רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מבין שבארץ (בניגוד לארה"ב) אסור לעשות ברכב שינויים רבים. אסור מכסה מנוע מזכוכית, אסור מכסה מנוע מקרבון, אסור זה ואסור זה... רציתי לשאול אם מישהו יודע האם מותר במקרה להחליף את הדלתות של הרכב מדלתות שנפתחות הצידה לדלתות שמתרוממות למעלה (מתרוממות בצורה אנכית, ולא בצורה אופקית שיכולה להפריע כשרכב אחר חונה בסמוך). באופן יותר ספיציפי, אני רוצה להחליף ברכב סדאן 4 דלתות את שתי הדלתות הקדמיות לדלתות שנפתחות למעלה, עם אפשרות להחליף גם את שתי הדלתות האחוריות לדלתות שנפתחות כלפי מעלה בכיוון הנגדי. אפשרות אחרת היא לפרק את כל 4 הדלתות, ולהתקין במקומן שתי דלתות גדולות (כל דלת בגודל של דלת קדמית+אחורית) שמתרוממות למעלה, כאשר הצירים שלהן ממוקמים מלפנים או מאחור, ובכך להפוך את הרכב…
הודעה אחרונה מאת ran1012, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום חברים, אולי במקרה אתם מכירים כבישים מעניינים (מפותלים וכדומה) באזור ראשון לציון (או בכל אזור סמוך)?
הודעה אחרונה מאת nosmaning, -
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
שאלה! לאחרונה הכנסתי את הרכב לטיפול במוסך (החלפת מסנן שמן+שמן מנוע וכן החלפת מזרק דלק דולף) לאחר הטיפול החל המנוע לרעוד ולדפוק בצורה אגרסיבית באוטו , המוסכניקים הריצו את המנוע זמן מסויים בתיקווה שיעבור הרעש ולאחר כמה ניסיונות וטיפולים למיניהם הרעש עבר... לאחר שבוע בזמן נסיעה ברכב המנוע מתפוצץ בבסיס אגן השמן ... מה יכולה להיות הסיבה לדבר??? בנוסף יש לציין שהיה לי רדיאטור דולף אך מים כן היו והטמפרוטורה לא עלתה מעל 90 מעלות( זהו התירוץ שהם משתמשים בו כדי להפיל עלי את האשמה) שמן לא היה חסר גם כן... רכב מסוג שברולט קאווליר קופה 1996 עבר רק 170,000 ק"מ חייב עזרה!?? תמונה : http://tinypic.com/view.php?pic=2po5ldj&s=7
הודעה אחרונה מאת holdheat, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
התפרסמה היום כתבה בYnet לגבי השירות במשרד הרישוי. מתוך הכתבה: " נותרנו מדינת עולם שלישי ממוצעת, בכל הנוגע לשירות." האמת? אני לא יכול להגיד שאני מופתע
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
האם לפי דעתכם/נסיונכם צריכת דלק בנסיעה עם בקרת שיוט עולה או יורדת? לפי מה שאני יודע בנסיעה קבועה השימוש בבקרת שיוט אמור לחסוך בדלק, כלומר הצריכה יורדת. עדיין יש לי ספקות לגבי העניין. נניח שאני נמצא בנסיעה של 100 קמ"ש קבועים ללא בקרת שיוט. במקרה של עלייה המחשב מוסיף גז אוטומטי ובמקרה של ירידה אני מקבל בלימת מנוע. בשני המקרים אני משתמש ביותר דלק. במקרה דומה לחלוטין, ללא בקרת שיוט, עם גז קבוע היתי מעבד מהירות טיפה וחוזר לאותם 100 קמ"ש טיפה יותר מאוחר, במישור או ירידה, ללא שימוש בדלק נוסף. בירידה היתי מעלה מהירות ואחרי זה שוב חוזר לאותה מהירות. זה טוב, זה נוח וזה שימושי מאוד לשמור על החוק. האם זה אכן יותר חסכוני, או שזה מיועד יותר לכבישים במישור? או שאני טועה ומטעה ואש…
הודעה אחרונה מאת yonisi, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
נסעתי להרצליה לעדכן את תוכנת הGPS והמנהלת שירות אומרת לי זה עולה 300 שקל. נדהמתי מהמחיר והיא הסבירה שמדובר ב"רשיון חדש לתוכנה" וגם לנו עולה המון כסף לעדכן את המפות , השאלה האם יש דרך אחרת לעדכן את תוכנה ?
