הסאן רוף, מתוצרת WEBASTO, אחת מהחברות הותיקות והמכובדות בתחום (אם לא ה..) נפתח פתיחה מלאה, בעל 2 כפתורי זכרון הניתנים לתכנות עצמי וכמו כן כפתור C (CLOSE מן הסתם) אשר סוגר את הגג סגירה מלאה מכל מצב פתיחה. כמו כן, הגג מחובר למערכת הנעילה של הרכב ונסגר עם דריכת האזעקה. ההתקנה היא התקנה מקומית של סביר ועל הגג ניתנת אחריות יבואן. טרם נמסר מחיר לגג הנפתח כתוספת.
הודעה אחרונה מאת e-r-a-n, -
-
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, אני משתפת אתכם בחוויה שקרתה לי השבוע. מזה כשנתיים אני שוכרת רכבים ב"שלמה", אך עקב טעות של בעלי נאלצתי לקחת השבוע רכב באוויס סניף הרצליה. לאור השמועות ששמעתי על אוויס, נורא דאגתי על איכות הרכב שאקבל. כשהגעתי לסניף הופתעתי לגלות שרות ברמה אחת ממה שהכרתי עד היום, במקרה טופלתי ע"י מנהל הסניף במקום בשם ברק, אשר נתן לי חוויה של איכפטיות ורצון לבוא לאוויס בעתיד. אם זה באיכות הרכב בהקשבה ובבירור הצורך האמיתי שלי. בעלי שאינו בקיא הזמין רכב קטן וכשנכנסתי לסניף עם 2 ילדים ועגלה ברק הציע לי להוסיף עוד 15 ש"ח ליום ולקבל רכב שיתאים לי. קיבלתי מזדה 3 ולאחר בדיקה מסתבר שהמחיר ששילמתי נמוך מ"שלמה" לאותו הרכב. אני חייבת להגיד שזו רמת שרות וכך שומרים ל…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
מי שעוד לא ראה, התפרסמו לאחרונה מספר ביקורות: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4079872,00.html http://auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-27027,75-%D7%A1%D7%99%D7%98%D7%A8%D7%95%D7%90%D7%9F-DS4-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%94.aspx http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3520646,00.html ואני תוהה, מי יקנה רכב עם דלתות אחוריות ובלי חלונות מאחור. ממש נפילה מצידם, לדעתי - הרכב נראה יפה ואיכותי, אבל הקטע הזה הורס הכל.
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מי מתנגד להורדת מחיר הדלק? "בדיון שנערך היום השתתף גם נציג ההסתדרות, שטען שצמצום מרווח השיווק של חברות הדלק עלול להקטין את רווחי החברות ומכאן קצרה הדרך לפיטורי עובדים בענף, מהלך שההסתדרות תתנגד אליו" איזה הגיון עקום של ההסתדרות. עוד מעט ההסתדרות תגיד שצריך להעלות את מחיר הדלק כדי לאפשר לחברות הדלק לקלוט עוד עובדים. יהודה
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם זה פוגע בגיר לנסוע רק על הטיפטרוניק בשביל לחסוק בדלק?... שאני נוסע על הD ואני רוצה לנסוע "חסכוני" נגיד ושהאוטו יעביר לי הילוך ב2500 סל"ד אז בין ההילוך השני לשלישי הוא תמיד מושך לי את ההילוך ל3000 לפחות אז רוצה לדעת בבקשה אם זה יהיה בסדר לנסוע רק בטיפטרוניק?... יש לי סיטרואן C5 2003 תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכתבה : קישור - לחץ כאשר לאביזרי רכב שאינם קשורים לנושא של בטיחות ותקנים כלשהם. אביזרי פלסטיקה וכו' , ניתן להביא לארץ ללא רישיון יבוא + הליך שחרור מהיר ביותר! אמיתי? או שאני יחליט להזמין מגני רוח ויזמברו אותי?
הודעה אחרונה מאת Mugen,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 170 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- yoni2sh
- BoazB11
- farkash7
- amosbmw
- pooh-bear
- borsood
- שי
- bigmik
- Itzik-b
- benny62
- Yellow Engine