רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה לסיטואציה הזו בדיוק. פגעו ברכב שלי, אני לא אשם, הצד השני מודה ומוכן לשלם את הנזק שנעשה לרכב מבלי לערב את הביטוח. במידה ואני כן מערב את הביטוח שלי, האם נרשמת לחובתי תביעת ביטוח שתשפיע על הפרמייה שלי שנה הבאה, למרות שאני לא אשם ? היתרון של לערב את הביטוח הוא קבלת רכב חלופי, הוספת עוגמת נפש (בעייתי), ירידת ערך וכו' לתביעה. 1. כלומר, השאלה היא האם גם כאשר אני לא אשם, נרשמת לחובתי תמיד ובכל מקרה תביעת ביטוח. 2. במידה ואכן נרשמת, האם מקובל להוסיף לתביעה את ייקור הפרמייה העתידית בשל התביעה ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת קומנט, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הטעם שלי הוא בלי(לפחות בטויוטה קורולה הישנה שאני נוהג בה)ואמרו לי שחוץ מאבנים קטנטנים שיכולים לקפץ על האיזור שם, אין הבדל בכלל והכל עניין של טעם. אז באתי לשאול את המומחים פה האם זה באמת ככה או שיש הבדל כזה או אחר ?השאלה טיפה לא רצויה כי אני בטוח ב100 אחוז שאין הבדל, אבל אולי יצוץ הגאון וישכנע אותי שכן.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 950 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4085639,00.html תהנו! בברכה, מדינת ישראל
הודעה אחרונה מאת Pika007, -
-
היינו שם. האמת, אחרי כל הסקפטיות של הרבה מאוד אנשים כאן בפורום וגם איפשהו שלי, הופתעתי לטובה. תחילת הערב היתה בהרצאה של טל אגסי (אח של) על פריסת התשתית של בטר פלייס בארץ ובעולם, לטענתו הם יכולים להרים תחנת החלפה כזוו במספר שעות בודדות. עד סוף השנה יהיו 40 תחנות בפריסה ארצית שיכסו כל אפשרות של נסיעה רצויה. לאחר מכן עלה שי אגסי והסביר על המצב הנוכחי של בטר פלייס בארץ ובעולם. האמת, לשבת מטר לפני שי אגסי ולשמוע אותו מדבר על משהו זה חוויה בפני עצמה, האיש הזה כלכך מוכשר בצורה שבה הוא מדבר ומציג את הדברים שזה פשוט מרשים, לא פחות מרשים מלראות רכב מחליף סוללה. בהמשך הסביר אגסי (שי) שעלות הדלק במדינת ישראל ליום הוא 25 מיליון דולר. כששאלתי אותו מה הוא חושב שיקרה ב…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם רמת האבזור SUN שנמכרת פה בישראל גם נמכרת ביפן ובשאר העולם עם שני חלונות חשמל או שזה מורכב בישראל ? ולמה טויוטה מתקמצנים באבזור כל כך ? לא שווה להשקיע ברכב עם שני חלונות חשמל 4 כריות אוויר.
הודעה אחרונה מאת מוטי.ב., -
שעות בין ערביים, אני עם הרכב ביום כיף פעם ראשונה נוהג בזהירות יתרה . כולי מזיע, מחזיק את ההגה בחוזקה ומתרגש, חי את השניה בין סיבוב לסיבוב. לפתע אני מרגיש שמשהו לא בסדר אני בכיוון ההפוך ומנוע מכובה. מזלי שהכל קרה במגרש חניה ריק. לא מבין איך הגעתי למצב הזה או למה??!! מה שכן הבנתי טוב ואפילו מאוד שככה אני לא יוצא לכביש, ובטח לא לימי נהיגה. למרות שחשבתי שאני יודע מה אני עושה כי הרי מה הבעיה בLFS ובDIRT2ו 3[משחקי מחשב] אני תמיד מגיע ראשון :]. וכך מסרטון לסרטון לספר לספר שקיימים למדתי יותר תיאורתית ונסיון בבית ליישם את מה שהבנתי משם כבר התחלתי לקחת קורסים אישיים אי שם ובמיוחד בנחשונים ז"ל ששם למדתי הכי הרבה אני חושב[השיא היה 6 פעמים באותו חודש!! ושני סטים של צמי…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
השארתי פניה לאחת החברות שמציאות את הקורס, התקשרו אלי והסבירו לי מה הולך שם וכו', הסברתי להם שאת הרישיון קיבלתי לפני שבוע וחצי (תקף מה13/6/11) ומתי כדאי בכלל לחשוב על הקורס כי הרי שעוד לא רכשתי יותר מדי מיומנות בסיסית, הבחור בטלפון טען שכדאי אחרי כחודשיים (עוד בתקופת המלווה אפילו) כדי לא להתרגל לנהיגה לא נכונה וישר ללמוד איך לנהוג נכון, רציתי לשאול מה דעתכם כי הרי שהאנשים שם קצת פחות אוביקטיביים... ואם באמת כדאי לעשות את זה עוד מעט, על איזו חברה אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 756 צפיות
נסעתי אתמול בשעת ערב ברחוב צדדי בפ"ת .פתאום ללא שום התראה יוצא לי מחניה של בניין קטנוע ,במהירות ומוסיף חטא על פשע-נוסע לכיווני ברחוב חד סיטרי,לא הבנתי מאיפה ואיך הוא יצא לי בכלל . הוא אפילו לא הסתכל שלא לדבר על להאט או לעצור בדיוק יום לאחר הצעיר שנהרג על קטנוע בירושלים. והכל בוירטואוזיות כדי להחמק ממכוניתי ה"מאיימת להכנס בו". נראה לי שאם היה שם כתם שמן והוא היה מחליק לא הייתי עוצר ועוזר לו.
