Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סטנדרטים משתנים במשך השנים.

בעבר לכל רכב היה מצת.

בעבר יכולת להחליט אם להזמין רכב עם רדיו או בלי רדיו (ובהתאמה האגרה).

היום בכל רכב יש רדיו כחלק ממערכת שמע ואתה משלם אגרה גם אם אין.

חלק מהחברות מוציאות את המצת, אולי כדי שלא יתבעו בעתיד על עידוד העישון.

סביר שבעתיד נראה בכל מכונית טלפון סלולרי מובנה, GPS ואייווקס.

לא שואלים אותנו מה הסטנדרט - היצרנים מפתחים וקובעים לנו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

sperial - אתה ממש מתעלם מדבריי. אני אכן חלק מהחברה ובעל מחוייבות לחברה אולם השאלה היא עד כמה. הגישה שלי קרובה יותר לגישה האמריקאית, הווה אומר: אתה לוקח אתה ההחלטה והאחריות על מה שאתה עושה, אם אתה שוגה ופוגע באחרים אז שלם את הפיצוי, אם פגעת בעצמך אז זו זכותך. אתה להבדיל, נוקט בגישה האירופאית אשר בה המדינה מחליטה בשבילך מה זה "טוב", כיצד אתה אמור להתנהג כדי לבצע אותו ומה עליך לשלם עליו.

ומה שמאד מפחיד בגישה שלך הוא חוסר הבקרה המובנה בה.

-לגישתי, אם אדם מבצע דבר הגורם לו נזק (נאמר תאונה כתוצאה מהדלקת סיגריה) הוא ילמד מכך וישנה את התנהגותו בעתיד, כלומר הוא יקבל משוב על פעולתו.

-לגישתך, ההחלטה ממשלתית שמתקבלת היא נטולת משוב (היא אינה משפיעה על המחוקק) ונטולת כל מגבלות. כתוצאה מכך יכולות להתקבל החלטות שגויות ללא יכולת תיקון.

הייתי מציע שתיזכר במספר הלא מועט של החלטות ממשלתית שגויות שלא היו יכולות להתקבל לפי גישתי ותחליט אם שווה לך לוותר על החופש שלך אם זה המחיר שעליך לשלם תמורת המבנה החברתי הנוכחי. לטעמי, ממש לא. כבר עברנו על זה מספר פעמים ונראה לי כי הניסיון לשכנע אותך הוא חסר תוחלת אבל הייתי מבקש שבכל זאת תחשוב על זה.

פורסם

Haim gds - הגישה שלך דומה לזו של ילד בן 3 שמכריז "אני אחליט על עצמי". כאשר הוא מתבגר הוא מבין שיש לכך גבולות ומחיר.

כנראה שאני חונכתי ברוח האירופית של מחוייבות חברתית, ואתה ברוח האמריקאית של אינדיבידואליזם טהור, ובצורה קיצונית ביותר. כנראה שגם האמריקאים משנים את דעתם בשנים האחרונות לאור משבר מערכת הבריאות שלהם והתהליך אכן קשה מאוד וגורם ויכוחים אידיאולוגיים קשים מאד.

הגישה שאני נוקט בה מבוקרת מאוד, כאשר המטרה היא למנוע מאדם להזיק לעצמו גם אם מדובר בנטל מסויים על החברה. אם נחזור לדוגמא שהעליתי קודם - באירופה ביטוח בריאות הוא חובה ומכסה את כל האוכלוסיה, גם אם בשיטות ויעילות שונות, כך שכל אזרח זוכה לפחות לשירות מינימלי מסויים. בארה"ב לא מחייבים אותך לביטוח בריאות, ואנשים חוסכים בהוצאה זו - ואז כאשר מתעוררת בעיה קורה אחד משני דברים - או שהם אינם מטופלים, או שהטיפול הרפואי מרושש אותם. כך גם בעניין נוסף - פנסיה: באירופה יש קצבאות זקנה המסוגלות לקיים אדם, בארה"ב אנשים שלא חסכו הופכים עניים מרודים.

כיון שהמדינה מכירה בכך שהחלטות שגויות של הפרט מזיקות לחברה - כלומר להרבה מאוד פרטים אחרים - היא מתערבת ומגדירה כללי התנהגות אשר תכליתם לאזן בין החרות האישית של כל פרט לבין צרכי הפרטים האחרים. אפשר להתווכח על נקודת האיזון בתחומים שונים, אבל לא לפסול את התפיסה כולה.

סדר חברתי קיים בשבטים הפרימיטיביים ביותר, כנראה שהוא חיוני לקיום האנושי ואף לקיום של לא מעט מינים אחרים. הגישה שלך היא של אי סדר מוחלט שבו כל דאלים גבר, חוסר מחוייבות ולמעשה חוסר קיום של חברה ככזו. ולהזכירכך, בלי שיתוף פעולה בין בני אדם לא היה רכב ולא היה מחשב, כך שלא יכולנו לקיים דיון זה (וגם לא היה בו צורך, הרי ממילא כל אחד מחליט לגבי עצמו בלי להתחשב באחר).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...