רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4089099,00.html משרד התשתיות מפזר את הערפל סביב שאלת טעינת המכונית מעמודים ייעודיים או מהשקע בבית, וקובע כי ניתן יהיה לחבר את המכונית כמו כל מכשיר חשמלי אחר - "מדובר בזכות טבעית שאינה נדרשת להרשאה מיוחדת" משרד האוצר בתגובה: " נו נו נו איך נחלוב אותם במיסים?"
הודעה אחרונה מאת chesy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
כששוטרי משטרת התנועה עברו במחוז הדרום, הם התקשו להאמין למראה עניהם. סובארו DL שהוסב על ידי בעליו לתצורת טנדר, בעזרת מסור דיסק ורתכת. הרכב הורד מהכביש באופן מיידי . http://cars.walla.co.il/?w=/4706/1833389 יוסי
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לפני שבוע קניתי אוטו מאלדן ועשיתי איתם טרייד אין ועכשיו אני מוצא את הרכב שלי ביד 2 הקלומטרז לא נכון היד לא נכון קיצר תיזהרו נוכל וגם סוחר מודעה http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=23&SubModelID=203&FromYear=1998&UntilYear=1998&Auto=&fromPrice=&untilPrice=&Info= הרכב הוא יד 7 ועשה 252 אלף לא כמו שהוא כותב 220 אלף
הודעה אחרונה מאת The Phoenix, -
-
אני לא יודע אם לצחוק או לבכות, אולי תגידו לי אתם? http://reshet.ynet.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/News/CrimeAndLaw/Crime/Article,72072.aspx אפילו אם יש סיכוי שהוא לא היה באוטו בזמן המעשה, זה עדיין סוג של חוסר אחריות.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
ולא שמה על אף אחד, לצערי ממיקומו ברמזור לא ניתן היה לראות את המספר, אך היה מספר על אחורי המשאית ברמפת ההעמסה 119 או 169.
הודעה אחרונה מאת yaron_z, -
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יום חמישי לפני כשבועיים או 3.. או 4... קיבלתי מכה די חזקה בראש. עשו שיפוצים בכביש בנהריה... או שזה היה בעכו, אולי טבריה? ממש נדפקה לי הקלבסה. הייתי צריך לעשות עיקוף דרך איזור בעיר שאני ממש לא מכיר, הגעתי לצומת כשאני כבר באמצע הצומת נכנסו בי 3 חבר'ה עם פיאט בראבו ישנה, והופה 5 אנשים על אמבולנסים בדרך לבית החולים... יומיים אחרי אני מוצא את עצמי באחיהוד מפרק את המערכת שהייתה לי באוטו ועוד כל מיני דברים ששכחתי שם (כמו הסמל ) ------------ לפני שבוע מתקשר לחברה, "קניתי פיג'ו 207 2011 חדשה במקום הפיאט... היא: "זה עם הסמל של המיאו?" אני: "כן כן המיאו התחדשתי במיאו" בקרוב התרשמות
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם אתמול בת זוגתי היקרה רכשה רכב חדש בסוכנות קיה (פיקנטו) זמן הגעה משוער של הרכב הוא לא פחות מינואר 2011 !! מנסיון שלכם יש איזה אפשרות לזירוז המסירה? למי פונים? מה עושים? זה זמן המתנה מטורף לגמרי כול עצה תתקבל בברכה תודה
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בתערוכת ז'נבה האחרונה, החזירה היצרנית הבריטית הותיקה לחיים את מה שהתמחתה בו בשנות העשרים והשלושים של המאה הקודמת; רכבים תלת גלגליים. כצפוי ממורגן, העיצוב עתיק. המכללים לעומת זאת, ממש לא . http://www.autoblog.com/2011/06/29/morgan-threewheeler-drifts-back-into-history/#continued
