רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
התכנסנו בשישי ליום אימון משותף, מהנה מאתגר ולימודי להנות קצת מהמכוניות הטובות שיש לארץ שלנו להציע! תהנו.
הודעה אחרונה מאת madriver, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מפרסמים עכשיו פג'ו 308 חדשה. האם זו רק מתיחת פנים ששונו בה פגוש קדמי, פנסי ערפל ואולי עוד משהו בעיצוב או בוצע גם שינוי במנוע וגיר? תודה
הודעה אחרונה מאת samg, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב אנשים. אתמול לאחר קמפניג כייפי במיוחד לסופ"ש, התחלנו את הדרך חזרה דרומה לכיוון חיפה. בדרך עברנו מסחרית של פולקסוואגן, ובמבט חטוף הכל היה נראה רגיל. עצרנו ברמזור, הוא נעמד לידינו, ובמבט שני, ראיתי שבעצם אין הגה לנהג, הנהג הוא נכה ( דיי קשה, נראה לי משותק), לידו נמצא איזה ג'ויסטיק קטן, ומסך טאצ'. על הרכב יש מדבקת נכה, ושם של חברה שמייצרת עזרים טכנולוגיים לנכים, א.צ.מ. http://www.atm-il.com/ המערכת נקראת "מערכת נהיגה אלקטרונית". הגיס שלי שהיה איתי ברכב, נתקל ברכב הזה לא פעם ראשונה, הוא ראה אותו בחיפה לפני כמה זמן. הוא סיפר שראה את הרכב חונה לבד, ללא התערבות הנהג בכלל, בצורה כל כך מדוייקת, היה יכול להתקרב לרכבים שמסביבו על המילימטר, ולא לפגוע…
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
לפני שנתחיל להתפרע, כמה חוקים להמשך שירשור נעים : הספירה היא של כ"ס של כל כלי הרכב הממונעים בבית (חרמש, מכונת כביסה, מכסחת דשא לא תופס...). טרקטור תופס. גם חללית. גם אופנוע. מכונית ששידרגת ב 16 need4speed לא. הבית זה בית אחד וכלי הרכב זה כלי הרכב של האנשים שגרים באותו בבית. זה שיש לדוד של אבא שלך מצד גיסך 0.0089 אחוז מקטר של רכבת לא הופך אותך לבעלים על הכ"ס. מדובר על ההספק שיש בבית נתון אחד. אם אתה גר בבית של ההורים, הגיע הזמן לצאת. אם אחיך לא גר בבית של ההורים - האוטו שלו לא נחשב בספירה (ואולי כדאי שתשקול לעבור לגור איתו). נא לפרט - הודעה צריכה להראות בערך ככה: 255 כ"ס - פורד פוקוס אחת. מזדה 3 אחת ו5 מכוניות קארטינג עם 10 כ"ס כל אחת. בבית גרים 6 נפ…
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני כמה ימים ראיתי פיג'ו 405 משנות ה-90 עם מספר לבן דיפלומטי!! הייתכן דבר כזה גם כיום או שהרכב גנוב? מיותר לציין שראיתי את הרכב בצפון ת"א(רוקח) איפה שיש לא מעט רכבים דיפלומטים
הודעה אחרונה מאת shablull, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בתאריך 6-8 ביולי יש ימי מכירות של סיאט למישה ידוע אם היו הנחות כלשהם? ודבר נוסף פתחתי הזמנה כבר לסיאט לאון 1.8T ידני לפני כשבוע וחצי עדין לא שילמתי את כל המחיר... האם ההטבות/הנחות יכללו גם אותי ברשימה למרות שכבר פתחתי הזמנה לרכב?
