Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לרכב להשכרה בספרד: דיזל, 5 מזוודות, 4 מבוגרים

emesh
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

1 - הרכבים ששכרתי בשנים האחרונות בגרמניה ל-5 אנשים היו פורד מונדיאו סטיישן ופיג'ו 5008 שהיו מצויינות. תא המטען בפיגו' היה טיפה צפוף, אבל תמורת זאת הרכב הרבה יותר קצר, יתרון משמעותי בתמרונים. חפש מכוניות בסדר גודל דומה.

2. שים לב לכללי הנהיגה הספרדיים שדי שונים מהמוכר לנו, כדאי לך להכיר אותם כדי להמנע מצרות.

3. שים לב שלנהגים הספרדים (לפחות אלה שנתקלתי בהם לפני כשבועיים באיזור מדריד) יש נטיה לעבור באור אדום ולחתוך נתיבים בדרגם לפניות יצינה או ליציאה מכביש מהיר - הזהר בכגון אלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רוצה להשלים משהו לפוסט הקודם שלי:

1. את הרכב שבו נהגתי לפני כשבועיים שכרתי בסוכנות Sixt בנהמה"ת של מדריד. השירות הן במסירת הרכב והן בהחזרתו היה מהיר ויעיל. מחיר השכירות היה זול מאוד - תמורת כ-190 אירו קיבלתי גולף TSI ידנית לשבוע, כולל כל הביטוחים (חוץ מביטוח רפואי, שכן זה מכוסה על ידי הביטוח הרפואי שאני רוכש בארץ), כולל עמלת שדה תעופה בסך כ-30 אירו.

2. משהו שלמדתי מחבר הפורום Derish - בקבלת הרכב שים לב להמצאות ציוד להחלפת גלגל או ערכת תיקון תקרים, אפוד זוהר ושני משולשי אזהרה.

3. הכבישים המהירים שבהם נסעתי היו מצוינים, עם ציפוי אחיד וללא מהמורות או :"שמיכות" של תיקוני אספלט. עם זאת - המהירות המותרת המקסימלית הופחתה (בינתיים זמנית) ל-110 קמ"ש, מומלץ לא לעבור מהירות זו גם כאשר התמרורים מורים על מהירות מותרת 120 קמ"ש. מבחינה זו אני חייב לצין לטובה את הספרדים - הם אינם משאירים מקום לספיקות, תמרורי הגבלת מהירות מצויים בכל מקום גם כאשר מדובר במהירות המקסימלית המותרת לאותו סוג כביש.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם,

תודה לDJI,

ראינו גולף TDI באתר השכרה ומצאה חן בעיניו. איך מוודאים שזו ה 1.9 ולא 1.6 ?

האם יש בבגאז' מספיק מקום ל 4 מזוודות?

בתודה ובברכה

אמש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המתן \ שלח הודעה פרטית ל Derish.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

רוב הסיכויים שהגולף TDI היא 1.9, זה מה שהולך ב-90% מחברות ההשכרה בספרד. בד"כ המכוניות האלה מוצאות את דרכן לשוק הפרטי לאחר חצי שנה, לכן סביר להניח שהחברה תקנה דגם נפוץ ומוכר. בכל מקרה, תמיד אפשר להתקשר לסניף שלהם ולשאול.

גודל הבגאז' של הגולף הוא 70x100 (שיהיו בריאים הגרמנים, הולכים על גדול סטנדרטי) ויכול להכיל לכל היותר שלוש מזוודות קטנות 21", או אחת גדולה 29" + תיק ציוד, שתי שישיות מים או כמה שקיות מהסופר. את זה אני מספר אחרי כמה עשרות אלפי ק"מ שעשיתי עם גולף דור 5 ו-6 בשנים האחרונות, בספרד ובמדינות הסמוכות.

בקיצור, רד מהגולף ותתחיל להקשיב לעצת חכמים. sperial הפנה אותך בכיוון הנכון - אתם צריכים משפחתית גדולה (full size) בגרסת סטיישן (נקראת לפעמים גם break, weekend או tourer), או לחילופין מיניוואן שמבוסס על משפחתית כזאת. פורד S-Max שמבוסס על המונדאו יכול להתאים, כנ"ל פולקסוואגן שאראן וסיאט אלהמברה, שנפוצים יותר בספרד. הייתי שוקל לחיוב גם את הרנו קנגו וחבריו לקטגוריה, למרות שאני בספק אם תוכלו להוציא אותם במחיר טוב כרגע (קיץ, כולם עוברים דירות).

