רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 629 צפיות
בוואלה רכב מופיעה ידיעה הבוקר שתיתכן בעיה של כשל במערכת הבלמים של הניסאן קאשקאי. נשמע כמו חתיכת סיפור אם זה נכון, משהו בסדר גודל של דוושות הגז הנתקעות של טויוטה בשנה שעברה. מה קורה שם במזרח?! פעם נחשבו לאמינים בכל מה שקשור לטכנולוגיה. למישהו יש פרטים נוספים כי הידיעה שם לא מפורטת יותר מדי.
הודעה אחרונה מאת richrach, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב אשמח לחוות דעת מחברי הפורום בנושא. במידה ואני מעוניין לרכוש רכב לנסיעות ארוכות - ת"א -באר שבע על בסיס יומי, האם יש הבדלים בנוחות נסיעה/ עייפות בנהיגה בין מכונית סופר מיני למשפחתית מקבילה. מספר דוגמאות: האם נכון יהיה להגיד שמאזדה 3 תהיה שקטה, נוחה יותר ומעייפת פחות ממאזדה 2 בנהיגה ארוכה? האם יונדאי I30 תהיה שקטה ונוחה יותר מאחותה הקטנה I20? האם פולו חדשה תהיה פחות נוחה בנסיעות ארוכות מגולף? אשמח אם יש חברי פורום שנהגו ק"מ מכובד על סופר מיני מסויימת ועל אחותה הגדולה מאותו יצרן לאורך זמן ויוכלו לחוות דעתם.
הודעה אחרונה מאת ROEI-A, -
- 0 תגובות
- 803 צפיות
מאז שקניתי את האוטו - המיזוג הקר חלש מאוד... מילאתי את הגז - עבד נחמד, אחרי חודש שהפעלתי שוב את המזגן - שוב, הכל עובד חלש מאוד. מילאתי שוב ושוב, שמו לי את הזרחן הזה וחיפשו נזילות.... אין נזילות . היום הייתי בסיידון (הוד השרון) - קיבלתי הצעה של כ5000 שקל פלוס מינוס (תלוי אם שניים מהחלקים מקוריים, או רק אחד) - אני צריכה, לדבריהם, להחחליף: מנוע תריס (מקורי) רדיאטור (חליפי) ואקום+שמן+גז מפוח פנימי (מקורי\חליפי - לבחירתי, כמובן גם המחיר).. +עבודה+מע"מ. אולי אתם מכירים מישהו? עדיף באיזור השרון, אפילו הוד השרון.. מישהו טוב, שלא מגרזן במחיר? תודה
הודעה אחרונה מאת boo83, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ראיתי רכב לא מוכר שכתוב עליו PROTON 413.ובנוסף יש סמל של מיצובישי. אז יכול להיות שיש בארץ פרוטון?ומה הקשר למיצובישי?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
שלום, בעקבות החוקים החדשים, ברצוני להזמין חבילה ממישהו מאייבי (חלק חשמלי לרכב) בעלות סביבות בין 60-80 דולר. משלמים על זה מס ? אם כן, איך משלמים את המס ? לשואלים החלק הוא קופסת פיקוד של החלונות חשמל בדלת נהג. תודה.
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 4 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
היי חברים, רציתי לשאול, היות ואינני מבין ולא מצאתי תשובות בגוגל, מהם מחירי המכוניות באנגליה בהשוואה לישראל ובהשוואה לארה"ב? למשל מאזדה 3, שברולט קרוז, יונדאי i30, וניקח גם דברים יותר רציניים כמו ביואיק, פרארי ופורשה. בנוסף - מחירי דלק באנגליה? אשמח מאוד לדעת. אם למשל מאזדה עולה 120,000 ש"ח בארץ, כמה היא עולה באנגליה? ובארה"ב? בעיקר חשוב לי לדעת על מחירים של אנגליה וכיצד הם משתווים לארץ, היות וככל הנראה בעוד כשנה אעבור לשם לתקופה. תודה רבה חברים. אני אעריך מאוד את עזרתכם!