הודעה אחרונה מאת ozwrx, -
חברים האם שמתם לב שבשנה האחרונה , אולי אפילו לפני ישנה מגמה של קריסת שוק הרכבים המשומשים בישראל ובעיקר למוכרים פרטיים שלא ממגזר הליסינג. שמתי לב לעובדה זאת בעיקר שרציתי למכור את המאזדה 3 שלי ששמורה באופן חריג מבחינת מחירון עדכני יש את לוי יצחק ששם המחירון היה לעינייננו משהו בסביבות ה 68000 ש"ח בפועל אין סיכוי לקבל היום על שום רכב מחירון כלומר ישנו מחירון שלפיו מתמחרים מחיר ביטוח ועוד ויש שוק שבסוף נקבע ע"י קבוצות הליסינג השונות שמציפות את השוק יוצרות אינפלציה של רכבים הדבר לא עולה בקנה אחד עם מחירי המחירון דבר שמאלץ מוכר פרטי שהשקיע ממיטב כספו במוסכים בטיפולים בביטוחים ללא שום הנחת ליסינג למכור את הרכב במחירי רצפה ממש , הדבר הוא בכל הרכבים בשוק ובעיקר ב…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 2 תגובות
- 663 צפיות
שלום, מישהו שמע על הלימודים הנ"ל?, הבנתי שזה תחום חדש בארץ... הבנתי שההרשמה עדיין פתוחה ככה שעוד לא מאוחר בשבילי להירשם. עריכה** כתבה שמצאתי בנושא: http://cars.walla.co.il/?w=/4702/1822829
הודעה אחרונה מאת ארטיק לימון, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 6 אלף צפיות
אני בעל פיקנטו חדשה מזה כחודש ימים ובמהלך תקופה זאת נתקלתי בשתי סוגיות עליהן רציתי להתייעץ אתכם, חברי הפורום. 1. שמתי לב שבשילוב להילוך רוורס, מדי פעם, אני נתקל בהתנגדות בזמן הכנסתו, מדובר כמובן כאשר ישנה עצירה מוחלטת. האם ההילוך לא מסונכרן ולכן התופעה קוראת? (להכניס לשלישי/חמישי ואז לרוורס פותרת את הבעיה). 2. כשהרכב יצא מהסוכנות, לחץ האוויר בגלגלים היה 43psi לקדמיים ו41psi לאחוריים. בספר רכב נכתב כי לחץ האוויר התקין הוא 33psi לקדמיים ו 31psi לאחוריים. מה הוא לחץ האוויר התקין? (חשבתי שמכיוון שמדובר בצמיגים ירוקים ישנה האפשרות שלחץ האוויר בהם אמור להיות גבוה יותר). אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה רבה (:
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
שלום חברים צירפתי תמונה של מגון טמבון שראיתי וצילמתי. אשמח לשמוע איפה באזור חיפה ניתן להתקין אחד כזה וכמה זה עולה?
הודעה אחרונה מאת socho, -
בוקר. החניון ליד העבודה. אני עומד במיסעה של החניון ממתין שתתפנה חניה. גברת מבוגרת נכנסת לרכב ומתחילה לצאת מתא החניה שלה ברוורס. נוסעת לאט-לאט לאחור, אני עומד בקצה המיסעה ורואה שהיא מגיעה למרחק של 2 ס"מ מהרכב שחנה בתא ממול. נעמד על הצופר, היא נעצרת. "מה קרה???" "את נכנסת בו!!!" "אז מה? אני תמיד נוסעת עד שאני מרגישה שנגעתי במשהו" כאן נגמרו לי המילים. סגרתי את החלון והגברתי את טל ואביעד. אתמול חזרתי למאזדה המלוקקת שלי (באותו חניון) וגיליתי שפשוף שחור בגובה פגוש לאורך שתי הדלתות. יש גם קילופי צבע קטנים. במזל לא כפופים בפח. אין לאנשים שום כבוד לרכוש של זולתם. ואין שום דבר שאפשר לעשות בנידון.
הודעה אחרונה מאת Style, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש שאלה שמטרידה אותי כבר הרבה זמן, האם מהלך הגיר בשני הרכבים זהה? משמאל לימין? האם ניתן לייבא גיר ידני נגיד מאנגליה ששם כל הרכבים עם הגה ימני ולהתקין על מכונית בארצנו? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
מבאס רצח. רק שבוע שעבר הוצאתי אותה מהחברה, היום טרקטור שיפשף אותה באופן רציני בצד. יש נזק לצבע ומלא שריטות ושפשופים. הנהג עם ביטוח חובה בלבד לא בתוקף כבר שבועיים, רישיון לא בתוקף כבר שבועיים. אין לו צד ג'. מה עושים עכשיו? לאן להכניס את הרכב? את מי תובעים?
