רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,560 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האם זה בריא להעביר לניוטרל בגיר אוטומטי(AL4) בעמידה ברמזור? או שעדיף להשאר על D?
הודעה אחרונה מאת chesy, -
-
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
הי, אשתי ואני רוצים להצטמצם בהוצאות שלנו ולעבור למכונית אחת. היום אני לוקח אוטו בליסינג קבוצה 2 והרכב השני הוא מגאן 2 שנת 2004 שלא מזמן קנינו. המגאן רוב הזמן בחניה משום שאשתי עובדת מהבית ברוב השבוע. אנו נוסעים כ-25K קילומטר בשנה עם רכב הליסינג וההתלבטות העיקרית היא האם להשאיר אותו או להשאר עם המגאן. הרעיון הוא שאם נשאר עם המגאן ננסה לחסוך בקילומטרג' (למשל לעבוד חלק מהזמן בבית) והתכנון הוא של בערך 16K ק"מ בשנה. אנו מתחבטים בשאלה כשבועיים (אני מעדיף להשאיר את הליסינג - לטובת השקט הנפשי והיא את הפרטי לטובת החסכון בעלויות) דעתכם תתקבל בברכה.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הספורט.. skoda.co.il, מהם היתרונות והחסרונות שלה, למי שמכיר, היא נראת לי טובה, ומחר אני עושה עלייה נסיעת מבחן. אשמח לדעת האם ביחס למכוניות המיני, היא נחשבת לבינונית או חלשה / טובה? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Ryan OReily, -
- 4 תגובות
- 908 צפיות
שלום רציתי לדעת האם בודקים את משקל הרכב בטסט? ואם בודקים לפי איזה נתונים בודקים אוטודטה? ואיפה נימצא השלב של הבדיקה של המשקל על הבור או ליפני? תודה
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבת שלום לכולם, יש מישהו שמכיר את החברה?השכיר ממנה? חוות דעת? פידבקים? תלונות? תודה
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
על האוטו מותקנת אזעקה שקטה ע"י גיל-קאר YX-2000אזעקה בזמן נעילה ופתיחה של הרכב אין שום ציפצוף, ואם סגרתי את הדלת לא טוב או לא עד הסוף גם אין התראה כלשהי, נראה לי, שהתקינו אזעקה רגילה אבל בלי צופר. יש עוד מישהו שנתקל בבעיה כזאת ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת spirit73, -
לא יאמן ! אתם חושבים שבמקרה הזה מגיע לו? או שתלוי בנסיבות או בכל מיני גורמים?
הודעה אחרונה מאת scotbond, -
רחיצת רכבים
מאת Niki P-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 882 צפיות
אהלן, בידיוק עברתי על דילים וראיתי דיל לרחיצת רכבים ב"טורבו קלין" http://www.youtoo.co.il/Site/Deal.aspx?l=1&t=9&id=206 מה דעתכם עליהם ?
הודעה אחרונה מאת djgabi, -
-
ערך ריגשי לרכב?! 1 2
מאת asaf123456- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
צהריים טובים כבר כמה ימים אני חושב על הנושא הזה. הסיפור שלי הוא כזה ואשמח לשמוע אם יש עוד חבר'ה עם סיפור דומה. יש לי פיאט אונו שנת 94 שעברה מיספר שינויים מבחינת מנוע והיתנהגות.אני מחזיק ברכב משנת 2007 בהתחלה קניתי אותו רק להיתניידות קצרה לאחר תאונת אופנוע. ולאט לאט התחילו להגיע חלקים ושיפורים במחירים מפתים שגרמו לי להישאר עם האוטו. אני לא ישקר יש יפות וחזקות ממנה אבל אני פשוט קשור לאוטו הזה לא מבין למה. עברנו יחד כבר 140000קילומטר. השקעתי בה אני לא יודע כבר כמה תיקונים. כל תיקון אני אומר "זו הפעם האחרונה שאני משקיע בה סכום כזה" למרות שאת רב התיקונים אני עושה לבד כולל ראש מנוע כולל טיפולים . הדברים היחידים שאני עושה במוסך זה דברים שמצריכים…
הודעה אחרונה מאת יהודה גבריאל, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פשוט מקומם. אישה מבוגרת (40-50) נסעה רוורס ונכנסה במזדה 6 כחולה, דור ראשון, שחנתה הבוקר בשעה 10:00 ליד חנות ביתילי ברחוב הנשיא בחדרה. האישה התקדמה מעט כדי לראות מה הנזק ולמרות החור העמוק שנפער בפגוש של המזדה, החליטה לברוח. סוג הרכב אם זיהיתי נכון הוא רובר ישן (שנות ה90) בצבע לבן, יתכן דגם 420 עם ריפודי בד בצבע בז'. מספר הרכב מתחיל ב78-092. כמו כן האישה בדיוק יצאה מתיקון אצל "דור אביזרים" שנמצא סמוך לביתילי, יתכן ויש לו את הפרטים שלה. אם מישהו מכיר את בעל המזדה נא להביא בפניו את הפרטים, מקווה שזה יעזור.