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לכל מי שהתעניין על רכבים חשמליים. בחור בארה"ב הסב קורבט בנזין אוטומאטית לחשמלית בעלת 6 הילוכים ידניים. הרכב נטען משקע חשמל ביתי, והנה התמונות: http://www.youtube.com/watch?v=wwERrQGHFss&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=8o8cY-xX3Yo&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
אז לאחר זמן דיי רב שלא העלתי מדיה, הצטברו לי במחשב דיי הרבה תמונות מכל מיני ארועים שהיו באיזור. אז הנה מה שהלך פה לאחרונה.. תערוכת סופרקארס: פורשה מושקעת מאד, 900 כ"ס בגלגל, מתלים, ברקסים ועוד. רק המנוע עלה לו כמעט 100,000 דולר KTM - כל האוטו קארבון. מנוע אודי 2.0 טורבו אוטו עם צבע מדהים שלא בדיוק הצלחתי לתפוס את הגוון במצלמה ועכשיו לכלים הכבדים: קוניגסג CCX שימו לב לגודל ולעובי של האינטרקולר AREO SSC - חפשו בגוגל מה זה... כמה תמונות של האוטו שלי ביום מסלול אודי יפה שהיתה במסלול גם כן (בשביל רן השופל ) …
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אתמול בשעה טובה קניתי רכב בלי העברת בעלות (עשינו זכרון דברים) בזכרון דברים חתמנו שאני מתחייבת לעשות העברת בעלות עד ה10/7 היום הלכתי לדואר בשביל לעשות את העברת הבעלות ולגמור את הסיפור הזה, הפקידה הזינה שם את מספרי התעודות זהות ואמרה שזה לא נותן, חשבתי שהבעיה אצלי אז ניסיתי לשים את האוטו על שם בעלי, גם פה הייתה בעיה, קראתי לחברה שלי, ניסינו גם על שמה וגם לא נתן. הפקידה אמרה שזה לא רשם לה סיבות למה אי אפשר. כנראה הבעיה אצל הבחור שמכר לנו את האוטו. (הבחור כרגע לא עונה לטלפון אז אין לי מושג מה הבעיה פה) מה ניתן לעשות במידה ויש עיקול על האוטו? יכולה להיות איזה שהיא בעיה אם האוטו ישאר על שמו ונעשה זיכרון דברים חדש ונפרט בו הכל?
הודעה אחרונה מאת lironi_ohana, -
שלום. אחרי בדיקת מספר רכבים קטנים (לאישה) החלטנו על הסקודה פאביה TSI (שגם אני יהנה ממנה), לפי דעתי הקנייה המוצלחת ביותר מבין כל המתחרות (אני לא נציג סקודה) וכעת אנחנו מתווכחים על הצבע שהכי יהלום אותה בתוספת הגג הלבן, הסכמנו שאדום זה לא יהיה וגם לא כתום כי ואולי הסיבה תישמע בנאלית אבל עומד להיות לנו כבר רכב כתום (אל קמינו). אשמח להמלצות לגבי הצבע שהכי הולם את הפאביה לפי דעתכם. תודה.
הודעה אחרונה מאת Eyalw, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם כתבתי לפני שלושה חודשים הסיפור של המאזדה שלי ,ובכן אשתי נכנסה במישהי מאחור במהירות נסיעה אפסית ודפקה את הפגוש הקדמי כמו כן בבדיקת השמאי הייתה פגיעה מינורית בקורת הרוחב הקדמית ממש באזור ידית פתיחת מכסה המנוע למי שמכיר במאזדה 3 כלומר עיקום שלא ניתן לראות רק אם באמת מסתכלים מקרוב בכל מקרה השמאי טען שצריך להחליף ואכן החלק הוחלף לשאלתי אותו האם זוהי פגיעת שלדה הוא טען חד משמעית שלא וגם המוסך שתיקן כמו כן גם לא קצה שלדה הסיבה היא שבמאזדה החלק מחובר עם ברגים. בכל מקרה הגיע רגע מכירת הרכב ואני אזרח ישר אומר שהוחלפה קורת קדמית ואז מתחילים כולם להגיד שאסי שאסי אני מסביר שזה לא אבל... בכל מקרה האם עלי לתבוע את הביטוח שלי ירידת ערך עקב הפגיעה או האם הם אמורים להגיד …
הודעה אחרונה מאת goose, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 664 צפיות
