רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
עובש באוטו
מאת luzoni- 5 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
קניתי אוטו יד שניה,הבעלים הקודמים של הרכב, לא שמרו ממש על הרכב מפני ריחות ועובש. יש לי באוטו ריח חזק של עובש וחום כזה. יש קצת עובש,על בד השטיח של הרצפה של האוטו. מה ניתן לעשות,בכדי להעלים את הריחות ואת העובש?
הודעה אחרונה מאת Avicarpro, -
"קיק" מתי ואיך ?
מאת -SH-- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שהדוושה נלחצת עד הסוף היא נוגעת בכפתור שגורם לאוטו להוריד הילוך ?
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
שלום באתר וואלה מדווח היום על הנשק החדש של משטרת התנועה: יחידת האופנועים הסמויים: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1840721 האמת: אני ממש לא ידעתי אם לצחוק או לבכות על תרגיל יחסי הציבור החדש של המשטרה: אופנועי BMW מהאפסנאות המשטרתית, שנצבעו מחדש, האורות המהבהבים מוסתרים, סמלי המשטרה מוסתרים מתחת ליריעות ועוד ועוד. וכעת למעשים: כפי שכבר ציינתי כאן השבוע, קשה לי להאמין, שהם יצליחו להדביר את נגע האגואיזם, הבריונות וחוסר ההתחשבות של רוב הנהגות והנהגים בישראל. האם הם יתאמצו להוריד מהכביש או לקנוס נהג, הדבוק לנתיב השמאלי? האם הם יעצרו נהגים, החותכים בפראות מימין ומשמאל? האם הם יעירו או יעצרו נהגים, שהיד השמאלית שלהם לא בדיוק יודעת איך לוחצים או מרימים …
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 17.8 אלף צפיות
שלום חברים! בסוף שבוע הקרוב אני מתכוון לנסוע לאילת באוטו, רציתי לדעת מה הדרך המהירה ביותר והנוחה לנסיעה עם מעבר בים המלח. (מתל אביב). אני נוסע פעם ראשונה עם האוטו, כמה זמן ייקח לי להגיע?
הודעה אחרונה מאת __SHASHA__, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
ידוע לי שהדגם לפני מתיחת הפנים כן נמכר בישראל. אני שואל לגבי הדגם אחרי מתיחת פנים שנראה כך:
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 882 צפיות
נדפק לי המד דלק באוטו ואני עדין לא מתמצא בצריכה של הדלק. רציתי לדעת אחת לכמה הצריכת דלק ברכב הזה, וכמה ק"מ אני יכול לנסוע ב20 ליטר?
הודעה אחרונה מאת shablull, -
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
מישהו יכול להיזכר לגבי המירוצים שאמורים להתקיים באילת באוקטובר. מישהו שמע על זה או יודע אם זה יצא לפועל בכלל?
הודעה אחרונה מאת klucas, -
- 2 תגובות
- 866 צפיות
שלום לכולם רציתי לברר איפה אפשר באיזור המרכז לשכפל מפתח לניסן אלמרה 2005 .המפתח הוא גם לנעילה של הדלתות וגם אימובילייזר.בחברה דורשים בסביבות 1000 ש"ח מחיר מבצע סוף עונה .בדקתי באייס והם דורשים 700 ש"ח .
