Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פיאט פנדה (2011, ידנית) הוא הרכב שהכי נראה לי כרגע בשיקלול הכללי, פרט למה שקורה לו במחירון יצחק לוי. אני מעוניין לקנות את הרכב בליסינג מימוני והמחירון של יצחק לוי הוא שיקבע ביום המכירה ולכן אני חושש.

לפי מחירון יצחק לוי, משנת 2010 ומטה, פיאט פנדה איבדה בכל שנה בין 20 ל- 25 אחוז מערכה, פשוט לא יאמן, הכי גרוע שיש בשוק. אם מסתכלים במחירון יד2 לעומת זאת, הפנדה איבדה רק 10-15 אחוז מערכה בכל שנה, בדומה לשאר המכוניות בשוק. מה הסיפור הזה ???

הכי מוזר זה שלפי מחירון יצחק לוי, נפילת המחיר של פיאט פנדה בין שנת 2011 לשנת 2010 נבלמה כמעט לחלוטין ועומדת רק על 13%. איך זה קרה פתאום ?, למישהו יש הסבר הגיוני ?, האם יבואני פיאט פשוט שילמו לו כסף כדי שיפסיק להתעלל ברכב ?, ואם כן, האם ימשיכו לשלם גם בעתיד ?

פורסם

לדעתי זה קרה ,בגלל שהמחיר של הפנדה היה 79K ולא 67K כמו היום,לכן לא הגיוני שמחיר רכב 2010 יהיה גבוהה מרכב חדש.ולכן הייתה ירידה גבוהה כדי לאזן את המצב,אגב החודש הייתה ירידה רצינית לכול המכוניות ודווקא ציינו את הפנדה כאחת שלא נפגעה קשה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה טועה, אגב, כשאתה חושב שהפנדה היא המכונית הכי טובה ביחס למחיר. היא המיושנת ביותר מבין כל מתחרותיה, וכחדשה היא פשוט לא קנייה טובה כיום. בצע נסיעת מבחן על פיקנטו, ספארק או i10.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מה שרוני הציע,זה באמת הפתרון הכי טוב,אני אישית קניתי את הפנדה,אך יש אנשים שקונים,אלטו,פיקנטו,107,כול אחד ומה שהוא אוהב יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לדעתי זה קרה ,בגלל שהמחיר של הפנדה היה 79K ולא 67K כמו היום,לכן לא הגיוני שמחיר רכב 2010 יהיה גבוהה מרכב חדש.ולכן הייתה ירידה גבוהה כדי לאזן את המצב,אגב החודש הייתה ירידה רצינית לכול המכוניות ודווקא ציינו את הפנדה כאחת שלא נפגעה קשה.

1. לפי מה שהבנתי מהיבואן, המבצע המיוחד על הפנדה נגמר, והמחיר חזר ל- 79K (יש לי אופציה להשיג עדיין את המחיר הנמוך).

2. השאלה היא מה יקרה למחיר הפנדה (למי שקונה היום) בשנים הקרובות ?, נמשיך לראות ירידות של 20-25 אחוז ?

פורסם
אתה טועה, אגב, כשאתה חושב שהפנדה היא המכונית הכי טובה ביחס למחיר. היא המיושנת ביותר מבין כל מתחרותיה, וכחדשה היא פשוט לא קנייה טובה כיום. בצע נסיעת מבחן על פיקנטו, ספארק או i10.

רוני

ביצעתי נסיעות מבחן על ה- i10 (שממש שנאתי, נוקשית בטירוף) ועל הספארק (מנוע מרגיש חלש אלא אם כן הרמתי את הטורים, אבל זו לא נהיגה חסכונית).

לא נסעתי על ה 107 (אבל ישבתי בה, ולא אהבתי את פתחי המזגן המקובעים, ולא את העדר המכסה לתא המטען), ולא נסעתי על הפיקנטו (אבל זמן המתנה של 4-5 חודשים עד לקבלת הרכב נשמע לי הזוי לחלוטין).

נראה לי שהפנדה הוא היום הרכב הקטן הטוב ביותר (בושה לשאר החברות שלא מסוגלות לשחזר איכות נהיגה שפיאט כבר הציגה ב 2003), ועם זאת גם העיסקה הגרועה ביותר מבחינה כלכלית (הרבה הודות ללוי יצחק שייתכן וימשיך לשחוט את המחירון שלה כל שנה, ושנה הבאה שיוצא הדגם החדש של הפנדה, מי יודע מה לוי יצחק יעולל לדגם הנוכחי, אולי הוא ישבור איזה שיא גינס ויתן ירידה של 30%...).

