רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום חברים. קראתי שהולכים לשווק את הגירסה הידנית של קורסה בארץ, דובר על גירסת 1.4, אבל אולי בהמשך תגיע גם ה 1.2, ולכן החלטתי לעלות את ההתרשמות הזו. כללי - אופל קורסה דור נוכחי משווקת בעולם משנת 2006, וחולקת בסיס משותף עם פיאט פונטו (גרנדה). השנה היא עברה מתיחת פנים קלה - שינוי בפגוש קידמי ובפנסים קידמיים. פנים הרכב והחלק האחורי נשארו ללא שינוי. מדובר בדגם "מבוגר" יחסית, וכנראה תוך שנה- שנתיים יוצג דגם חדש. בארץ המכירות החלו בשנת 2007, היבואן הקודם מכר מספר מצומצם מאוד של מכוניות, היבאן החדש העלה על הכביש כמות יפה תוך כחצי שנה, חלקם לפני מתיחת פנים וחלקם אחרי. המנוע היחיד עד כה היה 1.4 90 כ"ס (ואלי מ 100 כ"ס החל מאיזשהו שלב) והגיר היה אוטומטי בלבד. …
הודעה אחרונה מאת chesy, -
-
- 8 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום רב. הייתי מעורב בתאונה היום, והכל קרה כל כך מהר ששכחתי לקחת מהגברת שנכנסה בי פרטים מזהים והיא לא לקחה את שלי. מה קורה במצב כזה ? הרכב שלי הרוס ושלה אני לא יודע מה מצבו.. העניין הוא שהאמבולנס לקח אותי ואני לא יודע אם למקום התאונה הגיעה משטרה/בוחן תנועה ואין לי מושג עכשיו מה לעשות. אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי מה עושים תודה
הודעה אחרונה מאת or_b7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
תנועת הרכבות דרומה תופסק מיום שני למשך 16 יום פשוט חלם פוגש את בלאומילך, בפעם המי יודע כמה...
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
- 7 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שאלה לצפוניים שבחברים. האם המצלמה באלונים, בצומת הקניון אלונים, מדרום לצפון (לאלו שנוסעים מרמת ישי ועולים צפונה לחיפה/טבעון) היא אמיתית או דמה? תודה מראש, בועז נחמד
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 4 תגובות
- 957 צפיות
היום עשיתי טיפול במוסך רכב הנגב של פולקסוואגן. והיה שם, פעם ראשונה ראיתי מכירת ג'אנטים מקוריים של צ'מפיון. היה ג'אנט של GTI, ועוד ג'אנטים יפים כמו של הפאסאט החדשה, גולף, סיאט וכדומה. המחיר ל15" כמו שאני צריך בסביבות ה 2200 עכשיו לא שאלתי שאלות וזה, אבל כמו שהבנתי זה רבייעיה חדשה. זה מחיר טוב? 2200 ש"ח
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
- 1 תגובות
- 622 צפיות
שלום רב, אשמח לדעת אני מזמין בקליות מיוחדות לרכב שלי מebay מן הסתם לא מקוריות, יכול להיות שלא אעבור טסט?
הודעה אחרונה מאת ColdMaster, -
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
נכנסים או לא?
הודעה אחרונה מאת gs1, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חברה, אתמול קניתי BMW318 שנת. 98הרכב במצב מדהים, יפייפיה, קבריולט לא צריך יותר מזה. עכשיו לבעייה: הכל היה עובד כשקיבלתי את הרכב. אז כשעשיתי נקיון לרכב כנראה נגעתי במשהו. לאחר שסיימתי את הנקיון כנראה שנגעתי/ניתקתי משהו [לא יודע בדיוק] והגג הפסיק לפעול. מנורה אדומה מהבהבת לי מעל הלחצן של פתיחת הגג. אשמח לקצת עזרה בנושא הנ"ל...
הודעה אחרונה מאת tomer202020, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני זוכר שלפני כשנה היו מבצעי הנחה מאוד יפים על האיביזות והן נמכרו ב90 בערך. היתה אז טענה שהנושא יפגע קשה במחירונים של האיביזות ממודלים 07 ומעלה. היום שוטטתי ביד 2 ודווקא ראיתי שמירת ערך איתנה - מודל 09 מוצע למכירה ב75-78. האם ההבחנה שלי נכונה? האם יש אנומליה ומהם גורמיה ?