הודעה אחרונה מאת sl, -
- 0 תגובות
- 702 צפיות
שלום, רציתי לחדש ביטוח מקיף לרומסטר בן 4 שנים באותה חברת ביטוח שהרכב תמיד היה מבוטח אצלה (פניקס) ופתאום הם דורשים שאתקין איתוראן ב-1100 ש"ח + דמי מינוי חודשיים. האם זה מקובל או הגיוני? כל הזמן היה לרכב שולל תועה מקורי + קודן. למה זה פתאום לא מספיק? זה קרה למישהו פה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת inmediovirtus, -
- 8 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אני בן 17.5 בעל רשיון נהיגה חצי שנה. אני מעוניין להשכיר רכב. מישהו מכיר חברת השכרה שתשכיר לי? הנה המוכרים עד עכשיו בפורומים: אביב מגיל 21 אביטל מגיל 21 אוטוגולד הבנתי שלא קיימת יותר. שלמה סיקסט מגיל 24. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת adarbaratz, -
- 1 תגובות
- 694 צפיות
לילה טוב לכולם! שאלת שאלות, אני יודע שאסור לדבר בפלאפון בזמן נהיגה כאשר אני מחזיק בו (תקנה 28 אם זכור לי נכון), איך מה עם אופציה של תושבת ואקום כאשר נייד עצמו יושב על תושבת ואני בזמן נהיגה או ברמזור עונה בלחיצה על נייד?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני זוכר במעומעם שהיו פעם תחנות דלק שהיה רשום עליהם צ או משהו כזה. מישהו זוכר למה היו כאלה תחנות, מה ייחד אותן ולמה היה בהן צורך? ולמה אין היום כאלה. אני מניח שרכבים צבאיים יכלו לתדלק שם בחינם כי היה להם הסדר כלשהו עם הצבא? והיום הם משתמשים בדלקן?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
אני לא באמת רוצה לשכנע אף אחד שרכב ישן קטן וזול טוב יותר ממשפחתית יפנית חדשה יחסית, אבל אחרי שהיה לנו במשפחה פיאט אונו כמעט 17 שנה והמאזדה 3 אצלנו כבר קרוב ל 6 שנים, יש כמה דברים שמציקים במאזדה ונזכרים לטובה לגבי האונו ז"ל. לכאורה, אחרי האונו שנקנתה חדשה בשנת 1992, כשקנינו את המאזדה 3 בשנת 2006, הציפייה הייתה שהמאזדה תהיה טובה בכל פרמטר שהוא. אך בכל זאת כמה דברים הציקו ואני רוצה לשתף אותכם בזה. פיאט אונו 1. קיימת ידית/כפתור לפתיחת הבגאז' הן מתוך האוטו והן מבחוץ. 2. בפנסים האחוריים ישנם זוג פנסי ערפל שבאים סטנדרט, פנס ערפל בכל צד. 3. בפנסים האחוריים ישנם זוג אורות רוורס, אחד בכל צד. 4. הרבה פתחי אויר לאורך השמשה הקדמית מעל הדשבורד, מה שיעיל ביותר …
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
איפה מייצרים את הטויוטה קורולה SUN עם השתי חלונות חשמל?
הודעה אחרונה מאת ArikC, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
הוריי רכשו לפניי יומיים מאזדה 2 שנת 2009 מחברת ליסינג תיפעולי, הרכב כמובן עבר בדיקה ייסודית ומקצועית במכון ונמצא במצב מצויין פרט לכסת"חים הרגילים,אתמול הם נסעו ברכב בשעות הערב בפעם הראשונה והבחינו שהאיזור של ידית ההילוכים(p'r'n'd) אינה מוארת,האם במאזדה הנ"ל יש תאורה באיזור זה או שפשוט הנורה /פיוז שרוף? האם ברכב הנ"ל ישנה נורה המתריעה על מפלס דלק נמוך/לקראת סוף המיכל? עוד דבר שהבחינו בו רק אתמול וממש הפריעה להם הוא שחסר המגש האחורי של הבגאז(הרכב בעל 5 דלתות)שלמעשה מסתיר ומגן מפניי השמש את החפצים שנמצאים בתא המטען, ומכיוון שאנו לא מכירים את הרכב הנ"ל איננו יודעים האם בכלל קיים המגש הנ"ל או לא,אז בבקשה מכל החברים כאן שיישנו בבעלותם רכב זהה ויכולים לענות לי בוודאות על שאל…
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
אהלן, הרגע הסתכלתי במפרט של ה508 וראיתי שהיא מיובאת לארץ עם שני מנועי דיזל(1.6 ו2.2) ועם מנוע הבנזין 1.6THP. האם מישהו נסע על מנוע הדיזל הגדול? בכל אופן204כ"ס ו46קג"מ זה לא מעט בכלל. אשמח לשמוע חוות דעת, אריאל
הודעה אחרונה מאת ariel-ro, -
- 1 תגובות
- 766 צפיות
לא מכבר פתחתי כאן שרשור בעניין הכלי המוטרף הזה. הנה כתבה נחמדה שמצאתי ב'אוטובלוג'. שימו לב לכבל המצערת שנמתח מול עיני הנהג, בכל פעם שהוא לוחץ .
