רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם, כבר כמה זמן שאני מחפש לקנות אלפא 159 ידנית יד שניה, אבל פשוט אין כאלה בארץ. מצאתי אחת, בצבע לבן אבל בלי סאן רוף כמו שאני רוצה והוא דורש עליה יותר מהמחירון וזה גם ככה מעל התקציב שלי. השאלה היא האם יש אפשרות לייבא את הדגם מחו"ל לארץ?
הודעה אחרונה מאת BobbyMiata, -
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
הי . אני מחפש מגרש פירוקים שמחזיק מושבים אחוריים (2) לפיג'ו 307 סטיישן. יש לי כרגע 5 מקומות ואני רוצה להוסיף עוד 2 מושבים. הפיג'ו היא דגם 307 SWPACK 2000 סמק תודה. איתי
הודעה אחרונה מאת itayoz, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בשביל מה יש וישרים?
הודעה אחרונה מאת dj-jack, -
-
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מחר יש לי יום מעניין עם רכב עוד יותר מעניין ,כולי משקשק כמו ילד .. אומנם לא אוטו הראשון או השני שרכשתי אך הפעם זאת BMW ומקווה ליפול לידיים טובות בבדיקה. יש המלצה ספיציפת באיזור ,אני מהמרכז פשוט. תודה מראש. דוד.
הודעה אחרונה מאת shayBB, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לאחרונה רכשתי ולנטיין-1 משומש מאחד מחברי הפורום ולצערי גיליתי שהגירסא היא 3.864 (לא ידעתי איך לבדוק בקנייה) איך מבצעים את השדרוג לגרסא האחרונה והאם הוא עולה כסף ? ד"א מישהו יודע מה ההבדלים בין הגירסאות ?
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
- 1 תגובות
- 643 צפיות
מה ההבדל בין מקורי לרגיל? אם מתקינים מקורי .האם מפרקים הרבה פלסטקים באוטו בשבל להתקין את זה?
הודעה אחרונה מאת Balakai, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יאמי http://www.youtube.com/watch?v=9jS-4lZhaso&feature=relmfu דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. נתקלתי בסרטון המצורף, עושה נעים, ואז שמעתי אותו מציג את הג'אנט שהוא התקין על הרכב, GFG TEL AVIV ! חיפוש קצרצר הראה שהמחיר מתחיל ב1400 דולר למידה הכי קטנה שיש ולג'אנט בודד. 22X8. סתם מגניב לאללה. http://www.streetdreams.org/wheels/rims/GFG/Telaviv/Chrome
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מותרת לפי חוק? כמובן מכשיר פלאפון בכיס. עריכה: דיבורית-אוזנייה.
הודעה אחרונה מאת Toblerone, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים , לפני שבועים נרכשה מכונית סופר מיני מיבואן גדול שאני לא אמסור את שמו למען כבודו. על המערכת מולטימדיה המקורית , הותקנו מגברים , סאב ורמקולים במקום מקצועי בראשון...שגם לא נמסור את שמו. הכל מתחיל לפני שבוע , שאני בא לבדוק שמן , מים וכולי , מכסה המנוע לא נפתח , וההרגשה של הידית היא שהיא משוחררת. הלכתי כמו לקוח טוב , שרכבו עדיין באחריות , ולא מספיק , אין לו שבועיים על הכביש. חצי דקה פורצים את מכסה המנוע במוסך המורשה , והופ , מודיעים לי שמתקין המערכות עשה נזק. חשוב לציין שמתקין המערכות , עשה עבודה מקצועית , והייתי נוכח בה . בסה"כ העבירו כבל פלוס שעובר ליד ידית מכסה המנוע והכבל שלה, ובמוסך מתעקשים , לך למתקין שיתקן לך. אני נוסע למתקין עם מכסה מנוע של…
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מוזר היום התקשרתי לסוזוקי הסוכנות ואמרו לי שהמבצע של חבר נגמר. במידה והמבצע נגמר המחיר שלה הנה 59,990 ללא אגרת רישוי ואביזרי רישוי. אני מעוניין להזמין אותה עם חלונות כהים קדימה ואחורה, קודנית+אזעקה, צבע שחור. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