הודעה אחרונה מאת chesy, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 862 צפיות
עירית ר"ג טוענת שהמדינה השלימה את בניית המחלף מבלי שהחלו העבודות [הרחבת הכביש] ברחוב אבא הלל ברמת גן, מה שעלול ליצור, לטענתה, פקקי תנועה כבדים ולשבש את פעילות המסחר באזור קניון איילון. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3523669,00.html (אזהרת ציניות)- באמת, שמתי לב, שהיום אין בכלל פקקים לבאים לאיזור קניון איילון ברמת גן. היציאה ממש "פנטסטית", רחוב בן גוריון ממש ריק כל היום, דרך אבא הלל מהבורסה לקניון רמת גן ממש ריקה ואפשר להגיע ולצאת בקלות... NOT. במקום שיפתחו כבר את המחלף הארור ויקלו על העומסים שיש בציר ז'בוטיסנקי (זו למעשה מטרת הציר הזה: כביש מקביל לז'בוטינסקי שיסייע בהפחתת העומס), עירית רמת גן סבורה שהוא צריך להישאר סגור (בטח לעוד כמה ח…
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
המקום - בית חולים גדול וידוע במרכז הארץ. השעה 17:10 לערך, היום. אינני יודע מה חשב לעצמו בעל הג'יפ הזה כשהחנה את הרכב שלו באמצע כיכר (שהרכב שלו הוא צמח ?! / רק חמש דקות ואני זז...). הדו"ח כבר ניתן (רואים אותו על השימשה), וסביב הרכב הסתובב פקח עצבני. לדעתי הגרירה כבר היתה בדרך אחרת הוא לא היה ממתין שם (אני, לא יכלתי להמתין, מצטער, למרות שזו יכלה להיות לדעתי אחת הגרירות שהייתי מזדהה איתה ביותר...). איני יודע מה חשב לעצמו בעל הרכב - שהרכב שלו מפאר את הכיכר ?! שיש לו כסף להחזיק רכב כזה, אבל כסף לחנייה אין לו ?! (ושלא יספרו סיפורים!) שלא ייקנסו אותו גם ועל אף שהוא חונה בצורה ממש-ממש בלתי סבירה, בשטח בית חולים ?! הרי בסוף החנייה הזו בוודאי תעלה לו כמה מאות שקלים, לעומת כמ…
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולכם,שמי רוני חבר שלי שרושם בפורוםם הפנה אותי לכאן בתקווה לקבל תשובה לשאלתי. אני עומד לפני קנייה של מרצדס CLS 350 2011 מדילר בגרמניה רכב ביבוא אישי כמובן. השאלה שלי היא בנושא מיסים,השאלה היא הרכב נקנה במחיר של 52,000 יורו השילוח עולה לי 1000 יורו אני משלם 83% מס קנייה(רכב מזהם מדרגת זיהום 15)ומעמ 16% השאלה היא החישוב של המעמ הוא על מחיר הרכב + השילוח קרי 53,000 יורו והחישוב של המס קנייה הוא על מחיר הרכב בלבד 52,000 יורו ככה שמחיר הרכב בישראל יוצא כך: רכשתי רכב בגרמניה במחיר 52,000 יורו + 1000 יורו הובלה המחיר של הרכב בארץ יהיה כך לפי יורו של 4.95: 52,000+83% מס קניה(רכב מדרגת זיהום 15)=95,160 אלף יורו*4.95 = 471,042שח מעמ ממחיר הרכב (52,000)+ ש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
תאונת פגע וברח
מאת aammm- 3 תגובות
- 972 צפיות
היי, היום לצערי גיליתי כמה אנשים יכולים להיות רעים לא מספיק הבחור סוטה לכיווני ודוחק אותי לשוליים למרות שציפצפתי לו כמה פעמים (כמובן שיש מראות אבל לא חייב להשתמש בהם...) זה היה בכניסה לירושלים שם אין שוליים ולכן כל הגלגל הימני הקדמי התפוצץ לי הבחור פשוט ברח והמשיך לנסוע למרות הכל הוא אפילו לא ראה מה היה הנזק פשוט שם גז וברח אין גבול לחוצפה ממה שהספקתי לקלוט זה את סיום הלוחית רישוי שלו שהייתה XX-8XX-71 הרכב היה מדגם מאזדה 3 חדשה בצבע שחור אז אם מישהו מכיר יודע או חושב אני אשמח אם תראו לי איך לאתר את מס' הרכב לדגם הרכב אני בטוחה שא אני אראה את המס' אני אזכר בו למרות שזה היה בחטף האם יש מאגר כזה ? איך אפשר להשיג את המידע הזה? תודה…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא שאני מעוניין ברכב, פשוט זה מסקרן, באתר שלהם אין מידע. מעניין מה המבצע שיש על המנועים החדשים TSI? מסכנים כל "אנשי העסקים" ביד 2 , שקנו רכב בינואר ב90K (ועוד עם המנוע הישן) ומנסים למכור אותו עכשיו ב100K, או אפילו ב90K. אני פשוט כועס על עצמי שאני לא מזהה הדמנויות כמוהם, ואין לי את "חוש" המסחר שלהם.
