Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חודש עם הרכב- התרשמות כללית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

"חגגתי" חודש עם הרכב והנה התרשמות קצרה:

1.מבפנים:

הרכב מאובזר בכל החישמולים האפשריים- מושבים, מראות, חלון שמש וכמובן חלונות, סלון עור פנימי עם מושבי ספורט מקוריים שמספקים תמיכה צידית טובה ואפשרות להארכת המושב לשיפור האחיזה בנהיגה ספורטיבית.

הגה מתכוון לעומק ולגובה ואין בעיה למצוא תנוחת נהיגה שתתאים לכל אחד (ניתן לכוון גם את זווית בסיס המושב מעבר לתנועה קדימה ואחורה).

הרכב בנוי מאוד מוצק ומחומרים איכותיים, ולמרות היותו בן 9 אין קרקושים מיותרים למען "ציקצוקים" של מושבי העור, אבל זה משהו שקיים בכל רכבי מרצדס וב.מ.וו עם מושבי עור.

מרווח הרגליים מאחור מספק בהחלט גם כשמבוגר יושב מאחורי כשאני נוהג (אני 1.83 בערך).

בידוד הרעשים מצויין למעט סאונד המנוע שחודר פנימה ורעש צמיגים בשיוטים מהירים (מעל 100 קמ"ש).

מערכת הסאונד המקורית מספקת סאונד סביר בהחלט (המערכת+רמקולים+מגבר מקוריים מהחברה ומיוצרים על ידי ALPINE).

2.מבחוץ:

הרכב שלי ספציפית הגיע עם חבילת M SPORT שנמכרה מחוץ לארה"ב, החבילה כוללת בתוכה את הפגושים וספויילר M TECH II (בפגוש הקדמי מותקנים תעלות קירור לבלמים), ספי דלתות עם לוגו M, הגה של M3, וכן שיפורי שילדה (הרכב יושב על בולמי SACHS שהינם בולמים גרמניים מקבילים לבילשטיין ומונמך על קפצי אייבך), בנוסף כמו בכל חבילות הספורט הרכב מגיע עם בקרת אחיזה ליברלית מהרגילה DSC שמאפשרת להנות מהרכב בלי להרוס את הכיף.

בסה"כ לרכב יש מראה הרבה יותר קרבי מ-E46 נטולת חבילת M.

ריג'קט שהיה לי הן מראות סטייל M3 אפטרמרקט שהותקנו ברכב, נראות מצויין אבל חרא של עדשות מראה ומאוד קטנות, אי לכך נרכשו מפירוקייה 2 מראות מקוריות עם קיפול חשמלי וזכרון והן כרגע נצבעות בצבע הרכב ויותקנו השבוע.

3.מנוע גיר וביצועים:

תענוג אמיתי!

זה מתחיל בסאונד הערב לאוזן, נמשך בהתעוררות לחיים באיזור ה-2800 סל"ד ומשם טיפוס כייפי אל המנתק עם הרבה מומנט.

בגירסת ה-2.5 ליטר לא מדובר במכונית חורכת מסלולים, אבל מכונית זריזה בהחלט כאשר הטווח בו היא מתחילה להיות זריזה באמת זה במהירויות מעל 90 קמ"ש, שם המנוע באמת מרגיש בסביבה הטבעית שלו והטיפוס מ-90 קמ"ש צפונה לטווחים המאוד לא חוקיים מהיר והחלטי.

הגיר מצויין, עובד מאוד חלק ומהר (לא מהיר כמו DSG אבל מהיר מספיק), הגיר יודע לזהות כשאתה בירידה ארוכה ואתה משחרר את דוושת הגז- הוא נועל את ההילוך ולא מעביר להילוך הבא במטרה לשמור על הירידה יותר מבוקרת.

מצב הספורט עושה את אותו דבר בפן הספורטיבי, הוא מזהה שאתה כרגע מתחיל ללחוץ ודואג לשמור אותך בטווח היעיל מבלי להעלות הילוך (כך למשל אתה יכול לנסוע בקטע כמו ג'ימאקאנה, הרכב יזהה את הסגנון נהיגה וישאיר אותך על הילוך שני כדי שתיהיה יעיל מבחינת רצועת כוח).

התנהגות:

הרכב פשוט כייפי, זה מתחיל בהגה עם משקל נכון (סרבוטרוניק, מתקשה עם הגברת המהירות), דוושה שנותנת רגש, בלמים שנושכים (במקרה שלי ברמבו 4 POT עם צינורות בלימה שזורים) ואחיזה בלי סוף עם המון פידבק מההגה והשילדה.

טיפולים:

האמת- היה נשמע יותר מפחיד בהתחלה....