כל דבר מתחת לקטגוריות הנ"ל יהיה כנראה קטן מדי, וזה כולל גם את המיניוואנים הקומפטיים (פולקסוואגן טוראן, אופל מריבה, פורד c-max). המריבה החדשה יכולה לעבוד בעקרון, אבל רק אם המזוודות שלכם קטנות.

מעבר לכך, כמו ש-sperial ציין, אכן חלה הפחתת מהירות בתקופה האחרונה בכל רחבי המדינה. במקרים רבים תראה את הנהגים ממשיכים כהרגלם על 130, אבל אל דאגה, המצלמות והרדארים כבר כויילו ל-110, לכן עדיף להישאר במהירות הזאת ולא להתפתות אחרי ההמון השועט. בשטח עירוני או פרברי, אם אינך בטוח מהי המהירות המותרת, תוכל בד"כ להיעזר ברמזורים כדי לקבל מושג (הם מכוונים כך שבמהירות הנכונה תוכל לתפוס "גל ירוק").

שתי נקודות חשובות לגבי נהיגה בספרד - שים לב שחייבים להדליק את האורות כשעוברים במנהרה, גם אם היא באורך 100 מטר. לא הדלקת? יש סיכוי שביציאה תחכה לך ניידת עם קנס של 100 יורו. כשאתה נכנס לכיכר, שים לב מה עושים הנהגים סביבך. אם אתה רואה נהג בנתיב הפנימי מאותת ימינה, זה אומר שהוא הולך לצאת ביציאה הקרובה. תן לו לעשות את זה, אחרת הוא יחתוך אותך, והחוק יהיה לצדו.

זהו בינתיים. אם יש שאלות נוספות - אני פה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמה תיקונים לדבריי:

נפח האחסון בטוראן ובסי-מקס החדשות גדל מעט, לכן אני מאמין שהן יכולות להתאים למשימה.

את חוות דעתי הקודמת נתתי על סמך היכרות עם הדגמים היוצאים. אופל זפירה גם מתאימה.

המהירות המותרת עלתה השבוע בחזרה ל-120, לפחות באזור ברצלונה. בכל אופן, כדאי לעקוב אחרי השלטים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הגולף - חד משמעית - תא המטען מתאים בצפיפות למזודה אחת גדולה ושתים בינוניות, וגם זה עם משחק לגו לא פשוט והנחת המדף מעל המזוודות. חוזר על המלצתי - לחמישה אנשים קח סטיישן גדול (כגון מונדיאו. פוקוס לא יספיק) או ואן. כשאני משחזר שכירות קודמות אני נזכר בוולבו S40 סטיישן שששכרתי כאשר הילדים עוד היו צעירים ונזקקו לפחות מקום - הוולבו בקושי הצליחה לקלוט את המשפחה על ציודה (3-4 מזוודות). פיג'ו 307SW היתה מרווחת מאוד ל-5 נוסעים אבל למיטב זכרוני אז היו לי רק 4 מזוודות שנסעו אתי מרחק קצר מאוד מנמה"ת למלון ביום ההגעה וחזרה ביום השיבה הביתה. המונדיאו וה-5008 היו מספיק מרווחות לנסיעת המשפחה על ציודה אלפי ק"מ.

לגבי הנהיגה בספרד אני רוצה להזכיר עוד כמה מאפיינים ייחודיים שלא הכרתי קודם

1. רמזורים גם באמצע מעגלי תנועה וגם ביציאה מהם.

2. בהרבה מעגלי תנועה יש יותר מ-2 נתיבים וחיתוך על ידי נהגים היוצאים מהמעגל הוא מעשה שגרה, היה דרוך לחיתוכים כאלה.

3. פניות שמאלה על ידי יציאה למסלול יציאה קטן מימין ואז חצית הדרך הראשית בניצב לה. בארץ אני מכיר סידור כזה רק בכביש 752 בנסיעה מהצ'ק פוסט לנשר. בספרד זה הסטנדרד וצריך לשים לב לכך - במקומות אלה הפניה שמאלה מאמצע הכביש אסורה.

4. נהגי המוניות יכולים ללמד את הישראלים נהיגה אגרסיבית מהי. הזהר כאשר הם בסביבתך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...