רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
"פיאט פנדה החדשה, תצוייד במנועים המתקדמים של פיאט יחד עם שיפור ניכר בעיצוב בתא הנוסעים." (מתוך CARTUBE) נשמע מבטיח, כשתגיע לארץ היא תתן פייט הוגן למתחרות, קשה לי להאמין שהרבה ישראלים יתלהבו מעניין המנוע הקטן והמתקדם (שאמינותו עוד לא הוכחה בפניהם). אם גרסת ה1.2 האטמוספרית תמוצב מול הספארק אז יש למה לצפות.
הודעה אחרונה מאת Shayx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם זו תופעה נדירה להביא שמן למוסף? או שיש הרבה מוסכים שנותנים להביא שמן משלכם. כל מי שנתקל בסירוב או בברכה שהביא שמן למוסך שירשום כאן. האם התופעה פחות שכיחה במוסך מורשה?
הודעה אחרונה מאת chesy, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ביטוח חובה ,צד ג,או מקיף,אם אפשר פירוט , אגרת טסט וכולי כל מידע יתקבל בברכה ,שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת sab115, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
האם הנסיעה בכביש 10 מותרת? אולי בחלקו של הכביש? במידה ולא איך אפשר לקבל אישור? מלווה עם נשק?
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- עוקב אחד
- 32 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
ערב טוב לכל חברי הפורום אני מודע לכך שדובר רבות בפורום מכובד זה על תרבות הנהיגה בארץ או יותר נכון על חוסר תרבות הנהיגה בארץ. אני רוצה להוסיף את נקודת מבט אישית על תרבות הנהיגה במדינתינו. אני רוצה לומר לכם שבא לי פשוט להרים ידיים, להרים ידיים לשמיים ולצעוק. לצעוק על כל אותם עברייני תנועה אשר במעשיהם היומיומיים מסכנים אותנו נהגים והולכי רגל בכבישי ארצינו. לצעוק על חוסר מעש של ממשלה בכלל ומשטרה בפרט בעבריינים הללו. לצעוק על הקלות הבלתי נסבלת שאנשים הורגים אחד את השני בכבישים וכמובן לצעוק על כך שאנחנו מקבלים את ההרג הזה בקלות יתרה. כבר לא מפתיע אף אחד שבכל שבוע נספת עוד משפחה אחת. כן חברים, אני מדבר בהכללות, אבל זו הרגשה אישית שלי, אשר מתחזקת כל פעם שני עולה על הכ…
הודעה אחרונה מאת semi-t, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 878 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4086454,00.html אז כן, ביטוח ישיר גבו מחיר פריימיה על פי מחיר מלא. וכשהרכב הוגדר כטוטאלוס - הם הסכימו לתת פיצוי רק על מחיר מחירון. כל מי שבבעלותו רכב מיד שנייה ומעלה או שהוא במצב לא משהו - להדפיס, לגזור ולשמור(או פשוט לשמור במועדפים ). פשוט גועל נפש של התנהגות מצד חברת הביטוח(ועוד לחשוב שאני מבוטח אצלהם).
הודעה אחרונה מאת Scolpy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
פיאט פנדה (2011, ידנית) הוא הרכב שהכי נראה לי כרגע בשיקלול הכללי, פרט למה שקורה לו במחירון יצחק לוי. אני מעוניין לקנות את הרכב בליסינג מימוני והמחירון של יצחק לוי הוא שיקבע ביום המכירה ולכן אני חושש. לפי מחירון יצחק לוי, משנת 2010 ומטה, פיאט פנדה איבדה בכל שנה בין 20 ל- 25 אחוז מערכה, פשוט לא יאמן, הכי גרוע שיש בשוק. אם מסתכלים במחירון יד2 לעומת זאת, הפנדה איבדה רק 10-15 אחוז מערכה בכל שנה, בדומה לשאר המכוניות בשוק. מה הסיפור הזה ??? הכי מוזר זה שלפי מחירון יצחק לוי, נפילת המחיר של פיאט פנדה בין שנת 2011 לשנת 2010 נבלמה כמעט לחלוטין ועומדת רק על 13%. איך זה קרה פתאום ?, למישהו יש הסבר הגיוני ?, האם יבואני פיאט פשוט שילמו לו כסף כדי שיפסיק להתעלל ברכב ?, ואם כן, …
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 643 צפיות
נכנסתי למחירון של יד 2, ותחת קורסה 2004-6 (וגם יותר מוקדם וגם יותר מאוחר) - מופיעות התמונות הבאות: תמונות אני יודע שקורסה 2001 בארץ לא נראית ככה... אז השאלה היא האם באמת יש קורסות כאלו, והחל מאיזה שנה? או שזה עיצוב אירופאי שלא קיים בארץ...