הודעה אחרונה מאת Shayx, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבת, צהריים, חם. כל זה גרם לי לחשוב על הנושא האמור עד לפני 15-20 שנה בערך, לרוב המכוניות היו ג'נטים כסופים עם צלחת קטנה יחסית במרכז, או "כובע" קטנטן. (ראה כאן, כאן וכאן) בשלב מסויים כל יצרני הרכב עברו לטאסות המלאות. ברור שאחרי כמה שנים הגיע מצב שחלק מהטאסה שבור, או שהצבע מתקלף, או שהטאסה חצי בחוץ או שהיא קשורה באזיקון...שלא לדבר על מקרים שבהם היא נגנבה, והרכב נשאר עם ג'אנט שחור, מגעיל ומשעמם. עד לפני שנתיים נהגתי במיצובישי לנסר שנת 92. כשהיה לי פנצ'ר, 20 דקות היו לוקחות לי לפרק את הצלחת ועוד 5 דקות להחליף את הגלגל מדוע יצרני הרכב עברו לשיטה הזו? האם זה מצמצם עלויות? האם כיסוי הגלגל המלא משפר את האוירודינמיקה? האם זה יותר יפה בעיניהם? או שאולי רק בארץ ילדים…
הודעה אחרונה מאת chesy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום לכולם, קודם כול אני רוצה לציין שזה לא איזה טרול או משהו כזה, באתי לכאן כי אני יודע שכמו שפולגז זה פורומים הכי נחשבים בארץ לאופנועים, זה הפורום הכי נחשב בארץ למכוניות. זה משהו שקרה לאבא שלי אתמול בלילה, פורסם במקור בפולגז על ידי גם כן. אשמח לעזרה. בשעה 3 בבוקר, כהרגלו, הוא התעורר ויצא לעבודה (קו חלוקה של שטראוס). (למי שמכיר את נתניה) הוא יצא מאזורים, פנה שמאלה בצומת של בית גולדמינץ והחל לנסוע לכיוון האירוסים, לכיוון היציאה מנתניה. משום מקום הופיעה מאחוריו מכונית (כנראה עברה את הצומת באדום), ישבו בתוכה כמה אנשים שצעקו וצחקו והמכונית חתכה אותו וגרמה לו לסטות מהנתיב. בהתחלה הוא חשב שהם סתם שיכורים וימשיכו הלאה, אבל אז הם האטו וחתכו אותו שוב, ושוב הוא האט והפעם …
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
איך שכפלו לי את הרכב 1 2 3
מאת D1winner- 36 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
בוקר אחד מתקשרים אלי מהמשטרה ומבקשים שאני אזיז את הרכב מחניית נכים פרטית. לא הבנתי מה היא רוצה והיא בדיוק העירה אותי, חשבתי בטח סתם מישהו מותח אותי ואמרתי לה הרכב בחנייה בבית שלי, יש לכם טעות. אחרי 10 דקות שוב פעם טלפון מהמשטרה והיא טוענת שהרכב שלי בחניית נכים פרטית ושאני אבוא להזיז אותו. הבנתי שזה כבר לא מתיחה, אני יוצא למרפסת ורואה את הרכב בחנייה. אני אומר לה, יש לכם טעות הרכב בחניה אצלי בבית, אני רואה אותו, אין מצב שהוא בחנית נכים. ישר עלה חשד לשיכפול רכב, שלחו תוך כמה דקות שוטר לרכב המשוכפל עשינו התאמה בין הרכבים(אותה לוחית רישוי, צבע, מגנזיום דגם וכו). אמרו לי שהשוטר מתצפת וברגע שהנהג יכנס הוא יעצור אותו. אחרי כמה דקות שוב פעם טלפון מהמשטרה שעצרו את הנ…
הודעה אחרונה מאת kramerica, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איזה עונה ופרק זה? אני לא מצליח למצוא
הודעה אחרונה מאת ארטיק לימון, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אני בן 15 וחצי ורוצה להוציא רישיון לתומקאר או RZR עוד מעט, רציתי לדעת מאיזה גיל אני יכול להוציא רישיון לתומקאר או ל RZR ואיזה רישיון צריך בשביל הכלי הזה. אני לא מהנערים שרוצים בשביל הדאווין, אני צריך ליסוע בין 20 ל 30 ק"מ פעם בשבוע או שבועיים ואני לא יכול כל פעם לבקש מאבא שלי להסיע אותי וגם להישאר איתי. זאת הסיבה שחשבתי לקנות תומקאר או RZR ואפילו ליסוע בשטח ורק כשאני אצטרך אני אשתלב בכביש וירד לשטח בהזדמנות שתיהיה לי. רועי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 4 תגובות