הודעה אחרונה מאת spon83, -
- 0 תגובות
- 672 צפיות
פגע, ברח, נרדף על-ידי הנדרס - ונתפס תושב מגדל העמק נחקר במשטרה, לאחר שפגע באדם, והמשיך לנסוע. מי שהוביל למעצרו היה הנדרס, שלא ויתר - ורדף אחריו http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4091543,00.html בשרשור שנפתח לפני כמה ימים הפותח סיפר שרדף אחר מי שפגע בו וברח. הייתה התנפלות עליו שסיכן חיי אדם במרדף שלא היה לו שום סמכות לבצע. האם תגובת המשטרה (שלא התייחסה כלל לסכנות שבמרדף שכזה) מכשירה בזאת רדיפה אחר פוגע בתאונת פגע וברח???
הודעה אחרונה מאת DimaX111, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום מזה כשנתיים אני מחזיק פונטו ספייס 01 elx כיון שברכב האמור 16 שס', יש לו מחלה של חוטי הצתה [יש לחץ מאוד גבוה במערכת ההצתה - כך לפי הסברו של חיים ממוסך שמשון]. קצת לפני שרכשתי את הרכב, הבעלים הקודם החליף לחוטי הצתה מקוריים [ק"מ 144,000] לפני כשנה, החלפתי שוב [174,000] בזמן האחרון הבעיה חזרה [194,000] ההחלפות בוצעו במוסך שמשון ביהוד, והחוטים מקוריים. למרות שהרכב מזמן לא באחריות, וגם האחריות על הוחטים פקעה לה זה מכבר [6,000 ק"מ או 3 חדשים, המוקדם מביניהם], פניתי לשירות הלקוחות של פיאט בבקשה להכיר בבעיה כמחלה ולאשר לי החלפה חוזרת על חשבונם. הדגשתי את המילה בקשה, ולא דרישה, כי אני לא חוצפן וברור לי שאין לי שום זכות לדרוש החלפה בתום תקופת האחריות…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם קישור מ EBAY בקישור שהבאתי זה רק לקידמי + 2 דלתות קידמיות . איך זה נתפס בדלתות הקידמיות ראיתי מדריך (לא מצאתי את הקישור) של הכנת מגן שמש בגודל מתאים לרכב (בכללי קונים מגן שמש של רכב גדול יותר ומבצעים התאמה לרכב המבוקש) . לא תכננתי לקנות את זה,יש הרגשה שזה 100$ דולר לא מוצדקים ( 50 קנייה + 50 משלוח ) וזה נראה קל לביצוע . מה דעתכם על הרעיון
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 2 תגובות
- 836 צפיות
לא הספקתי לצלם- אבל נצפתה באולם התצוגה המכונית הנ"ל: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3391139,00.html נשמע מעניין
הודעה אחרונה מאת khc, -
צעצוע חדש לימי מסלול 1 2
מאת Herman-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
עשיתי ניסוי כלים - נראה מצויין מחפש לוקיישן מעניין על הרכב מיקום כללי לא רע אך לדעתי המראה מפריע: http://www.youtube.com/watch?v=503_atJoksc דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. קצת יותר קרוב לקרקע: http://www.youtube.com/watch?v=qakINnh2LeQ דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הזמנתי 2 עדשות אופטיקה לרכב ב 22.6, כן, כאלו שיש ברכבים החדשים. אתמול קיבלתי סוף סוף עדכון שהיא נכנס לארץ ושצריך לגשת לשחרר אותה כי היא מעוכבת במכס, אך בהערות כתוב בנוסף 'לא מאושר מ.תחבורה' ולצלצל למספר טלפון שהיה רשום, וכך עשיתי. התקשרתי, ומהפקידה נמסר כי אין מה לעשות ושהיא מפקססת לי בקשת מסירה חזרה לשולח על מנת לשלוח את החבילה בחזרה. יש אופציות נוספות? מה עושים?
