Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה לא הבנתי יש תקנה של משרד התחבורה שאסור ?

אם לא מה הבעיה להוסיף ללא תשלום לכולם ?

ומי שמשלם ליבואן 20 שקל פשוט פריאר אני לא הייתי קונה רכב שהיבואן לא היה מוכן

לשים בחינם מצית שעולה לו אולי 10 במקרה הגרוע.

אצלי באיביזה זה הגיע עם מצית

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת שמצית כזאת באוטו-דיפו עולה מעל 20 ש"ח.

אבל בלי קשר - לדעתי זה פחות בקטע קמצני אלא יותר בקטע של נגד עישון. אפילו ש-10 ש"ח לרכב להכפיל ב-10,000 מכוניות זה יוצא 100 אלף שקל רווח.

פורסם
לא 20 ש"ח ולא 20 אגורות, זה עינין של עיקרון. בהתחלה תוקעים לך ציפצוף מפגר אם לא שמת חגורה, לאחר מכן מגבילים את מהירות הרכב (כמו בגרמניה) ועכשיו "עוזרים" לך להימנע מלעשן ברכב שלך. למה מי מת? לא ביקשתי עזרה וזאת ההחלטה שלי אם לעשן או לא, אז בבקשה, צאו לי מהווריד ותחזירו את המצת.

ד"א, באחת מהפעמים בהם ניסיתי לעשן ברכב של אישתי אשר הוא נטול מצית, כמעט עשיתי תאונה שניסיתי להשתמש במצית רגיל. :?

הצפצוף המפגר הזה מכריח אנשים כמוך לשים חגורה וטוב שכך. נכון שתמיד אפשר למצוא דרך לעקוף את זה, אך אם הפיצ'ר הזה הוסיף עוד כמה אחוזים לנוסעים החגורים, מה טוב!

בנוגע להגבלת מהירות הרכב (250 קמ"ש), גם פה יש הגיון מסויים. הסיבה שזה קיים בראש ובראשונה אצל היצרנים הגרמנים היא אי הגבלת המהירות בכבישים המהירים בגרמניה. בנוסף, אם תתעקש תוכל להזמין רכב, אשר בד"כ כן מגיע עם אותה הגבלה, ללא הגבלה כלל או הגבלה מתירנית יותר (280-300 קמ"ש).

בנוגע לעישון ברכב (ועישון בכלל למען האמת), "למה מי מת?" רוב הסיכויים שהמעשן. אגב, מבחינת החוק היבש, בזמן נהיגה אסור לך לעשן. יחד עם זאת אף אחד אינו אוסר על עצם העישון בתוך רכב ואם אתה מעשן, אז כנראה שיש לך מצית. מעבר לכך, זה מקובל ודי נפוץ באירופה (ואני מניח שגם בארה"ב) שאם אתה רוצה מצית ומאפרה ברכב עלייך להזמין במיוחד את ה-Smokers Kit.

ד"א, באותה פעם כשניסית להצית סיגריה באמצעות מצת רגיל וכמעט עשית תאונה, כנראה שגם אם היית משתמש במצת של הרכב (לו היה כזה) היית כמעט עושה תאונה. למען האמת מעבר לעניין החוקי, לסרחון ברכב ולחורים בריפוד, עישון ברכב יוצר מצבים מסוכנים אשר אכן עלולים לגרום לתאונה. תחשוב מה קורה אם נופלת לך סיגריה במהלך נהיגה, שכאתה מנסה להוציא או להדליק אחת, כמו שאמר התשדיר נגד שליחת SMS, אתה לא נמצא ברכב.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
הרבה רכבים מגיעים ללא מצית (צרפתיות החלו עם זה כבר לפני 7 שנים), לעיתים מקבלים "מצית דמה" כדי לכסות את השקע.

וואלה??

כי ה508 הגיעה עם מצת, עובד...

פותח השרשור, אם אתה רוצה, יש לי מצת יד ראשונה, מעולם לא היה בשימוש - כחדש. אני ימכור לך ב0.99 ש''ח.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
הצפצוף המפגר הזה מכריח אנשים כמוך לשים חגורה וטוב שכך. נכון שתמיד אפשר למצוא דרך לעקוף את זה, אך אם הפיצ'ר הזה הוסיף עוד כמה אחוזים לנוסעים החגורים, מה טוב! אני לא ממש זוכר מתי לא חגרתי חגורה ב 10 שנים האחרונות, אבל אתה מפספס פה משהו אחר.אתה לא חגרת=אתה נפגעת יותר ולא מישהו אחר. כלומר, זה לא עיניינו של אף אחד חוץ ממני אם לחגור או לא.