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 747 צפיות
קטע מצחיק וגם לא ממש נעים שקרה לי אתמול: אחרי יום שישי עמוס בסידורים ורכיבת אופניים רגילה (ולא ממש קלה) בערב אני יושב בבית עם חברים. השעה בערך 22:30. פתאום אזעקה של איזה רכב מתחילה לצפצף. אני מבין של זה רכב שלי. יורד ארבע קומות במדרגות (אין מעלית בבניין הישן), הרגליים עוד זוכרות את הרכיבה. אין כלום. אף אחד לא זז. אין אפילו חתולים ליד הרכב. כל הדלתות סגורות. פתחתי רכב, נעלתי, בדקתי דלתות וחזרתי. הכל טוב ויפה. רק ארבע קומות של מדרגות ורכיבה שהיתה ממש לא מזמן. חמש דקות לא עברו ואזעקה שוב מצפצפת. ממש לא נעים מהשכנים הנחמדים שלי. מה לעשות? ירדתי, בדקתי, פתחתי, נעלתי, עליתי, הרגליים כבר ממש מתרגזות עלי. מה לעשות, זה התחיל לצפצף בפעם השלישית. כולי מיואש אני יורד, כל הר…
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם מצאתי באתר http://www.dealextreme.com נורות פיליפס דיאמונד ויז'ן במחירים של 17$ ו-26$. רשום בתגובות האנשים שרכשו אותן, שהן מקוריות וגם לפי התמונות הן נראות מקוריות. האם ניתן לבדוק את מקוריותן איכשהו? אני שוקל להזמין ,אבל אני לא בטוח שאלו הן הנורות המקוריות והן נמכרות במחיר זול כל כך. קישורים לנורות: http://www.dealextreme.com/p/h7-55w-5000k-diamond-vision-vehicle-white-light-headlamp-kit-pair-dv-12v-58751 http://www.dealextreme.com/p/h7-5000k-diamond-vision-vehicle-white-light-headlamp-kit-pair-dv-12v-44160#open full view
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
יום מסלול שני לשנת 2011 והפעם התבקשתי להדריך בחורציק עם אלפה רומאו BALOCCO שנת 1982. האמת היא שאני לא חובב אלפות גדול ובאמת שהאוטו לא מרשים במיוחד ביכולות הדינמיות שלו, אבל העבודת שחזור שנעשת על האוטו הזה מרשימה מאוד. כל החלקים מקוריים (או משופרים), במצב מצוין, והבעלים לא חושש להתעלל ברכב בנהיגת מסלול תובענית...תענוג.
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
-
קצת חדשות טובות לסופ"ש 1 2
מאת אלעד- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אם לא ביבי יוריד לנו את מחיר הדלק, הנסיך טורקי אלפייסל מסעודיה יעשה את זה בשבילנו שנאמר: "מלאכתם של צדיקים נעשית בידי אחרים". שבת שלום!
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
- 1 תגובות
- 712 צפיות
שלום, ברשותי פיאט פונטו שנת 2005. האם אתם יודעים איך לבטל במחשב הדרך את ההודעה שמתריעה שהגיע הזמן לעשות טיפול? עשיתי טיפול לפני שבוע אבל משום מה במוסך לא ידעו איך לבטל את ההודעה והיא עדיין מופיעה... תודה.
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 15 אלף צפיות
אני פשוט לא מצליח להסיק - הרכב יפה בטירוף, או מכעור מדי.
