Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לוקחים רכב אוטומט לעליה בדיוק בזווית שכשעוזבים ברקס הוא נשאר במקום בלי להדרדר אבל גם בלי להתקדם, ומשאירים אותו נניח כמה שעות. יכול להגרם נזק כלשהו ?

מצד אחד מההבנה שלי בממיר מומנט אני לא רואה שום סיבה שזה משנה אם המניפה בצד של התיבה מסתובבת או בדיוק מוחזקת על הגבול שעוצר אותה אבל מצד שני אני כמעט בטוח שקראתי בספר של שברולט קאוואליר שאסור להחזיק את הרכב יותר מידי בעליות בלי ברקס. אז מה האמת ?

עריכה: על זה דיברתי (וזה מתחת לחלק של התיבה האוטומטית ולא של הידנית כמובן)

If your front wheels can’t rotate, don’t try to

drive. This might happen if you were stuck in

very deep sand or mud or were up against a solid

object. You could damage your transaxle. Also, if

you stop when going uphill, don’t hold your

vehicle there with only the accelerator pedal. This

could overheat and damage the transaxle. Use

your brakes or shift into PARK (P) to hold your

vehicle in position on a hill.

אומנם כתוב לא להחזיק עם גז אבל להחזיק בלי גז זה עדיין להחזיק עם גז פשוט אם פחות מאשר אם לוחצים

פורסם

המצב שאתה מתאר שקול לעמידה במקום עם רגל על הברקס ותיבה ב-D.

בעיקרון, ישנם יצרנים ש"אוסרים" על עמידה ממושכת של יותר מכמה דקות במצב הזה. עדיף שלא לעשות את מה שאתה מתאר כי זה בהחלט גורם לעליה בטמפ' של הממיר מומנט - וכידוע, חום הוא האוייב מספר 1 של תיבה אוטומטית (ובכלל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כשמחזיקים ברקס המניפה מצד המנוע עדיין מסתובבת ? הייתי תמיד בטוח שלא בלי לחשוב על זה בכלל. אז אם אתה תקוע באותו רמזור אותו זמן זה לא משנה שום דבר מבחינת התיבה אם תחזיק ברקס או לא (כשאתה לא מתקדם עם הרכב) ? כמובן שלא עומדים עם הרכב ללא בלמים או פארקינג אבל בכל מקרה מעניין.

ואגב מה גורם להתחממות ? מה זה חשוב אם המניפה בצד התיבה מסתובבת או לא מבחינת חום? כשהיא עוצרת השמן בממיר מומנט מתחמם או מה?

פורסם
בעיקרון, ישנם יצרנים ש"אוסרים" על עמידה ממושכת של יותר מכמה דקות במצב הזה. עדיף שלא לעשות את מה שאתה מתאר כי זה בהחלט גורם לעליה בטמפ' של הממיר מומנט - וכידוע, חום הוא האוייב מספר 1 של תיבה אוטומטית (ובכלל).

לא מובן לי כיצד זה אפשרי, נסעת פעם את איילון בבוקר? גם אם אתה מנסה להיות יותר צדיק מהאפיפיור ותעביר לניוטרל כל מספר שניות יגרם כבר יותר נזק לתה"ל. נראה לי כי הוראת היצרן היא כסת"ח ואם בנוסף ישנו קירור מים לתה"ל טמפרטורת הנוזל ההידראולי תשאר סבירה.

כשמחזיקים ברקס המניפה מצד המנוע עדיין מסתובבת?
כן, מנוע עובד = מניפה מצד המנוע מסתובבת. החום נוצר כתוצאה מהפסדי זרימה וחיכוך בממיר המומנט. גם במצב אופטימלי בו שתי המניפות מסתובבות כמעט באותו סל"ד ישנם הפסדים (בתה"ל המודרניות ישנה נעילה מכנית של ממיר המומנט) וזאת הסיבה שרכב ידני חסכוני יותר מרכב אוטומטי.
פורסם

חיים,

איציק דיבר על עמידה ממושכת, ליותר מכמה דקות. עם כל הכבוד לפקקים באיילון, לא נראה לי שאתה עומד במקום 3 דקות ויותר (רמזור של דקה וחצי, נחשב ארוך מאוד, למשל. אני לא אוהב "לשבת" על הברקס, אז מעביר לסרק + בלם יד). ודווקא אני חושב שתיבה אוטומטית פניאומטית ("קלאסית") בנויה טוב יותר לזחילה בפקקים מאשר מצמד חיכוך, גם מבחינה מכאנית (לא רק נוחות) אני חושב גם שהרכב צורך פחות מידני בהתקדמות בלי ללחוץ על הגז.

לפותח השרשור: אי אפשר לשאול בלי ההגזמה?

משאלתך משתמע שאם התשובה הייתה: לא, אין נזק לממיר המומנט!

אז מחר בבוקר היית לוקח את הקוואליר של אמא שלך, קושר אותה לעץ גדול, מתניע, משלב לדרייב ויוצא לריצת בוקר?!?

המדריך מדבר על עליות מאוד תלולות, וההנחיה היא להחזיק את הרכב במקום באמצעות הברקס, לא באמצעות גז במידה המתאימה (מקביל ללהחזיק רכב ידני על נקודת החיכוך עם קצת גז, כמו זינוק בעליה רק שהרכב נשאר במקום. ברור שזה גורם לשחיקה של המצמד, שיגמר די מהר. מצמד אוטומטי לא נשחק כך מכאנית, אבל השמן יתחמם כאמור ויאבד מהתכונות או יפגע בתיבה)

• תוכן חדש...