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 930 צפיות
אהלן, ברור שככל שיהיה יותר מהשניים, הרכב יהיה חזק יותר. אך מה היא למעשה משמעותם התיאורתית? מומנט משפיע על מהירות/מומנט ההאצה? ומה לגבי כו"ס?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
חזרתי אתמול משבוע בגרמניה לפני שאתחיל אציין שהתכנון היה ברלין,נורברגרינג,היער השחור,חבל טירול,מינכן. בפועל עקב תקלה מוזרה(שעליה ארחיב בהמשך) נאלצנו לוותר על אוסטריה. *אני אנסה לעשות את כמה שיותר קצר.מצטער מראש אם הרחבתי בפרטים מיותרים או קיצרתי בפרטים מעניינים. התמונות הם מאייפון דור 3 כך השאיכות לא משהו. להלן התרשמותי: נחתנו בברלין(אחרי טיסה רווית מחשבות-איזה אוטו ואיזה צבע נקבל),כאשר מזג האויר נוראי,קור,גשם. הגענו לדוכן של סיקסט,ממתינים בסבלנות,חותמים על כל מה שצריך,חיוך של הפקידה,היא מושיטה את היד עם המפתחות ו.... אנחנו מקבלים מפתח עם הכיתוב 318 קבריו(אני באותו רגע נושם עמוק מנסה להירגע).הסברנו לפקידה בנחמדות שהזמנו רודסטר דו-מושבית ולא 318 קבריו,…
הודעה אחרונה מאת Discobol, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מידע לגבי הרכב הנ"ל , בדגש על האם ומתי יוצא דגם חדש. בחיפוש מצאתי כי ב-2011 אמור לצאת דגם חדש, השאלה האם הוא כבר יצא או לא? האם מדובר בדגם חדש לגמרי או מתיחת פנים לדגם המוכר? תודה,
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
החלפת חישוקים
מאת boris65- 2 תגובות
- 955 צפיות
שלום לכולם! מעוניין לדעת אם אני מחליף חישוקים פלדה מקוריים למגנזיום,אני צריך אישור ממשרד הרישוי? או אין צורך וניתן ליקנות חופשי ללא אישור.
הודעה אחרונה מאת boris65, -
מכירות 206+ החדשה 1 2 3 4 9
מאת Ryan OReily-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 129 תגובות
- 16 אלף צפיות
כידוע יש לי אותה ,אבל עד היום עדיין לא נתקלתי במכונית דומה בכבישים. למישהו יש אולי מספרים של מסירות ? אני מפחד שתהיה לי בעיה בעתיד של חלפים או בעתיד הרחוק אפילו למכור אותה. ראיתי היום אפילו קאיה פיקאנטו שהגיעה אחרי ה206
הודעה אחרונה מאת guyst, -
-
נהגי המשאיות והאוטובוסים שחולמים לעקוף אחד את השני במעלה הכביש לירושלים. את רוכבי הקטנועים שנדחפים לכל חריץ והעיקר לעבור קדימה. את רוכבי הקטנועים שלא מבינים שלעקוף אותי בנק הימנית המתה שלי יכולה להיות העקיפה האחרונה שלהם. את אלה שמדברים בנייד בנהיגה ועוברים נתיב כאילו הם לבד על הכביש. את ההורים שחוגרים מקדימה אבל הילד שלהם משחק גאמבורי על המושב האחורי. את אלה שלא מבינים למה פתאום יש שיירה עצבנית מאחורהם בנתיב השמאלי בכביש 6 את עיוורי הצבעים שלא יודעים שאדום ברמזור -זה עצור לפני הרמזור. את עיוורי הצבעים שלא מבינים שמדרכה באדום לבן זה אומר-"כאן אסור לעצור ובטח לא לחנות כי אתה חוסם את התנועה טמבל ". את אלה שחושבים שגיפ זה מכונית ספורט. את אלה שחושבים שברלינ…
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 6 אלף צפיות
יש לי באוטו כפתור ליד המערכת שאני לא מבין מה הוא עושה חיפשתי בגוגל ולא הצלחתי למצא התמונה של הכפתור;