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לשאול אם ישנו אתר שמרכז נתונים יבשים על מכוניות משנתות ישנות יותר. נתונים כגון כוחות סוס קג"מ מהירות מירבית משקל וכו . או גם ספרי רכב להורדה גם יעזור.
הודעה אחרונה מאת As-21, -
- 3 תגובות
- 786 צפיות
שלום, נא עצתכם האם כדאי לקחת את המקרה לתביעות קטנות. רכב נוסע בכביש ופונה תוך כדי איתות ימינה על מנת לעצור את הרכב במפרץ כדי להוריד נוסעים. ללא התראה מוקדמת וללא איתות יוצא מהמפרץ רכב שעמד שם ומתחיל לחתוך שמאלה לכיוון הכביש. הרכב שחתך שמאלה פוגע עם חלק שמאל-קדמי (מתחת לאיזור פנס אור דרך) בחלקו האחורי-ימני של הרכב שפנה ימינה. מי לדעתכם אשם בתאונה (נהג הרכב שחתח שמאלה אינו מודה באשמה).
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אין צורך להרחיב במילים ...
הודעה אחרונה מאת Aviv943, -
- 2 תגובות
- 808 צפיות
אני נהג חדש כרגע ועל הרישיון נהיגה כתוב שהוא בתוקף עד ה15/07/2011 ואתמול קיבלתי את הרישיון מנייר שצריך לשלם עוד 205 ש"ח השאלה שלי היא האם אני עדיין נחשב נהג חדש או שאני יכול להוריד את השלט מהחלון לשלם את האגרה ולהשתמש ברישיון הזמני בצמוד לתעודת זהות?
הודעה אחרונה מאת EmptySoul, -
- 21 תגובות
- 12.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול את בעלי הניסיון על הרכבים שאציין באיזה רכב לפי דעתם המושב הכי נוח לנהיגה. כאשר הכי כותב "נוח לנהיגה" אני מכליל בפנים את כל הפרמטרים , תמיכה, נוחות לאורך זמן וכו... כמו כן אשמח לשמוע על דעות נוספות גם על רכבים שלא צוינו אך חשוב לא להשוואת מושב של אודי אי 6 למאזדה 3. הרכבים : מאזדה 3 סוברו בי 3 פורד פוקוס. יונדאי אי 10 מאזדה 2 הונדה אקורד מאזדה 6 סטרואן סי 4 סוזוקי(כל הדגמים) גולף פסאט. פג'ו (כל הדגמים) ההמלצה צריכה להתייחס לרכבים מהשנים 2005- 2011
הודעה אחרונה מאת ShYz, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 868 צפיות
שלום למשתמשי "קארספורום" אני מכין כתבה בנושא מסלול הרוביקון. הכתבה פונה לאנשים שלכל היותר שמעו על המסלול, כלומר הם לא מכירים את הסביבה וגם לא את תוואי המסלול. לצורך העניין, אשמח אם תוכלו לסייע לי בהכנת הכתבה באמצעות הסבר מדויק ככל האפשר לגבי תוואי המסלול, נק' עניין לאורך המסלול וכל פרט אחר שכדאי לדעת לפני שמגיעים לשם. אשמח באם תיענו לבקשתי לשיתוף פעולה בנושא. אנא תגובתכם. תודה רבה, איתי שטיינברג.
