Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מתוך גלובס:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000660935

דובי בן גדליהו מתאר את מסע חליבת הכספים, מהיבואן ושיטותיו לעשיקת הצרכן הפרטי,

ועד למדינה, שמשתפת איתו פעולה, ומוסיפה "יצירתיות" משלה, שחס וחלילה מכונת החליבה

לא תרד בתפוקתה, או חס וחלילה תעצר.

פורסם

דווקא במקרה הזה(להבדיל מעליית מחירי החשמל, המים, הארנונה וכו..), נהגי/ אזרחי ישראל אשמים בצורה מוחלטת.

עד שלא יהיה כאן מרד צרכנים אמיתי, שום דבר לא ישתנה, ובצדק. אם הם יכולים להרוויח סכומים כאלה, למה שלא יעשו זאת?

אפילו בשיא המיתון המכירות בארץ עלו על כל הציפיות.

פורסם

זה כבר מה שאני אומר במשך 4 שנים!!!!

התחבורה הציבורית ניראת כמו שהיא ניראת רק בגלל בשביל להכריח אנשים להשתמש ברכב הפרטי. ומי שחושב שזאת לא הסיבה אז סילחה על הביטוי ,הוא פשוט מטומטם.

ואני לא יכול להסכים יותר עם ש-yaba אמר.

אם 50% מעדר הכבשים הזה שקוראים לו עם ישראל היה לשבוע בודד(!) משאיר את הרכב בבית/לא קונה רכב בכלל הוא היה עושה כזאת רעידת אדמה, שהיבואנים והממשלה היו מקצצים את המחירים ברמות. אין לאנשים מושג עד כמה חרם צרכנים זה נשק חזק.

אבל כשכול אחד תקוע באיזור הנוחות שלו, לא מוכן להזיז אצבע בשביל לעשות משהו, ומעדיף כול החיים לחיות במירוץ עכברים אחרי כסף למיסים, זאת התוצאה.

פורסם
אם 50% מעדר הכבשים הזה שקוראים לו עם ישראל היה לשבוע בודד(!) משאיר את הרכב בבית/לא קונה רכב בכלל הוא היה עושה כזאת רעידת אדמה, שהיבואנים והממשלה היו מקצצים את המחירים ברמות. אין לאנשים מושג עד כמה חרם צרכנים זה נשק חזק.

אבל כשכול אחד תקוע באיזור הנוחות שלו, לא מוכן להזיז אצבע בשביל לעשות משהו, ומעדיף כול החיים לחיות במירוץ עכברים אחרי כסף למיסים, זאת התוצאה.

יש הבדל בין חרם על קוטג' לבין מה שהצעת. הקוטג' אמנם מוצר יסוד אבל לא משהו הכרחי, להגיע לעבודה ובזמן, דווקא כן הכרחי. אתה מצפה שאנשים יקומו ב-5 בבוקר כדי להגיע לעבודה בזמן באותו שבוע (באוטובוס\ברכבת)? מבלי לדבר על חזרה מהעבודה.

פורסם
יש הבדל בין חרם על קוטג' לבין מה שהצעת. הקוטג' אמנם מוצר יסוד אבל לא משהו הכרחי, להגיע לעבודה ובזמן, דווקא כן הכרחי. אתה מצפה שאנשים יקומו ב-5 בבוקר כדי להגיע לעבודה בזמן באותו שבוע (באוטובוס\ברכבת)? מבלי לדבר על חזרה מהעבודה.

כן. כן. ועוד פעם כן.

אני מעדיף שבוע, שבועיים ואפילו חודש לקום ב-5 בבוקר מאשר לעבוד כול החיים שלי בשביל לממן מיסים.

פורסם

אני לא דיברתי על להשאיר את הרכב בבית.

המאבק על הדלק הוא הרבה יותר קשה ודורש וויתור על יומיים עבודה, לא בשביל לנסוע באוטובוסים, אלא בשביל להפגין.

לא להפגין במאות או באלפים, אלא בעשרות ומאות אלפים. כמו שהיה בצרפת וגרמניה(לגבי השניה שמעתי דברים, אבל לא בטוח במאה אחוזים). פשוט לא נוסעים.

לעבור לתחבורה ציבורית זה לא פתרון, כי אני לא מתכוון לממן את הבדיחה הזאת.

אני מתכוון על לוותר על קניית הרכב לחצי שנה- שנה. אם אף אחד לא יקנה רכב חדש במשך חצי שנה, נראה צניחה במחירים שלא חלמנו עליה. גם אחרי חודש תהיה צניחה(ופה בטח עם ישראל ישבר, כהרגלו), כי להחזיק ציי רכב כאלה בנמלים יעלה להם הרבה מאוד כסף.

פורסם
כן. כן. ועוד פעם כן.

אני מעדיף שבוע, שבועיים ואפילו חודש לקום ב-5 בבוקר מאשר לעבוד כול החיים שלי בשביל לממן מיסים.

אתה כן, עם ישראל כנראה שלא.

