Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מתאים לסולל הדרך להיות ספקן כזה.

על הרעיון שלך אמר הגשש " זה רעיון וזה רעיון..."

הרעיון של פקראפול מבטא צורך אמיתי של מחפשי ( משוועי ) חניה מחד אם המצב בו חניה של אדם שעובד מחוץ לביתו ויש לו חניה פנויה במהלך אותם שעות מאידך.

שדכנות במיטבה.

כנס ליד 2 ראה שם את הביקוש וההיצע לחניות !! תופתע !!

אני מאמין שהרעיון ייצא אל הפועל כי מדובר בשני צדדים שיוצאים נשכרים , מחפש החניה ובעל החניה , ועוד אחד, המפעיל שיגבה את הקופון שלו.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תגובות 77
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום לכולם,

גם אני חדש פה, אבל בהחלט נפלתי על נושא שקרוב מאוד אל ליבי.

בתור מי שחי בתל אביב בחמש שנים האחרונות, ומתוכן ארבע שנים בדירה ללא חניה, אני יכול להבטיח לכם שהשירות הזה יהיה אטרקטיבי מאוד עבור הרבה מאוד אנשים.

מצוקת החניה בתל אביב היא אדירה, ואני בהחלט חושב שבעלי החניות הפרטיות (כמוני) ישמחו להרוויח כסף מהחניה שלהם שעבורה הם שילמו הרבה כסף. ממה שהתעניינתי באתר החברה הם אחראים לאכיפת החניה והתיאום בין המחנה לבעל החניה, וכל שעלי לעשות הוא להודיע להם מתי החניה שלי פנויה.

צריך באמת לראות איך הם יבצעו את זה ואם לא יהיו בעיות עם זה, אבל אני בינתיים כבר נרשמתי למאגר החניות שלהם, לא נראה לי שיש סיכוי שאני יכול לצאת מופסד מכל הסיפור.

פורסם

מצטער אבל זה לא מקובל בכלל..

הצד של השכן לא יעשה חיים קלים ויאמר:

- אני גר בבית פרטי דופלקס שכונה רגועה וזו הסיבה לכך שרכשתי בית דווקא באיזור הזה. מרגע ששכנים יתחילו להשכיר את החניות שלהם המקום לפעיל בלי הפסקה. כניסות ויציאות של רכבים מדי שעה, רעש שהנהגים יוצרים אם מעצמם ואם מהרכבים שלהם, וכמובן כמו שעלה כבר הסיכוי הגבוה לגרום לרכבים עומדים אחרים בשכונה לשיפשופים,שריטות או דפיקות! הבית והשכונה בכלל הופכים למקוד עלייה ומבכך מגדילים את הסיכויים לפריצות ,גניבות והשחטת רכוש. ובד"כ שכן יודע מה טוב ואיך להחנות מה אסור או מה מותר כי ככה זה שכנים מתווכחים פעם אחת ושני הצדדים מבינים, כאן כל פעם מגיע נהג אחר שלא ממש דופק חשבון לצורת המחייה שלך לנוחות שלך או לסיבות שלך! בקיצור אם אני הייתי שכן של אחד כזה, הייתי מטפל בזה בצורה חריפה.

לשם כך יש חניונים. מקום ייעודי לחניות בלבד ללא רעש בתוך סביבת המגורים שלי.

פורסם
מצטער אבל זה לא מקובל בכלל..

הצד של השכן לא יעשה חיים קלים ויאמר:

- אני גר בבית פרטי דופלקס שכונה רגועה וזו הסיבה לכך שרכשתי בית דווקא באיזור הזה. מרגע ששכנים יתחילו להשכיר את החניות שלהם המקום לפעיל בלי הפסקה. כניסות ויציאות של רכבים מדי שעה, רעש שהנהגים יוצרים אם מעצמם ואם מהרכבים שלהם, וכמובן כמו שעלה כבר הסיכוי הגבוה לגרום לרכבים עומדים אחרים בשכונה לשיפשופים,שריטות או דפיקות! הבית והשכונה בכלל הופכים למקוד עלייה ומבכך מגדילים את הסיכויים לפריצות ,גניבות והשחטת רכוש. ובד"כ שכן יודע מה טוב ואיך להחנות מה אסור או מה מותר כי ככה זה שכנים מתווכחים פעם אחת ושני הצדדים מבינים, כאן כל פעם מגיע נהג אחר שלא ממש דופק חשבון לצורת המחייה שלך לנוחות שלך או לסיבות שלך! בקיצור אם אני הייתי שכן של אחד כזה, הייתי מטפל בזה בצורה חריפה.

לשם כך יש חניונים. מקום ייעודי לחניות בלבד ללא רעש בתוך סביבת המגורים שלי.

