Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר בעיר קטנה בדרום הארץ המשתרעת על רכס כידוד, וכיאה לתושב הנגב אני זוכה ללא מעט הפתעות כביש מסוכנות מתנת המדינה ותושבי הפזורה (ואל תצעקו גזען, זאת המציאות). הכבישים הראשיים אשר מהווים עבורנו עורק ראשי לערים מרכזיות בארץ ישנים ובנויים על פי שיטת הדו-סטרי וזאת למרות התנועה הרבה והכבדה בכבישים אלו. לא מספיק שמצב ואיכות כבישים אלו אינו מזהיר גם תושבי הפזורה אשר מחליטים להקים מושבות שלמות בצמוד אליהם בטח שלא מוסיפים בטחון "לחלוצי הנגב" אשר סה"כ מנסים לחיות בשקט ושלווה כמו כל אזרח אחר.

בשבילי לנסוע לבאר-שבע ולחזור זה סיוט שלא ידע השטן, כמעט לאורך כל הכביש מתנהלת תנועה ערה (גם בלילה) של הולכי רגל, רכבים ואף משאיות כבדות אשר חוצים ללא כל הבחנה מצד אחד של הכביש למשנהו. אם זה בלבד לא מספיק בשביל לספק לי מספר בלימות פתע חזקות והחסרת פעימות לב שיעלו לי ביוקר בהמשך חיי, נוסיף גם את הרצון של נהג פזורה אשר נוסע -לפני- על אותו הנתיב ומחליט כך פתאום שבדיוק כאן הוא צריך לפנות לכיוון השטח בשביל להגיע הביתה, אז במקום להוריד מהירות במתינות, לעבור לשול ומשם לרדת לשטח, אותו חוצפן פשוט בולם עד שמהירות רכבו עומדת על כ-50 קמ"ש וממשיך לשייט כך להנאתו עד לנקודה בה הוא צריך לפנות (מיותר לציין שמאוד מסובך ומסוכן לבצע עקיפות בכביש זה), שיטה זו משמשת אותם גם כדי להיכנס לתוך הנתיב -תעשו חשבון לבד, אני נוסע על מאה קילומטר לשעה, אותו נהג פזורה נכנס לנתיב שלי כ-50 מטר לפני במהירות של 50 קילומטרים בשעה. מה יקרה לדעתכם?-

אם חשבתם שפה זה נגמר אז בואו אני אחדש לכם, היום אני נוסע על אותו כביש מדובר בחזרה מבאר-שבע, כשמרחוק אני קולט רכב שטח מאולתר (באגי ודומיו) אשר טס בעצבנות בצמוד לכביש (בשטח), כמות העפר והחול שאותו בחור צעיר הרים לאוויר הייתה עצומה עד כדי כך שכל מי שנסע על הכביש מאחוריו זכה למנת חול אשר חסמה לחלוטין ואני חוזר לחלוטין את שדה הראייה ומדובר כאן על כביש דו סטרי, כדי לא לשהות יותר מדי זמן "בחושך" הצמדתי את דוושת הדלק ועקפתי אותו. הלוואי וזה היה מקרה חד פעמי שלא יחזור על עצמו, כמו שאני מכיר את הכביש הזה מדובר על פעילות מכוונת מצד "חברנו" לנגב.

אם יש פה חברי פורום הגרים בפזורה, אני פונה אליכם בבקשה אישית, דברו עם החברים/הקרובים שלכם והסבירו להם עד כמה קשה לנהל כביש במתכונת כזאת. זה מסכן את כולנו, אותי, אתכם ואת הקרובים אלינו!

פורסם

תהגר לקנדה.באמת. אין לך הרבה ברירות..אלה אנשים שאי אפשר לדבר איתם, אנשים שחוצפה וחוסר כבוד לזולת היא דרך חיים בשבילם.

פורסם

עד שלא ישמו שם מג״ב בסד״כ של עזה זה לא יפתר. המשטרה שם זה בדיחה אם היא בכלל מגיעה. רק כוח צבאי, זה אזור מלחמה שם עם כל הגניבות והאלימות. בלי פשיעה סגרת להם את צינור החמצן.

