Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרווח בהתקנה של מזגן

פוסטים מומלצים

פורסם

כרגע יש מזגן לא תקין שאני שוקל להחליף, רוחב אזור הקיר עבור היחידה שבתוך הבית הוא 80 ס"מ והדגם שאני מייעד לשם עם מידה של 77.7 ס"מ, האם 2 ס"מ סה"כ זה מרווח מספק? המזגן הנוכחי הוא 67 ס"מ. 

תודה

פורסם

חייב להשאיר רווח של 12 ס"מ בכל צד לפי המדריך של טורנדו, אצל חברות אחרות זה דומה.

השאלה מה יש בצדדים של הקיר ברוחב 80 ס"מ?

זו נושה?

להתקין אפשר אבל כאמור זה לא מקום התקנה תקני אם אין את ה 12 ס"מ האלו בכל צד. 

ויכול להיות שתהיה בעיה לטפל במזגן הזה אם ידרש תיקון ויסרבו לטפל בו באחריות בגלל זה. 

אם זו לא נישה אלא קיר ברוחב 80 ס"מ ובצדדים פתוח, אפשר להתקין בלי בעיה. 

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון זה מיקום הקידוח בקיר שכבר קיים. 

במקרים מסויימים מיקום הקידוח הקיים לא מאפשר לשמור את הרווח הנדרש מהתקרה 15 ס"מ. 

למשל אם היחידה הפנימית הישנה הייתה קטנה משמעותית מהחדשה, הקידוח נעשה קורב יחסית לתקרה ואם בהתקנה היחידה החדשה ישתמשו בקידוח הקיים, לא ישמר הרווח הנדרש מהתקרה. 

כאן יש שתי אפשרויות. או להתקין ככה עם רווח מהתקרה פחות מהנדרש. אפשרי אבל לא מומלץ כי גם יכול להגביל את הטיפול במזגן, יהיה קשה לפרק את המעטפת החיצונית לצורך טיפול ויכול להיות יותר רעש אוויר אם ישאר רווח ממש קטן.

או האפשרות השניה, לסתום את הקידוח הקיים ולעשות חדש אבל זה משהו שלא עושים בדרך כלל אלא אם שימוש בקידוח הקיים ממש בעייתי.

IMG_20260711_085323.thumb.jpg.c5126486de734a1ca2ad696fbfcd389d.jpg

• אהבתי 1
  • מעניין 1

פורסם

בוקי תודה על התשובה המפורטת.

זה לא נישה. זה בפינה של החדר. בצד אחר יש את הקיר הניצב ובצד השני יש מסגרת של חלון ותריס. כמו שאני שאני מבין, גם עכשיו זה לא תקני. 

פורסם

זה לא תקני אבל ככה מותקנים הרבה מזגנים, מה שחשוב  לפעולה תקינה של המזגן זה הרווח מהתקרה, איפה שיש יניקת אוויר. 

הרווח מהצדדים נדרש לשרות. 

בהתקנה ללא רווח מספיק מהצדדים המזגן יעבוד אבל במקרה של תקלה באחריות יכולים לאמור לך שמכיוון שההתקנה בוצעה לא לפי ההוראות אין אחריות כי אין גושה טובה, לא יכולים לפרק את המעטפת או את הכרטיס וכו'. וצריך להוריד את כל היחידה מהקיר בתשלום נוסף.

כמו כן אם ידרש משהו כזה אחרי האחריות, תיקון עם פירוק היחידה יעלה הרבה יותר.

• תוכן חדש...