הודעה אחרונה מאת grand, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000656302 אישית לא אהבתי. בטח לא בצבעים האלה. מה אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם האם מגיני רוח מעלים את צריכת הדלק וגורמים לרעשי רוח (לאחר ההתקנה בפיקנטו יש רעש רוח קל מעל 90 קמ"ש שהחלון סגור)?
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
יונדאי I30 נחשפת: The Korean automaker hasn't been one to mess around lately, and vehicles like the all-new Elantra and redesigned Sonata have helped push the manufacturer to the highest market share in the company's history – 5.6 percent in May. With the segment's first direct-injection four-cylinder engine, the buyer's choice of a six-speed manual or automatic transmission, an impossibly low MSRP and 40 mpg highway from every model, it's clear that the 2012 Hyundai Accent is intent on eclipsing the competition. http://www.autoblog.com/2011/06/20/2012-hyundai-accent-five-door-first-drive-review/
הודעה אחרונה מאת eranoosh, -
-
- 3 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יש ברשותי שברולט קרוז 2010 (לפני שיפור המנוע והגיר), ולפי מה שהבנתי אמור להיות שם בקרת שיוט. האם יש ברכב הזה גרסאת LS בקרת שיוט? אין לי ספר רכב ולא הצלחתי להתמצא.
הודעה אחרונה מאת Aviv943, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 11.3 אלף צפיות
שלום לכם אני בן 20 ואני מעוניין להשכיר רכב לסופ''ש עכשיו ביררתי בכמה חברות השכרה גדולות כמו באדג'ט אלדן אלבר AVIS שלמה SIXT , פרי , אוטו שי אף אחד לא מוכן להשכיר מתחת ל21 רק מגיל 21 אפשר להשכיר האם אתם מכירים חברה שמשכירה לגילאי 19-20 ?
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
עלתה בי השאלה הזאת היום בבוקר. מה קורה ברכב 3 דלתות בזמן תאונה, אם הסעתי אנשים מאחור, הרי החילוץ של אותם האנשים יהיה קשה יותר ואפילו כמעט בלתי אפשרי. החלון עצמו קטן, כך שגם לא ניתן לחלצם דרך החלון. אם הרכב עולה באש, הזמן שייקח לחלץ את האנשים הוא ארוך יותר, וכך בעצם יש סיכוי גדול לנפגעים ואפילו להרוגים. האם יצרני הרכב לא חשבו על האפשרות הזאת? אולי יש צורך לשינוי בחוקים לגבי בניית רכבי 3 דלתות? נ.ב: גם לי יש רכב 3 דלתות. יום טוב.
הודעה אחרונה מאת beresford, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הזמנתי רכב חדש (קיה) ובסניף מבקשים תשלום של כשליש המחיר+חתימה על הסכם המימון מול הבנק (על שאר הסכום) עוד בטרם קבלת הרכב בפועל על ידי. הם מתחייבים לספק אותו תוך 14 ימי עסקים. האם דבר זה מקובל? (מעולם לא רכשתי רכב חדש לגמרי ומכאן השאלה). רוב תודות.
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול לגבי מחיר רכב משומש ואתן דוגמה: רכב עלה לכביש באוגוסט 2007 ואולם הוא מודל 2008 ומתומחר בהתאם. רכב דומה עלה לכביש במאי 2008 ולכאורה שניהם אותו מחיר - שניהם מודל 2008 אבל הראשון נמצא על הכביש כמעט שנה יותר מהשני. עכשיו כדי "לסבך" קצת את השאלה - אותו דגם עבר "מתיחת פנים" קלה במהלך שנת-2008 (פוקוס 5 דלתות) . אז במחירון יד2 אין אפשרות להוסיף שהרכב עלה לכביש למעשה כבר בקיץ 2007 ולדעתי גם לא במחירון לוי יצחק. איך מחשבים מחיר רכב משומש, שהוא מודל 2008 אבל עלה לכביש באוג' 2007, ולמרות שהוא 2008 הוא לא עבר מתיחת פנים כלשהי כמו רכבים דומים מאותו שנתון. ברור שהוא לא יכול לעלות כמו רכב דומה שעלה לכביש ביוני 2008 אחרי המתיחה. איך מבררים מחיר של…
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
- 0 תגובות
- 873 צפיות
חידוש רישיון נהיגה ?