בשיפוצים

פורסם

תחבר לרכב פרוז'קטור של 2000W מכוון גבוה ככה שכל רכב במרחק של פחות מ150 מטר ממך לא יכול לראות כלום מרוב סנוור וכל פעם שהם צצים לך תפעיל את זה

וברצינות -

תהגר לקנדה. :evil:

פורסם

אני נאלץ להסכים עם דבריך המובאים בטוב טעם ,הרשה לי לומר ,לכל מצב או תהליך ישנה סיבה אחת או יותר ,המופקדים על השלטון בעבר ובהווה ,כולל שדולת הכנסת שמנסה לאפשר שיוויון גם לפזורה ,טועים בהערכותיהם לגבי מטרתם של פורעי הכביש אליהם אתה מכוון ,מדינת ישראל אינה רוצה להפנים או להלחם בנגע הזה ,או הרוצח הזה שנקרא תאונות רכב ,כאשר אין הבנה בסיסית לגבי כוונות פזורה זו אחרת וכאשר מתאפשר לנציגי פזורה זו חופש הבעה וזילות כלפי חוק וסדר ,התוצאה אינה מאחרת לבוא ,כך גם בתחום גניבות הרכוש .

שלטון מחוייב לכפות מרות ,כל דרך אחרת רק מחריפה את המצב שמדרדר למעלה משני עשורים מדחי אל דחי ,תוך שאזרחי ישראל שומרים בקנאות על התחת של עצמם ואינם מוכנים לנדוד למקומות מרוחקים ולהבין עד כמה חמור המצב .כך גם השלטון ומוסדות האכיפה שלו .

לא אשכח כיצד ליד הישוב עומר פרץ לפתע מולי סובארו טנדר נגד הכיוון ועל השוליים הימניים שלי ,כל הדרך צפונה הייתי עסוק במחשבות מה היה יכול לקרות .

אכן המאמר שכתבת הוא נכון ודורש התייחסות לאומית בדרג של ממשל ומהר .

פורסם
באיזו עיר אתה גר?

אני גר בעיר קטנה בדרום הארץ המשתרעת על רכס כידוד

אני חושב שהכותב היה מאוד ספציפי!

מבין ללבך!

בצפון מנסים להחיות ארגונים כמו "השומר החדש" שפועל גם בנגב. אני לא חושב שיש לזה מקום במדינה מתוקנת, רק נשאר לשאוף למדינה מתוקנת. כתבו מכתבים מכתבים ועוד מכתבים, למפקד המחוז במשטרה, שר הפנים, התחבורה, הסביבה (אם יש קשר).

נסו לעניין את התקשורת.

אישית אני חושב שהבעיה נובעת מפער במנטליות בין הישוב היהודי לפזורה, והפתרון הוא ארוך טווח וטמון בשיקום ההזנחה המתמשכת בפזורה ובפיתוחה.

בציר מדרום אליכם למשל ב"ש-דימונה שמתי לב שעם סלילת מסילת הרכבת לדימונה והפעלת קו הנוסעים (לפני חמש שנים בערך) דאגו לגשר כניסה לכל מאהל מעל המסילה (עם כל העלות המשמעת מכך). ברכבת כנראה הפנימו משהו, למרות התקלות.

מוכרחים לדאוג לתשתיות שיאפשרו כניסה ויציאה בטוחה של רכבים. אבל הבעיה כאמור עמוקה יותר.

פורסם

מבין לליבך. הוריה של אשתי גרים גם כן בערד (וההודעה הזו נרשמת משם...)

אני מכיר את הדרך הזו כבר 5 שנים. אנחנו לערד בערך פעם- פעמיים בחודש, בעיקר בימי שישי בצהריים וחוזרים למרכז בשבת אחה"צ.

לקח לי מעט זמן להתרגל לתנועה ולכביש עצמו, וכיום יש לי מספיק ביטחון על הכביש. למדתי לזהות רכבים של בדואים ולהכיר את סגנון הנהיגה המיוחד שלהם.

כשאני מגיע לצומת שוקת אני נכנס לסטייט אוף מיינד מסויים, אני דרוך וזהיר הרבה יותר, ואני נוהג די מהר יחסית (כמובן שבמידת האפשר).

התפיסה שלי לגבי הכביש הזה היא קודם כל לנהוג בהתאם לתנאי הדרך, אח"כ לפי תנאי החוק. אם יעצור אותי שוטר (ולאחרונה נצפות ניידות תנועה רבות), ההסבר שלי הוא שהכביש הזה הוא מאוד מסוכן, ואני מעדיף להיות עליו כמה שפחות זמן...

