Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בקרת שיוט וצריכת דלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם לפי דעתכם/נסיונכם צריכת דלק בנסיעה עם בקרת שיוט עולה או יורדת?

לפי מה שאני יודע בנסיעה קבועה השימוש בבקרת שיוט אמור לחסוך בדלק, כלומר הצריכה יורדת. עדיין יש לי ספקות לגבי העניין.

נניח שאני נמצא בנסיעה של 100 קמ"ש קבועים ללא בקרת שיוט. במקרה של עלייה המחשב מוסיף גז אוטומטי ובמקרה של ירידה אני מקבל בלימת מנוע. בשני המקרים אני משתמש ביותר דלק. במקרה דומה לחלוטין, ללא בקרת שיוט, עם גז קבוע היתי מעבד מהירות טיפה וחוזר לאותם 100 קמ"ש טיפה יותר מאוחר, במישור או ירידה, ללא שימוש בדלק נוסף. בירידה היתי מעלה מהירות ואחרי זה שוב חוזר לאותה מהירות.

זה טוב, זה נוח וזה שימושי מאוד לשמור על החוק. האם זה אכן יותר חסכוני, או שזה מיועד יותר לכבישים במישור? או שאני טועה ומטעה ואשמח לתיקון.

תודה:-)

פורסם

אין לי תשובה מדוייקת לזה ולומר את האמת אני לא בטוח שלמישהו אחר יש. מצד אחד הטענה שלך נכונה, בקרת ה CC לעיתים דוחפת גז כשאין ממש צורך הדוגמא הכי טובה שאני יכול לתת היא למשל עלייה חדה יחסית אך מצד שני קצרה (ואם תרצה ירידה חדה ממש אחריה, כדי להקצין עוד יותר), הבקרה תתן גז יחסית חזק באמצע העלייה נניח, אבל בדיוק כשהרכב מתחיל להאיץ העלייה נגמרת ומתחילה הירידה (נניח) ואז יוצא שהלחיצה הייתה לחינם וסביר שנהג אנושי היה רואה את הנולד, מאט טיפה בעלייה ואז מאיץ חזרה כמעט בלי גז בירידה. אבל יש למטבע הזו 2 צדדים ופה נכנס גם הקטע של משמעת עצמית של הנהג לשמור על אותה המהירות ביעילות דומה לבקר. אני אתן לך דוגמא טובה כאחד שנוסע מחוץ לעיר 90% מהזמן עם הבקר - בגלל שאני בד"כ קובע את המהירות על קצת פחות מ 110 אני אישית מנסה מאוד לשמור על מהירות קבועה, ז"א שגם אם אני יוצא לעקיפה אשתדל שזה יהיה במסגרת המהירות הנ"ל מבלי להאיץ (ז"א שאני מנסה שלא לעקוף בכלל עם גז ולא לעקוף רכבים שנוסעים מהר ממני בממוצע), בד"כ המקרה היחיד שבו אני צריך ללחוץ במצב הזה קורה אם נניח אני על 110 עם CC לפניי בנתיב משאית שנוסעת על 100 ובשמאלי רכב מאחוריי נוסע על 115 ואם אני לא אלחץ כדי לעקוף את המשאית אז אצטרך לתת ברקס עד שהרכב השמאלי יעבור, במצב כזה או שאני באמת נותן ברקס, מחכה עוקף וחוזר לשיוט או שאני מחליט פשוט ללחוץ טיפה (או שלא :lol:) להאיץ למהירות מספקת כדי לעקוף ואז להוריד את הרגל מהדוושה כדי לחזור לשיוט על 110. לדעתי בגלל עקיפות ומצבים שעלולים להיווצר בכבישים (במיוחד בארצנו מלאת הנהגים המנומסים והסבלניים) ייצא שאם תנהג ללא הבקר תהיה לך פחות שליטה עצמית ואתה תמצא את עצמך מאיץ יותר בעקיפות, לפחות במקרה שלי אני יכול לומר בוודאות שהשימוש בבקר עוזר לי לשמור על מהירות קבועה ומונע לחיצות מיותרות בעקיפות (כי באמת לפעמים הרי ברור שאתה יכול לעקוף על 115 אבל אתה תלחץ תגיע ל 125 רק כדי להאיט חזרה ל 110, למשל).

