Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשנתיים האחרונות זמן ההשבתה של קוים מרכזיים כאלו ואחרים ברכבת עולה על 10%.

הייתי מבין את זה אם היה שדרוג רציני לתשתיות והיינו מקבלים בסוף תשתית מודרנית לרכבת מהירה, אבל ברכבת עוד סוללים תשתיות בנות 15 שנה. (למה בדיוק קו נהריה-ב"ש, קו של מעל 150 ק"מ, עוד מוגבל ל 100-120 קמ"ש? עם מסילה מחושמלת אתה מקפיץ את זה בעלות מינימלית ל 160-180, וחוסך כסף על סולר+זיהום אוויר בדרך. הפקת חשמל יעילה יותר ממנוע בעירה, מן הסתם)

ישראל 2011 ואפילו אין לנו פסים מחושמלים. ועקב העובדה שהפסים לא מחושמלים, אין שום סיבה שהעבודות יארכו כ"כ הרבה זמן.

המסילה לא מוגבלת ל-120 קמ"ש, מה שמוגבל ל-120 קמ"ש זה חלק מהציוד הנייד. חלק ניכר מהקווים (למשל חלק מהקו לחיפה וחלקים רבים מהקו החדש לב"ש) נסללים במהירות תכן של 160 קמ"ש. הקו שבין הקריות לחיפה אכן לא מיועד למהירויות גבוהות וזאת אחת מהסיבות שהוא עובר בשנים האחרונות שדרוג והכפלה.

"לחפור, ליצוק בטון, לחכות שיתייבש, לכסות"? איפה? למה ליצוק בטון? לרכבת ישראל יש הרים קטנים של הבטונדות האלו שהפסים יושבים עליהן, אפשר לראות אותם בנסיעה מלב המפרץ לחיפה מרכז ובת גלים. הם ממש לא יוצקים את הבטון, אלא מביאים בטונדות מוכנות.

הבטונדות האלו שהפסים יושבים עליהם נקראים אדני רכבת והם אכן מגיעים מוכנים מורכבים למחצה מהמפעל. גם אותם צריך להרכיב אבל אלו לא החלקים אליהם התכוונתי.

שים לב לתמונה הזאת שלקוחה מפורום תחבורה ציבורית בתפוז:

attachment.php?attachmentid=248298&stc=1&d=1310127902

שים לב לגודלו של המעבר התת-קרקעי שהונף באוויר והותקן במקומו. בתור אחד שגר מרחק יריקה מאתר העבודה, אני יכול לספר לך שעל המעבר הזה עבדו במשך כמעט שבוע 24 שעות ביממה ללא הפסקה. תאמין לי, שמעתי את המקדחים שלהם עובדים כל הלילה :twisted: בכל מקרה, כדי להתקין חלק ענק שכזה מתחת למסילת רכבת פעילה צריך קודם כל להפסיק את תנועת הרכבות. אחר כך אפשר לפרק את המסילה, להביא שני דחפורים שיחפרו לו מקום, למקם אותו במקום שנחפר, לקבע אותו עם קצת בטון, לכסות, ליישר את השטח, לפזר חצץ, להניח מסילות, לרתך אותם, לפלס את המסילה, ליישר את המסילה, להביא לאתר רכבת עבודה שתבדוק את תקינות המסילה ורק אז - אפשר לפתוח מחדש את הקו.

ולרתך מה לאיפה? את הפסים מחזיקים על הבטונדות עם ברגים ומסמרים (rivets), ואת המסילות לא מרתכים אחת לשניה. משאירים רווח בשביל התרחבות והתכווצות בהתאם למזג האוויר.

אתה טועה. מסילות שמיועדות למהירויות גבוהות כן מחוברות זו לזו בריתוך. המסמרים מחברים את הפסים אל האדנים אבל לא מחברים את הפסים זה אל זה. חיבור עם ברגים נעשה בשלב הראשון כחיבור זמני בלבד.