הודעה אחרונה מאת race_shop, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותנו רכב מסוג פאג׳רו 2800 דיזל מודל 1999 . הרכב יד ראשונה, רכב שעבד קשה, נגנב פעמיים ונרכש חזרה מהגנבים. לפני כשנה וחצי הוחלף מנוע, הרכב הרוס מבפנים כל הציפויים בתקרת הרכב הכל קרוע. לאחרונה הרכב שוב לא סחב והוציא עשן שחור וסמיך, כרגע הרכב במוסך. בני רון בן השש עשרה ואנוכי החלטנו לשפץ את הרכב כמו שרואים בתוכניות בטלוויזיה כתחביב. אין לנו מושג איך מתחילים מי הם אנשי המקצוע שיכולים לעזור לנו בארץ, איך מזמינים חלקים מחו״ל וכו׳ נודה לתגובות הסברים והדרכה כיצד להתחיל. אנא כתבו את המלצתכם בהנחת בסיס שהתקציב אינו מוגבל, ואם אפשר גם הצעות לשיפור הרכב, הרכב כרגע בצבע בורדו ואנו מעוניינים לקבל בסוף התהליך ג׳יפ מוגבה בצבע …
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
תקשיבו זה ויכוח שיש לי עם חבר, כמה יכול לעלות (פחות או יותר...) האוטו שבתמונה, בחו"ל ולהביא לארץ http://www.google.co.il/imgres?q=Mit...w=1600&bih=691 הדגם והשנה רשום ליד, ואם אתם יכולים להביא לי גם מאיפה בדקתם זה יעזור.... תודה
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
לילה טוב. לפני כחצי שנה אבא שלי קיבל מחירון מהביטוח מקיף על הרכב שלו שעבר תאונה והתברר כטוטלוס (כלומר, אין יותר את הרכב הזה). אתמול הגיע לו בדואר מכתב עם הרישיון של אותו רכב שאותו הוא צריך לשלם בדואר. מה פשר הדבר? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
חיפשתי וחיפשתי וזה נראה לי המקום המתאים לשאול. אני קונה בזמן הקרוב אופל קורסה חדשה מהחברה. ומתלבט קשות בין שתי צבעים,"ירוק מוזהב"(צבע קרם לבנבן) או שחור מטאלי? אודה אם מישהו יוכל לעזור.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, "חגגתי" חודש עם הרכב והנה התרשמות קצרה: 1.מבפנים: הרכב מאובזר בכל החישמולים האפשריים- מושבים, מראות, חלון שמש וכמובן חלונות, סלון עור פנימי עם מושבי ספורט מקוריים שמספקים תמיכה צידית טובה ואפשרות להארכת המושב לשיפור האחיזה בנהיגה ספורטיבית. הגה מתכוון לעומק ולגובה ואין בעיה למצוא תנוחת נהיגה שתתאים לכל אחד (ניתן לכוון גם את זווית בסיס המושב מעבר לתנועה קדימה ואחורה). הרכב בנוי מאוד מוצק ומחומרים איכותיים, ולמרות היותו בן 9 אין קרקושים מיותרים למען "ציקצוקים" של מושבי העור, אבל זה משהו שקיים בכל רכבי מרצדס וב.מ.וו עם מושבי עור. מרווח הרגליים מאחור מספק בהחלט גם כשמבוגר יושב מאחורי כשאני נוהג (אני 1.83 בערך). בידוד הרעשים מצויין למעט סאונד המנוע …
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
- 0 תגובות
- 800 צפיות