תיאורטית אדם יהיה יותר חסכוני מהבקר, מעשית לא יודע וזה תלוי בכמה הנהג מסוגל לנהוג על מהירות קבועה בדומה לבקר רק בלי ההאצות המיותרות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לחלוטין כן.

בנסיעות ארוכות אני משתמש בקרוז והצריכת דלק יורדת משמעותית.

אני מדבר בניסיון עם מנוע v8 5.4ליטר.

הנתון מראה לי גם במחשב הדרך של הרכב וגם בשורה תחתונה בכניסה לתחנות הדלק.

פורסם

אני חושב שאין תשובה מדוייקת אלא הדבר תלוי בנהג עצמו.

הרגלי הנהיגה של הנהג, שילוב הילוכים נכון(בחירת הילוך בעליות מסויימות, כולם תמיד חושבים לעצמם לרגע האם להוריד הילוך עכשיו) תנאי ראית הדרך וההיכרות עם הרכב(לדעת באיזה סל"ד הרכב במצב החסכוני ביותר שלו וכדו') הם אלו שקובעים מה יותר חסכוני.

אגב, למה להתקשות לשמור על מהירות? אני כמעט תמיד יודע על איזה מהירות אני נוסע(כמו שלא מסתכלים כל פעם על המד סל"ד על מנת לראות מתי להעביר הילוך, פשוט יודעים).

קובי

פורסם

מנסיוני האישי עם הקרוז קונטרול הוא תמיד תמיד יהיה משמעותית יותר חסכוני, גם בקטעים של הירידות שהוא משתמש בבלימת מנוע כביוכול, כי זה קורה ב 0.0001% מהנהיגה כשבשאר הזמן הוא גורם לחסכון משמעותי בדלק, בעקיפות, פשוט תלחץ גז תעקוף ויש אחרי זה תלחץ על ה RES , והוא יחזור בעצמו למהירות שקבעת.

פורסם
מנסיוני האישי עם הקרוז קונטרול הוא תמיד תמיד יהיה משמעותית יותר חסכוני, גם בקטעים של הירידות שהוא משתמש בבלימת מנוע כביוכול, כי זה קורה ב 0.0001% מהנהיגה כשבשאר הזמן הוא גורם לחסכון משמעותי בדלק, בעקיפות, פשוט תלחץ גז תעקוף ויש אחרי זה תלחץ על ה RES , והוא יחזור בעצמו למהירות שקבעת.

מוזר, דוושת הגז אצלי לא משפיעה בכלל. היא מנוטרלת כשהקרוז מופעל. רק מההגה ניתן לשלוט על הגז, כאשר נגיע בברקס או המצמד או הcancel על ההגה מנתקים.

מדובר על ג׳וק ידני. 

פורסם

בקרת שיוט תהיה חסכונית יותר מנהג שלא יודע איך לחסוך.

מנהג שיודע איך לחסוך בצריכת הדלק היא תהיה קצת יותר בזבזנית.

לבקרת השיוט אין את היכולת לצפות את המשך התנועה בכביש או לצורך העניין לצפות האטה בתנועה. נניח שאתה נוסע על 100 ורואה כק"מ לפניך תחילתו של עומס, בקרת השיוט לא תדע להרפות מהגז ותת לרכב להתגלגל עד שתשווה מהירות לעומס בעוד שלנהג שנוהג בשביל לחסוך זה טבעי.

עליות וירידות - לצורך חסכון בדלק צריך להאיץ בירידה ולהרפות בעלייה, בקרת השיוט לא יודעת לעשות את החשבון הזה.

פורסם
מוזר, דוושת הגז אצלי לא משפיעה בכלל. היא מנוטרלת כשהקרוז מופעל. רק מההגה ניתן לשלוט על הגז, כאשר נגיע בברקס או המצמד או הcancel על ההגה מנתקים.

מדובר על ג׳וק ידני.

כל רכב עם ההגדרות שלו, אצלי הדוושה מגיבה כרגיל וכשאתה עוזב ה CC תחזיר את הרכב למהירות שהוגדרה מראש.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...