Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הגיע בדואר רשום אל בית הורי הודעה לתשלום כפל כנס על שמי.

הבעיה:

העבירה בוצעה בתאריך 22/04/07 ולא ידעתי עליה עד היום בבוקר כשקיבלתי מהורי את המכתב.

מעולם לא עמדתי מול השוטר שתיאר שעברתי על העבירה הזו.

על אף שבהודעת הקנס מצויין מספר הרישיון נהיגה שלי.

תיאור העבירה: נהיגה שלא בימין הקיצוני של הכביש.

מקום העבירה: ?2 ?""? 68 ?????? מצפון

כן כן, קראתם נכון, כך מסומן מיקום העבירה!

אין לי מושג איך לאתר את הכביש הזה במפה.

מספר הרכב שבו בוצעה העבירה הוא: 55-611-09

למישהו יש מושג איזה רכב מסתיים בספרות 09?

כי לי עד כמה שזכור לי מעולם לא היה לי רכב במספר הזה.

מה שבטוח שמדובר במכונית ולא באופנוע, אין אופנועים שמסתיימים ב-09 למיטב ידיעתי.

עוד בעיה:

העבירה כאמור בוצאה ב-22/04/07, אך הודעת תשלום ראשונה התקבלה בתאריך 01/04/09 על פי המכתב.

אני לא ראיתי את הודעת התשלום והורי לא זוכרים שקיבלו אותה.

חשבון פשוט אומר שמתאריך ביצוע העבירה ועד היום שבו נטען שנשלחה הודעת תשלום ראשונה עברו שנתיים פחות 21 ימים.

איפה זה שכב עד אז?

ולמה אין לי אפשרות להישפט על העבירה הזו?

יש פה טעות כלשהי, משהו לא יישר בהודעת הקנס הזו כיוון שאינני מכיר את הרכב עד שלא יזכירו לי במה מדובר ואינני זוכר תקרית עם שוטר אז בתקופה ההיא, זה תאריך של יום אחד לפני יום-הולדת 28 שלי.

לא זכור לי שום דבר שקרה אז.

התאריך הנקוב בהודעה השניה להפקתה הוא ה-03/08/09 שזה ארבעה חודשים ויומיים מאז ההודעה הראשונה שנטען שנשלחה.

כשאין אפשרות להישפט ומטילים עליך וטו לתשלום קנס, ועוד לטווח כזה קצר עם איומי עיקולים, עד ה-17/09/09 אני מחוייב לשלם, אחרת עיקולים על מטלטלי כלשונם.

מה עושים?

זהו?

שלפו עכשיו 505 ש"ח מהכיס מבלי לתת לי אפשרות להגיד מילה?

למה אין לי אפשרות להישפט על כך?

אני חופר על הנושא משמונה בבוקר שקיבלתי את המכתב ולא מוצא מה היה הרכב המדובר, ולא מצליח להיזכר בתקרית עם שוטר.

איך פועלים?

מצורף קישור למאמר שנמצא ברשת שמציין שמעל שנה לעבירה ללא נפגעים חלה התיישנות אם קראתי נכון.

מצורפת גם הודעת הקנס:

policefuckerss.jpg

אופנוען

פורסם

jalaad,

נניח שאתה צודק ובאמת מדובר בטעות - בשביל לתקן ולברר את הטעות הזאת לפני שתמצא עצמך עם חשבון מעוקל ומקבץ נדבות כדי לקנות כרטיס אוטובוס, כדאי שתיקח חופש ותסע ישירות לכל המקומות הנדרשים לצורך בירור הענין.

נכון, אתה תפסיד ימי עבודה ואף אחד לא ישלם לך עבורם, אבל יש סיכוי שתצא צודק ולא תשלם את הקנס.

יש בפורום תאור של מקרים דומים שבסופו של דבר מקבלי הדוח"ות החליטו לשלמם למרות חוסר הצדק, מהטעם הפשוט שלהוכיח שהם צודקים יעלה להם יותר מאשר לזרוק כסף לכפרות על הקנס.

מאיפה מתחילים? מהתחנה שבה נכתב הדו"ח המקורי.

למה לא בטלפון ? תתקשר עוד שעה, עוד שעתיים, מחר, הוא בחופש תנסה שבוע הבא, תשאיר פרטים ונחזור אליך וכו'.

והופ עבר הזמן לפני שמישהו אפילו הזיז אצבע וכבר יש פקיד זריז שהטיל עיקול.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
09: מזדה עד שנת 94, טויוטה וסקודה עד שנת 96, לאדה.

מועיל לשמור מסמכים במחשב :)

אני מוכן להישבע שאין לי גישה ולא נהגתי ברכבים האלה.

העבירה לא בוצעה ולא הייתה, יש כאן טעות איומה.

באסה שיום שישי אין עם מי לדבר.

יום ראשון אני הולך למשטרה.