לא יודע מה לעשות... אם הייתה לי סבלנות הייתי מחכה ל 2012 שפיאט יוציאו את הפנדה החדשה (שמן הסתם תהיה ליגה מעל כל הרכבים בסגמנט), אבל אין לי.

פורסם
מה שרוני הציע,זה באמת הפתרון הכי טוב,אני אישית קניתי את הפנדה,אך יש אנשים שקונים,אלטו,פיקנטו,107,כול אחד ומה שהוא אוהב יותר.

מתי קנית את הפנדה ?, לקחת בחשבון את ירידות המחיר הרצחניות שלה במחירון לוי יצחק ?

פורסם

הפנדה היא האוטו הכי טוב בקטגוריה, רק חסר לו איזה כוכב בטיחות אחד בeuro-n-cup.

הפיקטנו מתקרבת מאוד, אבל הנסיעה בפנדה יותר חלקה, המנוע יותר מושך בסל"ד נמוך, הכסאות והמטלים יותר נוחים, והמנוע וותיק וידוע באמינות וחסכנות.. באמת שאם הפנדה היתה נבחנת שוב ומקבלת את ה4 כוכבים עם האבזור בטיחות הנוכחי שלה ובמחיר של 62 אלף היא היתה הכי משתלמת.

כרגע הכי טוב לקנות פנדה פרטית משומשת שנסעה מעט ונראית (כמעט) כמו חדשה עדיין, זה מה שאני עשיתי :roll:

אבל אם רוצים רק חדש, מי שמעריך את יתרונות הפנדה ורואה אותם, שווה לו להוסיף את ה5 אלף מעבר לפיקנטו לפי דעתי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אבל אם רוצים רק חדש, מי שמעריך את יתרונות הפנדה ורואה אותם, שווה לו להוסיף את ה5 אלף מעבר לפיקנטו לפי דעתי.

אני מעדיף רק חדש, מעריך ורואה את יתרונות הפנדה, ומוכן לשלם עליהם את ה- 5 אלף הנוספים מעבר לפיקנטו. מה שאני פחות מוכן זה להפסיד כל שנה עוד 5 אלף שקל על ירידת ערך לעומת הפיקנטו, כי הפנדה תרד 20-25% לשנה, והפיקנטו רק 10-15%.

פורסם

לפי דעתי המחיר שלה צנח בהתחלה סתם כי היא היתה בקטגוריה משלה, עכשיו שיש אלטו ופיקנטו ו107 וכו' המחיר צונח רק בגלל שהמחיר בחנות סתם גבוהה ובפועל מוכרים ב67, שזה גם הרבה מדיי ולכן איך שהאוטו יוצא מהסוכנות הוא שווה 60..

מעבר לזה אני לא חושב שלוי יצחק יוכל יותר להצניח לפנדה את המחיר למתחת למחיר של אלטו, כי זה פשוט לא הגיוני. אבל זה נשאר לחכות ולראות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

דרך אגב, שאני חושב על זה שוב, הנימוק שלך לא הגיוני.

הפנדה לפי מחירון יצחק לוי:

2011 - 77,000

2010 - 67,000

2009 - 53,000

2008 - 42,500

העובדה שהמחירון האמיתי בשנת 2011 הוא 67,000 ולא 77,000 רק היתה צריכה לגרום למחירון של 2010 לצנוח יותר !, אבל המחירון של 2010 נשאר גבוה משום מה. פעם ראשונה שהייתה ללוי יצחק לגיטימציה אמיתית לכסח את המחירון של 2010, אבל הוא לא עשה זאת (ודווקא בין 2010 ל 2009, שם לא היה נימוק משכנע לירידה גדולה, הוא פירק את המחירון ב 21% לשנה). הכל הפוך מההיגיון.

