Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

אשמח לחוות דעת מחברי הפורום בנושא.

במידה ואני מעוניין לרכוש רכב לנסיעות ארוכות - ת"א -באר שבע על בסיס יומי, האם יש הבדלים בנוחות נסיעה/ עייפות בנהיגה בין מכונית סופר מיני למשפחתית מקבילה.

מספר דוגמאות:

האם נכון יהיה להגיד שמאזדה 3 תהיה שקטה, נוחה יותר ומעייפת פחות ממאזדה 2 בנהיגה ארוכה?

האם יונדאי I30 תהיה שקטה ונוחה יותר מאחותה הקטנה I20?

האם פולו חדשה תהיה פחות נוחה בנסיעות ארוכות מגולף?

אשמח אם יש חברי פורום שנהגו ק"מ מכובד על סופר מיני מסויימת ועל אחותה הגדולה מאותו יצרן לאורך זמן ויוכלו לחוות דעתם.

פורסם

יש הבדלים גדולים בנוחות הנהיגה בין הרכבים, והם לא בהכרח קשורים לגודל הרכב. כל מיקרה לגופו ותלוי בטעם ואישיותו של הנהג.

אני כבר שנים עושה את אותה הדרך (ת"א-ב"ש) על רכבים שונים, ואני יכול להגיד לך, שהתחושה האישית שלי לא קשורה קבוצת הרכב.

לדוגמא, ברנו קליאו 98 עברתי את הדרך בכיף, לא פחות מאשר ברכב משפחתי,

מפולו קלאסיק 2000 יצאתי עם כאבי גב ועייפות.

מגאן 2003 היתה נהדרת,

רומסטר 2008 גרועה,

רנו קנגו מצויינת,

ברלינגו 2010 לא נוחה.

ג'מפי מעולה.

לדעתי, אם תקנה קליאו חדשה, בכביש ת"א - ב"ש לא תרגיש פחות נוח מאשר ביונדאי I30, לא מבחינת המושבים, ולא מבחינת בידוד הרעשים (להוציא את הביצועיים), אבל לדעתי תרגיש בהבדל מול מגאן - פלואנס, שזה לפי טעמי רכב בעל נוחות עדיפה, ולא בגלל שמדובר ברכב משפחתי.

בין מזדה 2 למזדה 3 יש הבדל גדול בנוחות ובהרגשה, כי לפי הרגשתי מזדה 2 צפופה ומרגישה קטנטונת על הכביש.

לדעתי, בין פולו לגולף ההפרשים פחות גדולים בהרגשה (אני לא לוקח בחשבון ביצועיים, שגם להם יש השפעה, במיוחד כאשר מדובר בנסיעות ארוכות)

אבל הייתי מעדיף מזדה 2 על יונדאי אקסנט, למרות הבדלי הגודל לטובת יונדאי. אקסנט פשוט רכב קופצני ולא נוח בצורה קיצונית (לדעתי).

אני יודע שלא עניתי בידיוק על שאלתך לגבי רכבים - אחים, כי לדעתי זה לא העניין. צריך לבדוק כל רכב בנפרד.

מה שחשוב יותר מכל ההמלצות וחוות דעת, זה נסיעת מבחן. המושב מרגיש שונה מאדם לאדם, יש אנשים שמעדיפים תנוחת ישיבה מסוימת (גבוהה או נמוכה), ביצועי הרכב משפיעים על התחושה הכללית, בידוד רעשים שונה מאוד מרכב לרכב (בלי קשר לגדלו ), מרחב לרגליים\מיקום הקונסולה - כל זה משפיע על ההרגשה הכללית.

הבחירה שמתבססת על היגיון כלכלי\פרקטיות בין משפחתית לסופר מיני היא בעיקר בגלל גודל המשפחה.

אבל בהרבה מקרים הולכים על הלב ולא עם הראש. לכן בני 18-20 רוכשים רכב משפחתי ונוסעים בו לבד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

שקול להתפנק למשל ב C5 דיזל - ידועה בנוחותה המופלגת, מאיזה שנתון שתוכל להרשות לעצמך. רמת הרעש מהמנוע לא בשמיים, ודיזל נדרש לנסועה כזאת.

חוץ מזה לדעתי חשוב שתהיה ברכב בקרת שיוט - קרוז קונטרול!

פורסם

חוץ מהגודל הפיזי וכמובן נפח המנוע יש עוד הרבה פרמטרים המשפיעים על הנוחות ועל אי הנוחות בזמן נהיגה ממושכת ומעומצת.

קודם כל בסיס הגלגלים של הרכב. לרוב רכב עם בסיס גלגלים קצר יותר, יהיה קופצני יותר ולכן נסיעה תהיה נעימה פחות.

רכב עם מנוע קטן יותר יהיה אולי רועש יותר מרכב עם מנוע גדול אשר יתעמץ פחות בעליות ויתמודד טוב יותר עם מזגן ועם עומס.

כיול מתלים גם לא פחות חשוב. מטלים רכים יתנו פינוק ונוחות, מתלים קשיחים יהווה יתרון בפניות כדי שהרכב יחזיק טוב יותר את הכביש וכדי שלא יהיו העברות משקל חריפות אבל יהיה פחות נוח.

גם כסאות ורמת נוחות שלהם משפיעה בנסיעות ארוכות.

כמו שנאמר גם פיצ'ורים שונים יכולים לתרום לנוחות בנהיגה, כגון: בקרת שיוט ושליטה מההגה על רדיו -בלו טוף.