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם מישהו נסע במסלול הקרטינג הזה אי פעם? יש שובר הנחה של 50% ורציתי לדעת האם שווה להזמין? מכוניות הקרטינג חזקות או שמדובר בצעצועים סה"כ? http://www.buy2.co.il/North/DailyDeal/Index/a954be24-4866-4b80-8d45-9c3cd34a529c?SideDeal=Y&utm_source=zap&utm_medium=zap_deals&utm_campaign=dailyDeal_a954be24-4866-4b80-8d45-9c3cd34a529c תודה...
הודעה אחרונה מאת Step, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לשאול אם המנורות של פיליפס בגוון לבן לא קסנון הם חוקיות ואין איתם שום בעיה.? ועוד שאלה איזה סוג נורה אני צריך לקיה פורטה 2011 ואיפה משתלם לקנות במידה וזה חוקי.. ועכשיו בנוגע לחולונות שחורים רציתי לשאול אם זה חוקי ? איפה מותר להשחיר? ואיפה יש מקום ממומלץ לא יקר? תודה לכל העונים ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת yoyoav, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לעשיקת הציבור אכן נדרש זמן רב (ויקר), אז למה לבזבז אותו על כיול? http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4086294,00.html
הודעה אחרונה מאת matanfr, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
" זוכרים את התייר מצרפת שנהג במהירות של 207 קמ"ש בכביש 70 ? אז ככה... בימ"ש בחיפה קבע כי הוא ישהה במעצר בית עקב מסוכנתו עם איזוק אלקטרוני עד למשפטו. עיכוב יציאה מן הארץ והפקדת דרכון. בנוסף קבע כבוד השופט לנהג הפקדה כספית בסך 70000 שקל, חתימה על התחייבות עצמית וערבות צד ג' בסך 100000 ש"ח. בנוסף פסל את הנהג מלקבל או להחזיק רשיון נהיגה עד לסיום ההליך המשפטי" רק לי אין חשק לנהוג יותר? אני פשוט לא מאמין למה שאני קורא, איזה מסוכנות? מעניין מה היה קורה אם היה נתפס על 250 - מאסר בפועל?
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4084666,00.html פשוט בזיון שזו ההבנה התחבורתית של שופט תעבורה במדינת ישראל. לפי הכתבה ללא ספק הנהג יצא דגנראט שלא בלם בזמן, אבל מה שהרטיח אותי זה המשפט הבא: "נהג אינו אמור להיבנות מניחוש תגובותיו של זולתו - אל לו 'להמר' כי הולך הרגל יבחין בו". אבל הוא כן צריך לנחש הוא יקפות לו לגלגלים בכביש בין עירוני?! "קיימת חובת ציפיות של הנהג כלפי הולכת הרגל כי לא תשים לבה לרכב המתקרב". מסתבר שהולך רגל לא אמור להבחין ברכב שנוסע על כביש בינעירוני, שם מקומו...ואללה. חבר'ה אתם כבר מוכנים עם הוזלין? מסתבר שתרבות מוטורית זה לא רק אדיבות בכביש וחיבה לשיפורים, זה גם הבנה של התנהלות בסיסית בכביש...עד מתי?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 776 צפיות
שלום, מישהו מכיר בבאר שבע בן אדם שעוסק בעיטוף ההגה כמו לנהגי מוניות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Unrated, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום. האם ידוע לכם על חברת ביטוח שמבטחת במחיר הגיוני אלפא 159 לנהג צעיר? דיברתי עכשיו עם AIG, הם דורשים 14 ומשהו אלף שקל רק מקיף! זה לא הגיוני, זאת פשוט גנבה! אשמח להצעות לגבי חברות ביטוח אחרות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת חי_על_הצד, -
- 0 תגובות
- 627 צפיות
שלום לכולם. אני מקווה שאני בפורום הנכון אני מעוניין לרכוש כיסויים למושבי הרכב. רציתי לשאול אם ידוע לכם על מקום שיכול ליצור או למכור כיסויים שתואמים בדיוק למושבי הרכב. יש לי מושבי ספורט, ואני מעוניין לשמור על הצורה שלהם. בנוסף, אני לא מעוניין בכיסויים הרגילים והמכוערים שמוכרים בכל מקום. תודה לכם.