- 947 צפיות
SKODA.CO.IL הם מוכרים במבצע ב 85 אלף את הרכב.. שלהם . מה דעתכם עלייה ? אני ממש בעניין אך לא סגור, אני גבר דרך אגב חח. האם היא כיוויכול נחשבת למין הנשי, הדגם הזה? או שלא בהכרח ? אני מעוניין לקחת אוטו בצבע שחור פנינה... הגג לא סגור עליו, הייתי מעדיף שחור, אבל כנראה שיש או לבן או כסוף.. מה אתם אומרים לגבי השאלה שלי ?
הודעה אחרונה מאת meiryu100, -
- 0 תגובות
- 558 צפיות
הביטוח שלי עומד להסתיים ואני מחפש סוכן ביטוח שיתן לי מחיר יותר אטרקטיבי, ואם אפשר סוכן שיש לכם נסיון איתו בשעת צרה. יש לי עבר נקי מתביעות.
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב, היתי רוצה בבקשה לדעת. אני גר בארצות הברית כבר 5 שנים, יש לי הונדה S2000 במחיר של $11,511.00 הבנתי שאם אני גר מחוץ לישראל 5 שנים ואני תושב חוזר, אני יכול להביא את הרכב שלי איתי. כמה עוד אני צריך לשלם כדי להביא את האוטו לישראל. חוץ ממשלוח כמובן תודה רבה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת dani s, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! הזמנתי היום (בשעה טובה) פיג'ו 206+ חדשה! הציעו לי במעמד החתימה כל מיני תוספות שונות ומשונות, שמתוכן אני שוקל כאופציה את הבאות (במסגרת מבצע שופרסל מחירי האביזרים הם לאחר 20% הנחה וכוללים מע"מ): * מפתח שלט מקודד (שגם המפתח הרזרבי יכלול שלט): 300 ש"ח * מרים חלונות (קדמיים בלבד כמובן): 216 ש"ח * קודנית "קוברה" (בהנחה שהביטוח דורש קודנית... ואם לא, כדאי בכל זאת כאמצעי מיגון?): 798 ש"ח * ציפוי דורשין (ציפוי מגן לצבע הרכב): 342 ש"ח - אשמח למידע נוסף ממישהו שמבין... * הרחבת אחריות ל-4 שנים: בסביבות ה-500 ש"ח (לא זוכר בדיוק את המחיר) מה אומרים? הצעות?
הודעה אחרונה מאת guy7244, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
http://www.finalgear.com/ עוד מענין שם, לקרוא על התביעה של טסלה נגד טופגיר.
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
נפתח בשורה התחתונה - התענוג יעלה לכם 845 אלף ש"ח לגרסת ה-640i או 955 אלף ש"ח לגרסת ה-650i. גרסת ה-640i כוללת מנוע 6 צילנדרים טורי מוגדש בנפח 3 ליטרים המפיק 320 כוחות סוס. גרסת ה-650i כוללת מנוע V8 בנפח 4.4 ליטרים המפיק 407 כוחות סוס. רשימת האבזור כוללת מערכת התראה מפני סטייה מהנתיב, מצלמה היקפית, בקרת אקלים מפוצלת, צמיגי RunFlat, פנסי קסנון ועוד. פרטים נוספים בקישור - במוו סדרה 6 קבריולה בישראל
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 2 תגובות
- 895 צפיות
5 דלתות מנוע 1600 דגם 16V שנת 2004 טיפטרונק! אני ואמא שלי נוסעים ברכב בתדירות יומיומית בכבישים משולבים (עירוני ובינעירוני) הצג בלוח המחוונים רושם בממוצע 8.5/100 האם זה נורמלי או שמצריך בדיקה? והאם בכלל הצריכת דלק קשורה למנוע ה 16V? מרגישים שיש לנו חור בכיס וצריכים את חוות דעתכם תודה.