הודעה אחרונה מאת רוטנברג, -
- 7 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
שלום ! יש לי יונדאי אקסנט 2008, שנקנה מ "אויס", לאחרונה כשאשתי נוהגת באוטו לפעמים הוא נכבה באמצע נסיעה, ואז כשממנסים להתניע עוד פעם הוא לא מניע ורק אחרי איזה 20 דקות הוא מניע. הזמנתי בן אדם שמתעסק עם מערכות לרכב והוא טען שבגלל שהתקינו את הקודן עם שלושה ניתוקים על אותו קוו לפעמים זה גורם לבעיות והוא החליף לי קודן (לקח 600 שקל על תמנון 3 ), אבל היום זה קרה עוד פעם. אני ואשתי משתמשים במפתחות שונים של הרכב (לכל אחד מפתח) והמפתח הוא עם אימובילייזר מקורי, ולי הבעיה לא קרתה אף פעם, האם זה קשור? חשוב לציין שאין שום רעשים בזמן שהמנוע נכבה, לפני שבוע עשיתי טיפול לאוטו )105) ובגדול אין לי איתו שום בעיות. אשמח לדעת מה אתם חושבים על הבעיה ואיך אפשר לפתור א…
הודעה אחרונה מאת itschak.y, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
סיטרואן באמת הולכים להוציא את ה DS5 עכשיו הם פרסמו תמונות פנים של המכונית. http://www.autosfresh.com/citroen-ds5-the-first-photos-of-the-car-series-2011.html (האתר היחידי שמצאתי באנגלית)
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
או שאת מספרי השלדה מקבלים כבר כשהרכב עדיין באוניה בדרך לארץ? אני שואל כי הזמנתי פיקנטו, והסוכן הביא לי את הטפסים של ההלוואה ובהם יש מספר שלדה, שאלתי האם הרכב כבר בארץ והוא אמר שהאונייה עדיין לא עגנה. מה המומחים יודעי הדבר אומרים?
הודעה אחרונה מאת י.ל1, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מישהו מכיר אותם? מומלץ לטפל אצלם ? תודה
הודעה אחרונה מאת m_ziso, -
שוטר מעצבן על הבוקר 1 2
מאת אבי777-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
חייב לשחרר קיטור: מעשה שהיה כך היה, לפני שלושה חדשים עצר אותי שוטר לביקורת בצומת חנניה בצפון, מסתבר שהוא בוחן, בדק את האוטו מכל הכיוונים, פתח את המנוע והחליט להוריד את הרכב מהכביש (קרא לזה הקדמת הטסט), הסיבה- נזילת שמן מהמנוע צמיג שחוק ועוד משהו באחת הרצועות, בפועל לא היתה שום נזילה, אלא מנוע מזיע- מדובר בשנת 97', והוא עוד שיקר ורשם שבמשך הזמן שעמדתי שם המנוע טיפטף!, קיצר- תיקנתי את הכל עברתי את כל התהליך המתיש עם החזרת הרכב לכביש וחשבתי שעכשיו אני רגוע. אלא מה, היום שוב באותה נקודה ואותו שוטר! שוב עצר אותי והפעם לאחר שהסברתי לו שהוא כבר "טיפל" בי הוא החליט שהבקלית וינקר קידמית שלי סדוקה וזו סיבה להתיצב בתחנה תוך 48 שעות עם בקלית חדשה!!!, הסברתי לו שזה כך לפחות 5 שנים…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 0 תגובות
- 845 צפיות
האם MTEC Super White הם חוקיים ועם כן כמה הם עולים בארץ ועם יש אותם בארץ אשמח לתשובה
הודעה אחרונה מאת golchielbaz, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, בהמשך לדיון המעניין שנפתח כאן בשבוע שעבר, בו העליתם שאלות רבות בפן הטכני והמקצועי, החלטנו להביא לכאן את היועץ המשפטי של החברה על מנת שיענה על שאלות של חברי הקהילה אשר נותרו ללא מענה. זה יקרה בשבוע הבא (תאריך סופי יימסר בהמשך), ואתם מוזמנים בינתיים לשרשר בדיון זה כל שאלה. בנוסף, אנו מתכננים בקרוב לארח גם את חשב החברה שיוכל לתת מענה לשאלות בנוגע לתמחור השירות. המשך שבוע נעים לכולם, צוות פארקפול קישור לדיון המקורי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=378396
הודעה אחרונה מאת Parkpool, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 748 צפיות
אהלן חברים כבר פעם שנייה בשבועיים,שמנורות הרכב נשרפות לי בפנסים הקדמייםם לאחר שטיפת המכונית . המנורות הן מנורות עם גוון לבן,והאוטו הוא פיגו 407. מה הסיבה שזה קורה?