לא אכלו קוטג', אכלו גבינה אחרת.

בתחבורה האלנטרנטיבות האחרות חוץ מלנסוע ברכב פרטי כ"כ גרועות, שהחרם לא יעבוד.

פורסם

אני בעד בכלל לעשות שביתה כללית למשך שבוע שבא אנשים לא ישתמשו לא במכונית לא באוטובוסים לא ברכבות ואם זה דורש מהם לאגד את כל האנשים בעבודה ולא להגיע לעבודה ביחד שיהיה..

בטח שלא יקנו מכוניות חדשות... שביתה כלליתל כזאת תעשה נזק של מילארדים למשק הישראלי הן מבחינת המיסים לא יגבו והם מבחינת השבתת עסקים שלמים... הרגילו את אזרחי מדינת ישראל להדפק בשקט וזה מה שיוצר אצל כל הישראלים תחושה שהם פרייארים כמו שכולם יודעים.

מי שלא עושים אותו "פרייאר" בכל אספקט ומרגילים אותו לסבול בשקט, לא ירגיש ככה.

שלא לדבר על הנזק החברתי שזה עושה לנו כעם ומפלג אותנו וגורם לנו להתנהג איך שאנחנו מתנהגים בכביש, בתור בסופר, או בכל דבר אחר, ואחר כך כולם מתלוננים.

כמו שההורים מחנכים את הילדים רע, ככה המציאות שמכתיבה המדינה שלנו מחנכת את ההורים רע.

יש כל כך הרבה דרכים ליעל את תקציב המדינה אבל לאף אחד למעלה שם לא אכפת כי לא הוא נפגע.

ברגע שהם יפגעו אולי זה יזיז משהו.

אבל כמו שכולנו יודעים, יש מספיק אנשים שלא אכפת להם או בעלי אינטרסים ובחיים עם ישראל, שלדעתי הוא העם המפולג ביותר בעולם, לא יצליח להרים שום דבר..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

כרגע זו מערכת שמזינה את עצמה, מעלים לנו מחירים ואנחנו רק עובדים יותר ויותר קשה בשביל לסגור את הפערים.

לא יקרה פה כלום, אנשים מפחדים לא להגיע לעבודה במשך שבוע כדי לא לאבד את עבודתם. הרוב בגישה של: "אם כולם יעשו אז גם אני יעשה".

מה דעתכם על התרחיש הבא?

שלב א: במחאה על מחירי הדלק ומחירי הנדל"ן חצי מיליון איש לא מגיעים לעבודה במשך שבוע.

שלב ב: בבוני הכנסת נכנסים ללחץ ומודיעים על שורה של הקלות שיכנסו לתוקף בחצי השנה הקרובה.

שלב ג: כולם חוזרים לשגרה.

שלב ד: 3 חודש לאחר המחאה מורידים ב8% את כל המחירים כדי להרגיע את עם ישראל.

שלב ה: לאחר חצי שנה רואים שוב עליות מחירים וחזרה למצב שלפני שלב א. אם לא דרך הדלק והנדל"ן אז דרך המים ומס הכנסה.

אני חושב שיותר קל לממשלה לשחק אם המחירים מאשר לאנשים לצאת לרחובות.

כל עוד הבבונים בכנסת לא יבינו שלא משתלם להם כלכלית לעשוק אותנו כי אנחנו מיד נצא לרחוב וזה יעלה להם יותר מהעלאת מיסים.

והכי עצוב זה שאין במי לבחור בבחירות הבאות, אבל אסור לדבר על זה בפורום :)

פורסם
כן. כן. ועוד פעם כן.

יש לי ראיון פשוט יותר:

פשוט תחליף ממשלה והעומד בראשה, אשר עד היום העלה מיסי ומחירי מים, חשמל אוכל, דיור, הכנסה, ביטוח לאומי והרשימה ארוכה

מה דעתך? ניראה לי יותר אפקטיבי משביתה בת שבוע, פשוט ללחוץ על כפתור ״מספיק״

עושים על כולנו סיבוב נסיקה סיבוב ועוד סיבוב.

ולאן הכסף הולך אתה שואל? אה על המקום שכינויו השטחים שמעת? כסף לדתיים?

ביי

פורסם

כמו שנאמר מעלי, שביתה היא לא הדרך. אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, והדרך היא בקלפי.

רוב גולשי Carsforum הצביעו ליכוד. הצבענו ליכוד, ובקואליציה הצפויה שנוצרה קיבלנו קבוצות מיעוט שמכתיבות לנו את סדר היום הרבה יותר ממשקלם האמיתי (חרדים, דתיים לאומיים).

כן, אני עשיתי את הטעות והצבעתי ליכוד. הסיבה שהצבעתי ליכוד הייתה כי הייתה תחושה שהוא ינצח בגדול, והאמנתי שככל שיהיה גדול יותר, כך פחות יצטרך להשען על קבוצות מיעוט שלא מייצגות את רוב העם בקואלציה. טעיתי. לביבי הייתה הזדמנות ליצור קואליציה נהדרת עם קדימה, אבל הוא העדיף (בשל לחצים תוך מפלגתיים) את קבוצות הקיצון.