בנוגע להגבלת מהירות הרכב (250 קמ"ש), גם פה יש הגיון מסויים. הסיבה שזה קיים בראש ובראשונה אצל היצרנים הגרמנים היא אי הגבלת המהירות בכבישים המהירים בגרמניה. בנוסף, אם תתעקש תוכל להזמין רכב, אשר בד"כ כן מגיע עם אותה הגבלה, ללא הגבלה כלל או הגבלה מתירנית יותר (280-300 קמ"ש). אתה יודע כי ישנם נהגים החורגים מהמהירות המקסמלית המותרת בישראל? מדוע משרד התחבורה אינו דורש הגבלה מובנת למהירות הרכב (120 קמ"ש)?

בנוגע לעישון ברכב (ועישון בכלל למען האמת), "למה מי מת?" רוב הסיכויים שהמעשן. אגב, מבחינת החוק היבש, בזמן נהיגה אסור לך לעשן. ולאכול, ולקלף עטיפה של מסטיק וכו' זה מה שמעניין? יחד עם זאת אף אחד אינו אוסר על עצם העישון בתוך רכב ואם אתה מעשן, אז כנראה שיש לך מצית. מעבר לכך, זה מקובל ודי נפוץ באירופה (ואני מניח שגם בארה"ב) שאם אתה רוצה מצית ומאפרה ברכב עלייך להזמין במיוחד את ה-Smokers Kit.

ד"א, באותה פעם כשניסית להצית סיגריה באמצעות מצת רגיל וכמעט עשית תאונה, כנראה שגם אם היית משתמש במצת של הרכב (לו היה כזה) היית כמעט עושה תאונה. לא, ורואים שאתה לא מעשן אז חסוך ממני את התיאוריות שלך. למען האמת מעבר לעניין החוקי, לסרחון ברכב גג שמש ולחורים בריפוד ריפוד עור, עישון ברכב יוצר מצבים מסוכנים אשר אכן עלולים לגרום לתאונה. תחשוב מה קורה אם נופלת לך סיגריה במהלך נהיגה, שכאתה מנסה להוציא או להדליק אחת, כמו שאמר התשדיר נגד שליחת SMS, אתה לא נמצא ברכב. נא החלף את המילה המגונה "סיגריה" ב: בקבוק מים, סוכריית מנטה, החלפת תחנה וכו' וכתוב מחדש את המשפט הזה, משהו השתנה? ד"א, לפני אי אלו שנים נסעתי בשטח ברכב מסוים ובקבוק מיץ ששתה חבר נפל והצליח להתגלגל מתחת לדוושת הבלם. אתה לא רוצה לדעת איך גיליתי כי הוא שם:?

לא הבנת לחלוטין את מה שאמרתי ואנסה להסביר זאת שוב.

אני לא רוצה שמישהו אחר יחליט בשבילי החלטות שאני יכול ואמור לקבל אותן, נקודה. אני אדם בוגר, בעל רשיון נהיגה ויכולת להחזיק רכב. כל זה אמור להספיק לרשויות כדי לאפשר לנסוע ברכב ולא "לעזור" לי ע"י הגבלות שונות ומשונות כפי שתוארו. מבין?

פורסם

חיים, אתה טועה באופן בסיסי:

1. אולי אתה הנפגע מחוסר חגירה, אבל כולנו משלמים פרניות ביטוח ומס בריאות. אם פגיעתך והפגיעות שסופגים נפגעי תאונות אחרים יהיו קלות יותר ההוצאות הרפואיות והנזק למשק לקטנו, וכולנו נרויח מכך. לכן יש לי עניין בכך שאתה תחגור חגורת בטיחות כראוי.

2. יש כלי רכב עם מגבלה כזו - למשל אוטובוסים. אני מניח שיש הגיון בתקנים שלפיהם נבנה רכב, בין השאר אפשרות להשתמש בו בחו"ל (לא כל כך רלונטי לישראלים) וכן עניין של בטיחות אקטיבית (למשל אפשרות להשלים עקיפה בעייתית, גם תוך פריצת החוק).

3. מן הסתם כאשר אתה מעשן אתה מסיר יד מההגה ואינך מרוכז בנהיגה, וכךגם כאשר אתה אוכל תפוח. מדובר בעבירה, גם אם אינה נאכפת. חשוב על הערסים שידם משתרבבת מהחלון עם סיגריה, האם הם שולטים ברכב? לכל היותר במידה חלקית.

4. ראה הסעיף הקודם.