הודעה אחרונה מאת ניר כחלון, -
-
- 0 תגובות
- 501 צפיות
שלום, הבנתי כי סוגי דלקים מסווגים ע"פ האותיות הבאות: A עבור בנזין B עבור נפט C עבור סולר 1. האם זהו אכן הסיווג? 2. אני מעוניין באסמכתא עבור דלק תקני type B, שהוא אכן נפט - כיצד ואיפה ניתן לקבל זאת? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת romer-, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, חיפשתי במנוע החיפוש בפורום אך לא מצאתי מענה. בשנת 1993 רכשנו מכונית רנו 19 חדשה. עלינו לדעת מה היה מחירה חדשה אז. ניסינו לאתר את המחיר בחברות ביטוח ובשאר מקורות אך לא ניתן עקב הזמן הרב שעבר. האם יש אתר כלשהו שאני יכול למצוא בו את המחיר על פי נתוני הרכב שנמצאים אצלי? או האם יש מישהו שבידיו מחירון/ירחוני רכב עם המידע הרלוונטי? תודה
הודעה אחרונה מאת renault5, -
- 0 תגובות
- 470 צפיות
שלום לכולם. היום בבוקר נסעתי בפקק הרגיל של איילון. כשהייתי במצב של נסיעה מאוד איטית בנתיב הימני (20 קמ"ש לערך) החלטתי לרדת ימינה למחלף האוניברסיטה, אותתי הסתכלתי במראה וכשראיתי שהכביש פנוי השתלבתי ימינה. אחרי שניה בערך כמו משום מקום שמעתי רעש של בלימה, הדבר הבא שקרה הוא שרוכב אופנוע פגע בי מאחור והתרסק על הכביש. תודה לאל שבנס לא קרה לו כלום והוא יצא רק עם מכות יבשות אך פונה לבית חולים. לא ראיתי אותו במראה אז אני מניח שהוא הגיע במהירות מאוד גבוהה או שפשוט היה בשטח מת. זאת תאונה ראשונה שאני מעורב בה ואני לא כל כך יודע מה לעשות. ביקשו ממני להגיע מחר לענף תנועה ולתת את הגרסה שלי שמובאת כאן לפניכם. אשמח לדעת מנסיונכם מה המשך התהליך. האם יהיה משפט? ואם כן כדאי לקחת …
הודעה אחרונה מאת udirom, -
לפני הרכישה חיפשתי לא מעט בפורום מידע ממקור ראשון על הרכב הנ"ל, אבל לא ממש הצלחתי למצוא.. היום, כחודש לאחר שקיבלתי את הרכב ראיתי שהמצב לא השתנה בהרבה אז החלטתי להרים את הכפפה! אז כמו שבטח כבר הבנתם, יש ברשותי פולו TSI חדשה, בצבע שחור. הרכב מאוד מאוד מרשים יחסית לציפיות. גם עם הידיעה שמדובר במנוע TSI, עם הלחיצה הראשונה על הדוושה - הופתעתי. המנוע זריז, והשידוך לDSG רק עושה שם טוב, במיוחד על מרכב יחסית קטן כמו של הפולו. לא יצא לי לנהוג על מנועי TSI קודם לכן, והגמישות של המנוע הזה מדהימה - למשל ב70 קמ"ש אתה יכול למצוא את עצמך בכל הילוך בין שלישי לשביעי. קצת מיאנתי לעבור לרכב אוטומט - ואני עדיין סבור שנהיגה בידני יותר מהנה, אבל המנוע הזה יותר ממפצה על ה"חוסר". …
הודעה אחרונה מאת Springaviv, -
- 0 תגובות
- 565 צפיות
במטרה לרכישה את הדגמים החדשים תודה
