רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פשיטת רגל או עוקץ? כתבה וynethttp://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4095713,00.html
הודעה אחרונה מאת naftali, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך אני יכול לשחזר אותו ולגשת לטסט?
הודעה אחרונה מאת tokame, -
- 4 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם! לאחרונה יותר מידי דברים התחילו להתקלקל ברכב של אימי, רנו קליאו שנת 95'. עד עכשיו הושקע ברכב באיזור ה-8K - יותר משווי הרכב! המזגן לא עובד ודלת הנהג לא נפתחת מבחוץ... לפני כשבועיים הלך האלטרנטור והבלמים. הצעת מחיר לברקסים ואלטרנטור, כ-1500 ש"ח. עוד חודש צריך להעביר אותו טסט ולשלם אגרה - משמע עוד כ-1000 ש"ח וזה במידה שכל השאר תקין. מחירון הרכב לפי יד 2 הוא 5600 ש"ח, בטח לפי יצחק לוי אפילו פחות. האם הגיוני להשקיע סכומים כאלה שהם כמחצית משווי הרכב עצמו בתיקון רכב כזה שגם ככה הוא מקור לבעיות? אני יודע שאי אפשר למסור את הרכב לגריטה כי הוא עוד לא בגיל המתאים. שאלתי היא, מה אפשר לעשות עם רכב שכזה? למכור לחלפים? למכור לסוחר? כמה מנסיונכם אפשר להוציא …
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הייתי היום בסוכנות רנו לראות את הקליאו, והוצעו לי הצבעים הבאים: 369-לבן D69-כסוף GNE-שחור HNK-בז' J47-אספלט RNA-כחול האם יש אפשרות לראות איפשהו באינטרנט צילומים של מכוניות בצבעים האלה? האם באתר של רנו אפשר לראות את כל הצבעים ואת הקודים של הצבעים? באיזה צבע הרנו בסרטון הזה: תודה!
הודעה אחרונה מאת myegorov86, -
-
עד לפני חודש גם אני הייתי משתייך לאלה שאומרים "אין על ידני, מקסימום שליטה ברכב, מקסימום הנאה". ואז קניתי את הרכב, ופתאום אני מתחיל לסמפט מאוד את הגיר האוטומט שלו ! לקחתי את הרכב לכמה כבישי נהיגה מאוד טכניים, מהסוג שמצד אחד נותנים לך מספיק מרחק לפתח תאוצות אבל כשאתה מגיע לפניה זו כמעט U מלא (בקיצור, טיפוס או ירידה מהר). המסקנה שלי היתה שללא צל של ספק עם גיר ידני הייתי מבצע את הסשן הזה בצורה איטית יותר, מה גם שהגיר הידני היה גורע מעט מהריכוז בנהיגה ובחירת הקו, שבסשן הספציפי הזה מאוד קריטי כי הכביש נטול כל מרווח בטיחות: נתיב לכל כיוון, מצד אחד תהום, מצד שני דופן ההר שלעיתים אף בולטת מעט לתוך הנתיב ומאלצת אותך לסטות, פשוט אפס מרווחי בטיחות. השימוש באו…
הודעה אחרונה מאת nir560, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 32.3 אלף צפיות
היי אני מעוניין ליבא רכב מחו"ל שעלותו 22K$, איך שהבנתי שמשלמים 98% מיסוי במידה והרכב מסחרי, ו- 112% במידה והרכב פרטי .האם זה נכון ? האם יש עוד מיסים חוץ ממה שהזכרתי ? האם יש אפשרות ליבוא רכב זמני (בלי תשלום מיסים) ? ולכמה זמן ? מה שהבנתי בשרשורים פה בפורום שאין אפשרות ליבא רכב מעל 24 חודשים מיום יצורו עד להגעתו לארץ !