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- 13 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם וערב נעים, ברשותי סיאט איביזה 2011 שנקנתה ליפני פחות מחודש (וכבר הספיקה לגמוע כ2500 ק"מ) הדגם הוא 1400 ידני 85 כ"ס, בשפת הדגם "ספורט" צריכת הדלק עומדת על 1 ל13 בנסיעה משולבת כאשר רוב הנסיעות הם בינעירוניות בעיקר כביש 6 האם זה הגיוני? האם בהמשך צריכת הדלק אמורה להשתפר או להיות גרועה יותר בעיקבות היפתחות המנוע? עוד דברים מיוחדים שאתם יודעים על הרכב ויכולים לספר לי.. אני אשמח. תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת e-r-a-n, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, בעתיד הקרוב אני מתכנן לרכוש קראוון נגרר, היום יש לי פיג'ו 206 2001 ואני מעוניין לקנות רכב יד שניה עם מנוע חזק יותר להחליף את הפיג'ו בשביל לגרור את הקראוון, מאחר ואת רוב הכסף שהיה לי השקעתי בקראוון אין לי הרבה כסף להוסיף בשביל רכב אחר, אני מחפש רכב בסביבות ה 40,000 ש"ח עם מנוע 2000, ורצוי שיהיה טיפה מוגבה מהקרקע ביחס למשפחתיות, חשבתי לקנות טנדר עם מנוע 1900/2000 אשמח לקבל רעיונות עצות אני לא רוצה לקנות ג'יפ גדול וכבד. מנסיונכם טנדרון פורד/סיטרואן חזק מספיק בשביל לגרור משקל שכזה? תודה מראש חיים
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכל המעוניין, אני פונה בבקשה לעזור לי בכמה עניינים טכניים בנוגע ליבוא אישי. אני כרגע בתהליך יבוא אישי והשאלות שלי: 1. לפי משרד התחבורה והמדריך ליבוא אישי אומר שצריך להוציא רשיון רכב זמני ממשרד הרישוי ובכך צריך את "ההתרה" של שחרור הרכב ממכס. איך אפשר לנהוג ברכב ללא רשיון רכב? מה קורה אם אני נעצר על ידי שוטר? זה לא מובן... 2. ממולץ מאוד לעשות ביטוח, במיוחד לרכב חדש. חברות הביטוח מבקשות מס' רישוי של הרכב. איך אני אעשה ביטוח לרכב אם אין לי רשיון רכב? ובכלל בחזרה לשאלה הראשונה, לנהוג בכלל בכביש בלי רשיון זמני? 3. ישנם כתבות המדווחות שנכון להיום, משרד התחבורה מאשרת יבוא רכב אישי בעל תקינה אמריקאית. אילו פנסים שבתקינה אמריקאית תואמת לדרישות משרד התחבורה? …
הודעה אחרונה מאת manaliv, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
רכב קיה פיקנטו 1.0 ידני. מעקב קבוע אחרי תדלוקים. בתדלוק לפני אחרון המחוג הגיע ל-0 ונדלקה הנורה. נכנסתי לתחנה X ותדלקתי בדיוק 30.253 ליטר. הרכב עבר 485 ק"מ. היום נכנסתי לתדלק. המחוג היה על הקו האחרון לפני ה-0. הרכב עבר 433 ק"מ. נכנסו 31.663 ליטר. לפני מספר תדלוקים תדלקתי כאשר המחוג היה על קו לפני ה-0 ונכנסו בערך 27 ליטר. כיצד ייתכן שיש פער כל כך גדול?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
שלום לכולם האם מנוע 1.8TSI שמורכב לסיאט לאון,פולקסווגן פאסאט,אוקטביה ואודי A3 זה מנוע זהה לכולם? הכוונה לטורבו ומחשב ניהול? ותודה
הודעה אחרונה מאת AVIHAITOPOR, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב... הרכב הוא רנו אקספרס שנת 94 שאינו שמיש כבר 5 שנים ללא שום טסט בכל התקופה הזו וככל הניראה הרשיונות אבדו. כיצד אני מבצע את התהליך של הורדה מהכביש מול משרד הרישוי? האם צריך לגשת אליהם או שאפשר טלפונית? ומה לגבי הרשיונות החסרים? דרך אגב, הרכב הולך לברזל.