אין ספק מקור נוסף לסכסוך בין שכנים. אבל קיימות חניות בבתים בהם יש עשרות חניות , כך שהדוגמה שהבאת היא דוגמה קיצונית

אני מניח שבשכונה יקרה , הרצון להשכיר את החניה תמורת כמה מאות ש"ח בחודש , לא יעלה על הדעת של אף שכן.

כמה חריפה?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אין ספק מקור נוסף לסכסוך בין שכנים. אבל קיימות חניות בבתים בהם יש עשרות חניות , כך שהדוגמה שהבאת היא דוגמה קיצונית

אני מניח שבשכונה יקרה , הרצון להשכיר את החניה תמורת כמה מאות ש"ח בחודש , לא יעלה על הדעת של אף שכן.

כמה חריפה?

הכי חריף שהחוק מאפשר לי. כשחלילה אגיע למצב שכזה אדע מהם בדיוק הצעדים שניתן לנקוט.

השלב הראשוני ביותר הוא שיחה הדוקה עם השכן . משם, ניראה לאן זה יוביל.

וזה נכון לא רק לגבי בתי יוקרה, אפילו לבלוקים , או בתי קרקע שהם לא מקובצים יחד כשכונה סגורה. פשוט לא ניתן לעשות מסחרה באיזור מגורים ושטח פרטי. יש גבול עד לאן העסקים יכולים להכנס.

פורסם

ולא רק זה, גם רשיון עסק

וגם אגרת שילוט.

אני באמת ממתין לתגובת נציג החברה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
החניה בתוך שטח הבית או בחוץ?

היוזמה של החברה החדשה בנושא השכרת מכוניות, היא דווקא מאוד מעניינת.

קח בחשבון שני דברים:

1. החברה דורשת כשבעה שקלים לשעה

2. יום ממוצע של סטודנט הוא בין חמש לשש שעות.

ממוצע של 40 ש"ח ליום לימודים, הוא לא מעט.

אם אתה כבר רוצה ללכת עם הרעיון, אז אתה צריך לחשוב על מחירים אטרקטיביים.

זה בית תלת-משפחתי, בכניסה לבית יש שלוש חניות שמופרדות זו מזו באבני שפה. לכל בית חניה אחת.

האמת היא שלא בניתי על סטודנט שמגיע ליום שלם, אלא על סטודנט שמגיע לשעה-שעתיים של מבחן קטן או סתם סידור במזכירות, ולא רוצה לחנות רחוק. אני מניח שאם אני אהיה הראשון (או אחד הראשונים) שיציאו את השירות הזה, יהיה לזה ביקוש. חוץ מזה

עושה רושם שזה לא דורש ממני שום השקעה, אז גם הסיכוי שלי להפסיד קטן.

דל-פיירו,

אנחנו מחפשים חניות מכל הסוגים: חניות פרטיות, חניונים ואפילו חניות עם מחסום (יש לנו פתרון גם לזה). אם יש לך חניה שעומדת פנויה, אפילו מספר שעות ביום, כדאי לך להירשם לשירות.

לגבי התשלום - לא מדובר ב"גרושים" אלא בסכומים יפים וניתן להגיע אף לאלפי שקלים.

במידה ויש לכם שאלות נוספות נשמח לענות.

צוות פארקפול

היי פארקפול,

החניה שלי פרטית, אין מחסום בכלל. היא פנויה ברוב שעות היום, מהבוקר עד הערב. לפעמים גם בסופי שבוע, אבל אז אין בעיה של כחול-לבן ואני מניח שזה לא יהיה אטרקטיבי.

האם יש לכם מוקד טלפוני? איש מכירות שאפשר לדבר איתו? או שהרישום מתבצע רק דרך האתר באינטרנט?

פורצה יובה!

פורסם

סתם סיטואציה שעלתה לי לראש.. סיטואציה אמיתית ומציאותית לגמרי שאנו נמצאים בה לפחות פעם אחת עד מס' פעמים בחודש.

כמה פעמים יצאתם לעבודה בין אם אתם שכירים ובין אם עצמאים וניזכרתם ששכחתם משהו בבית.. ככה פתאום. בלתי צפוי, ובלתי נשלט. לא יודעים מתי זה יכה בנו.

כמה פעמים נאלצתם לעזוב את העבודה בעקבות סידור דחוף שפתאום צץ..

הילד/ה חולה חייב הביתה..

אתה לא מרגיש טוב חייב הביתה..

ויש עוד המון סיטואציות שהן לא צפויות.

עכשיו למה אני מעלה את זה.. תארו לכם את עצמכם באותם סיטואציות מגיעים הביתה ואין לכם איפה לשים את האוטו. ואז אתם מחפשים מקום חניה כי החניה שלכם תפוסה! בגללכם!