ומעבר לכך - אם העדר מצית ברכב יגרום לך לעשן פחות - הרווחת משהו בחיים, למרות שמבחינה בריאותית עישון של 3 סיגריות ביום נחשב לעישון כבד!!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקיה סיד ליסינג יש את המאפרה הנפתחת, שבתוכה יש את השקע והמצית, ובנוסף יש עוד שקע שמגיע עם כיסוי אך ללא מצית.

פורסם
לא הבנת לחלוטין את מה שאמרתי ואנסה להסביר זאת שוב.

אני לא רוצה שמישהו אחר יחליט בשבילי החלטות שאני יכול ואמור לקבל אותן, נקודה. אני אדם בוגר, בעל רשיון נהיגה ויכולת להחזיק רכב. כל זה אמור להספיק לרשויות כדי לאפשר לנסוע ברכב ולא "לעזור" לי ע"י הגבלות שונות ומשונות כפי שתוארו. מבין?

תרשה לי לחלוק על דעתך.

המדינה מחליטה בעבורינו על (כמעט) הכל:

- מיסים שנגבים מהכנסה שאתה הרווחת

- חיסכון חובה לפנסיה

- מס בריאות (לשיטתך - את מי זה מעניין אם אני רוצה טיפול או לא)

- זימון למילואים ויציאה למלחמה עד כדי אבדן חיים בפקודה

אפילו בעניינים שבינו לבינה המדינה רוצה לדעת עם מי אתה הולך לישון באופן קבוע (מה זה עניינם?).

בקיצור - מחליטים לך על הכל, אז זה מה שמפריע לך?

פורסם

ללא קשר לעניין הזה, כל עניין העישון ברכב הוא ביזיון.

מניסיוני, זה הרבה הרבה יותר מסוכן מדיבור בסלולרי, אבל לא שמעתי עדין על אף אחד שחטף קנס על זה שהוא עישן בזמן נהיגה.

אין מילה אחרת חוץ מביזיון.

פורסם
ללא קשר לעניין הזה, כל עניין העישון ברכב הוא ביזיון.

מניסיוני, זה הרבה הרבה יותר מסוכן מדיבור בסלולרי, אבל לא שמעתי עדין על אף אחד שחטף קנס על זה שהוא עישן בזמן נהיגה.

אין מילה אחרת חוץ מביזיון.

מסכים +1

ללא ספק אחד הדברים הכי מסוכנים בנהיגה .

יוסי

פורסם

וואלה?! השקיעו בי בחברה! פירגנו לי במצית! חבל שהיא זרוקה בתוך המאפרה בסוזוקי. המטען של הסלולארי משתמש בה הרבה.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

קניתי את הרכב דרך אולם התצוגה שלהם ברחוב המסגר בתל אביב,אני לא רוצה לאבד זמן בשביל "מצית", שלחתי להם מייל אבל לא קיבלתי תשובה.

לא שאלתי בקשר למצית בגלל הקטנוניות,פשוט רציתי לדעת אם אני "יוצא דופן" ובטעות לא נתנו מצית,או שגם אחרים שרכשו סוזוקי לא קיבלו.

אני מודה שזה לא עקרוני,אבל סיקרן אותי לדעת...

ודרך אגב,אני לא משתמש במצית של הרכב

פורסם

מנצל את השרשור הזה כדי להבין איך אפשר לראות את המהירות ברכב סוזוקי sx4 ? ההגה מסתיר לגמרי את מד המהירות מ40 ועד 130 כולל מד חום ומד הבנזין. אי אפשר להעלות או להוריד את ההגה או משהו עם הכיסא של הנהג...זה ממש מטריד...

פורסם
חיים, אתה טועה באופן בסיסי:

1. אולי אתה הנפגע מחוסר חגירה, אבל כולנו משלמים פרניות ביטוח ומס בריאות. אם פגיעתך והפגיעות שסופגים נפגעי תאונות אחרים יהיו קלות יותר ההוצאות הרפואיות והנזק למשק לקטנו, וכולנו נרויח מכך. לכן יש לי עניין בכך שאתה תחגור חגורת בטיחות כראוי. הגישה שלך מפחידה, משתמע ממנה כי אני שייך למדינה ולא שהמדינה בעצם שייכת לי. תבין דבר עקרוני, למדינה אין זכות כלשהי (בין מוסרית ובין מעשית) לנהל את חיי הפרטיים לטוב או לרע. לפי הגישה שלך המדינה יכולה לכפות עלי ולמנוע כל פעילות העלולה לגרום לי לנזק. למשל, אין לאכול בשר אדום (כולסטרול), אין לשחות (סכנת טביעה) ואסור לצאת החוצה לשמש (סרטן עור). אתה יכול לחשוב שאני מקצין אך כפי שכתב GT94 "הפשרה של היום היא הנורמה של מחר".