- 5 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חברים שלום. בהמשך לפוסט הקודם שלי (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=387053), החלטתי לתרגם עוד כתבה אשר יכולה לעניין אותכם. "SKODA - מה צופן העתיד" חברת SKODA תציג מגוון חדש ורחב של דגמים בשנים הקרובות. הדגמים כוללים את הצגתם של קבריאולט, סדאן בתקציב מוגבל ואף קרוסאובר משפחתי. (כתבה בחסות Auto Motor und Sport). דגם הכי מעניין לשוק הרוסי הינו "סדאן בתקציב מוגבל", זאת אומרת משפחתית זולה ונגישה מבחינת הקנייה. על דגם הנל מדברים כמה שנים טובות וככל הנראה הוא יהיה מבוסס על פלטפורמה של אוקטביה דור 1, אשר נקרא גם ברוסיה OCTAVIA TOUR. עדיין לא ידוע מה מהווה מחיר הנמוך של הדגם החדש, כיוון שגם אוקטביה דור 1 אינה רכב מפואר או מאובזר במיוחד, אבל הדגם החדש…
הודעה אחרונה מאת RomanGLX10, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
פול (פולו 1.4 ידני 2001) ואני חוגגים בימים אלו 40000 ק"מ משותפים וחשבתי לשתף אתכם בכמה תובנות. הרכב נקנה לפני 14 חודש עם 155K בספידומטר. היום יש עליו 194K. נקנה מסוחר הרכב הרמאי אורן ממן. מעט אחרי הרכישה התפוצצה התרמית של המנוול בפורום ועבר עלי חודש לא פשוט עד שרון אוחנה בדק לעומק ודיאגנז ש"הכל בסדר". עלויות אחזקה: נראה לי מעט גבוה אבל סביר לגיל ולתרגיל- תחליטו בעצמכם: 1. טיפול ישור קו:4500 (טיימינג מלא+טיפול גדול+כפתורים וחלקי פלסטיק+תותבי ידית הילוכים) 2. טיפול קטן לאחר 15K+ מנוע חלון מפירוק :1200 3. טיפול גדול לפני חודש+תותבי משולש:1500 4. ברקסים: כמה מאות ש"ח לא זוכר. כל הטיפולים אצל רון. בפירוש לא הכי זול אבל אמין ומקצוען אמיתי (אני מגיע לתל אביב במ…
הודעה אחרונה מאת asa160, -
היום ראיתי שלטי חוצות - מגיע לארץ יצרן סיני נוסף - Great Wall. מאחר ולא מצאתי בגוגל את הנציגות שלהם בארץ, אז יש למישהו יותר פרטים עליהם?
הודעה אחרונה מאת 2fast4u4ever599, -
- 5 תגובות
- 3 אלף צפיות
אתמול בערב החנתי את הרכב בשכונת מגורים של חבר, כשהגעתי בבוקר ראיתי חתיכת שפשוף רציני בפגוש הקמי [ימנית למכסה מנוע] את רוב השפשופים הצלחתי להוריד עם מטלית רטובה אבל ראיתי שנשאר מכה ברכב והסתכלתי והרכב שחנה לידי היה עם שפשוף על המנורה אחורית. צילמתי את שפשוף שעל הרכב שלו את מספר הרכב, את המכוניות אחת ליד השניה והשארתי לו פתק שרשום שהרכב צולם ואני לא רוצה לערב צד שלישי ושיצור איתי קשר בהקדם. עכשיו השאלה מה קורה אם בעל הרכב יחליט שלא להתקשר[מן הסתם הוא לא ירצה לקנוס את עצמו]? למי לפנות? חברת ביטוח משטרה ?!
הודעה אחרונה מאת eladmp, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם. אני התחלתי ללמוד נהיגה. יש לי כמה שאלות כדי להיות בטוח אשמח אם תענו. 1)כשאני מעביר מהילוך 2 ל 3, מ3 ל 4 וכו' אז צריך לעשות ככה?: לשחרר קצת מהר עד לחצי בערך את הקלאץ' ואז להוסיף גז ובאותו זמן לשחרר לאט את הקלאץ'? או שצריך להתחיל ללחוץ על הגז בידיוק מתי שאני מתחיל לשחרר את הקלאץ'? בשיעור זה זרם לי אבל אני רוצה לדעת איך הכי נכון לעשות. 2)בקשר להעברה לראשון. נגיד אני מגיע לצומת\כיכר עם קצת מכוניות בכיכר\צומת ומה שאני צריך לעשות זה רק להאט, אז המורה שלי אמר לי שכשאני מגיע ל15 קמ"ש אז להעביר לראשון ואז לגלוש טיפה. ככה צריך? כי חלק אמרו שבדר"כ מעבירים לראשון רק בעצירה מוחלטת ושאפשר ליסוע על 5 קמ"ש בשני, לא? 3)אה ושאלה אחרונה, למה לפעמים הרכב קופץ? לי זה לא…
הודעה אחרונה מאת DreamT, -
-
http://www.easier.com/92517-european-cars-electric-shock.html נכון שבימינו מנועים כבר לא "שופכים לאגר" כל כך מהר, אבל תקלות אלקטרוניות בהחלט הופכות למגפה ככל שכלי הרכב משתכללים. לפי מחקר מקיף שנעשה באירופה של מעל ל 50 אלף משתתפים נמצא כי לרנו מגאן הסיכוי הגדול ביותר "לסבול" מבעיות חשמל. לא שזה ממש הפתיע מישהו.. כן מפתיע אותי לראות נוכחות גדולה של רכבי audi בטופ 10, אמורים היו להיות הרכבים האיכותיים ואמינים ביותר של VAG, לא כולל בנטלי כמובן. קרדיט ל icar.co.il שהפנו אותי לכתבה.