הודעה אחרונה מאת VW130071, -
- 4 תגובות
- 708 צפיות
שלום חבר שלי השכיר רכב על שמו,רציתי לדעת האם הביטוח חובה חל על כולם כמו ברכב פרטי "כל נהג הנוהג ברכב שלא בדרך קבע"? ומה לגבי המשטרה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 8 אלף צפיות
שלום, בכמה שנים האחרונות החלפתי לא אחד ולא שתיים - מעמד לפלאפון שמתחבר לשמשה עם וואקום. בחלקם, הוואקום היה חלש והסטנד כל הזמן נפל, בחלקם, התופסנים בצדדים השתחררו סתם בלי סיבה, בחלקם, הזרוע התחילה לרקוד והפל' היה ממש לא יציב. היום התקלקל לי הנוכחי שלי. האם בשום מקום לא מייצרים זרועות נורמליות? קניתי באיביי, קניתי בתחנות דלק, קניתי באוטו-דיפו, קניתי בשוק, ותמיד תוך לא הרבה מדיי זמן זה נדפק. רק אני סובל מזה? האם הפתרון המומלץ הוא לקנות עשר זרועות באיביי (כל אחת 3$-4$...) כדי שבכל רגע נתון תהיה לי אחת שמישה? במהלך נהיגה הפלאפון משמש לי כנגן מוסיקה/פל' לקיום שיחות/GPS, ואני צריך אותו מול העיניים שלי. ראיתי שיש משטחי סיליקון שמניחים על הדבשורד והפלא…
הודעה אחרונה מאת שגיא ישראל, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
אהלן אהלן. אני חדש כאן, מבקש שתפרגנו לי בעצה לפני קניה: יונדאי לנטרה שנת 2000, נפח מנוע 1600, גיר אוטומטי - כמה צריכת הדלק שלה? מישהו רמז לי שהיא שותה דלק... מי מכיר? מי יודע? תודה!
הודעה אחרונה מאת fixxxer, -
-
- 4 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4095329,00.html האם מישהו יכול לצרף קישור לפסק הדין? (ישה) מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ראיתי פה שמישהו כתב שצריך לחכות 10 שניות לקירור טורבו לפני כיבוי. מה קורה אם זה לא נעשה? כמובן שעכשיו אני תמיד אעשה את זה. ולמישהו יש עוד טיפים קטנים כאלה כדי לא לגרום לנזקים ברכב?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
לכל מי שרכש קיה פיקנטו מדגם LX המאובזר ביותר, בצבע אדום- בבקשה צרו איתי קשר דחוף לגבי מריחת זמן האספקה, למספר 052-5274444, בכדי שנשפר ביחד את זמן הגעת הרכב. ביצעתי הזמנה לקיה פינקטו (2,000 ש"ח) בתחילת חודש מאי 2011. בעת ההזמנה אמרו לי שביולי אקבל את הרכב ועד היום הוא לא הגיע. בבקשה צרו איתי קשר למספר שלמעלה ונפעל ביחד על מנת לקבל את האוטו מוקדם יותר.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
במהלך השיטוטים שלי בדיל אקסטרים מצאתי שם למכירה נורות דיימונד ויז'ן. המחיר נראה לי נמוך מידי בשביל שהן יהיו מקוריות. יש מישהו שניסה אותן ויכול לספר ? http://www.dealextreme.com/p/h7-55w-5000k-diamond-vision-vehicle-white-light-headlamp-kit-pair-dv-12v-58751 http://www.dealextreme.com/p/h7-5000k-diamond-vision-vehicle-white-light-headlamp-kit-pair-dv-12v-44160