2. יש כלי רכב עם מגבלה כזו - למשל אוטובוסים. אני מניח שיש הגיון בתקנים שלפיהם נבנה רכב, בין השאר אפשרות להשתמש בו בחו"ל (לא כל כך רלונטי לישראלים) וכן עניין של בטיחות אקטיבית (למשל אפשרות להשלים עקיפה בעייתית, גם תוך פריצת החוק). עקיפה בעייתית? לגישתך, הרי זה אינו חוקי לבצע עקיפה העלולה להיות בעייתית לכן ניתן לקבוע את המהירות המקסימלית על 120 קמ"ש.

3. מן הסתם כאשר אתה מעשן אתה מסיר יד מההגה ואינך מרוכז בנהיגה, וכךגם כאשר אתה אוכל תפוח. מדובר בעבירה, גם אם אינה נאכפת. חשוב על הערסים שידם משתרבבת מהחלון עם סיגריה, האם הם שולטים ברכב? לכל היותר במידה חלקית.

4. ראה הסעיף הקודם. כפי שכתבתי, רואים שאינך מעשן, מה שכתבת אפילו אינו קרוב למציאות.

ומעבר לכך - אם העדר מצית ברכב יגרום לך לעשן פחות - הרווחת משהו בחיים, למרות שמבחינה בריאותית עישון של 3 סיגריות ביום נחשב לעישון כבד!! כפי שכבר כתבתי זאת ההחלטה שלי אם לעשן או לא. ההחלטה שלי, הסמכות שלי, הבעיה שלי,הנזק שלי,לא שלך.

dorki, אתה צודק. אבל למה לוותר סתם?

פורסם

חיים - אתה ממש מעוות את דברי.

1. אתה לא שייך למדינה, אבל אתה חלק מהחברה, ויש לך מחוייבות לחברה כפי שלחברה יש מחוייבות כלפיך. לפי ההגיון שלך לא צריכים להיות חוקי תנועה, שכן למי יש זכות למנוע ממך לנסוע משמאל לקו הפרדה? למי יש זכות לקבוע שעליך לעצור ברמזור אדום? בסופו של דבר אחד מתפקידי החוק הוא להסדיר את היחסים בין הפרטים השונים בחברה, כולל הגנה על חייהם, והערבות ההדדית - שחוק ביטוח הבריאות מהווה חלק ממנה. היום אתה חולה ואני עובד - מס הבריאות שאני משלם יכסה את עלויות הטיפול בך. מחר המצב יהיה הפוך המס שאתה תשלם יממן את הטיפול בי. תראה את החברה האמריקאית שבה יש התמרדות נגד חובת ביטוח בריאות, וכמה הנגישות של חלק נכבד מהתושבים לשירותי בריאות ירודה.

2. אין ספק שצריך להמנע מעקיפה העלולה להיות בעייתית, אבל כולנו יודעים שלא כל הנהגים מצייתים לכללים ולעתים צריך להתחמק מצרה. מעבר לכך מכוניות מתוכננות לפי תקנים מסויימים שאנשים חכמים ומנוסים כתבו, ולא אתה ולא אני מספיק בעלי ידע מספק כדי לבקר אותם.

3+4 - אכן איני מעשן, אבל מה לעשות - משך השנים הספקתי לעשות כמה דברים בעת נהיגה - כגון לדבר בנייד, לאכול ולטפל ברדיו. אולי אינך מודע לכך, אבל כל אחת מפעולות אלה פוגעת בשליטה של הנהג ברכב. אני מכיר סטטיסטיקות (לא מעודכנות אלא מלפני כמה שנים) שהראו שהרבה יותר תאונות נגרמות מטיפול ברדיו או במזגן מאשר מדיבור בנייד.

ועניין אחרון - אם אתה רוצה להחליט לגבי עצמך בלי להתחשב באחרים צא להתבודד במדבר. אם אתה רוצה לחוית בחברה אתה צריך לציית לכלליה. אחרת תהיה אנרכיה, ודרך אגב - הנזק הנגרם על ידי העישון שלך הוא בהחלט לא רק שלך: לא רק אתה שואף את העשן שאתה פולט, וסובל ממחלות בדרכי הנשימה, לא רק אתה נפגע בתאונה שנגרמת על ידי ההתעסקות בסיגריה, ולא רק אתה משלם תמורת הטיפול בהתקף הלב או בסרטן הריאות שלך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...