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום , מחפש המלצה לרכב דיזל בספרד, 4 אנשים, 5 מזוודות. בתודה אמש
הודעה אחרונה מאת ShYz, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חדרה: נערה בת 13 נהגה והתנגשה בניידת משטרה שוטרים הבחינו במכונית מזגזת בשכונת גבעת אולגה, שהתנגשה בניידת ובמדרכה. למרבה התדהמה, הופתעו השוטרים לגלות על ההגה נערה צעירה כשלצדה חברתה בת גילה. מאחור ישב בעל הרכב, בן 17 עד איפה נגיע. אני אישית נקרעתי מצחוק http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=816516&pid=54&sid=126
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
קודם כל, בחייאת אל תהפכו את השרשור הזה להתנצחויות מי יותר טובה. זו לא המטרה שלו. (ובמאמר מוסגר, אני חושב ש'זכותו' של חובב רכב לאהוב כל רכב, בלי קשר לפרמטר ספציפי שאפשר או אי-אפשר לכמת. אני, לצד מכוניות ספורטיביות טובות אוהב גם אמריקאיות של שנות ה-90 וטנדרים. אז אין בזה היגיון ). אז לגבי האבארט': עדיין לא יצא לי לנהוג על אחת. אבל האם היא מביאה בשורה רצינית בנושא ההתנהגות? כיום אני מחזיק קליאו ספורט (הרכב שאני מחזיק הכי הרבה זמן - כמעט 3 שנים! מעניין למה ), הייתה לי ZX וולקן ונהגתי פה ושם על 106GTI. האם יש משהו שהאבארט' מחדשת יחסית אליהן, או שפשוט מתלהבים ממנה יחסית למה שיש לשוק כיום (לעומת לפני עשור) להציע? נניח, ניקח את הקליאו ספורט דור ראשון שלי. האם יש משהו…
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, כיצד ניתן לדעת מהי הגרסה העדכנית ביותר של תוכנת ה IGO ? אני מתכוון לתוכנה עצמה ולא למפות. האם ייתכן שבמערכת חדשה שהתקנתי ברכב קיבלתי תוכנת IGO8 מ 2009 ? (אמנם עם מפות מינואר 2011). באתר של IGO לא מצאתי כל התייחסות לגרסאות התוכנה השונות - מהי העדכנית ביותר ומהי היסטוריית השינויים. תודה.
הודעה אחרונה מאת liorcar, -
ערב טוב לכולם. לפני מספר ימים קיבלתי אוטו חדש מהסוכנות, נסעתי עם האוטו כמה קילומטרים ושמתי לב שיש רעשים בעת האצה. נכנסתי למוסך מורשה ליד העבודה שלי, בוצעה נסיעת מבחן, הבוחן אישר שהרעש לא תקין ושיש תקלה, אך לא רצה לטפל והמליץ לפנות למוסך מרכזי. למחרת פניתי למוסך מרכזי, עשו נסיעת מבחן ושמעו את הרעש. בוצע תיקון כלשהו והרכב שוחרר. עשיתי סיבוב קטן וראיתי שהרעש עדיין קיים. חזרתי למוסך, השעה הייתה לפני הסגירה, וביקשו ממני להגיע למחרת. הגעתי למחרת, הרכב הוכנס לתיקון, קיבלתי רכב חליפי. לאחר יומיים התקשרו והודיעו שהרכב מוכן, ושהוא נבדק מכל הכיוונים והכל פיקס. מגיע, אוסף את הרכב, נוסע 5 דקות - עדיין אותו רעש. חוזר למוסך (פעם רביעית), שוב נסיעת מ…
הודעה אחרונה מאת B2P, -
- 0 תגובות
- 702 צפיות
שלום לכולם, מישהו יודע האם אחריות יצרן עבור פיאט גרנדה פונטו 2009 (מועד עלייה 10.2009) היא שנתיים או שלוש? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת shlimak, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
יצא לי לראות 2 כאלה בלונדון נוסעים על הכביש....
