Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוק ההחזרים תקף תחת הגבלות.

אוראל -

ליבואן מותר להחזיר רכב. אחרי שהונפק רשיון.

בת זוגתי קיבלה רכב שכבר היה תחת שם מישהו אחר עם מספר רישוי והוחזר מסיבות בריאותיות.

אני מכיר מקרוב מישהו שהזמין רכב, ובגלל הגלגלים שלא תאמו את הגדרות היבואן, והתמונות, הרכב הוחזר, וקיבל הבחור רכב אחר לדרישותיו. (לאחר שלב הרישוי).

לא צריך להיות כתב רכב (נהפוכו, יצירת אנטיגוניזם, למרות העובדה שאין מקום לרגש בעסקים, קיימת. והיבואן ינסה לעשות דווקא, מכיוון שהוא לא מחשב אלא בנאדם שמרגיש שדופקים אותו).

במידה ומדובר ברעש מתיבת ההילוכים מסוג DSG 7 ברכב שלך (פולו), אין לך אפשרות לבקש רכב אחר, מכיוון שהיבואן טוען נכון להיום, שהרעש תקין.

יבוא יום ויהיה ריקול לכל אלו שמרגישים רעש כלשהו. אך אנחנו עדיין רחוקים מהיום הזה.

לגבי רעשים מסביבת תא הנהג, גם לזה יש פתרון בחברה. הכל תלוי איזה רעש יש לך.

לכן, לדעתי, כדאי שתרשום את הרכב, ואת הרעש, ואולי מישהו נתקל בתקלה.

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אינני יודע עד כמה מציאותי במקרה הזה לקבל רכב אחר או את הכסף בחזרה. שלא כמו בשרשור השני, נראה שלא מדובר פה ברכב יוקרה. כל הראיות מצביעות גם על כך שמדובר ביבואן שדעת הקהל והמוניטין לא ממש חשובים לו, גם ככה הדגמים שלו נחשבים לפרמיום בקבוצתם.

הדבר היחידי שאני יכול להמליץ עליו הוא להתחיל לתעד את פרקי הזמן שהרכב מבלה במוסכים. כך, בבוא היום אם תגיעו לבימ"ש או תתחילו לנוע בכיוון הזה, תוכל להציג את אובדן ההכנסה במספרים ולמדוד את עוגמת הנפש בהתאם.

באופן אישי, הייתי גם מבקש חוות דעת שניה ממוסך עצמאי שמתמחה במכוניות של אותו יצרן. אחריות לא נותנת לך שקט נפשי, במיוחד בישראל, ואולי מדובר בתיקון לא יקר שיכול לפתור את הבעיה.

פורסם

אסף - אני מכיר היטב את הרכב של בת זוגתך ואני יודע בדיוק מה עבר עליו (תאונה קלילה...).

אתה "מכיר" המון אנשים והמון דברים. בוא ותראה לי את זה במציאות, לא בכתוב.

כאחד שמכיר מקרוב את הנושא והיה בתוכו כמה חודשים - דבריך רחוקים מלהיות נכונים או מציאותיים. יש דברים שנשמעים מאוד קלים ופשוטים ובמציאות הם רחוקים מלהיות כל כך ורודים וקלים.

היבואן (במקרה המדובר) הוא יבואן שיעשה הכל כדי לדפוק אותך - כך או כך, בלי כל קשר למה תעשה (או לא תעשה), וגם אם אתה לקוח ותיק, חוזר ואהוד.

בסופו של דבר - בכל הקשור לכיסו - היבואן ימרר לך את החיים עד שיסכים לעסקאות כאלה או אחרות. בטח ובטח כאשר הלקוח דורש רכב חדש.

אני מכיר לקוח עם S-Class אשר סבלה מבעיות חשמל כאלה ואחרות מיומה הראשון. הלקוח פנה מס' פעמים אל היבואן ולא קיבל שום תגובה חיובית. הוא ניסה לפנות גם לגרמניה ואפילו משם לא הגיעה הישועה.

רק לאחר התערבות עו"ד וכתב רכב מסויים - הוחלט מצד "כלמוביל" לאפשר ללקוח לקבל רכב חדש ותמורת תשלום סמלי (120K. נו שוין, זה תשלום יחסי כתוספת בהתחשב בעובדה שהרכב ה"מקורי" עלה מעל מיליון ש"ח).

אתה תמים מידי. אתה חיי בספירה אחרת - רחוקה שנות אומר ממדינת ישראל...

כנראה שביקורי העבודה הרבים שלך בחו"ל עושים את שלהם וגורמים לך לחשוב שאתה חי במדינה "נאורה". היא רחוק מכך, להזכירך.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אם אכן המדובר בפולקסוואגן, כדאי בהחלט לאמץ בחום את העצה שניתנה לך כאן לפנות לרון. העלם דיאגנוסטיקן בחסד, סיכוי רב שהוא יוכל לאבחן ולייעץ בכל הנוגע לדרכי טיפול, אם אתה רוצה לחזור ליבואן.

פורסם

קודם כול,אני לא הייתי מבזבז שניה אחת מהעבודה,שיבואו עד לבית או לעסק ויקחו את הרכב.

לבקש הנחות לטיפולים הבאים,וכול מה שעוד בגדר הנורמל.