הודעה אחרונה מאת vogivog, -
מתוך כתבה בעיתון ידיעות. צעירה שהלכה לתומה ברחוב פיכמן בחולון הבחינה בגבר ששורט כלי רכב. בסמוך יש תחנת משטרה והצעירה גלתה אזרחות טובה וניגשה לדווח על כך. שוטר סיור יצא מייד וגילה את הגבר בזמן ביצוע המעשה, הגבר נלקח לתחנה ובחקירה סיפר כי ביצע את המעשה "כי זה מה שהרגיש בלב שצריך לעשות". ולתשובה למה משחיתים רכבים. בתום חקירתו שוחרר האיש לביתו ולשורת המחץ: הרכב שנשרט היה רכבו הפרטי של אחד מקציני התחנה.
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
הי פורום, במסגרת הרפורמה של האוטובוסים בתל אביב, הרחוב שלי הפך לנתיב תחבורה ציבורית. אני בעד תחבורה ציבורית, אבל הכניסה היחידה לחניה של הבניין שלי היא מהרחוב שהחל מעוד יומיים יהיה אסור לנסוע עליו. מה עושים? למי ניתן לפנות? האם יש כזה דבר "אישור נסיעה בנת"צ לדיירי בניין X"? תודה על העזרה!
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
- 2 תגובות
- 701 צפיות
סיפור קצר אני קניתי סובארו פורסטר טורבו שנת 2008 מהחברה שהרכב היה ב 70 אלף ק"מ הרכב התחיל להתחמם הלכתי לחברה אמרו לי שזה רק הפקק של הרדיאטור החליפו לי את הפקק וברור שזה לא עזר אז הלכתי עוד פעם ואז רק בדקו לי לחץ ושחררו אתי לדרכי היום נגמרה לי האחריות לפני 3 חודשים ואני סובל עם רכב שעלה לי 240 אלף שקל בלי אמא ובלי אבא במוסך המורשה החלפתי תרמוסטט ב 500 שקל רדיאטור ב 3000 שקל וגם זה לא עזר בבדיקה של המנוע הכול תקין ואף אחד בסובארו לא יודע מה לעשות אבל לקחת אחריות ממש שלא בקיצור בזיון אני לא קונה סובארו בחיים!!! שיש לך בעיות אין עם מי לדבר חוסר מקצועיות ואחריות [email protected]
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אתמול עצרו אותי שוטרים באמצע הלילה מפני שטענו שאני רשום להם במסוף שאני נוסע בפסילה. לי לא היה שמץ על מה הם מדברים והם מצידם עיכבו אותי ולא נתנו לי לנהוג הביתה וחיכו שתגיע משטרת תנועה לבדוק אותי. שאלתי את השוטרים במה מדובר הם אמרו לי שהם לא יודעים רק רשום בפסילה. בסופו של דבר התנועה לא הגיע והשוטרים שיחררו (היו מאוד נחמדים) אותי ואמרו לי ללכת מחר (יום שישי) לאגף התנועה בדרום ת"א הלכתי לתחנה ושמה אמרו לי אין מישהו שיטפל בך תבוא ביום ראשון למרות שהקבלת קהל שלהם בשישי היא עד אחת וחצי בצהריים. יש למישהו מושג מה זה השטות הזאת? הרי אם אני בפסילה לשוטר אסור לשחרר אותי ולהגיד שאני יכול לנסוע והם עשו את זה. מה הולך פה אני באי וודאות. ד"א הייתי בפסיל…
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
-
מי מחובר 64 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 122 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- David32
- NAPOLEON
- itaysamurai
- Paprika-Metuka
- Tom78
- אהרן ג
- shahar188
- tan tan
- שביט
- Night Driver
- yohai71
- Monopusto