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לפני כשנה היה לי סיאט איביזה שנת 94. יום אחד אני מקבל דו"ח כל סה"כ 250 שקלים חדשים לתיבת הדואר, הטיעון הוא "זריקת בדל סיגריה מהחלון". כולי המום מכיוון שאינני מעשן סורק את המכתב והתאריך הוא שלושה חודשים לפני קבלת המכתב. מיד התקשרתי למשרד לאיכות הסביבה (שהוא השולח של אותו דו"ח ארור) ושאלתי מדוע קיבלתי דו"ח גם שלושה חודשים אחרי וגם בלי שעצר אותי מישהו והודיע לי על כך, ביקשתי הוכחה לאותה זריקת סיגריה, ענו לי שעד נאמן רשם את מספר הרכב שלי ואמר שאכן ביצעתי את העבירה. אותי לימדו ש"המוציא מחברו עליו הראיה" ולכן מיד ביקשתי הוכחה למעשה שאולי נעשה על ידי חבר או טרמיפסט שנסע איתי וזרק את הבדל. לאחר שבוע קיבלתי שוב מכתב שהדו"ח גדל ל375 שקל, ומאז קיבלתי עוד כמה מכתבים שכעת ס…
הודעה אחרונה מאת drdr122, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה, אני מתכנן ליסוע עם חברה שלי לקארטינג בזמון הרוב עם חברה שלי (כן כן, היא מתה על זה) אז השאלה היא לאן כדאי ליסוע? כי לא הייתי בקארטינג בארץ כבר כמה שנים טובות, ואני לא יודע איפה הכי מומלץ.. אז מה דעתכם? אה, ואני יודע שזה לא בדיוק קשור לפה, אבל אין לי הרשאה לכתוב באוף טופיק
הודעה אחרונה מאת CamaroRS69, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צהריים טובים, אני מתעניין ברכישת מכשירים להתגוננות מפני המפגעים הנ"ל. אילו מכשירים עליי לקנות בכדי להיות מוגן? מהו טווח המחירים? יש חנויות מומלצות לקנייה? תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת adarbaratz, -
רק 2 ו-L?
מאת JerseyPilot- 3 תגובות
- 752 צפיות
יוצא לי לראות הרבה מכוניות , יפניות בעיקר (כמו קורולה וליאנה ) שיש להן בתיבה 2 וL בלי ה3. האם אילו תיבות 3 הילוכים אוטומטיות? או שסתם אין אפשרות לנעילה בשלישי?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 764 צפיות
במקום לטפל בכבישים המסוכנים האלו ולשפר תשתיות (כמו: הרחבה, שוליים, גדר הפרדה, שיפוע בסיבוב, איכות האספלת...)- מכפילים את הקנסות באותם קטעים /מקומות. הרי זה רק יעודד לא לתקן כביש כזה בכלל. האם כך נלחמים בתאונות דרכים !? 245 הרוגים מתחילת השנה וכרגיל מה שחשוב זה הכנסת כסף למדינה, בטענה כי הנהג תמיד אשם. בהחלט שאותו נהג צריך להתאים את עצמו לתנאי הדרך, אך קודם כל יש לדאוג לתשתית ראויה ו"סלחנית" יותר. כמובן במקביל, להוזיל מיסוי לצמיגים,שאר אביזרי בטיחות ולרכבים חדשים בכלל. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4098079,00.html
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
נראה כמו להיט
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
החלטתי היום לצאת לטיול קצר , לנסוע מראש העין לאריאל (דרך כביש 5 כמובן). אבל קצת לפני שהחלטתי את זה יש לי אפילו רקע לסיפור! למעשה שבוע שעבר ניגשתי לעשות טסט לרכב ונכשלתי על זיהום אוויר וצמיג אחורי שמאלי גמור. בצמיגים טיפלתי במהרה, עוד באותו היום נסעתי לאוטו-דיפו והחלפתי לשתי צמיגים אחוריים חדשים -תוצרת Good Year. והשבוע למעשה נרגעתי עוד יותר כאשר הסתכלתי על צמיג של מטוס F-16 של חה"א וראיתי בענק Good Year , חייל האוויר יודע מה לקנות באשר לזיהום האוויר רכשתי תוסף שנקרא Gold-Label אשר אמור לשפר את ביצועי המנוע ואמור לעזור לרכב לעבור את בדיקת הגזים השנתית. שוחחתי עם מכונאי הרכב שלי ,סיכמתי איתו שישנה איזה שהיא בעיה באגזוז (אותה כנראה אבדוק מחר במוסך) אבל על מנת …
הודעה אחרונה מאת שומאכר,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 274 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- danielos
- ays
- אלעדיקו
- amosbmw
- yor2
- מחכה
- שחר 1
- Loder
- איס מן
- YaronNahum
- falou
- אביתר א.