אישית להתניידות בינעירונית הייתי בוחר ברכב גדול יותר ומאובזר יותר, כדי לקבל נוחות ופינוק המקסימלי לאיכות חיים גבוהה יותר בשימוש היומיומי!

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם
יש הבדלים גדולים בנוחות הנהיגה בין הרכבים, והם לא בהכרח קשורים לגודל הרכב. כל מיקרה לגופו ותלוי בטעם ואישיותו של הנהג.

אני כבר שנים עושה את אותה הדרך (ת"א-ב"ש) על רכבים שונים, ואני יכול להגיד לך, שהתחושה האישית שלי לא קשורה קבוצת הרכב.

לדוגמא, ברנו קליאו 98 עברתי את הדרך בכיף, לא פחות מאשר ברכב משפחתי,

מפולו קלאסיק 2000 יצאתי עם כאבי גב ועייפות.

מגאן 2003 היתה נהדרת,

רומסטר 2008 גרועה,

רנו קנגו מצויינת,

ברלינגו 2010 לא נוחה.

ג'מפי מעולה.

לדעתי, אם תקנה קליאו חדשה, בכביש ת"א - ב"ש לא תרגיש פחות נוח מאשר ביונדאי I30, לא מבחינת המושבים, ולא מבחינת בידוד הרעשים (להוציא את הביצועיים), אבל לדעתי תרגיש בהבדל מול מגאן - פלואנס, שזה לפי טעמי רכב בעל נוחות עדיפה, ולא בגלל שמדובר ברכב משפחתי.

בין מזדה 2 למזדה 3 יש הבדל גדול בנוחות ובהרגשה, כי לפי הרגשתי מזדה 2 צפופה ומרגישה קטנטונת על הכביש.

לדעתי, בין פולו לגולף ההפרשים פחות גדולים בהרגשה (אני לא לוקח בחשבון ביצועיים, שגם להם יש השפעה, במיוחד כאשר מדובר בנסיעות ארוכות)

אבל הייתי מעדיף מזדה 2 על יונדאי אקסנט, למרות הבדלי הגודל לטובת יונדאי. אקסנט פשוט רכב קופצני ולא נוח בצורה קיצונית (לדעתי).

אני יודע שלא עניתי בידיוק על שאלתך לגבי רכבים - אחים, כי לדעתי זה לא העניין. צריך לבדוק כל רכב בנפרד.

מה שחשוב יותר מכל ההמלצות וחוות דעת, זה נסיעת מבחן. המושב מרגיש שונה מאדם לאדם, יש אנשים שמעדיפים תנוחת ישיבה מסוימת (גבוהה או נמוכה), ביצועי הרכב משפיעים על התחושה הכללית, בידוד רעשים שונה מאוד מרכב לרכב (בלי קשר לגדלו ), מרחב לרגליים\מיקום הקונסולה - כל זה משפיע על ההרגשה הכללית.

הבחירה שמתבססת על היגיון כלכלי\פרקטיות בין משפחתית לסופר מיני היא בעיקר בגלל גודל המשפחה.

אבל בהרבה מקרים הולכים על הלב ולא עם הראש. לכן בני 18-20 רוכשים רכב משפחתי ונוסעים בו לבד.

מסכים עם הקביעה שזה אישי, אני מצאתי תוצרת PSA הרבה יותר נוחה מרנו, במיוחד קפצה ההשוואה בין ברלינגו (ישנה, רכב מאוד נוח לטעמי) מול קנגו (לא רע, אבל בנסיעות ארוכות מתחיל להציק, גם המגאן לא הבריקה).

שינוי קטגוריה לא ממש משנה, היה לי מאוד לא נוח ביאריס, קורולה וקאמרי, הבדלים בין יאריס לקורולה לא הרגשתי, אבל הקאמרי היתה מעט עדיפה, כל הרכבים היו סדאן וננהגו בארה"ב.

פורסם

אל תקנה מאזדה 2 לנסיעות כאלה. זו ההמלצה היחידה שלי פה, ומצטרף לקודמי - סיטרואן C5 לנוחות :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בין המאזדה 3 למאזדה 2, אינני יכול להשוות. אך הפאביה שברשותי שייכת לקטוגריה של המאזדה 2, ותקופה ארוכה נהגתי גם על המאזדה 3.

מבחינת הנוחות שלי כנהג, לא שמתי לב להבדל משמעותי.

מבחינת נוחות נוסעים, לא נצפו תלונות מיוחדות.

מבחינת תא מטען, התא מטען של הפאביה/מאזדה 2 קטן כמובן משמעותית מול המאזדה 3, אך יש לו יתרון שע"י השכבת הספסלים מאחור אתה יכול לקחת דברים שבמאזדה 3 גם בחלום לא יקחו.

לכן לסיכום שאלתך, בעיני אין הבדל בנוחות נסיעה בין משפחתית לסופר מיני.

פורסם

יש הבדל בין משפחתית לבין מכונית קטנה בנסיעות כאלה על בסיס קבוע.

אני נוסע כל יום בדרך בינעירונית של 100 ק"מ , לפעמים עם סוזוקי סוויפט ולפעמים ב SX4 ואני, מבחינת רעש מנוע אין הרבה הבדל כי לסוויפט מנוע יחסית גדול 1500 לעומת ה 1600 של ה SX4, מבחינת נוחות ה SX4 נוחה יותר, ואני מרגיש שאני פחות מתעייף מנסיעות ב SX4.

אם באופן קבוע אתה מתכנן לנסוע כל יום נסיעות ארוכות אני ממליץ לך ללכת על אוטו משפחתי.

• תוכן חדש...