Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איכות הסביבה או סתם שנאה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשנה היה לי סיאט איביזה שנת 94.

יום אחד אני מקבל דו"ח כל סה"כ 250 שקלים חדשים לתיבת הדואר, הטיעון הוא "זריקת בדל סיגריה מהחלון".

כולי המום מכיוון שאינני מעשן סורק את המכתב והתאריך הוא שלושה חודשים לפני קבלת המכתב.

מיד התקשרתי למשרד לאיכות הסביבה (שהוא השולח של אותו דו"ח ארור) ושאלתי מדוע קיבלתי דו"ח גם שלושה חודשים אחרי וגם בלי שעצר אותי מישהו והודיע לי על כך, ביקשתי הוכחה לאותה זריקת סיגריה, ענו לי שעד נאמן רשם את מספר הרכב שלי ואמר שאכן ביצעתי את העבירה.

אותי לימדו ש"המוציא מחברו עליו הראיה" ולכן מיד ביקשתי הוכחה למעשה שאולי נעשה על ידי חבר או טרמיפסט שנסע איתי וזרק את הבדל.

לאחר שבוע קיבלתי שוב מכתב שהדו"ח גדל ל375 שקל, ומאז קיבלתי עוד כמה מכתבים שכעת סכום הדו"ח עומד על 700 שקלים.

באותו זמן התקשרתי עשרות פעמים למשרד לאיכות הסביבה תמיד הבטיחו לי שיחזרו ולא חזרו, ולבסוף שחזרו הפקיד הסביר לי שאי אפשר לבטל את הדו"ח מכיוון שיש חוק שאומר שאם עד נאמן מלשין עליך זה מספיק כהוכחה.

ציינתי בתחילת הנושא את סוג הרכב מכיוון שההשערה שלי שמכיוון שהרכב הוא של ערסים קיבלתי את הד"ח(חשוב לציין שאני ממש לא ערס, וקניית הרכב הייתה בגלל מכיר מציאה).

פורסם

נשמע מאוד מעניין.

האם מילה של "עד נאמן" שווה למילה של שוטר?

הצלחת לגרום לי לתהות, בתור אדם שלא מסוגל להיות ליד סיגריות, האם גם לי זה יכול לקרות.

אשמח לקרוא תגובות, תודה.

פורסם

בהחלט מקומם!

אותי בכלל מפתיע שאוכפים כאלה דברים,תמיד חשבתי שנגד אנשים שזורקים דברים מהרכב לא ניתן לעשות כלום,חבל כאמור שפה זאת טעות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

במקרה אני פיתחתי להם את המערכת נאמני ניקיון כך שאני מכיר איך הדברים עובדים וגם מכיר את האנשים.

לפי מה שאני יודע אם אתה הולך איתם ראש בראש ומיאש אותם הם מתיאשים דיי מהר.

תמיד תבקש ברירת משפט ולרוב תצא זכאי,ברוב המקרים הם יוותרו על התביעה.. הם עובדים שם בשיטת מצליח.

פורסם

נראה לך שמישהו מתנכל לך ורשם סתם דו"ח?! כנראה שבאמת נוסע שלך זרק בדל מהחלון ואני מרשה לעצמי להמר שאם באמת אתה לא מעשן אז אתה ביקשת ממנו לא לכבות את הסיגריה במאפרה. תחשוב כמה זמן וכסף יעלה לך "להתיש אותם" כמו שמישהו פה ייעץ לך (שמו אחיטופל במקרה?!) ותראה אולי בכל זאת יצא לך יותר זול לשלם את הקנס ולגמור עם זה. תראה כבר כמה זמן ועצבים בזבזת עד עכשיו על זה. דבר נוסף שאתה יכול לנסות לעשות הוא לשלוח מכתב בו אתה מביע צער על המקרה ומבקש להמיר את הדו"ח באזהרה מאחר וזו פעם ראשונה. תפרט את הנסיבות שאתה לא מעשן וכנראה מישהו שישב ברכב עשה זאת מבלי שהבחנת בכך וכו' ואולי זה יצליח. בכל מקרה, הנה עוד הוכחה שהעישון מזיק...

בהצלחה

פורסם

בהיעדר צילום של הרכב, האם יתכן מצב שבו אדם שנסע ברכב זהה לשלך עם לוחית רישוי משוכפלת הוא הפושע האמיתי?

אם אני הייתי במקומך, הייתי כמו גדול מבקש להישפט, ועושה מהם קציצות לעיני השופט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

נראה לי כי כולם מפספסים את הנקודה העיקרית: כיצד עדותו של "עד נאמן" (מה הגדרתו דרך אגב?) נחשבת לתקפה וללא עוררין? להבנתי, נראה לי כי ישנו כאן מכשול חוקי גם בקבלת העדות וגם בשליחת הדו"ח. מאוד מומלץ כי תבקש להישפט ובקש להעלות את ה"עד נאמן" לדוכן העדים.

אם אני טועה והדבר אכן חוקי אז אני מתחיל לחשוש לשלטון החוק ולמעמד המערכת המשפטית.

פורסם

מקרה דומה של חבר (ז) נהג יחיד על האוטו, לא מעשן מלפני עשר שנים:

הנהגת נראיתה זורקת בדל סיגריה...

כמה שיחות טלפון וביטלו לו את הדו"ח, אולי השתנה משהו מאז.

בכל מקרה יש הבדל בין אשם שרוצה להתחמק מתשלום לבין חף מפשע שמחפש צדק.

נדב

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

כל ההתקוממות שלי היא בגלל ה"עד נאמן" שבמדינה נורמלית לא דופקים סתם דו"חות לאנשים בשביל לעשות כסף.

צריך שרק שוטר או פקח שגם יכול לעצור אותך יתן לך את הקנס, ולא סתם איזה מלשין שחושב שהוא דואג לסביבה בכך שהוא מאשים אנשים על לא עוול בכפם.

• תוכן חדש...