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
או גושפנקה רשמית שהמצב שהיה עד היום בשוק הרכב הולך להשתנות. מקווה מאד שתם עידן (או לפחות בקרוב) תאום המחירים של היבאוניות שבה כל הרכבים "המשפחתיים" נמכרו במקרה ב120K שקל ,-+5000. http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-27178-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A2%D7%AA-%D7%91%D7%94%D7%A0%D7%97%D7%94-%D7%A9%D7%9C-5-000-%D7%A9%D7%A7%D7%9C.aspx
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- 4 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
לפניי 9 ימים הוריי רכשו מאזדה 2 מסוכנות ליסינג תפעולי פרטי "גאלופ" בחולון, במעמד התשלום נאמר לאבי שאין צורך לגשת לסניף הדואר ע"מ לבצע את העברת הבעלות כפי שהיה נהוג בעבר מכיוון שיש להם בסוכנות עמדה חדשה מיוחדת לשם כך ולאחר כשבוע ימים הרשיון החדש על שמו יגיע עד אליו הביתה בתיבת הדואר, כאמור חלפו כבר 9 ימים(הרכב נרכש ביום חמישי שעבר בערב)וטרם קיבלנו את הרשיונות החדשים על שמנו,העניין קצת מתחיל להדאיג ולהריח לא טוב, האם יש ממה לחשוש או שהשיטה הזאת מקובלת ובאמת ישנם סוכנויות שמבצעות את העברת הבעלות אצלם ולא בדואר?מישהו רכש לאחרונה רכב מסוכנות ליסינג ונתקל בתופעה הזו? אני קצת מודאג מכיוון שזכור לי שלפניי 3 שנים רכשנו רכב גם מסוכנות ליסינג(אחרת)ואז בעל המקום שלח איתי את הנהג לס…
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 22 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מתוך גלובס: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000660935 דובי בן גדליהו מתאר את מסע חליבת הכספים, מהיבואן ושיטותיו לעשיקת הצרכן הפרטי, ועד למדינה, שמשתפת איתו פעולה, ומוסיפה "יצירתיות" משלה, שחס וחלילה מכונת החליבה לא תרד בתפוקתה, או חס וחלילה תעצר.
הודעה אחרונה מאת FLaW, -
הסטטיסטיקה לא משקרת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4092579,00.html ועכשיו יתחיל מבול תגובות של: מה? רק עכשיו עלו על זה?
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
- 3 תגובות
- 770 צפיות
שלום, גנבו שתיים מהצלחות של הגלגלים באוטו שלי. זה העלה לי שתי שאלות: 1) האם יש משהו לא בטיחותי בלנסוע בלי כל ארבעת הצלחות, או שזה רק עניין אסטטי? 2) בכמה זה מוריד את שווי האוטו? אם נגיד האוטו עלה 100,000 ש"ח כשהוא חדש, אז אחרי שנה הוא אמור להיות שווה בערך 85,000 ש"ח. אז כמה הוא שווה בערך אחרי שנה אם אין לו את כל ארבעת הצלחות?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, עכשיו נסעתי בכביש 4 וראיתי סיוויק שכתוב עליה בצד בגדול "HYBRID" וזאת פעם ראשונה שאני רואה כזאת. היא מיובאת או פשוט הפסיקו להביא אותן?
הודעה אחרונה מאת א פ, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מציע לרכז נתונים על הריביות המקובלות היום בשוק מהצעות המחיר שמתקבלות על ידי חברי הפורום. אני קיבלתי שוק אתמול שסגנית מנהל הבנק שציעה לי בתור לקוח מועדף מימון של 70 אלף ש"ח בריבית שנתית 12 אחוז ("לקוח רגיל משלם 14-15") אשמח לשמוע מה ההצעות שקיבלתם בשלשת החודשים האחרונים. אורן
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מחפשת רכב להשכרה כבר המון זמן וזאת מכיוון שהדרישות לפיקדון על הרכב מטורפות בעיני. איך אפשר להתחייב לסכומים שהם דורשים? ויש חברות שלא רק בודקות אלא גם תופסות את הסכום עצמו בכרטיס.יש אלטרנטיבות? תודה,
הודעה אחרונה מאת liran_r,