פורסם

"האמת היא שלא בניתי על סטודנט שמגיע ליום שלם, אלא על סטודנט שמגיע לשעה-שעתיים של מבחן קטן או סתם סידור במזכירות, ולא רוצה לחנות רחוק".

לדעתי אם לא יהיה לך סטודנט קבוע אשר יקח את החניה לתקופה ארוכה ולזמן ארוך, ותסתמך על חניה של מספר שעות כמו שכתבת, שעה שעתיים, תאלץ להיות נוכח במקום, לוודא שהוא אכן משלם ועוזב, כמו גובה כספים בכניסה לחניה ציבורית בתשלום.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שלום לכולם ותודה רבה על התגובות,

מספר תשובות לשאלות שעלו:

1. ראשית בנוגע לתשלום - התשלום שיקבל משכיר החניה הוא כבר לאחר ניכוי מס במקור, ולכן אין צורך לשלם מס נוסף על ההכנסות שלכם מהשכרת החניה.כמו כן אין צורך ברשיון עסק על מנת להשכיר את החניה.

2. סימון החניה הוא חוקי לגמרי ומתואם עם הרשויות. אם יהיה מקרה מסויים בו ידרש שילוט מסויים או כל דבר אשר גורר תשלומי אגרה, חברת פארקפול תישא בהוצאות.

3. דל-פיירו, לשאלתך, בשלב זה הרישום מתבצע אך ורק דרך אתר האינטרנט של החברה www.parkpool.co.il או דרך עמוד הפייסבוק בכתובת www.facebook.com/parkpool.co.il באפשרותך למלא טופס באתר שלנו ונציג שלנו ישמח לחזור אליך בהקדם.

4. car4fun, לשאלתך, כל משכיר חניה יכול לבצע מעקב דרך החשבון שלו באתר שלנו ולדעת מה מצב החניה כרגע. אם היא עוד לא הושכרה והוא מחליט לסגור אותה למרות שכבר הציע אותה, אין שום בעיה. כמובן שאם מישהו כבר החנה בה את רכבו ועזב לזמן שהוקצב לו אין באמצעות החברה להזיז את רכבו בדרך פלא.

חשוב לנו לציין כי מדובר בשירות שבא לשרת את שני הצדדים - גם בעלי החניות וגם מחפשי החניות. אנו לא רואים סיבות אמיתיות לריבים חריפים בין שכנים בגין שימוש בחניה, מדובר בחניה ששייכת לאותו אדם וזכותו לעשות עימה מה שברצונו. אם אחד השכנים היה נוסע שלוש פעמים ביום עם הרכב אני לא חושב שלמישהו היה את הזכות להתלונן על זה, כך שאין סיבה שכעת יווצרו בעיות.

נשמח לענות על שאלות נוספות שיעלו לכם,

צוות פארקפול

פורסם

אם היה לי שכן כמוך שהיה מנהל איתה שיחה הדוקה הייתה דואג להדוק אותה אפילו יותר אתה חצוף.

יש לי חניה שלי בטאבו ולא מעניין אם היא בתוך הבית או חניה פרטית או וילות או דופלקס או בנינים או מגדלים יוקרה או פחי זבל,החניה הזו תשמש אותי לצרכים שלי ואם הצורך שלי היא לשים כורסא בחניה הזו ולשמוע בווקמן את אנריקה אגלסיס אני אעשה את זה ואם הצורך שלי הוא להחנות את רכבי לפרקי זמן קצרים ולנסוע אני אעשה זאת ואם אין לי רכב והחניה נמצאת ריקה והחלטתי ששמה חברי יחנו כשהם מגיעים לבקר אותי ויש לי הרבה חברים שנמצאים אצלי כל היום בתלופה זה גם יקרה.

במקרה הזה זו קנטרנות לשמה וצרות עין של אנשים לא חסמתי אותך לא הפרעתי לך לא כלום.

רעש?אני גר בבניין שמונה קומות שיש עוד שתיים כאלו ליד ואני חונים בחבניה פרטית כל הבניין עוד מעבר לכמות המסומנת וכל הזמן יש תחלופה של רכבים גם בחניה שמול החלון שלי מקבילה לחניה הפרטית ולו פעם אחת לא הפריע לי כניסה ויציאה של רכבים .

בכל הארץ זה נהוג אפילו בנקים קונים למנהלים שלהם חניות פרטיות של תושבים באיזור הבנק בהיעדר חניון של הבנק בבניינים שבהם מחלקים שתי חניות ויש רק אחת תפוסה נהוג בין השכנים לתת חניות תמורת סכום כסף או לא.

שורה תחתונה זו פשוט צרות עין חד וחלק בכלל לחשוב על זה שזה מפריע לך ששכן שלך משכיר את החניה שלו למישהו~!