הודעה אחרונה מאת lanliat, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שברולט סוניק, מחליפת האוואו, הושקה הבוקר בישראל. UMI, יבואנית שברולט לישראל, מבטיחה כי הסוניק תציע שיפור ניכר בהשוואה לאוואו היוצאת כמעט בכל פרמטר אפשרי - צריכת דלק, בטיחות, מרווח פנים ועוד. רשימת האבזור כוללת כסטנדרט 6 כריות אוויר, בקרת שיוט ומערכת שמע עם חיבור USB ושליטה מההגה. המחיר? החל מ-103 אלף ש"ח. פרטים נוספים בקישור - שברולט סוניק
הודעה אחרונה מאת djgabi, -
-
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אז ככה נתתי להם לבדוק תבעיה של הרעשים המוזרים מתא הנוסעים בדקו ואמרו שצריך לעשות דיאגנוזה ואח״כ אמרו שצריך לעשות עידכון תוכנה וגם אמרו שהם צריכים לדבר עם האלו מגרמניה וזה מה שיפתור תבעיה ולקח להם שעה וחצי בערך לסדר הכל ואחרי כל זה לקחו תרכב לנסיעת מבחן לבדוק שהכל טוב ואחרי כל זה עשו לי שטיפה של האוטו לא יודע למה ואחרי כל זה הדביקו לי מדבקות שלהם בחלון האחורי ומתחת ללוחית רישוי בקיצור יש פה חבר׳ה שאמרו ששמים אזיקון כזה או אחר לי לא עשו ככה אין לי מושג למה ומישום מה אני הרגשתי בנסיעה חזרה שהרכב נוסע שונה זה בגלל העידכון תוכנה ? אומנם אין רעשים חזקים כמו שהיו בהתחלה אבל שעה וחצי זה נשמע לכם הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שיערות של כלב על המושבים (מבד) ניסיתי לשאוב אותם עם שואב תעשייתי לא הלך.. יש למישהו דרכים אחרות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת katanov, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. חבר שלי טוען שכאשר אני מפעיל את הבקרת שיוט ברכב שלי, צריכת הדלק עולה . יש משהו בזה?
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום. קיבלתי לא מזמן בדואר את תעודה של "משרת במילואים פעיל". בנוסף, קיבלתי גם את ההודעה לחידוש רישיון רכב לא מעט - קצת יותר מ-900 ש"ח משרתי מילואים (עם תעודה) אמורים לקבל בין 5 ל-15% הנחה על החידוש. מישהו יודע איך אני ממש את זה? צלצלתי לטלפון שלהם, אבל יש שם רק מענה אוטומטי שמנתק אותי תודה
הודעה אחרונה מאת alomm, -
-
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש לי ברכב קסנון המורכב נכון לעכשיו על רפלקטור - קניתי את הרכיבים המיועדים לרפלקטורים כדי למנוע סינוור ועדיין יש הרגשה כאילו האור מתפזר למקומות לא רצויים. חשבתי לעצמי איך אני יכול להגיע לנקודת חיתוך נמוכה, כמו בתמונה המצורפת ובכך למנוע התפזרות האור - סינוור נהים ממול, ומיקוד התאורה למקומות הנכונים. ואז עלה עיניין עדשות אופטיקה, איכשהו יצא לי לראות את ה- FX-R למי שמכיר, התרשמתי לטובה מהתמונות המפורסמות, אך חשבתי האם העדשה תתן תוצאה מצויינת כמו בתמונה באם תורכב בפנס לא חלק המיועד לרפלקטור, האם הסימונים של הזכוכית עצמה המיועדים לפלקטור הפנימי יגרמו לסטייה מסויימת כשתורכב העדשה? נ.ב; מדובר על קליאו 95.