הודעה אחרונה מאת שימיי, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 904 צפיות
שלום, יש לי chrysler neon 97 יד ראשונה שברשותי מ97 , הרכב לא במצב משהו בעיקר כי לא הושקע בו שקל לאורך השנים (יש שיגידו שזה לטובה), לא רק זה הרכב שימש רבות לפעולות חקלאיות (סחיבת עגלות, נסיעות פרדסים וכו'), קיצר הרכב היה טרקטור לפחות ב-5 שנים האחרונות, יש לי רכב אחר (טויוטה אוריס 2008 רובוטית ) וקטנוע ככה שאין לי בעית תחבורה, ואני רוצה לעבוד על הנאון כפרויקט, גם חיצונית וגם פנימית, ורציתי לדעת האם האם לרכב יש חלפים (אפילו מחול) וחלקים (ראש מנוע די גמור, כמעט אין חלק במנוע שאני יכול להגיד שהוא במצב טוב) האם אפשר להתאים חוקית מנוע מבציר יותר טוב של רכב אחר לרכב זה ? כולל גיר וכאלו, ושאלה די מטומטמת אבל אני חייב לשאול אותה, בכמה עלות אתם הייתם מע…
הודעה אחרונה מאת fz1000, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב! ברשותי רכב סובארו B3 2011 סדאן. ידוע לי שהרכב צורך הרבה דלק ביחס לאחרים, כמו כן אני יודע שיש חשיבות לרמת הסל"ד שבה אני נוהג. הידע שלי בנושא לא משהו והייתי שמח לקבל קצת הסבר על כל נושא הסל"ד והקשר שלהם לצריכת הדלק. לרוב אני נוסע על אוטומט (למרות שברכב יש לי מצב ספורט שבו אני יכול להעביר הילוכים או לנסוע נסיעה אוטומטית במצב ספורטיבי) והייתי רוצה לדעת איך אפשר בעזרת שעון הסל"ד להפחית את צריכת הדלק. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Shezif, -
- 1 תגובות
- 551 צפיות
אחרי שהתחדשתי בלוגמת 98 החלו החיפושים אחרי תחנות דלק באיזור הדרום (בעיקר ב"ש) שמוכרות 98 במחיר אטרקטיבי וכמובן לא בגלל שחצי מזה מים... אם למישהו יש פתרון בדמות דלקן/כרטיס תידלוק וכו' שמוזיל עלויות אשמח לשמוע, בנתיים התגובות שקיבלתי בתחנות היו פושרות (כנראה שלא רוצים להתעסק עם לקוח בודד). תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת moshedj2005, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
האם לתא המטען של יונדאי i10 נכנסת עגלת תינוק? תודה
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
האם מכונית מנהלים חייבת להצליח להתמודד בהצלחה עם אחד מכבישי הנהיגה היותר תובעניים בארץ? שלחנו את אלירן לבדוק את הסובארו B4 על הבוקר בכבישי המכתש הגדול. מהר מאוד הוא הבין שזה ממש לא שטח המחייה הטבעי של הסובארו הזו. זה לא הפריע לו להכריז על הסובארו B4 כמכונית מנהלים טובה. סובארו B4 - מנהל ליום אחד
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
TDI vs TSI 1 2 3 4
מאת JerseyPilot-
- אחראי פורום
- 51 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
מבחינת כוח, איזה מנוע יותר חזק? אני יודע שהסוגי דלק שונים, אבל בכל זאת.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 3 תגובות
- 935 צפיות
שלום לכולם! הביטוח היום העביר לי סכום נמוך ממה שחשבתי בשל ירידת ערך על רכבי. הם אמרו לי שהמחירון של הרכב הוא 51,210 בחודש מאי לפי מיטב ידיעתי המחירון על הרכב גבוה באופן די משמעותי. הייתי מאוד שמח אם למישהו יש את מחירון לוי יצחק מחודש מאי. (ואם לא אז מהחודש הנוכחי) מדובר ברכב: יונדאי אקסנט 1.6 אוט' GLS שנת 2008. יד שנייה מליסינג נהג יחיד. אשמח מאוד אם למישהו יש את המידע הזה. תודה!
הודעה אחרונה מאת michael28, -
שלום, האם משהו מכיר או יודע על דרך בה ניתן לתדלק סולר במחירים מוזלים? כרטיסים נטענים,קופונים וכו'. תודה על העזרה
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2 אלף צפיות
חשבתי לעצמי היום, למה רוב הרכבים היפניים שמיועדים לרוב השוק (לא כולל כל הלקסוס ואינפיניטי למיניהם) בעלי עיצוב מכוער? כמעט כל המכוניות בעלות עיצוב רגיל, משעמם, שאין שום דבר שמייחד אותו ויגרום לבנאדם לרצות לקנות אותם בגלל סיבות אמוציונליות ולא לפי החלטה בגלל מוניטין היצרן לאמינות. לעומת זאת רוב הרכבים האירופאים אפילו הזולים, נראים הרבה יותר טוב. מבלי לדבר על כל מיני עיצובים מיוחדים, מכוניות בעלות עיצוב סולידי כמו פולו ואחיותיה, נראות טוב מכל פינה, מבחוץ ומבפנים. נראה לי כאילו היצרנים היפניים פשוט לא מנסים לעשות משהו יפה שימשוך את העין, כי כשהם רוצים במכוניות היקרות שלהם הם עושים עיצובים הרבה יותר יפים מהמכוניות היותר עממיות.