הודעה אחרונה מאת Quique, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, לפני הכל אני רוצה להודות לחברה שענו לי על השאלות בפורום לפני מספר ימים קניתי סוף סוף יאריס ספורט 2006 יד 2 אחרי חיפושים של כמעט חודש. שבוע לפני כן עשיתי בדיקה והכל יצא פיקס, בזמן העברת בעלות גיליתי שהאוטו ממושכן בכלל מהיד הראשונה (לפני 5 שנים), גם המוכר לא ידע (תבדקו את זה תמיד - יש דברים שאפילו המוכר לא יודע). קצת מבאס, לא נורא מסדרים את העניין עם הבנק לאחר כמה ימים נפגשים והרכב שלי. הבחור ממש לא רצה להיפרד מהאוטו, עוד סימן שאין מה לדאוג. האוטו הוא הרכב הראשון שלי לכן אני אשמח לטיפים ועצות לשמירה שוטפת על האוטו (אם זה יהיה שרשור טיפים, גם טוב). אתם יודעים... כמו מה להחזיק בבגאז', כל כמה זמן למלא צמיגים וכד' ד''א נתונים יבשים: טסט שנה…
הודעה אחרונה מאת mvshape, -
-
- 20 תגובות
- 3 אלף צפיות
אתמול הגיע בדואר רשום אל בית הורי הודעה לתשלום כפל כנס על שמי. הבעיה: העבירה בוצעה בתאריך 22/04/07 ולא ידעתי עליה עד היום בבוקר כשקיבלתי מהורי את המכתב. מעולם לא עמדתי מול השוטר שתיאר שעברתי על העבירה הזו. על אף שבהודעת הקנס מצויין מספר הרישיון נהיגה שלי. תיאור העבירה: נהיגה שלא בימין הקיצוני של הכביש. מקום העבירה: ?2 ?""? 68 ?????? מצפון כן כן, קראתם נכון, כך מסומן מיקום העבירה! אין לי מושג איך לאתר את הכביש הזה במפה. מספר הרכב שבו בוצעה העבירה הוא: 55-611-09 למישהו יש מושג איזה רכב מסתיים בספרות 09? כי לי עד כמה שזכור לי מעולם לא היה לי רכב במספר הזה. מה שבטוח שמדובר במכונית ולא באופנוע, אין אופנועים שמסתיימים ב-09 למיטב ידיעתי. …
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
http://auto.co.il/כתבה-27098-רנו-מגאן-שברה-את-שיא-הנורבורגרינג.aspx יש שם כמה דברים שאינם מסתדרים כל כך. נאמר שהשינויים העיקריים הם תוספת זניחה של מומנט, כ"ס וצמיגים שונים (ומדבקות טרופי כמובן!). הזמן של המגאן ספורט "הרגילה" הוא 8.28 וכאן מדובר על 20 שניות פחות. מדובר על הבדל משמעותי וזה לא ממש הגיוני שההבדלים מסתכמים במה שרשום בכתבה. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, יצא לי לבלות בפקק ארוך היום בכביש החוף לכיוון צפון. כשעה ממחלף פולג ועד קצת לפני חבצלת (כקילומטר אחרי מחלף נתניה והמעבר מ-3 נתיבים ל-2). סיבת הפקק כרגיל - תאונה. לפני שהגענו לפקק שמענו ברדיו את הדיווחים, התעדכנו ב-Waze על ה"נזק" כך שלא הופתענו להגיע אליו. מה שכן משגע אותי כל פעם בפקקים הנוצרים מתאונות הוא הדבר הבא: התאונה כבר פונתה מהכביש ושני הנתיבים היו פתוחים לתנועה. בצד ימין של הכביש, בשוליים עמד הרכב הקורבן במצב קוועץ' רציני ולפניו שילוט כבישים המזהיר מפני המפגע. כל מי שעבר על פני הרכב היה חייב לבדוק מה נסגר בתאונה ולכן כולם מאיטים והפקק נמשך לנצח. אני בכלל לא מדבר פה על הסקרנים מהכיוון השני שגרמו אף הם לפקק של 20 דקות לכיוון דרום... לדעתי יש …