הודעה אחרונה מאת נתנאל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
האם שימוש במצבים האלה גורם לשחיקה ולנזק? אם כן, כמה גדול? אני לפעמים משתמש בזה בירידות, במיוחד ב3.
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
כן כותרת קצת הזויה אני יודע. בכל מקרה זה הסיפור: כשהאוטו שלי עמד בחניה, רכב אחר פגע בו קלות (לא הייתי במקום באותו זמן) וניהיה מעיכה בחלק של הכנף מעל הגלגל הקידמי, משהו דיי קטן ולא רציני, מחר אולי אני יצלם תמונות שיהיה יותר ברור. אחרי שניקיתי את האזור שמחתי לגלות שהצבע לא נפגע כמעט בכלל ויש רק כמה שריטות שאני לא ממש מתרגש מיזה כי בכל זאת זה לא אוטו חדש (HONDA CIVIC 97) אז במקום ללכת לאיש מקצוע שכניראה יקח לי על זה לא מעט כסף חשבתי אולי אפשר פשוט לעשות את זה לבד ולהחזיר אותו ''למצב קודם שלו''. יש דרך טובה שאפשר לכופף את אותו אזור של המכה ככה שיכנס חזרה פנימה בלי שממש ישימו לב שהייתה שם מכה? כאילו הדרך היחידה שאני יכול לחשוב עליה זה פשוט לדחוף מחלק הפנימי אל…
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 755 צפיות
אבד לי צרור אחד. האם ניתן לשכפל או שהמפתח מגיע עם אימובילייזר או רכיב אחר כלשהו?
הודעה אחרונה מאת zilbermm, -
-
היי חבר'ה. לפני כשעה וחצי הקפצתי חבר לתל אביב בשביל לקחת מפתח לדירה שלו מאחיו ובדרך חזרה עצר אותי שוטר במחסום משטרתי שהציבו שם(אחרי האיזור של התחנה המרכזית הישנה - לפני הפנייה לכיוון איילון וכד'). דקה לפני שהגעתי למחסום קפצה לי לכביש אישה מבוגרת שלא נראתה במיטבה(כנראה עם בעיה מסויימת) ואם לא הייתי מבחין בה לפני הייתי יכול לפגוע בה. בכל מקרה, כשהגעתי למחסום עצרתי ליד השוטר והודעתי לו על האישה שקפצה לכביש וביקשתי ממנו שיטפל בעניין(זה היה 100 מטר לפניו) השוטר שאל אם שתיתי ואני כמובן אמרתי לו שלא ואני רק קפצתי לתל אביב והוא התחיל לתחקר אותי בקצרה ושאל אם אני מתנגד לבדיקת אלכוהול - כמובן אמרתי לו שאין לי בעיה(טוב, נהג חדש - כל שוטר יקפוץ על הזדמנות הפז הזו) ואכן עברתי א…
הודעה אחרונה מאת Citroën Visa, -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מנוע 998 גיר ידני עלתה 63כולל טסט.האוטו יגיע בין חודשים לשלוש במקרה הטוב. אני חייב לציין שהתמונות בקטלוג ובאינטרנט ניראות בהרבה יותר יפה מהמציאות עם כל העריכות שהם עשו להם היתי סגור על כחול תכלת אני בא אני רואה בתמונה בפתיחת ההזמנה שזה טורקיז דהוי ,הצהוב הופך שם לזהב בהיר ממש הבדלים משמעותים תיזהרו למי שבונה על צבעים. אני הזמנתי כסף אפור סוג של עכבר ,אשמח לתגובות למי שיש פיקנטו.
הודעה אחרונה מאת adi89,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 145 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Rongaflugen
- לירון .ה.
- sperial
- BoazB11
- יבגניפ
- פולו,גולף
- fatboy1340
- שביט
- RK
- yohai71
- גולדן191
- Supertigre