הודעה אחרונה מאת ronka, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שמעתי ממספר לא קטן של אנשים שנסיעה במצב טיפטרוניק הורס את הרכב גיר וכ',כשביקשתי הסבר אף אחד לא ידע להסביר אך פשוט אמר שזה הורס. האם זה באמת הורס ומביא לבלאי מוגבר על הרכב או מכלולים אחרים? כמובן שאם אני יסע במתינות ולא ימשוך טורים. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן רציתי לדעת אם אני תמיד אשאיר דלוק (כי אם אני אדליק אני אשכח לכבות) את הפסים של החימום של החלון האחורי כדי להפתר מהאדים ונניח שאני כל החיים אסע עם זה דלוק, זה יכול להשרף? יש נזק כלשהו ? וההספק של זה סך הכל לא משנה כלום בצריכת דלק נכון ?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אתמול בחנייה רכב ישן ומוזנח שנסע אחורה פגע בפגוש שלי. הנזק : הפגוש קצת זז מהמקום , כמובן שפשופים בצבע. יצאנו ודיברנו הבן אדם מודה שהוא עשה את הנזק , התקשר היום וקבע שנלך ביחד למוסך לקבל הצעת מחיר ולתקן את הרכב על חשבונו . רבות סופר בפורום על הישראלי הממוצע , רציתי להביא דוגמה גם לישראלי הישר ( אומנם לא טיפוסי אבל קימים אנשים כאלו ).
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
-
- 9 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אהלן ברכב שלי הכיוונים לכיסא הם קדימה/אחורה וזווית משענת. אין כיוונים להגה... או לדוושות . אם אני מכוון את הכיסא ככה שבמקרה חירום אני אוכל לבלום במהירות, בלי לפספס את הדוושה, ויהיה הרבה כוח ללחוץ עליה - אני יכול לנעול מרפקים על ההגה בקלות. אם אני מכוון את הכיסא לפי ההגה, אני צריך ממש להרים את הרגל בטירוף כדי להגיע לברקס, והרגל נתקעת בהגה ולא נותנת לסובב אותו עד שאני לא לוחץ על הברקס. במקרה חירום אפשר אשכרה לפספס את הדוושה מרוב שצריך להרים את הרגל גבוה. וגם נהיה לי כאבים מקדימה בשוק בחיבור לכף רגל תוך כמה רגעים מהזווית המטורפת של הכף רגל מעלה. המשענת מכוונת הכי קדימה שאפשר כדי לקבל את המקסימום קרבה להגה. אני בערך 1.77 וגוף מאוזן לגמרי, ממוצע, וגם אחרים שניסו אצלי…
הודעה אחרונה מאת DreamT, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם, עשיתי היום נסיעת מבחן על פיקנטו. הרכב הרגיש מצויין וזריז על הכביש, המושבים נוחים והאוטו מרגיש איכותי למדי. הדבר היחידי שהפריע לי זה הקלטש, שמרגיש לי קל מדי (בגללו נכבה המנוע מספר פעמים עד שהתרגלתי). אני רגיל שיש קלטש שהוא טיפה קשה יותר (קורולה 96) . רציתי לשמוע מה דעתכם? האם גם לכם זה הפריע? האם ניתן לכוון את הקלטש כמו שאני רגיל אליו באוטו הנוכחי? בכל מקרה הזמנתי את האוטו בהנחת "חבר":wink:
הודעה אחרונה מאת mayor, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שקונים רכב חדש ועושים הרצה האם מותר לקחת אוטו מלא או שלא מומלץ? מדובר על לאון 1.8T ידני תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, האם יש למישהוא בפורום סקודה רומסטר (בנזין) שיכול להעיד על עוצמת המזגן ברכב? יש לי אחת אבל בקיץ אני מרגיש כאילו המזגן לא מצליח לקרר את פמים הרכב בצורה מספקת. מעיניין אותי אם זה רק אצלי או שזה קשור לחלל הפנימי הגדול. תודה מראש עבור התשובות.