סעו בזהירות

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
מבין לליבך. הוריה של אשתי גרים גם כן בערד (וההודעה הזו נרשמת משם...)

אני מכיר את הדרך הזו כבר 5 שנים. אנחנו לערד בערך פעם- פעמיים בחודש, בעיקר בימי שישי בצהריים וחוזרים למרכז בשבת אחה"צ.

לקח לי מעט זמן להתרגל לתנועה ולכביש עצמו, וכיום יש לי מספיק ביטחון על הכביש. למדתי לזהות רכבים של בדואים ולהכיר את סגנון הנהיגה המיוחד שלהם.

כשאני מגיע לצומת שוקת אני נכנס לסטייט אוף מיינד מסויים, אני דרוך וזהיר הרבה יותר, ואני נוהג די מהר יחסית (כמובן שבמידת האפשר).

התפיסה שלי לגבי הכביש הזה היא קודם כל לנהוג בהתאם לתנאי הדרך, אח"כ לפי תנאי החוק. אם יעצור אותי שוטר (ולאחרונה נצפות ניידות תנועה רבות), ההסבר שלי הוא שהכביש הזה הוא מאוד מסוכן, ואני מעדיף להיות עליו כמה שפחות זמן...

סעו בזהירות

סתם מעניין אותי אם התירוץ הזה עבד לך פעם? :D

לדעתי אין פתרון ממשי עם הבדואים פרט להלאמת שטחים שעליהם הם השתלטו שלא כחוק, ופינוי פיצוי כמו שעשו לחלק ממשפחות הפזורה ברהט - שהפכה לעיר בדואית.

רק מה? הבדואים מטבעם הם עם של שטח, וחיים בשטח, וכל מה שהם יודעים לעשות בחיים זה לגדל משק חיות, ולגנוב האחד מהשני. תסלחו לי אבל זה המצב, הלוואי וזה היה אחרת ואני ביקרתי ברהט מספר פעמים וזה מה ששמעתי מהם.

הם פותרים שם את הבעיות שלהם לפי מה שנראה הישר בעיניהם לעשות ולא לפי חוק מדינת ישראל.

לנסות ו"לביית" בדואים לעיר, זה בערך כמו לביית דוב גריזלי לחצר של הבית שלכם, זה מסוכן וסביר להניח שזה לא יצליח אם כי יש מעט יוצאים מן הכלל.

תושבי רהט רובם ככולם סובלים מהלאמת הקרקעות וחוסר התעסוקה, והפתרון היחידי הוא לבנות להם עוד ועוד ערים, ו"לכפות" עליהם בכוח את החוק הישראלי, אחרת הם לא ממש מבינים.

זה מתחיל מזלזול מוחלט בחוקי הכביש, ונגמר בזלזול מוחלט בחיי הזולת.

ולא נפליג למחוזות רחוקים, הנה מקרה שקרה שם לא מזמן והיה בכל החדשות:

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/216/348.html

ואסור לנו כאזרחים שומרי חוק, לקבל את זה כנורמה שיש כמה פה מאיתנו שמצפצפים על החוקים ומסכנים אותנו.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
סתם מעניין אותי אם התירוץ הזה עבד לך פעם? :D

התירוץ הזה עזר לחברי פעם, כשנתפס נוהג בכבישי השומרון במהירות יחסית גבוהה (140 לערך) אך קיבל לבסוף דו"ח של 250 ש"ח, ה"תירוץ" היה רכב של בן דוד שנסע בפראות אחריו, והוא חשש ממנו.

השילוב של המקום והשעה היו לטובתו.

פורסם

אם ה"תרוץ" היה מתקבל - לא היה מקבל קנס כלל!

לדעתי התירוץ עשוי להתקבל, אם בכלל, רק בכבישי העומק של יו"ש (לא 443 או 5). אלא ששם גם ככה יש מעט מאוד אכיפת תנועה, אם בכלל.

גם אני, כשעברתי בציר משוקת לערד, הבחנתי בפעילות מוגברת של משטרת התנועה (פעם יצא לי לעשות דראפטינג אחרי ניידת במרחק סביר של 200-300 מטר במהירות מכובדת לאוקטביה שלא נעים לי לרשום)

התחושה שלי היא שפעילות משטרת התנועה לא מכוונת כלפי התופעות שהתלוננת עליהם, אלא יותר כלפי המתלוננים או הסובלים הפוטנציאליים מהתופעות האלה.