אפתח בזעזוע עמוק מחוסר המקצועיות המזעזע ממוסך הילוך שישי ניסאן ביפו - בדיוק כמו אחרון הכלליים. ברשותי ניסאן פרימרה 2003 , אשר להודות על האמת הוחלף לה מנוע לפני מספר חודשים, זאת בשל התחממות יתר וחוסר הבנה של מכונאי רכב כללי. בעקבות זאת החלטתי לעבור לטפל ברכבי במוסך המציג עצמו מקצועי (אף "מורשה") מטעם יבואן רנו/ניסאן. מיד לאחר החלפת המנוע הכנסתי את הרכב למוסך לבדיקה כללית ובשל הרגשה שהמנוע "שותה" מים - סימנים של מים בשמן וזיוף והשתנקות בנסיעה . ביקשתי בפרוש לבדוק זאת ונעניתי בבטלה שהמנוע בסדר - אל תדאג (אז התחלתי לדאוג) . נאמר לי שיש צורך בניקוי של בית מצערת, דוושת גז (אשר הסתכם מעל 1000 שח) . הבעיה נפתרה לשבועיים ימים ושוב חזרתי להילוך שישי (ולא למוסך בירושלים ש…
הודעה אחרונה מאת NIVOMED, -
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אני חייב לשתף אתכם במקרה מאוד מוזר שקרה לי לפני כמה דקות. אני רואה טלוויזיה, פתאום אחותי באה קוראת לי(נמצאת בחופש גדול אז אין מה לעשות בלילה) ואומרת: בוא מהר פורצים לרכב!! אני מסתלבט עלייה אומר כן בטח, פה? אחרי כמה שניות אני הולך לחלון ורואה שני נערים בלי ציוד בשקט מופתי ליד רכב מתבוננים וסורקים את השטח. מסתכלים למעלה, ימינה שמאלה לכל כיוון, עושים סיבוב וחוזרים לרכב. אחד מהם מוציא איזשהו כלי ומתחיל לפעול. באותו הרגע התחלתי לעשות רעשים ותוך פחות מחצי שניה הם כבר היו בסוף הרחוב. אני אציין שהרחוב כולו מואר, בניינים גבוהים וגם פרטיים, מרפסות מה לא. איך לעזאזל הם לא מפחדים להתפס? בקיצור חברים, הגנבות נהיו מכת מדינה. ובנימה אופטימית זאת, לילה טוב.
הודעה אחרונה מאת E-man, -
gps לאירופה
מאת nburrack- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום אנחנו נוסעים לאירופה וצריכים gps האם יש חברת השכרת gps מומלץ? ומה המחיר? ראיתי שיש דגם שנקרא mio spirit 505 והוא עולה 530 השאלה האם שווה לקנות ולא להשכיר והאם יש למישהו נסיון עם המכשיר הנ"ל
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 27.9 אלף צפיות
השאלה בכותרת. יש במחשב הרכב של ה- GTI מד טמפ' שמן, אבל בספר הרכב לא מצאתי אינדיקציה למה צריכה להיות הטמפרטורה הנורמאלית, למשל. שמתי לב, למשל, שבנסיעה מחיפה היום בשעות הצהריים, הטמפ' היתה בסביבות 103, אבל סוף עליה, למשל, היא 108. אשמח למידע.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
- 1 תגובות
- 623 צפיות
אני רוצה להתקין שלטים על הרכב עם מרימי חלונות ונעילה כמובן בגלל שהאזעקה התקלקלה (SILKA) .. איזה מומלץ להתקין ומה המחיר בערך ? תודה
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 871 צפיות