הודעה אחרונה מאת inmediovirtus, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 742 צפיות
עריכת הנהלה בגלל ניסיון עבר (קרוב) עגום של דיונים על נהיגה והמגזר הערבי, בעקבותיהם הורחקו מספר משתמשים שלא השכילו להבין גבולות גזרה למרות שהוזהרו מספר פעמים, פשוט נמנע מהנושא בפורום לחלוטין ונחסוך לכל הנוגעים בדבר אי נעימות.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 640 צפיות
לפניי כמה ימים מישהו שנסע לאחור נכנס בי , שיצאתי מהרכב ראיתי שלא נהיה יותר מידי נזק. למעשה היה לי מזל מיכוון שזה שנסע לאחור פגע בי רק בפגוש מצד ימין ( אני הייתי מאוזן והוא פגע בי במאונך ). התוצאה קצת שפשוף בצבע , הפגוש קצת הרומם מהמקום ועלה קצת למעלה לא בצורה רצינית הבדל של 2 מילימטר( בחיבור עם הדלת של תא המטען האחורי בצד שנפגע הוא גבוהה יותר ). הלכנו למוסך הוא אומר שזה שום דבר בכל זאת ביקשתי לפרק את הפגוש ולהחזירו למקומו הרגיל . האם כדאי לבדוק משהו נוסף מלבד זה שיחזירו את הפגוש למקומו ויתקנו את הצבע בפגוש? חשבתי להיות נוכח ברגע שיפרקו את הפגוש ולראות שלא נהיה נזק פנימי. מה אתם מציאים ? פשוט זה שפגע בי היה נחמד מודה באשמה ומוכן לתקן את הנזק על חשבונו במוסך ר…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אבא שלי נסע היום מחוץ לעיר ובכביש של 100 הוא נתפס בערך על 140,היה פלאש והמצלמה צילמה אותו. הרכב הוא על שמי(אבל בתכלס האוטו שלו ואני לא נוסע עליו,כי יש לי רכב משלי),מה אני צריך לעשות כדי להעביר את הדוח ובעיקר את הנקודות על שמו של אבא שלי (כי אני בבעיה אסור לי לקבל נקודות יותר)? וד.א זה 750 שקל ו10 נקודות נכון? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 1 תגובות
- 950 צפיות
שלום רב. שאלה תיאורטית. בהנחה ורכב חדש ניזוק בזמן ההובלה/התקנות והנזק נמוך מ 5% מערך הרכב. עפ"י החוק החברה אינה חייבת לדווח ללקוח על הנזק במקרה הזה. אבל מה אם הלקוח חושד ומבקש לדעת בכל זאת האם הרכב ניזוק ? איך חייבת החברה להתנהל במקרה כזה ? האם הלקוח יכול לדרוש מהחברה כתב התחייבות שבו רשום שהרכב אינו ניזוק בכלל ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Avinusha, -
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
אהלן אני חיפשתי בכל מיני מקומות וברוב החיפושים אני מוצא דברים לא קשורים ולא הצלחתי להבין בסופו של דבר, האם יש נזק כלשהו עם מוציאים לניוטראל לפני עצירה תוך כדי בלימה ? אני לא מדבר על בלאי לברקסים כי אין ברקס מנוע או כל דבר כזה, האם יש נזק לגיר עצמו ?
הודעה אחרונה מאת DreamT, -
- 0 תגובות
- 697 צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3524184,00.html ככל הנראה מי שלא יוריד מחיר בקטגוריית המיני ישאר מאחור, הפער בין ה107,פנדה הלא צעירה,ספארק וכו' לבין בפיקנטו ואלטו גדל משמעותית.
הודעה אחרונה מאת טווינגואי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 10.4 אלף צפיות
למה ידני יותר חסכוני מאוטומט? ברור לי שרוב האוטומט הישנות הם 4 הילוכים והידניות הן 5 הילוכים ו6 במקרה הטוב. אבל עכשיו יש גיר אוטומט עם יותר מ4 הילוכים ויש את הDSG עם 7 הילוכים והחדשות מאוד עם 8 הילוכים, אז עדיין ידני חוסך יותר? או שהאוטומט יותר משתלם?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
כן, אתם מבינים על מה אני רוצה לשפוך את ליבי. הרחוב הראשי ביותר בישראל, עובר בשטח שיפוט של 3 ערים, עשרות אלפי כלי רכב חוצים אותו מדי יום, והוא סלול באיכות כביש ממוצע באפריקה. למה? למה כל יום שאני עובר שם אני צריך לעשות תימרונים כדי לא להיכנס לבורות הענקיים שפעורים בו? למה הנתיבים בו מסומנים בצבע משנת 1980? למה למשטרה לא איכפת מהרכבים שנוסעים בנת"צ? נמאס מזה!!! מה יהיה בעתיד? פתח תקווה מתרחבת, קריית אונו מתרחבת, גבעת שמואל - והכל נכנס בדוך אליו. למה לא סוללים "עוקף ז'בוטינסקי"? מקניון איילון ישירות לגהה? אף אחד לא חושב כמה סבל ופקקים זה יחסוך לנהגים ולתושבי השכונות? מדינת חלם. איתמר.
הודעה אחרונה מאת nimnim,