על פי המסמך שצרפתי, איך אפשר לדעת מאיזו תחנה זה יצא?

אופנוען

פורסם
אני מוכן להישבע שאין לי גישה ולא נהגתי ברכבים האלה.

העבירה לא בוצעה ולא הייתה, יש כאן טעות איומה.

באסה שיום שישי אין עם מי לדבר.

יום ראשון אני הולך למשטרה.

על פי המסמך שצרפתי, איך אפשר לדעת מאיזו תחנה זה יצא?

שמע, עד כמה שזה נראה לי(ואני לא מבין גדול), הדוח הזה בכלל לא קיים.

אין מיקום של עבירת תנועה, הזמנים נראים לא הגיוניים.

קפוץ ותברר, הדרך הכי טובה שיכולה להיות לך. בהצלחה :)

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

למיטב ידיעתי (אינני עו"ד), על עבירות תנועה יש התיישנות תוך שנה.

כלומר, אם עשית עבירה ולא נשלח אליך דו"ח תוך שנה מיום העבירה, דינו של הדו"ח להיות מבוטל בשל התיישנות.

נסה (גם) ללכת על הקו הזה.

פורסם

נראה דוח מוזר.

הודעת הקנס נשלחת שנתיים אחרי ביצוע העבירה?

מקום העבירה כנראה כביש 2 , ק"מ 68 מכיוון צפון,(אזור ג'יסר-אזרקה בערך).

בכל מיקרה כדאי שתמהר לגשת ללישכת התנועה הקרובה.

פורסם

מה שמופיע כאן אינו דו"ח משטרתי אלא דרישה לתשלום מטעם המרכז לגביית קנסות.

קביעתך שמדובר בכפל קנס בטעות יסודה, כאן כבר מדובר גם בכפל קנס וגם בהוצאות גביה שמהר מאוד הן עלולות להיות גבוהות יותר מסכום הקנס. כל תזכורת או הליך שהם עושים, עולה לך עוד כסף ועוד כסף. הליך עיקול יוסיף לך לחוב הנוכחי הרבה יותר מאשר עוד 92 שקל שעלה לך מכתב זה.

המרכז לגביית קנסות נכנס לתמונה רק לאחר שלא שולם דו"ח מקורי ולא שולמה תזכורת ועברו 210 ימים מהמועד האחרון לתשלום.

המשטרה אינה מחלקת גביה ולא תפקידה לנקוט באמצעים לגביית החוב. את המדינה מעניין לראות כסף ולכן הוקם גוף מרכזי שמטפל באלה הנמנעים או שוכחים לשלם קנסות למינייהם, אגרות בתי משפט וכד'.

הגוף הזה הוא טכני לחלוטין וממש לא מעניין אותו אם אתה אשם או לא. מעניין אותם לגבות כסף בכל דרך אפשרית. לכן מה שרואים כאן זאת דרישה שלהם לתשלום ולא פירוט מלא של הדו"ח המשטרתי. הם מאזכרים בקצרה את מקור מהות החוב, אבל מבחינתם לא מעניין אותם אם החוב שלך נולד בגלל קנס משטרתי או בגלל קנס שהטילו עליך ברבנות.

אפשר לפנות בבקשה בכתב למרכז לגביית קנסות ולבקש עיכוב/שיהוי בתהליך כיוון שאתה מבקש לבדוק במה מדובר. אם הבקשה מתקבלת, הזמן שיוקצב לך הוא די קצר (מס' שבועות) ולאחריהן ללא כל הודעה נוספת הם ממשיכים בתהליך. היחיד שיכול לבטל את ההליכים נגדך, הוא הגוף שההעביר להם את הבקשה לגבות את החוב.

במקרה שלך, אם תבקש עיכוב, יתכן ובמקום שב-18 לחודש מישהו יחל בהליכי עיקול הוא ידחה את תחילת התהליך ל-30 לחודש בכדי לאפשר לך לבחון את הפרטים מול משטרת ישראל, אם הספקת לטפל בענין או לא הספקת ואם משטרת ישראל התעכבה או לא, זה כבר ממש לא מעניין את המרכז לגביית קנסות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ואם כבר,

מישהו יודע מתי חלה התיישנות על דברים אחרים, ולאו דווקא קנסות של משטרה?

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

למיטב ידיעתי, הכללים לגבי התיישנות:

הודעה ראשונה צריכה להשלח עד שנה ממועד ביצוע העבירה. (גם אם לא קיבלתם דו"ח ביד או הוצמד דו"ח לרכב.)

לאחר שנה , אם לא שולם הקנס ולא הגשתם בקשה להשפט, הופך הקנס לפסק דין שעליו חלה התיישנות של 3 שנים על פי הדין הפלילי. אם נשלחה אליכם הודעת תשלום בפרק הזמן של עד שלוש שנים, היא עוצרת את ההתיישנות. תהליך זה יכול לחזור על עצמו ללא הגבלה כך שהקנס יכול להשיג אתכם גם אחרי 20 שנה.