אם לוקחים רכב אוטומט לעליה בדיוק בזווית שכשעוזבים ברקס הוא נשאר במקום בלי להדרדר אבל גם בלי להתקדם, ומשאירים אותו נניח כמה שעות. יכול להגרם נזק כלשהו ? מצד אחד מההבנה שלי בממיר מומנט אני לא רואה שום סיבה שזה משנה אם המניפה בצד של התיבה מסתובבת או בדיוק מוחזקת על הגבול שעוצר אותה אבל מצד שני אני כמעט בטוח שקראתי בספר של שברולט קאוואליר שאסור להחזיק את הרכב יותר מידי בעליות בלי ברקס. אז מה האמת ? עריכה: על זה דיברתי (וזה מתחת לחלק של התיבה האוטומטית ולא של הידנית כמובן) If your front wheels can’t rotate, don’t try to drive. This might happen if you were stuck in very deep sand or mud or were up against a solid object. You could damage your transaxle. Also, i…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
מבקש חוות דעת לדגם הנ"ל או לדגם mio moov s501
הודעה אחרונה מאת nburrack, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 11.6 אלף צפיות
שלום. עקב היותי דביל, איבדתי את מספר הטלפון של המוקד של חברץ הגרירה "זברה". באופן מפתיע, לא הצלחתי למצוא אתר שלהם, לא כאן, לא ב144 ולא בדפי זהב. יש פה מישהו שמבוטח בחברה ויודע את הטלפון ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קודם כל. לפני שאתם קופצים עם אמריות בנוסח "כל המערכות האלו בולשיט" - אני אשמח אם תפרטו את התשובות שלכם. המערכת מפורטת כאן: http://www.greenenergetix.com/me/he/products.html האם מישהו התנסה איתה? תודה
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן הרכב שלי בן 12 בערך והשמשות גם כשהן נקיות לגמרי עדיין קצת מלוכלכות וגם נראה כאילו יש בהן המון שריטות קטנות מאוד (אני מדבר בעיקר על השמשה הקדמית). יש דבר כזה לשייף את השמשות ? או משהו אחר שאפשר לעשות?
הודעה אחרונה מאת Getz22, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני גר בעיר קטנה בדרום הארץ המשתרעת על רכס כידוד, וכיאה לתושב הנגב אני זוכה ללא מעט הפתעות כביש מסוכנות מתנת המדינה ותושבי הפזורה (ואל תצעקו גזען, זאת המציאות). הכבישים הראשיים אשר מהווים עבורנו עורק ראשי לערים מרכזיות בארץ ישנים ובנויים על פי שיטת הדו-סטרי וזאת למרות התנועה הרבה והכבדה בכבישים אלו. לא מספיק שמצב ואיכות כבישים אלו אינו מזהיר גם תושבי הפזורה אשר מחליטים להקים מושבות שלמות בצמוד אליהם בטח שלא מוסיפים בטחון "לחלוצי הנגב" אשר סה"כ מנסים לחיות בשקט ושלווה כמו כל אזרח אחר. בשבילי לנסוע לבאר-שבע ולחזור זה סיוט שלא ידע השטן, כמעט לאורך כל הכביש מתנהלת תנועה ערה (גם בלילה) של הולכי רגל, רכבים ואף משאיות כבדות אשר חוצים ללא כל הבחנה מצד אחד של הכביש למשנהו. …
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
בממון של ידיעות אחרונות כתוב שבעוד חצי שנה תיפתח סוכנות של פרארי ומזראטי בהרצליה פיתוח. המחירים ינועו בין 1.5-1.7 מליון שקל לפרארי 458. וכ750 אלף שקל לגרנדטורסימו של מזארטי. חברת אוויס שותפה בייבוא הרכבים ארצה ביחד עם זוהר אלון בעלים של חברת אוטו איטליה. אז בקרוב נתחיל לראות שדים באדום חורשים את נס הרים?