שלום לכולם, יש לי כמה שאלות למומחים בתחום: רציתי לקבל קצת מידע בנוגע לטמפרטורות בתוך הצילינדר בזמן הצתה ולאחריו וגם את טווח הלחצים (BAR) שנוצרים במנועי השריפה. למשל קראתי שבמנוע סקודה 1.4 נוצרים טמפ' של כ1900 מעלות ולחץ של כ17BAR ציטוט מתוך מאמר http://www3.fs.cvut.cz/web/fileadmin/documents/12241-BOZEK/publikace/2004/Kragujevac-Bl.pdf "thermodynamic analysis give us the variability of maximum temperatures of cylinder fill from 1730°C to 1945°C. Combustion period (5% - 95%) varies within the range of 33° - 75° KH." מה שמסומן באדום לא הבנתי באיזה יחידות מדובר אני רוצה להבין מה קורה בצילינדר ולאיזה טמפ' מישתנה החלל בצילינדר לאחר הפליטה של הגזים…
הודעה אחרונה מאת hwgeek, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום קיבלתי הודעה שש לי דבר מה בסניף הדואר הקרוב מתברר שזה הודעה על שלילת הרישיון למשך 7 חודשים או שנה לא כ"כ הבנתי +קנס של 3000 ש"ח על זאת שנישפטתי לא בפניי וזאת בעיקבות נהיגה עם רישיון רכב שלא בתוקף לפני כשנה האם הייתי צריך לקבל הזמנה לבית המשפט? האם אפשר לערער על רוע הגזירה? תודה
הודעה אחרונה מאת 300HP, -
-
המדידה התחילה מהבית שלי (מרכז ראשון) עד פתח תקווה. רוב הנסיעה הייתה שיוט על קצת יותר מ110 קמ"ש (נמנע מלתת נתונים מדוייקים אתם מבינים למה) הצריכה ירדה אפילו ל6.1 אח"כ. ירידה ל5.5 הייתה אפשרית בהחלט. השירוקו 1.4TSI 160HP משלבת צריכת דלק נמוכה מאוד עם זריזות נחמדה (הכל יחסי כן ? ) התנהגות כביש פנטסטית , נוחות שלא נופלת ממשפחתית ומראה נדיר על כביש.
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
ובכן רוח הרחוב תמיד תגיד לנו כי יצרנים כמו אלפא רומאיו,לנצ'יה,סאאב,רובר,וולוו,סיטרואן הם יצרנים בעייתים. וקניית רכב חדש או משומש מאחד מהם תהיה אסון ,ומצד שני בעלי הרכבים הללו טוענים כי רכבהם מפגינים אמינות רבה,ואין שום בעיה וזאת רק שמועה שנוצרה בשל תחזוקה לקוייה של הרכבים הללו,ולא יודעים לטפל באפלא,רובר וסאאב בישראל. אך כאן לא מסתיים הסיפור, ידוע לי כי היצרנים המדוברים ידועים לשמצה גם בחו"ל,גם שם לא יודעים לטפל ברכבים? או שרק בישראל טיפול נכון באפלא,או לנציה או סאאב יעשה מעשה קסמים והיפוך את הרכבים הללו לאמינים וכמו ציטוטים ששמעתי בעבר "הוצאתי יותר על ההונדה של הייתה לי מאשר על הלנציה" "5 שנים יש לי את הרכב חוץ מטיפולים שוטפים והחלפת מצבר לא קרה כלום"-בעליה של …
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. האם קיימת היום איזו אגרה מיוחדת על מנועי דיזל? אני נוסע כ 12000 ק"מ בשנה וראיתי שבאזור שלנו מוכרים סולר במחירים טובים, האם יש סיבה למה לא לעבור כיום למנועי דיזל? תודה.
הודעה אחרונה מאת Yaroki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום. כחובב אלפא רומיאו אני עוקב מידי פעם אחר המותג ונתקלתי באתר המועדון שלהם בארץ בידיעה על כך שאלפא רומיאו עומדת להוציא דגם אלפא רומיאו 159 TBI מולטי אייר, כרגע משווקת רק גרסת TBI. מנוע המולטי אייר קיים באלפא מיטו ובדגמי פיאט, האם מישהו יודע משהו על הדגם הזה שעומד לצאת או כל פרט על זה ? בחיפוש דק בשאר אתרי רכב בעולם לא מצאתי עוד ידיעה על זה ? אני לא חבר במועדון אלפא רומיאו (כי עדיין אין לי אלפא) אז אני לא יכול לשאול בפורום שלהם. תודה.