פורסם

לתבוע.

זוועה של יבואן.

גם לחבר עם לאון תקלות מאז שקנה את הרכב (לפני שנתיים) מהסוכנות ועד היום, ללא פתרון.

חבר עם גולף חדשה קיבל אותה עם פתחי אוורור סתומים ותקלה באורות הקדמיים. לפחות פתרו לו את זה אחרי שבועיים.

פורסם

אל תוותר ותלחץ על החלפת רכב וזה אפשרי !

עוד ב2002 יבואן אחר ובעייתי לא פחות החליף לי את הרכב לאחר כמה חודשים ולא הייתי צריך כתב רכב .

דו"ח שמאי ולחצים שהפעלתי עשו את שלהם .

Peugeot 208GTI

פורסם

שלא תעיז לתת למוסך שהוא לא מורשה להביט אפילו ברכב.

אחרת הם יפילו על זה את כל הבעיה

בקיצור שלא יהיה אפילו פתחון פה.

שילמת על מוצר ואתה לא מרוצה שהם ישברו עכשיו את הראש

פורסם

מה עם איגוד המוסכים נציג פניות הציבור , משרד ממשלתי כזה או אחר שמטפל במקרים כאלה וכמו שמעליי כתב שלא תעיז להכניס את הרכב למוסך אחר מלבד מורשה , כי אחרת הם יפילו הכל עליך ואכלתה אותה

פורסם

איגוד המוסכים מבצע בוררויות במקרים בהם התיקון לא השביע את רצון הלקוח, וזה לא המצב כאן, על פניו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בוקי, להבנתי את העניין יש לפעול בשלבים הבאים שהם בסדר עולה:

שים את הרכב במוסך המרכזי של היבואן ותן לו סיכוי סביר לתקן את התקלה.

תתעד את כל המהלכים שעשית.

אם זה לא יעזור, קבע פגישה עם מנהל השירות של היבואן ודרוש ממנו רכב חדש.

קח עו"ד ואיים בתביעה משפטית.

תביעה משפטית + פניה לעיתונות.

כמובן שמיד עם הפקדת הרכב במסך דרוש רכב חלופי.

בהצלחה.

פורסם

הרכב כרגע במוסך, היום זה היום הרביעי או החמישי במוסך, אני לא יודע עם זה זמן סביר או לא.

יש רכב חליפי.

פורסם
יש כאן לא מעט תשובות "מלומדות" ולצערי הן לא יביאו אותך רחוק, רצוי קח אותן בערבון מוגבל.

חבר'ה, צאו מהסרט של "זרוק את המפתחות על השולחן וקח רכב אחר", זה ממש לא יקרה - זה רחוק מאוד מהמציאות.

כדי שזה יקרה צריך עו"ד מפולפל (או כתב רכב עם ביצים), המון סבלנות והמתנה, ואולי אז ידונו על החלפת הרכב בחדש - ללא תשלום.

כל הנאמר או מניסיון עם אותו היבואן. לא מזמן אפילו...

חוק החזרות. חוק שמחזרות. זה לא בגד, זה רכב, והוא כבר נרשם על שמו של הרוכש וננהג.

יש דברים שהם מאוד יפים ונהדרים על הנייר ובפועל הם מסובכים הרבה יותר ממה שתתארו לכם.

בוקי, שב לך ונסח מייל רציני לפולקסווגן גרמניה, ובו פירוט מלא של התקלות המדוברות ומספר הביקורים במוסך (כולל תאריכים ומשך שהיית הרכב בכל ביקור).

בנוסף, ציין במייל כל דבר שלדעתך האישית הרגיש לא כשורה - אם זה שירות לוקה בחסר או חוסר מקצועיות.

אופציה אחרת היא העברת מייל ראשוני ליבואן (למנהל המותג ומנהל השירות הארצי) ולראות כיצד הם יתנהלו מולך, והאם הם יהיו הראשונים להציע לך טיפול יעיל ונכון.

במידה ותשובתם אינה מספקת או אינה ראויה לדעתך, תעבור הלאה ותפנה לגרמניה.

אם תצטרך עזרה כל שהיא - אתה מוזמן לפנות. עברנו זאת לפני מעל חצי שנה ואני מבין לליבך.

זה מיותר ורק יחמיר את המצב. עדיף להמנע מכל העימותים האלה...

שווה לנסות ולמצוא מוסך אחר - מומלץ יותר. אולי הוא יצליח לעשות "קסמים".

וכל מילה נוספת מיותרת.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

לצערי אתה נלחם בתחנות רוח, תלמד מהטעות ובחיים אל תקנה יותר רכב מצ'מפיון. אני מדבר מניסיון מר עם סקודה פאביה שנכנסה למוסך יותר מ-5 פעמים ולא הצליחו לפתור רעשים ממערכת המיזוג (המנהל שירות האזורי הודה שיש בעיה אבל אמר שמהניסיון שלו גם אם נחליף את כל מערכת המיזוג זה לא יפתור את הבעיה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לאט אך בעקביות, זה הופך להיות טיפ קבוע כאן...

אפילו אני כבר שוקל מגאן (אם אשתי הסכימה לשירוקו, אין סיבה שלא תסכים לזה, לאחר מסע שכנועים מסיבי, ברומא נניח).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...