פורסם
שלום לכולם ותודה רבה על התגובות,

מספר תשובות לשאלות שעלו:

1. ראשית בנוגע לתשלום - התשלום שיקבל משכיר החניה הוא כבר לאחר ניכוי מס במקור, ולכן אין צורך לשלם מס נוסף על ההכנסות שלכם מהשכרת החניה.כמו כן אין צורך ברשיון עסק על מנת להשכיר את החניה.

2. סימון החניה הוא חוקי לגמרי ומתואם עם הרשויות. אם יהיה מקרה מסויים בו ידרש שילוט מסויים או כל דבר אשר גורר תשלומי אגרה, חברת פארקפול תישא בהוצאות.

3. דל-פיירו, לשאלתך, בשלב זה הרישום מתבצע אך ורק דרך אתר האינטרנט של החברה www.parkpool.co.il או דרך עמוד הפייסבוק בכתובת www.facebook.com/parkpool.co.il באפשרותך למלא טופס באתר שלנו ונציג שלנו ישמח לחזור אליך בהקדם.

4. car4fun, לשאלתך, כל משכיר חניה יכול לבצע מעקב דרך החשבון שלו באתר שלנו ולדעת מה מצב החניה כרגע. אם היא עוד לא הושכרה והוא מחליט לסגור אותה למרות שכבר הציע אותה, אין שום בעיה. כמובן שאם מישהו כבר החנה בה את רכבו ועזב לזמן שהוקצב לו אין באמצעות החברה להזיז את רכבו בדרך פלא.

חשוב לנו לציין כי מדובר בשירות שבא לשרת את שני הצדדים - גם בעלי החניות וגם מחפשי החניות. אנו לא רואים סיבות אמיתיות לריבים חריפים בין שכנים בגין שימוש בחניה, מדובר בחניה ששייכת לאותו אדם וזכותו לעשות עימה מה שברצונו. אם אחד השכנים היה נוסע שלוש פעמים ביום עם הרכב אני לא חושב שלמישהו היה את הזכות להתלונן על זה, כך שאין סיבה שכעת יווצרו בעיות.

נשמח לענות על שאלות נוספות שיעלו לכם,

צוות פארקפול

לתשובתכם בכחול

מה אחוז מס הכנסה במקור המנוכה ? איך קבעתם שאחוז זה יהא אחוז המס הסופי?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
יש לי חניה שלי בטאבו ולא מעניין אם היא בתוך הבית או חניה פרטית או וילות או דופלקס או בנינים או מגדלים יוקרה או פחי זבל,החניה הזו תשמש אותי לצרכים שלי ...שורה תחתונה זו פשוט צרות עין חד וחלק בכלל לחשוב על זה שזה מפריע לך ששכן שלך משכיר את החניה שלו למישהו~!

תרשה לי להסב את תשומת לבך:

מטרד ליחיד היא עוולה המוגדרת בסעיף 44 בפקודת הנזיקין, הקובע כי הפרעה לשימוש סביר במקרקעין של אדם מהווה עוולה נזיקית כלפיו. מטרת הסעיף היא ליצור איזון בין שאיפתו של האדם להנאה מלאה מזכויותיו במקרקעין לבין דרישותיהם של אחרים לנהל פעילות המשפיעה על הנאתו זו.‏

לשון החוק 44א). מטרד ליחיד הוא כשאדם מתנהג בעצמו או מנהל את עסקו או משתמש במקרקעין התפושים בידו באופן שיש בו הפרעה של ממש לשימוש סביר במקרקעין של אדם אחר או להנאה סבירה מהם בהתחשב עם מקומם וטיבם ; אך לא ייפרע אדם פיצויים בעד מטרד ליחיד אלא אם סבל ממנו נזק.

אין לי ספק שהעניין הזה יגיע גם לבית המשפט, זה רק עניין של זמן, מעניין מה יאמר בית המשפט.

גם על ההצהרה שלא נדרש רשיון עסק יש לי השגות:

חוק רישוי עסקים תשכ"ח - 1968, כולל 6 מטרות : הבטחת האיכות הנאותה של הסביבה, מניעת סכנות לשלום הציבור, בטיחות של הנמצאים במקום העסק ומניעת סכנת הידבקות ומחלות בעלי חיים, הבטחת בריאות הציבור, הבטחת קיום הדינים הנוגעים לתכנון ולבניה ולשרותי הכבאות.

אין לי צל של ספק, שהשכרת החניות פוגעת באיכות הסביבה, מגדילה את הסכנות לשלום הציבור ובטיחות המצאים, עקב ריבוי כלי הרכב בחניה.

יש הבדל גדול בין השכרת החניה לאדם ספציפי שמשתמש בחניה לצרכיו אל מול השכרת החניה לציבור, שמרבים בכניסות יציאות, השלכת פסולת, מטרד רעש וזיהום אויר.

צר לי שאני מפקפק ברעיון, אבל ימים יגידו.

יום טוב

אבי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...