הודעה אחרונה מאת סלמונלה, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
The dry clutches in the DQ200 (VW 7-speed dry DCT) are made by LUK, not BW. I don't recall who is making the Getrag (dry) clutches. The reason for the switch to dry DCT's is purely for economy. The DQ250 is simply not a very efficient transmission - sure it's better than a conventional slush box, but it is still way off a manual. The dry DCT's are as described - likely to be just as efficient as a manual, potentially more if the ratios are optimised, potentially slightly less if the churning losses of that many more gears / shafts is truly included... Why are wet DCT's good? Simply put, a whole lot of energy can be absorbed through a wet clutch. Note that t…
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
-
- 0 תגובות
- 683 צפיות
האם מישהו מכיר את מהנדס אהוד אסטרכן מומחה לנזקים? http://www.netron.co.il/eud האם הוא בן אדם אמין ישר ומקצועי שאפשר לסמוך עליו שיתן קביעה אובייקטיבית? תודה מראש לכל החברים
הודעה אחרונה מאת zeharia, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כל הפרטים כאן
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 2 תגובות
- 846 צפיות
שלום לכולם, האם יש אפשרות לבדוק מה היה המחיר המקורי ששולם על רכב? העניין הוא שזה רכב שסבא של אשתי נתן לה מזמן (דייהטסו שרייד 1997 ידני) ועכשיו אני צריך לדווח לרואה החשבון מה הייתה העלות המקורית שלו, ואין לי שמץ ירוק... מישהו יודע איפה אפשר לבדוק דבר כזה או לפחות יכול לתת לי הערכה לכמה הרכב הזה עלה בשנת 1997? המון תודה, עמית
הודעה אחרונה מאת עמיתבי, -
בשיטוטי באתרים קנאדיים ראיתי את זה http://autos.winnipegfreepress.com/auto-for-sale/page-2/make-70/id-201659/ לטעמי האישי, כאן עובר הגבול האדום שלי בכל הנוגע למיחזור וערבוב של דגמים בתעשיית הרכב, ופולקסווגן בפרט.
הודעה אחרונה מאת iluxxxa, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני לפני רכישה של וילון אחורי לרכב. אך לפני כן,ישנן כמה מידות אפשריות: 85 ס"מ 100 ס"מ ו110 ס"מ. מישהו יודע אולי במקרה מה המידה שאני צריך לרכב שלי? מיצובישי גלאנט 2001. חיפשתי באינטרנט ובספר רכב לא מוזכר מידה של החלון האחורי... תודה!
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עשיתי חיפוש בפורום ונסעתי לאחד המקומות שהמליצו אליהם, הפאנצ'ריה בפרוייד אם זה מעניין מישהו, ורצו ממני 870 שקל לצמיג של yokohama s drive. מישהו מכיר מקומות יותר זולים באזור? המידה שלי היא: 215-40-16
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1835366 נו, עכשיו יעלה לי עוד יותר לקנות אותה כמשומשת.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 0 תגובות
- 604 צפיות
שלום , אשמח לקבל המלצות לרכישת ג'נטים מאיזור המרכז במחירים סבירים . תודה .
הודעה אחרונה מאת Trooper, -
- 5 תגובות
- 991 צפיות
שלום אני שוקל לרכוש רכב אשר בעליו הינו אזרח זר שעובד בישראל. הוא אמור לחזור לארה"ב וטוען כי מאחר ורכש את הרכב בארץ מהיבואן, הוא חייב שאבוא איתו למכס בראשון כי הוא חייב לשלם איזשהו מס על מנת להעביר אלי את הבעלות. מישהו נתקל בזה או יודע במה מדובר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
פשוט לא ברור לי איך המהלך הזה הגיוני. במחיר 67 אלף עוד היתה תחרות עם המיני החדשות. עכשיו ב 80 אלף, חבל"ז. נגמר הסיפור, מחכים לפיאט פנדה החדשה, אם וכאשר תגיע במחיר שפוי. אומנם לפיקנטו צריך לחכות 5 חודשים לאספקה (והפנדה לעומת זאת באספקה מיידית), ואומנם הפנדה נעימה יותר לנסיעה ובעלת מנוע טוב יותר בכל פרמטר (פרט לצריכת דלק שם הם בערך זהות), אבל 20 אלף ש"ח הבדל זה פשוט יותר מדי בהתחשב ששתיהן מכוניות מיני (ומהאלטו - כמעט 30 אלף ש"ח הבדל).
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 290 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yoav911gt2
- פאר האורה
- Itzik-b
- Mike808
- דובצע
- SlowRide
- פינדר
- אורח לרגע
- גולדן191
- Benigd
- roi
- yahaga