הכל טוב ויפה. אין עתיד לרכבת ללא חשמולה, זה נכון ברוב המדינות המפותחות והמתפתחות בעולם וזה נכון גם כאן. לא סתם הקו המהיר לירושלים נבנה כחשמלי. מתי סוף כל סוף תחושמל הרכבת :roll: טוב, בארצנו הקטנטונת אין לדעת. עוד חזון למועד :lol:

נכון לעכשיו מי שמעקב את פרויקט החישמול הוא ראש עיריית חיפה, שהחליט שהוא לא רוצה רכבת מחושמלת בעיר שלו כי "זה יחסום את האוויר לים". כיוון שחיפה היא חוליה מרכזית ברשת המסילות, בלי חיפה לא יהיה חישמול בכל הארץ.

1_146498643.jpg

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

העיכוב בחשמול המסילה בחיפה נבע מעתירת ארגונים ירוקים שדרשו לקבור את קווי החשמל במקום לכער את הנוף.

הם הפסידו (לצער הדורות הבאים) וככל הנראה בקרוב יתחילו עם עבודות אלו.

בנוגע להתנהלות רקבת ישראל- בזיון של ממש בעבודה השוטפת.

אני מוכן לספוג השבתה אבל שיעבדו נורמלי בימים שבהם היא לא מושבתת (אני גר בדרום ומשתמש בכל יום ברכבת לת.א)

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

צביקה פיק- אתה בטוח שהמסילות בישראל מרותכות אחת לשניה? או שמדובר רק על חלק?

ברמת העיקרון מסילה מרותכת שתעבור התרחבות בקיץ מהחום תסבול מעיוותים, לא?

בנוגע לחישמול מסילות הרכב, מישהו צריך להעיר את אדון ראש עיריית חיפה. אני לא רואה איך חשמול המסילה "יחסום את האוויר לים".

הוא מתכוון לגדר שיצטרכו להקים מצדי המסילה כדי שאנשים לא יתחשמלו? לא בדיוק חייב להיות שם קיר בטון מוצק שחוסם את הנוף....

או שהוא מתכוון לשנאים? שבכלל צריך אחד ביחס של פחות מ 1 לקילומטר ונראים כמו ארונות חשמל רק טיפה גדולים יותר?

או שיש פה משהו שאני מפספס, או שכרגיל כל דבר במדינה הזו זז הפוך.

פורסם

הבעיה שאין שם שום הסבר לגבי הנזק הסביבתי, בטח שלא "הסבר מפורט".

יש שם רק את העובדה שהחשמול צפוי להתבצע מעל הקרקע (עמודים) במקום מתחת (ארונות כמו שהזכרתי קודם)

ומצד שני, הגזימו לחלוטין. פשוט רואים שההדמיה הזו היא של הארגונים הירוקים. בתמונת ההדמיה רואים 3 שורות של עמודים, כאשר יש עמוד כל 15-20 מטר.

בפועל? בשביל לחשמל מסילה דו כיוונית ב 25kV 50hz צריך שורה בודדת של עמודים עם 2 שנאים, כאשר עמוד מוצב כל כמה מאות מטרים.

אנחנו לא המדינה הראשונה שעושה משהו כזה, במקום השטויות וההגזמות שרגילים אליהן פה בארץ, הייתי ממליץ להסתכל איך המצב כבר נראה בפועל במקומות בהם זה קיים.

פורסם
לא הבנתי מה הצחיק אותך -

איש יקר, אני אסביר לך: במדינה בעלת תשתית תחבורה ציבורית נורמלית לא יעלה על הדעת שקו רכבת יהיה משותק בערך 20 אחוז מהזמן (אם אני סופר נכון) וגם לא 10 אחוז מהזמן, במיוחד שאין חלופות מאותו סוג. כמו כן, לא יעלה על הדעת שבנית קוי רכבת לא מתוכננת לפי אומדן של 30 שנה קדימה. דבר שלישי, ששובר אותי כל פעם מחדש, ראית את הגשר לשומקום ליד מודיעין?

****אבל לעיתים יש צורך לשדרג ולתקן.

ל'

נכון, אבל לא כל שני וחמישי, ולא עקב תכנון לקוי וחוסר ראיה לטווח ארוך של מתכנני הקווים.

והדובדבן שבקצפת הוא כמובן רמת השירות המעולה והאמינות השוויצרית של הרכבת הישראלית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...