הודעה אחרונה מאת Mugen, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.repubblica.it/motori/motori/2011/06/30/foto/bugatti_il_sogno_l_oro_bianco-18446823/2/ פשוט מדהים ביופיו price of 1.65 million euro ($2,388 million אחח חלום לנהוג על מפלצת כזאת
הודעה אחרונה מאת Aviv943, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני מנסה לבטח סיטרואן וולקן ומקבל תשובות שליליות מרוב חברות הביטוח. ממתי נהיה קשה לבטח וולקן? האם למישהו יש המלצות? תודה
הודעה אחרונה מאת Yoni P., -
- 1 תגובות
- 4 אלף צפיות
סדר גודל?[כמו מכונית רגילה? יותר זול או יותר יקר?] החזרי מס וכולי? כל מידע יתקבל ,תודה
הודעה אחרונה מאת אוקסימורון, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
שברולט ספארק הגיעה לישראל כשהבהלה למכוניות קטנות וזולות הייתה בשיאה - קצת אחרי שיונדאי הודיעה על הוזלה משמעותי במחירי ה-i10, פיאט יצאה במבצע על הפנדה וקיה הכריזה על הגעתה הצפויה של הפיקנטו. המבחנים הישראלים שיבחו, הפורום רעש וגעש. האם כיום, במבט בוחן לאחור, שברולט ספארק מקיימת את ההבטחה? אספנו את ארבעת בוחני הפיקנטו שלנו מכל קצוות הארץ למבחן מקיף ביותר. שברולט ספארק - ניצוץ חדש משברולט.
הודעה אחרונה מאת ella1980, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
אהלן, לאחרונה קניתי שברולט ספארק, והגעתי למסקנה שאני רוצה שיהיה לי מקום נוח לשים בו את הנייד, הנייד מחובר למערכת בחיבור AUX, לשליטה על המוזיקה וגם בתור דיבורית. אני לא מעוניין לקדוח בפלסטיקה כדי להתקין סטנד קבוע, עומדות בפניי שתי אופציות - א. משטח דביק - עד כמה שהבנתי מההיכרות הקצרה שלי עם המוצר הנ"ל באינטרנט, ולאור העובדה שאין בפורום התייחסות אליו, זה פד דביק קצת יותר גדול מגודל של טלפון טאץ' סטנדרטי, שנדבק באמצעות דבק לאן שרוצים ברכב (לדוגמא בדש בורד מעל פתחי המזגן), ואז פשוט מצמידים אליו את החפץ שרוצים, והוא נשאר דבוק ויציב אליו (גם מאונך גם מאוזן) - נשמע לי קצת תמוהה, אבל בסרטון ובסרטונים ביוטוב זה נראה פועל, רציתי לדעת אם מישהו התנסה עם המוצר…
הודעה אחרונה מאת שגיא ישראל, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
סןף סוף גרסה מוזלת לרכב נחמד ומאובזר . http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-27176-%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%91%D7%A8%D7%90%D7%91%D7%95-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A2%D7%AA-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%9C.aspx מישהו ראה אותה בסוכנות כלשהי ? יוסי
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים יקרים. אם גם אתם או מי מחבריכם נפגע מפשיטת הרגל של סוחר הרכב "הילל אוטו נטו" אשמח אם תגיבו ואולי אף תצרו קשר. לי באופן אישי גנבו את הרכב שרכשתי מהבית משום שחברת הליסינג "קל-אוטו" שממנה נלקח הרכב על ידי "הילל אוטו נטו" משום שהכסך הרב ששילמתי כמקדמה לא הועבר אליהם. למיטב ידיעתי וכפי שנאמר לי במשטרה יש עוד עשרות נפגעים כמותי אולי אם ננסה להתארגן נצליח למזער את הנזק שנגרם לנו עד כה אני כבר שכרתי עורך-דין אך עוד לא חלה התפתחות משמעותית ממתין לכם ש.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
Goodwood Festival of Speed רק היום זה קפץ לי לראש ואני מקווה שלא איחרתי את המועד מבחינת כרטיסים וכו'. חלאס, הגיע הזמן להיות שם סוף סוף. מישהו מהפורום מתכוון להיות שם? מישהו היה ויכול לתת טיפים כלשהם? שבוע זך.
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אני מחפש רכב להשכרה למשך 10 ימים בדחיפות, אשמח לקבל המלצות על חברה ספציפית אולי מנסיון של אחד מחברי הפורום. חשוב להדגיש שממש לא מעניין אותי באיזה רכב מדובר, אני מחפש את הרכב הכי קטן,הכי זול והכי מכוער שניתן להשכיר,העיקר שיהיה אוטומט. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת חי_על_הצד, -
אחרי המתנה ארוכה הגיעו הגולף R והשירוקו R לארץ. הכתבה המלאה - פולקסוואגן גולף ושירוקו R בישראל. למה הם הורידו את ההספק? זכור לי גם ב-S3 שהורידו את ההספק בזמנו... האם מדובר במנוע TSI או במנוע TFSI כי הרי נעשה שימוש בטורבו K04, מי יודע? האם מדובר בתיבת 7 הילוכים עוקה יבשה? המון שאלות...
הודעה אחרונה מאת חי_על_הצד,