אין זה משנה אם קיבלתם את הודעת הדואר או לא. הרשות רק צריכה להביא אסמכתא לכך שההודעה נשלחה.

אני ממליץ למקבל הקנס לבקש בכתב (רצוי דואר רשום) לעכב את ההליכים עד לבירור. לציין בבקשה כי הוא מכחיש את ביצוע העבירה מסיבות של (חוסר התאמת פרטים, וכו', וכו') ומבקש שהות על מנת לברר זאת עם המשטרה.

אפשר גם לבקש אסמכתא למשלוח הודעות קנס קודמות. יש לי ניסיון טוב בנושא ויש גם תקדים המחייב את הרשות למסור לו פרטים אלה על סמך חוק חופש המידע (פטור מתשלום אגרה!).

פורסם
...זה כבר ממש לא מעניין את המרכז לגביית קנסות.

.

יש לי הפתעה בשבילך אמיר, פעמיים בשרשור הזה המלצת לי פשוט לשלם כדי שלא יהיה בלאגנים עם מרכז הגביות, ובכן...

מתחיל 55 מסתיים 09 זו טויוטה משנת 96.

תודה, מסתבר שאתה צודק לחלוטין והרכב הוא אכן טויוטה מסחרי בצבע לבן משנת הדגם 96.

איך אני יודע זאת?

תעדכן אותנו.

אתמול לא הצלחתי לתפוס את מרכז הגביות בטלפון.

היום הלכתי למשטרה בפ"ת שהפנו אותי לשוטרת מסויימת במשטרת כ"ס.

הגעתי לשם ואין קבלת קהל, כך נאמר לי מהשוטרת ההיא שאליה נשלחתי.

הסברתי לה את כל מה שהסברתי לכם כאן, ושזה לא שלי.

אז היא עוד טענה שהודעתי על אובדן דו"ח והם שלחו לי אחד נוסף.

באותה השניה הדם עלה למוח, הרהיטים התחילו לזוז, ופח הנפט ביד רעד (סתם סתם, גששים).

בקיצור בהחלט התעצבנתי, כיוון שאין קבלת קהל היא לא ממש הסכימה להקליד על המחשב שמולה את הפרטים שלי.

הצעתי לה התערבות, אמרתי לה שאם זה אני שתכפיל לי את הקנס ואני אוכל את הכובע.

בקיצור הצעתי היתערבות על סך 505 ש"ח.

מיד היא הקלידה והדפיסה ולהפתעתה אמרה "אהה, זה באמת לא אתה".

(מן הסתם לא ביקשתי את כספי ניצחון ההתערבות, היא עוד טרחה לכעוס עלי על כך שהפרעתי לה ביום ללא קהל)

תודה רבה, נתנה לי את הצילום של דו"ח התנועה המקורי, שקרה איפהשהו באיזור חיפה עם אדם אחר לחלוטין שכל קשר ביני לבינו מסתכם במספר רישיון נהיגה דומה מאוד פרט לספרה האחרונה. אך לא הסכימה לפעול לביטולו כי זה לא שייך אליה.

טלפון נוסף למרכז הגביות שהדריכו אותי איך לשלוח להם את המכתב בצירוף הדו"ח המקורי והם יבטלו.

ביקשו שאוודא איתם בעוד 14 ימים שהביטול אכן נעשה.

כל הבלאגן היה בגלל הקלדת הספרה 1 במקום הספרה 4 של רישיון הנהיגה.

לחשוב שמישהו שם יבדוק אם השם שקפץ לאחר הקלדת מספר הרישיון זו כבר תהיה בקשה גדולה מידי.

ברוך שפטרנו.

עדיפה המלחמה הקטנה הזו וההרגשה הטובה שלאחריה על פני הורדת הראש בין הברכיים והשלמה עם גזר דין שלא שלך.

אופנוען

פורסם
יש לי הפתעה בשבילך אמיר, פעמיים בשרשור הזה המלצת לי פשוט לשלם כדי שלא יהיה בלאגנים עם מרכז הגביות, ובכן...

אין בשום מקום המלצה שלי שתשלם. יש תאור מה צריך לעשות ורגע אחד קודם.

אתה לקחת יוזמה ורצת לבדוק (כפי שאכן ראוי לעשות), במקרה שלך היה מדובר בטעות הקלדה שקל היה לאתרה.

לא בטוח שחבר פורום אחר היה עושה זאת כי יש כאן כאלה שבשבילם לצאת צודק פירושו להפסיד יום עבודה שעולה להם הרבה יותר מ-505 ש"ח. עשה חיפשו בפורום ותגלה מקרים אחרים בהם חברים בפורום העדיפו לשלם את "מס השקר" רק כדי לא להפסיד יותר.

.

• תוכן חדש...