כטיפול מונע החלפתי אתמול טרמוסטט, משאבת מים, רצועת אלטרנטור ורצועת מזגן וכן נוזל קירור ובנוסף 2 מייסבי זרועות קדמיות (המייסבים הרגישו לי ככאלה שסיימו את חייהם, מערכת הקירור עברה רענון כי זו נקודת כשל ידועה בדגם).

כל החלקים מקוריים של BMW, עלה לי 1500 שקלים.

נסבל בהחלט.

שורה תחתונה,

אני מאוד מרוצה מהרכישה, כל נסיעה גורמת לי חיוך בייחוד שכל הזמן רציתי את הרכב הזה ועכשיו שיש לי אותו- הוא לא מאכזב אלא עומד בציפיות שהיו לי.

דבר אחרון, תמונה אחת מהיום:

281690_10150249509209962_678659961_7707605_5554806_n.jpg

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ההגה במקום הלא נכון! סתם.

הונג קונג אמרנו?

מעניין גם מה הולך שם בכביש, תרבות נהיגה וכאלה, ובכלל תרבות ונימוסין אי שם בהונג קונג. אשמח אם תספר.

פורסם

איזה יופי! זה בטח נדיר למצוא רכב במצב כזה בפירוקיה! :twisted:

תהנה, וסע בזהירות. :wink:

MAZDA CX-5 AWD (4x4) 192hp / SkyActive-G 13:1

פורסם

מעניין גם מה הולך שם בכביש, תרבות נהיגה וכאלה, ובכלל תרבות ונימוסין אי שם בהונג קונג. אשמח אם תספר.

מבחינת חווית הנהיגה בהונג קונג:

הכבישים העירוניים זוועתיים, הרבה יותר גרועים מהכבישים בארץ ופחות נעימים לנסיעה מכמה סיבות:

1.שיטת הבנייה של תשתיות- יש המון נקודות שתשתיות שונות (כבלים,טלפונים וכו') עוברות מתחת לכביש, כדי להמנע משבירת הכביש בכל פעם שרוצים לתחזק את התשתית אותם קטעים בכביש מכוסים במכסים מיוחדים שחלקם בולטים כ-2 ס"מ מגובה ה"אספלט".

2.ה"אספלט"- חלק ניכר מהכבישים אינם אספלט אלא יציקות בטון בקטעים הישרים שמתחלפים באספלט מאוד מאוד איכותי עשיר בגומי וזכוכית (ממש נוצץ) עם אחיזה מצויינת בפניות, קטעי החיבור האלה כמובן לפעמים שונים בגובה וכן יציקות הבטון תמיד מעט גליות.

3.סימוני כביש- כל סימוני הכביש (מעברי חציה, קטעים שאסור לעצור בהם, פסים של הפרדת נתיבים וכו') עשויים ממעיין "משחה" מיוחדת שמסומנת על הכביש כשהיא לוהטת, כעבור 2 דקות שהיא מתקררת היא מתעבה מעט ויוצרת סימון שמעט בולט ובעל אחיזה מאוד גבוהה (כמו האספלט בפניות) בשביל למנוע החלקה על הסימונים- רוכבי האופנועים בארץ היו מאוד שמחים על כך.

4.סלילה- הסלילה ברובה לא מי יודע מה איכותית ויש בתוך העיר הרבה כבישים "שבורים".

כל אלה יוצרים שילוב לא ממש נעים לנסיעה עירונית, מה שמסביר גם למה מיהרתי להחליף את מייסבי הזרועות הקדמיות, ידעתי מראש שזו מחלה מוכרת בדגם וכשהרגשתי את התחושה שהעסק מקדימה קצת "רפוי" ורועש החלפתי אותם ועכשיו הכל טוב.

מחוץ לעיר המצב משתפר מאוד עם כבישים הרבה יותר נורמלים.

מבחינת נהגים, הנהיגה בהונג קונג יותר זורמת מאשר בארץ, נהגים הרבה יותר אדיבים מאשר בארץ, פה ושם נהגי מוניות חותכים אבל ככלל יש יותר תרבות נהיגה.

פורסם
מבחינת חווית הנהיגה בהונג קונג:

הכבישים העירוניים זוועתיים, הרבה יותר גרועים מהכבישים בארץ ופחות נעימים לנסיעה מכמה סיבות:

1.שיטת הבנייה של תשתיות- יש המון נקודות שתשתיות שונות (כבלים,טלפונים וכו') עוברות מתחת לכביש, כדי להמנע משבירת הכביש בכל פעם שרוצים לתחזק את התשתית אותם קטעים בכביש מכוסים במכסים מיוחדים שחלקם בולטים כ-2 ס"מ מגובה ה"אספלט".

2.ה"אספלט"- חלק ניכר מהכבישים אינם אספלט אלא יציקות בטון בקטעים הישרים שמתחלפים באספלט מאוד מאוד איכותי עשיר בגומי וזכוכית (ממש נוצץ) עם אחיזה מצויינת בפניות, קטעי החיבור האלה כמובן לפעמים שונים בגובה וכן יציקות הבטון תמיד מעט גליות.

