Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בעל פיקנטו חדשה מזה כחודש ימים ובמהלך תקופה זאת נתקלתי בשתי סוגיות עליהן רציתי להתייעץ אתכם, חברי הפורום.

1. שמתי לב שבשילוב להילוך רוורס, מדי פעם, אני נתקל בהתנגדות בזמן הכנסתו, מדובר כמובן כאשר ישנה עצירה מוחלטת.

האם ההילוך לא מסונכרן ולכן התופעה קוראת? (להכניס לשלישי/חמישי ואז לרוורס פותרת את הבעיה).

2. כשהרכב יצא מהסוכנות, לחץ האוויר בגלגלים היה 43psi לקדמיים ו41psi לאחוריים.

בספר רכב נכתב כי לחץ האוויר התקין הוא 33psi לקדמיים ו 31psi לאחוריים.

מה הוא לחץ האוויר התקין? (חשבתי שמכיוון שמדובר בצמיגים ירוקים ישנה האפשרות שלחץ האוויר בהם אמור להיות גבוה יותר).

אשמח אם תוכלו לעזור לי.

תודה רבה (:

פורסם

לחץ האוויר התקין הוא לפי ספר הרכב, +10% לצמיגים חמים אם אתה ממלא אחרי נסיעה.

אני גם נוהג להוסיף עוד 1-2PSI אבל זה כבר טעם אישי.

הלחץ הגבוה מאוד שקיבלת מהסוכנות זה כי הרכבים לפעמים מאוחסנים חודשים בעמידה, וכך שומרים על הצמיגים. לא רצוי לנסוע על לחץ כזה. (לא ייגרם נזק, אבל האחיזה פחות טובה והנוחות גם נפגעת)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אצלי כל סופ"ש זה טקס.

אני מגיע לתחנת הדלק ,ישר מהבית ,כ-3 דקות נסיעה.

דבר ראשון מדומם ומתדלק ,נכנס שותה איזה קפה עם חבר\ה ,עברו 5-10 דקות ,מנקה שמשות ובפנים קצת ,עד אז כברו עברו 20 דקות ,בודק שמן ומים ,אחר כך ממלא אוויר בצמיגים ,בקיץ 30 בחורף 32 ,אני מעט חושש למלא 32 בקיץ למרות שאמרו לי בפנצ'רייה שזה בסדר גמור. (לפי היצרן זה 30).

הצמיגים שלי לא שחוקים בכלל ,אבל הם יוצרו בדיוק לפני 4 שנים ,לכן הגיע הזמן להחליף אותם.

כרגע מתלבט בין הC-דרייב של יוקוהאמה ל-ER-30 של בריג'סטון. נראה לי אני אקח את מה שיותר זול, כי לפי מה שהבנתי הם דומים מאוד בתכונות שלהם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הקטע של הלחץ בצמיגים הועלה לא מעט פעמים בקבוצת פיקה בפייסבוק, מאוד לא ברורה הסיבה שעושים את זה. הרכב לא מאוכסן חודשים ולא ימים אפילו בהאנגר..

מעבר לזה לגבי הרוורס רשום במדריך הרכב. בהתנעה קרה לפני שההילוכים שומנו כמו שצריך יש קצת קושי בשילוב ראשון או רוורס, זה לגיטימי לחלוטין ואין מה לפחד מזה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מעבר לזה לגבי הרוורס רשום במדריך הרכב. בהתנעה קרה לפני שההילוכים שומנו כמו שצריך יש קצת קושי בשילוב ראשון או רוורס, זה לגיטימי לחלוטין ואין מה לפחד מזה.

אני מרגיש קושי בשילוב לרוורס גם אחרי נסיעה ארוכה (לא בהתנעה קרה), רק אחרי שילוב להילוך אחר ואז לרוורס הבעיה נפתרת, אם אנסה בכוח לשלב אשמע צליל חיכוך.

חשבתי שאולי זה בגלל שההילוך לא מסונכרן.

לא נתקלת בסימפטום זה?

פורסם

הנושא מטריד אותי ומכיוון שאין לי הרבה ניסיון עם תיבה ידנית אנסה לשאול שוב, אשמח אם תוכלו לענות לי.

כי אני לא יודע אם זאת בעיה בגיר או לא..

ישנו קושי בשילוב לרוורס גם לאחר נסיעה ארוכה, אם אני משלב לשלישי (כשהקלאצ' לחוץ) ואז לרוורס ההילוך משתלב חלק..

אם אנסה להכניס בכוח את ההילוך אשמע צליל חיכוך חזק מעוד.

האם מישהו מכיר את התופעה?

פורסם

מה שאתה מתאר נשמע אופייני לכל רכב עם הילוכים, והסיבה לכך היא שלהילוך האחורי אין סנכרונים בדיוק כמו שרשמת מה שלעיתים מקשה על הכנסתו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה שאתה מתאר נשמע אופייני לכל רכב עם הילוכים, והסיבה לכך היא שלהילוך האחורי אין סנכרונים בדיוק כמו שרשמת מה שלעיתים מקשה על הכנסתו.

איתמר.

ולהילוך ראשון יש?

פורסם

לפי עיצה ישנה ששמעתי מחבר [על רכבים ידניים - לפני 15 שנה],

העבר את מוט ההילוכים להילוך סרק, הרפה מהקלאצ', ואז לחץ שוב על הקלאצ' והכנס לרוורס.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

הגיר שלך בסדר גמור, אתה צריך להתרגל לעובדה שאתה עובד עם גיר ידני, ואז התפעול יהיה מצויין.

באיביזה קופרה שהייתה ברשותי, קרה לי את אותו המקרה, פניתי לספר רכב ולשמחתי היה מצויין שם בפירוש שיש להחזיק את הקלאצ' לחוץ מספר שניות בודדות לפני השילוב להילוך רוורס.

כדאי שתשפתח את ספר הרכב של הפיקנטו, יכול מאוד להיות שמצויינת שם הדרך הנכונה ביותר להעברה להילוך רוורס.

בהצלחה.

מחשבה בוראת מציאות.

• תוכן חדש...