הודעה אחרונה מאת avihi21, -
שלום, לאחר ויכוח עם חבר עלתה השאלה האם יש חוק מפורש שאוסר על נהיגה בלא נעליים? אמיתי או שהוא סתם מחרטט?
הודעה אחרונה מאת spirit73, -
נתונים יבשים: פיאט בראבו 2010 עם 38 אלף קילומטר על השעון. מנוע 1400 עם טורבו קטן צמיגים: 205*55*15 גיר: רובוטי ארור-6 הילוכים מערכת אודיו: קורא MP3,חיבור USB תומך וינדוז מוביל.לא תומך באייפוד, אייפון, אייפד ואיי נעל.אבל קורא כל דיסק און קיא. מתחברת לפלאפון בבלוטות' ואפילו מקריאה SMSים באנגלית לנהג.דבר משעשע. ניתן גם לתת הוראות:פליי\סטופ\רדיו וכו'. דבר מגניב. דלק: הרכב תודלק ב628 שקל שזה שווה ל87.5 ליטר דלק מה שהניב 1050 ק"מ. יוצא שהרכב עושה 12 קילו ממטרים לליטר. נתונים רטובים: האוטו חרא מעולם לא סבלתי כך מרכב ואני אנסה להסביר, נתחיל ממה שטוב ברכב. יש מערכת עוקב פנייה. גאג'ט נחמד מאוד ומוסיף לראות בלילה. …
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי חבר שגר בארה"ב וראיתי שהמחירים שם ממש זולים ,נניח r1r ב200 דולר ועוד השאלה אם הוא יכול לשלוח לי אותם לארץ ומה זה כולל. כמה מכס משלמים? אם הוא שולח את זה כיד שנייה זה בלי מכס ? האם בכלל משתלם לקנות משם צמיגים ברמה הזאת? תודה.
הודעה אחרונה מאת eranatia2, -
- 0 תגובות
- 610 צפיות
אבקש המלצה לסוכן ביטוח אמין המציע מחירים סבירים בירושלים
הודעה אחרונה מאת ronnenn, -
- 0 תגובות
- 621 צפיות
שלום. אני לא יודע אם זה קשור אליכם,או עם אחד מכם עבר את כל זה,אבל אולי יש לכם ידע או שאתם מכירים מישהו פה בפורום שאפשר להתייעץ איתו לנושא. סיימתי עכשיו י"ב כמכונאי וחשמלאי רכב יש לי תעודת מקצוע ובגרות מלאה, בנוסף עברתי תדרוך ומבחנים ב"קד"צ" (הכשרה במסגת צבאית בחיל החימוש מגמת מכונאות רכב) ועבדתי במוסך אל על בתעשייה האוירית. עוד מעט אני מתגייס לצבא, כמובן להמשיך את המקצוע שמה. השאלה איפה כדי לשרת? בסיס טוב שעושים שם עבודות בכל מה שקשור למכונאות וחשמל רכב מא' ועד ת'. אם יש לכם ידע להעביר לי בנושא או שאתם מכירים מישהו אני מאוד ישמח. אגב קוראים לי שי
הודעה אחרונה מאת shay_koral, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
הביטוח שלי על הפיאסטה 91 פוקע בסוף החודש, וכמה ימים אחר כך אני מקבל רכב חברה. האם תהיה בעיה לגרוט ללא ביטוח? (רישוי, כמובן, יש). תודה, ערן
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
אני מחכה כבר שלושה חודשים לרכב שהזמנתי. כל יום אומרים לי שבוע הבא מחר שבוע הבא מחר. היום 16.6.11 שוב הגעתי לסניף בראשון לציון. יש לציין שחשכו עיני. כמעט ואין עובדים במקום, נמצאת שם בחורה שלא יודעת כלום, כל מי שטיפל בי עד היום כבר לא עובד שם. כל הכסף אצליהם ואין תשובות!!! אני ממש בחרדה שהלך הכסף חברים מי שיש לו בעיות עם החברה נא ליצור איתי קשר במהירות במייל:[email protected], חברים זה עוקץ רציני, היום נודע לי שאחד מהשותפים ברח עם הכסף! אין להם כסף לשלם לספקי המכוניות ולכן אין שחרור רכבים מהיבואן! בואו נמהר לפני שהם יברחו לגמרי!
הודעה אחרונה מאת dorki,
-
מי מחובר 60 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 170 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- avargel
- yoni2sh
- BoazB11
- farkash7
- amosbmw
- pooh-bear
- borsood
- שי
- bigmik
- Itzik-b
- benny62
- Yellow Engine