3.סימוני כביש- כל סימוני הכביש (מעברי חציה, קטעים שאסור לעצור בהם, פסים של הפרדת נתיבים וכו') עשויים ממעיין "משחה" מיוחדת שמסומנת על הכביש כשהיא לוהטת, כעבור 2 דקות שהיא מתקררת היא מתעבה מעט ויוצרת סימון שמעט בולט ובעל אחיזה מאוד גבוהה (כמו האספלט בפניות) בשביל למנוע החלקה על הסימונים- רוכבי האופנועים בארץ היו מאוד שמחים על כך.

4.סלילה- הסלילה ברובה לא מי יודע מה איכותית ויש בתוך העיר הרבה כבישים "שבורים".

כל אלה יוצרים שילוב לא ממש נעים לנסיעה עירונית, מה שמסביר גם למה מיהרתי להחליף את מייסבי הזרועות הקדמיות, ידעתי מראש שזו מחלה מוכרת בדגם וכשהרגשתי את התחושה שהעסק מקדימה קצת "רפוי" ורועש החלפתי אותם ועכשיו הכל טוב.

מחוץ לעיר המצב משתפר מאוד עם כבישים הרבה יותר נורמלים.

מבחינת נהגים, הנהיגה בהונג קונג יותר זורמת מאשר בארץ, נהגים הרבה יותר אדיבים מאשר בארץ, פה ושם נהגי מוניות חותכים אבל ככלל יש יותר תרבות נהיגה.

מעניין!

אני אשמח אם תספר גם קצת מעבר.

מחיר הדלק שם, מחירי המחיה בכלליות, מיסים, מחירי רכבים חדשים וכו'

פורסם
מעניין!

אני אשמח אם תספר גם קצת מעבר.

מחיר הדלק שם, מחירי המחיה בכלליות, מיסים, מחירי רכבים חדשים וכו'

הדלק מאוד יקר בהונג קונג, בערך כמו בארץ, בסביבות 8 שקלים וקצת לליטר או משהו כמו חצי שקל יותר לדלק מועשר (עבור כל רכבי העל או עבור משוגעים כמוני שגם מתדלקים אותו).

מה שכן, בכל תדלוק אתה זוכה להנחה שהיא כמו מעין "הגרלה" שכזאת, פעם אחת תדלקתי 600 דולר הונג קונגי אבל בפועל תדלקו לי ב-685 דולר (חוייבתי 600 דולר, שזה קרוב ל-300 שקלים).

פעם נוספת מילאתי מיכל מלא, חוייבתי משהו כמו 850 דולר למרות שתודלק מעל 970 דולר, כך שלמרות המחיר הרשמי של הדלק, בכל פעם אתה זוכה להנחה שמוזילה את המחיר בפועל.

המחייה עצמה יקרה, בין אם זה מחירי שכירות, כלכלה יומית וכו', לא זול אבל כמובן שזה בהתאם לשכר.

מבחינת מיסים הונג קונג דוגלת ב"חייה ותן לחיות", המיסוי מאוד נמוך (מס הכנסה ממוצע של כ-15.5% שנתי) ומאוד ליברלי- אתה משלם על ההכנסה נטו ולא ברוטו- אתה יכול לקזז מההכנסה שלך תשלומי שכירות דירה ואפילו תשלומי משכנתא (!!!) ושכר לימוד אוניברסיטאי וכו', ורק אחרי הקיזוזים האלה משלמים מס על ההכנסה נטו.

מחירי רכבים חדשים נמוכים מאוד יחסית לארץ בגלל שיטת מיסוי פרוגרסיבית (עד 100000 דולר משלמים X אחוז, על ה-100K הבאים Y אחוז ועל היתר עוד Z אחוזים).

STI חדשה מהסוכנות לדוגמא תעלה לך כ-150K שקלים, ה-M1 החדשה (מדהימה!!!) תעלה בסביבות 200-220K שקלים.

פורסם

יפה!

כייף לקרוא על הונג קונג.

ואני תמיד חשבתי שהכבישים העירוניים בארץ הם הגרועים ביותר שיש ...

תמשיך לשתף אותנו...

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

תודה רבה על הפירגונים.

היום נפתרתי סוף סוף מהמראות M3 STYLE היפות למראה אך חסרות הפרקטיקה (מראות מאוד קטנות) והתקנתי במקומן מראות מקוריות לאחר שאלה עברו צביעה.

מראות מעט יותר מרובעות ופחות משתלבות עם המראה הספורטיבי, אבל ראבק, סוף סוף אפשר לראות משהו.

ועוד טיזר לסיום,

בקרוב אעלה תמונות בחברת מכונית של לקוח, האחות הגדולה של המכונית שלי, ואני לא מדבר על ה-330.

:wink:

• תוכן חדש...