הודעה אחרונה מאת Shezif, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום וערב טוב לכולכם היום אני בן 16.8 ויש לי רישיון מי סוג A2 ליפני כשבועיים עברתי תאוריה לרישיון B היום התחלתי שיעור ים והמורה מעיר לי יותר מידי ויש לו כול מיני שיטות מי שלו עכשיו השאלה היא גם אצלכם זה היה ככה שמעירים לכם הרבה בשיעורים הראשונים? דרך אגב אני מוציא על ידני (מנהלים עם זה לא קשור לפורום הזה אני מצטער לא ידעתי איפו לפרסם)
הודעה אחרונה מאת BMW520I, -
- 32 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
רכשתי סוזוקי SX4 חדשה רק עכשיו אני שם לב שיש מכסה בפתח המצית ואין שום מצית,האם זה מדניות של החברה?לחסוך את הכמה שקלים האלה? ולמה לא שואלים במקרה הזה את הרוכש אם הוא רוצה תמורת תשלום נוסף... פשוט כשרכשתי בעבר רכב חדש מיבואנים אחרים זה היה דבר מובן מאליו,לא טרחתי בכלל לבדוק כי הייתי בדוק שזה כמו וישרים לרכב...האם מישהו שרכש סוזוקי לא קיבל ? או שהם "טעו" אצלי?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ציטוט בתרגום חופשי; על אף מספר גימיקים יחודיים, יכלנו לחשוב על לא מעט הצ'בקים עם הנעה קדמית שהציעו חוויית נהיגה חזקה יותר(האנגלים השתמשו בפועל involving, ככוונה לתחושת נהיגה חיה ומערבת יותר). לא יודע מה דעתכם. אישית, לא נהניתי במיוחד מנהיגת ה-7 החדשה, ה-523I החדשה אכזבה אותי במיוחד - ואם לצרף את תחושותי למה שקראתי במבחן, עושה רושם שהיוצרות התהפכו וב.מ.וו מנסה לעשות אודי . כבעלים של סדרה 3 בהווה, שעיצובה של ה-1 החדשה מצא חן בעיניו, כנראה שיש לי לא מעט סיבות להתבאס (או לקנות גולף GTI חדשה, מה שכנראה יקרה מתישהו ). http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/BMW-1-Series-120d-5dr-Hatchback/258168/
הודעה אחרונה מאת AlexN, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברצוני לעדכן תוכנה לGPS איתורן בחינם איך עושים את זה
הודעה אחרונה מאת sagiv_151511, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לילה טוב. למישהו יש פרטים מתי תתחיל להמכר כאן האורלנדו וסביב איזה מחיר? ברשת העברית אין שום מידע למעט מבחנון של אוטו שגם שם לא מפרט יותר מידי. הליסינג בדרך להסתיים ואני מחפש מחליפה לגרנדיס (כשברור לי שלא תהיה כמוה)
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אחרי מחקר מעמיק, לצערי אחרי שכבר הזמנתי אחת גיליתי בפורומים שונים בחו"ל, (כמובן שלא נכנסתי לפורום רכב אחר מהארץ חוץ מזה) שחלק מרוצים מרמת האמינות ואיכות ההרכבה של סקודה פאביה וחלק לא, ומדובר בכל סוגי המנועים והדגמים של הפאביה, לחלק יש בעיות מכניות או שצריך לחזק\לתקן משהו ברכב (אני מדבר רק על רכבים חדשים שהוזמנו מהחברה והתקלקלו מהר) ולחלקם לא קורה כלום במשך תקופה ארוכה. האם זה "מזל" או שזה תלוי במי ומתי ייצרו את הרכב ? האם העובדים היו עייפים בדיוק או אחרי שתיית וודקה מרובה לכבוד הולדת הבן או וואט אבר. אני מדבר על מכוניות משנת 2010 והלאה. מעניין.
הודעה אחרונה מאת chesy,