מי שצריך לשלוט פה זה שמאל-מרכז, ואז תפסק הסחיטה החרדית ושל המתנחלים.

הרבה אנשים שונאים את מרץ (ואני לא מסכים איתם בדברים מסוימים בהיבט הבטחוני), אבל מרץ הייתה עושה הרבה יותר עבור הציבור החילוני (שהוא הרוב) מאשר המפלגות החרדיות והדתיות-לאומיות שקוברות אותנו.

פורסם
יש לי ראיון פשוט יותר:

פשוט תחליף ממשלה והעומד בראשה, אשר עד היום העלה מיסי ומחירי מים, חשמל אוכל, דיור, הכנסה, ביטוח לאומי והרשימה ארוכה

מה דעתך? ניראה לי יותר אפקטיבי משביתה בת שבוע, פשוט ללחוץ על כפתור ״מספיק״

עושים על כולנו סיבוב נסיקה סיבוב ועוד סיבוב.

ולאן הכסף הולך אתה שואל? אה על המקום שכינויו השטחים שמעת? כסף לדתיים?

ביי

זה בעיה. לצערי הרב המפלגות שעושות פה משהו לרווחת התושבים הם המפלגות השמאלניות. אין מפלגות ימניות שדואגות לתושבים אלא מקדמות אך ורק את האג'נדה הבטחונית שלהם. תקרא לזה שטיפת מוח שעברתי, אבל מפלגה שמאלנית אני לא מתכוון לבחור.

וחוץ מזה אתה לא זוכר את המפלגה הדוגלת בהפרדת הדת מהמדינה, שינוי? הם קיבלו בסביבות ה-17 מנדטים ואיזה השפעה הייתה להם על סדר היום? כמעט כלום.

פורסם
זה בעיה. לצערי הרב המפלגות שעושות פה משהו לרווחת התושבים הם המפלגות השמאלניות. אין מפלגות ימניות שדואגות לתושבים אלא מקדמות אך ורק את האג'נדה הבטחונית שלהם. תקרא לזה שטיפת מוח שעברתי, אבל מפלגה שמאלנית אני לא מתכוון לבחור.

וחוץ מזה אתה לא זוכר את המפלגה הדוגלת בהפרדת הדת מהמדינה, שינוי? הם קיבלו בסביבות ה-17 מנדטים ואיזה השפעה הייתה להם על סדר היום? כמעט כלום.

הינה לכם דוגמא מדוע המדינה שלנו תקועה. בגלל שטופי המוח הללו. רובנו ככה אז אין למי לבוא בטענות.

פורסם

זה לא פורום פוליטי ולכן אני לא ימשיך בנימה פוליטית.

כל מה שרציתי להגיד זה שכל ממשלה שתחשוב שחליבת הציבור הכולל בכדי לשרת מטרות פוליטיות הינו לגיטימי אמורה להיזרק מכל המדרגות. נקודה!

בחזרה לנושא:

נידהמתי לגלות שאגרת הרישוי למכונית 1400 סמק בישראל הינה 2680 שח,

לשם השוואה אגרת רישוי בארהב הינה 130 דולר כ 500 שח

לאור העובדה שהמשכורת הממוצעת בישראל הינה 8600 שח לחודש (ברוטו), אני לא מבין איך אנשים מסוגלים להרשות לעצמם רכב. ביחד עם מחירי הביטוח משהוא כמו משכורת חודשית ממוצעת שלמה לפני שנסעת ק"מ אחד.

לפי דעתי זהו מצב מדהים גזלני וחסר פרופורציה

יש לסיים את התקופה הלא טובה הזאת כמה שיותר מהר

פורסם

זו בכלל לא פונקציה של ממשלה אלא של פוליטרוקים ופקידים למיניהם, מאחר וכל הממשלות ללא קשר לאג'נדה הפוליטית שלהן עשקו אותנו(גם אם זו האחרונה מגדילה לעשות). ממשלה באה, ממשלה הולכת - והם שם, נכונים לשרת את אדונם החדש.

רוצים דוגמה? במשך שנים נהנה הביטוח הלאומי מיתרות מטורפות, ללא קשר לממשלה. לא ראיתי שהיתרות האלו מחלחלות ולו במעט לשיפור קצבותיהם של קשישים עניים, הנאבקים במחירי תרופות ומוצרי יסוד מאמירים.

רוצים דוגמה לעושק? תסתכלו על חשבונות המים המנופחים שלכם, המממנים בעלי תפקידים, משרדים, מכוניות ושאר ירקות בתאגידי המים(באמת, איך הסתדרנו 60 שנה ללא תאגידי מים :lol:)...

צר לי, חברים. העם הזה מזוכיסט. מוכה - וגונח בהנאה :roll:.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...