הודעה אחרונה מאת pazoli, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
זוהי כבר שנה שנייה שאני מחזיק בתא המטען כיסוי 4 עונות של דוד פוגל בבגאז', לא משהו יקר מדיי (200 ש"ח +/-) ועם זאת גם לא ברור כמה איכותי. גם ככה הוא נועד רק למקרים שאני צריך להחנות מספר שעות רצוף בשמש. אז היום לא תפסתי חנייה מוצלת בעבודה ונאלצתי לכסות את הרכב, בזוית העין של מנהל הפחחיה אצלנו בעבודה הוא ראה את כיסוי הרכב שלי ורץ אלי בריצת אמוק בדרישה שאסיר את הדבר הזה מהרכב. אחרי שהבנתי שאף אחד לא מת ולא קרה שום דבר, שאלתי אותו לפשר הדרישה: בחיים הקודמים שלו, כשניהל פחחיה בגרמניה במשך 25 שנה, קרה שאנשים באו לחדש את הצבע ברכב בגלל שאותו הכיסוי ממש שייף את הצבע של הרכב כמו נייר זכוכית עדין בגלל התנודות שלו עם הרוח. ככה הוא מספר,ואני מצידי שואל: 1. האם הרוחות בגרמניה חז…
הודעה אחרונה מאת א פ, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן סתם מתעניין לא שקרה משהו אפשר לגרוט רכב שנחשב לטוטאל לוס ולקבל מחיר מלא על הגריטה ?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 0 תגובות
- 753 צפיות
מנסה לשים כיסויי מושב. עשיתי חיפוש, וראיתי את האשכול הזה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=38820 כמה שחיפשתי מתחת למושב, אין כזה פין. יש אפשרות אחרת?
הודעה אחרונה מאת aRegularNickname, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש מגרש מכירת מכוניות בנס-ציונה אוטוקאר סנטר מישהו מכיר אם המקום אמין ?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חברים. בשל הזמן הפנוי שיש לי החלטתי לתרגם לכם כתבות שונות ממאגאזינים ואתרים רוסיים. כתבות כמובן קשורות לנושא האהוב אלינו, אשר הינו נושא של עולם הרכב. רציתי לשאול אותכם אם זה בכלל יעניין מישהו כאן ויש טעם לעשות את זה. חייב לציין שאני לא מתרגם מקצועי, אבל אשתדל שיהיה רשום מעניין. אז נתחיל... "מכוניות הכי טובות ברוסיה" בחירתן של מכוניות הכי טובות ברוסיה נעשית על פי דירוגם של גולשים, אשר מצביעים באתר אינטרנט של התחרות ובוחרים את דגם הרכב אשר טוב ביותר בקטגוריה שלו. המועמדות אשר השתתפו בתחרות הינן מכוניות אשר נמכרו לאורך כל שנת 2010 בשוק הרוסי. מתן הציון לרכבים מתבוסס על קריטריון של "מחיר-איכות" בסגמנטים שונים של הדגמים המוצגים. סקר הקיף כ-700.000 גול…
הודעה אחרונה מאת RomanGLX10, -
המשטרה התעוררה ? 1 2
מאת tisan4us-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ערב טוב , היום בדרך חזרה מאיילון צפון לכיוון דרום - ראשון לציון ראיתי 7 ניידות (אופנוענים) בטווח של 17 ק"מ... המשטרה מתעוררת ?...
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
כבר הרבה זמן שאני קורא סמוי בפורום, סוף סוף מצאתי הזדמנות לכתוב משהו ולא רק לקרוא. אני גר ליד אחד ממוסדות ההשכלה הגבוהה שבמרכז הארץ, בבית פרטי עם חניה בטאבו. כבר לפני כמה שנים העירייה צבעה כאן את כל המדרכות בכחול-לבן, בגלל שהסטודנטים היו מגיעים ומפוצצים את הרחובות בשעות היום. מאז רוב הסטודנטים חונים רחוק יותר (ממש רחוק יותר) במגרשי חול שנותרו לא מסומנים או נכנסים לחניון מסודר. אין לי בעיה עם זה (עד לא מזמן הייתי סטודנט בעצמי), אבל כל הפרסומים של חברות כמו בטר-פלייס, פארק-פול ואחרים בפורום גרמו לי לחשוב שאולי אני יכול לעשות כמה גרושים מהחניה שלי, שגם ככה עומדת ריקה רוב היום. על פניו, הנתונים באתר האינטרנט נראים מפתים. כמה מאות שקלים לחודש סוגרים לי יופי את העלי…
הודעה אחרונה מאת MShumacher,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 353 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- axSupreme
- MRobot
- Avia
- yoni162
- hans
- mcaspi
- Yuvalino
- SlowRide
- PASHUT
- Night Driver
- נהג חדש תקציב קטן
- garicho