אני נוטה לקבל את ההסבר של ליאור, שעד 2010 לא היה ממש סגמנט "מיני", לא היה מיסוי ירוק ועל כן מכונית כמו הפנדה עלתה כמו סופר-מיני, ולכן הדרך היחידה שלה להתחרות בשוק המשומשות הייתה ע"י אובדן ערך מהיר. כעת שסגמנט המיני נוצר והתחזק מאוד, והפנדה הוזלה וכבר לא קרובה למחירי סופר-מיני, נראה ירידות מחיר סבירות עבורה.

פורסם

גם הגיוני ההסבר של ליאור.

את הפנדה קיבלתי לפני שבוע וחצי.לי אישית פחות איכפת מהירידות כיוון שאת הרכב אני הולך להחזיק לפחות 3 שנים,כמו כן,אם אני אוהב את רכב ספציפי,אני קונה אותו כדי שאני אוכל להנות בו ולא לחשוב מעכשיו על המחירה,זה לא רכבים של מאות אלפי שקלים שהירידה בהם מאוד גבוהה,כמו כן בכתבה הזאת גם כן תורמת:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4076831,00.html

שים לב שדווקא את הפנדה ציינו.

פורסם

tאף אחד לא יכול לנחש את העתיד עם ה"גורו" לוי יצחק, יכול להיות שבעבר הוא התייחס גרוע לפנדה בגלל שלא היו לה מתחרות, היום עם כל התחרות הערב בשוק, ואיך שהאלטו שומרת על ערכה, אני לא מאמין שתהיה לו סיבה להפיל את הקטנות במחיר, בסופו של דבר לכל הקטנות יש ביקוש עצום עכשיו.

אגב אני עשיתי גם נסיעת מבחן על הפנדה, בסוף רכשתי פיקנטו.

הסיבות: הפיקנטו נראית יותר מודרנית ומרגישה כך, אין ספק שאם הפנדה הייתה מעודכנת יותר חיצונית ופנימית, וכמובן בטיחותית הייתי הולך עליה.

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם

הדברים האלה אינם תורה מסיני.

פנדה משומשת כבר נמכרת הרבה מעל המחירון, במיוחד כשהיא מגיעה למחירים הנמוכים של סביבות 25 אלף ש"ח.

בכל מקרה, כרגע הקטנות הללו שומרות על ערכן מכיוון שאין הרבה מהן בשוק ויש ביקוש אדיר.

ברגע שחברות ההשכרה יתחילו להתנפל עליהן וגם הציבור יזמין יותר ויותר קטנות - שוק המשומשות יתחיל להיות רווי במכוניות קטנות ואז הערך של כולן יצנח בצורה שווה.

עוד משהו שיכול לחרוץ את גורלן לפה או לשם - עלייה או ירידה חדה במחיר הדלק.

אם הוא יעלה עוד לכיוון ה-8, שוק המיני ירתח - גם בחדשות וגם במשומשות.

אם הוא ירד לכיוון ה-5, אנשים יזנחו את המכוניות הללו ומחירן יצנח.

פורסם

פנדה משומשת כבר נמכרת הרבה מעל המחירון, במיוחד כשהיא מגיעה למחירים הנמוכים של סביבות 25 אלף ש"ח.

ברגע שחברות ההשכרה יתחילו להתנפל עליהן וגם הציבור יזמין יותר ויותר קטנות - שוק המשומשות יתחיל להיות רווי במכוניות קטנות ואז הערך של כולן יצנח בצורה שווה.

עוד משהו שיכול לחרוץ את גורלן לפה או לשם - עלייה או ירידה חדה במחיר הדלק.

אם הוא יעלה עוד לכיוון ה-8, שוק המיני ירתח - גם בחדשות וגם במשומשות.

אם הוא ירד לכיוון ה-5, אנשים יזנחו את המכוניות הללו ומחירן יצנח.

הסיבה היחידה שגרמה למכוניות הללו להפוך לפופולאריות היא בראש ובראשונה מחירן הזול.

השיקולים הנוספים הם נטישת הליסינג ע"י עובדים שזה פשוט לא משתלם להם ובנוסף מחירי הדלק.

כל מכונית שערכה צנח בצורה לא פרופורציונאלית לרוב הופכת למבוקשת בשלב מסויים ואז מחירה בפועל עולה על מחיר המחירון.

הבעייה בפנדה שרוב האקזמפלרים שמוצעים למכירה הינם רובוטיים, ותיקון תקלה בגיר רובוטי יכול להגיע לחצי (!) מערך המכונית, ורבים נרתעים ממנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...