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלשום עברתי לי בעיר העתיקה בירושלים, פתאום נפתחו השערים ומתוך תחנת המשטרה ברובע היהודי הגיחה לה מאזדה 3 אזרחית חדשה מהשקיות עם צ'קלקה לראשה. יש מצב שזה סמויים? קראתי לא מזמן על זה שמאזדה 6 תהיה אצל כמה שוטרים סמויים, אבל מאזדה 3 גם? זה לא נראה רכב של מתנדב או משהו בסגנון
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
מדרכות למאזדה 3 (תמונות) 1 2
מאת Guest car4fun-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בשעה טובה ומוצלחת קיבלתי את המשלוח שלי מחו"ל. הגיעו המדרכות למאזדה שלי ואני רצתי להתקין. (יותר נכון להדביק). ראיתי סרטון ביוטיוב מה הדרך הנכונה ביותר להדביק אותם, לפי הסרטון זה לא היה אמור להיות בעיה גדולה. רק חבל שזה לא תאם את המציאות. המדרכות הגיעות עם פסי הדבקה צרים עם דבק דו-צדדי שעשה רושם שהוא חזק (כששמתי את האצבע עליו) אבל כשהוא מודבק עם פלסטיק (עם המדרכה המקורית של הרכב) כניראה שזה לא ממש נכון. לחצתי בכוח, עליתי עם הרגליים אפילו נשארתי על זה לזמן ממושך שאולי זה יידבק אם יתייבש בלחץ. כלום, הם היו נורא רפויים והחליקו מהמדרכה המקורית. וכל מכה הייתה מעיפה אותם. קפצתי לחנות קרובה קניתי חבילה של דבק דו צדדי הכי חזק שמצאתי והתפללתי לטוב. בנתיים שבוע אחרי הכל עדיין…
-
-
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בן 16 נהרג כשנסע על קטנוע בלי רישיון\מתוךYNET אסון בפתח החופש הגדול. נער בן 16 מגבעת זאב עלה על קטנוע של חברו ללא רשות, איבד שליטה ואיבד גם את חייו. בעל הקטנוע נחקר באזהרה יאיר אלטמן פורסם: 21.06.11, 10:53 . החופש הגדול הזה נפתח באסון עבור משפחה אחת מגבעת זאב: נער בן 16 משכונת גבעת זאב בירושלים נהרג הלילה (יום ג') לאחר שקטנוע שבו נהג ללא רישיון והתהפך ברחוב הנרד בשכונת עיר גנים בבירה. זה התחיל בבילוי של שלושה חברים, בני 16 ו-17, שיצאו כנראה לחגיגת חינה. בשעות הלילה הגיע חבר נוסף עם קטנוע. בסביבות 1:30 החליטו החברים להתפזר. בעל הקטנוע השאיר אותו מונע ועלה לבית. הנער מגבעת זאב ניצל את ההזדמנות, עלה עליו החל לנסוע, איבד שליטה - ונפגע אנושות. בתחילה הועלתה סבר…
הודעה אחרונה מאת As-21, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב: לפני מספר ימים קניתי גראנד לאונה 94' ברכב אין אזעקה ונעילה מרכזית רציתי לשאול אם זה מסובך להתקין לבדי אזעקה של רב-בריח (שנמצאת ברשותי) והאם יש לקנות איזה מנגנונים מסויימים ? הנה האזעקה שאני רוצה להתקין : http://www.ido-m.com/cadence/cadenceStore/products/MVP-625.html יש לי גם שאלה נוספת - יש לי צמיגים 165\60\R13 אני רוצה להרכיב את הצמיגים שיעברו טסט חוקי באיזה מידות אני יכול להשתמש ? תודה.
הודעה אחרונה מאת natco,
-
מי מחובר 63 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 170 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Alberrto
- שביט
- 00mei00
- נריה991
- Tom78
- Moshe c
- natco
- yoni162
- פטרזר
- menir1
- baer
- FROGIE