עוד אציין שלפני שנתיים בערך - בעקבות התנכלויות חוזרות לרכבים בציר מסוים (נדמה לי 258 לכוון דימונה) יצאה הנחיה לקציני בסיס חיל אויר (נדמה לי שזה גוף שאיכשהו קשור לצה"ל) להמנע מנסיעה בציר בשעות מסויימות.

חלילה לי מלרפות ידך אבל:

אם בקציני צה"ל נפל מורא, מה יעשו אזרחים מהשורה?

פורסם

כשהייתי בצבא (גבעתי), אחד הנגדים שלנו נסע לכיוון קציעות, בדרך קפץ לו סובארו טנדר וחתך את הכביש לרוחבו (ניתן לראות את קיצורי הדרך האלה על בסיס שעתי שם) וחברנו הנגד התנגש ברכב, הוא חשב שהוא יצא בזול (מבחינה בריאותית) ופנה אל נוסעי הטנדר בכדי להחליף פרטים, נוסעי הטנדר (שמע אומר דיירי פחונים) דווקא בחרו להחליף מהלומות ושלחו את הבחור לבית החולים עם שתי רגליים וידיים שבורות, לפחות סידרו לו 3-5 חודשי גימלים :shock:.

לא זכור לי שהמשטרה קפצה אל המדבר בחיפוש אחרי טנדר מעוך... אז על מה הם רוצים העלאת שכר?!?

המשטרה בארצנו היא בדיחה מצערת, בה נטפלים ל"חלשים", שומרי חוק שמועדים פה ושם והופכים אותם לעבריינים, כאשר העבריינים האמיתיים והמסוכנים ידועים לכל אך לא מסומנים כמטרה (כי זה עבודה קשה/מסוכנת - הרי עבודה משטרתית אמורה להיות טיול בפארק, לא? כסף קל), הרי עדיף להשקיע את כל הכסף במרדף אחרי בני 16 שמעשנים ג'ויינט...

קנדה אמרתם? אני בודק :lol:

כבר חתמתי...

פורסם
כשהייתי בצבא (גבעתי), אחד הנגדים שלנו נסע לכיוון קציעות, בדרך קפץ לו סובארו טנדר וחתך את הכביש לרוחבו (ניתן לראות את קיצורי הדרך האלה על בסיס שעתי שם) וחברנו הנגד התנגש ברכב, הוא חשב שהוא יצא בזול (מבחינה בריאותית) ופנה אל נוסעי הטנדר בכדי להחליף פרטים, נוסעי הטנדר (שמע אומר דיירי פחונים) דווקא בחרו להחליף מהלומות ושלחו את הבחור לבית החולים עם שתי רגליים וידיים שבורות, לפחות סידרו לו 3-5 חודשי גימלים :shock:.

לא זכור לי שהמשטרה קפצה אל המדבר בחיפוש אחרי טנדר מעוך... אז על מה הם רוצים העלאת שכר?!?

המשטרה בארצנו היא בדיחה מצערת, בה נטפלים ל"חלשים", שומרי חוק שמועדים פה ושם והופכים אותם לעבריינים, כאשר העבריינים האמיתיים והמסוכנים ידועים לכל אך לא מסומנים כמטרה (כי זה עבודה קשה/מסוכנת - הרי עבודה משטרתית אמורה להיות טיול בפארק, לא? כסף קל), הרי עדיף להשקיע את כל הכסף במרדף אחרי בני 16 שמעשנים ג'ויינט...

קנדה אמרתם? אני בודק :lol:

ואו סיפור מפחיד בטירוף.

בתכלס אם הרכב עוד פעל היה צריך לברוח כי זה היה די ברור שלא לצאת להתעסק איתם ללא כלי נשק טוב :?

פורסם

בתכלס,

אם הרכב פעל, בדיעבד במקרה הספציפי הזה אולי היה עדיף לו לברוח (ואולי לא, אולי יכלו לרדוף אחריו והיה מסיים לא בבית חולים).

באופן כללי אני לא ממליץ לאף נהג לברוח מתאונה!

עזבו אחריות ומוסר, פרקטית סיכוי טוב שיתפסו אתכם ותשלמו (בריחה גרועה מעצם התאונה!).

• תוכן חדש...