רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
התאונה היקרה בעולם? נהגת דפקה 5 רכבי פאר
הודעה אחרונה מאת chev corsica, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 689 צפיות
מחפשת מפעל שמייצר תבניות לפלסטיק בניפוח. קצת קשה למצוא בעלי מקצוע בתחום. תודה לעוזרים סיגל
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לא ראיתי שנפתח כאן דיון על הנושא. לא רבים עדיין שמעו אבל דלק מוטורס משלימים בימים אלו את רכישת חברת קמור. פרטים נוספים תוכלו למצוא בגוגל. שמועות מבפנים אומרות שהעסקה כבר בסוף ואכן בקרוב קמור יהפכו לדלק מוטורס. מה אתם אומרים? האם הצעד נכון? האם נראה ירידת מחירים אופטימית או שמא בשירות קטסטרופה כמו שרק דלק מוטורס יודעים לתת? דיון פתוח!
הודעה אחרונה מאת elad_ah, -
-
מה דעתכם לשים בחלון האחורי ברכב 2 שלטים מוארים קטנים של אחד |סליחה| והשני |תודה| ולהפעיל כל אחד מהם מתי שאתם חושבים לנכון? בחור עם רעיון מאוד שאפתני,שכבר קיבל פידבקים ממספר גורמים מסחריים. כל הפרטים כאן
הודעה אחרונה מאת djgabi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 46 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אהלן חברי פורום CF . חדש פה. נכון לעכשיו, אני בן 16.5, לומד נהיגה, ומקווה עוד חצי שנה - רשיון. עקב שיקולים כאלה ואחרים, אני צריך רכב שיישאר איתי מעכשיו, ועד אחרי הצבא. מצא חן בעיניי הרכב הזה: הונדה סיוויק קופה ידנית שנת 1995-1996 (שני הצורות). עכשיו, המחירים הם בערך 22K-26K . את הלימוד נהיגה - משלם התיכון ( ) . אז,כעת, יש לי בחשבון בנק - 9K. חשבתי על האפשרות של מימון רכב . זאת אומרת - 7K מקדמה (2K ליישור קו), 3K ההורים נתנו לי במזומן ליום ההולדת, ו-12/15K בתשלומים מחברת המימון. עכשיו, השאלה שלי היא כזאת: האם החברת מימון תסכים לממן רכב בן 15 למישהו שהוא בן 17? תודה רבה לעוזרים . נ.ב. - מצטער על החפירה , מ…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
היום בצהריי היום בחזרתי מב"ש נראתה ניסאן GT-R על גורר של תחבורה פשוט מדהימה הוספתי תמונות. יוגב
הודעה אחרונה מאת מאור דוידי BORA, -
שני צדדים למטבע בכל סיפור רוכב אופנוע שניצל ממות היכה את אבי הנהגת שכמעט הרגה אותו 1 2 3 4 6
מאת Cerebral Cortex-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 75 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
בהתחלה שקראתי את הכותרת זעמתי לחלוטין. עוד בן בליעל שהעיז להרים יד על אדם חף מפשע וחסר עונים. ככל שקרתי הבנתי את מהלך הסיפור. נכון מאוד, רוכב האופנוע התנהג בצורה מגעילה שלא תואמת שום קנה מידה של מוסריות בחברה נורמלית. נכון מאוד אין שום עוררין. מצד שני, מדובר כאן על נהגת שעשתה פניית פרסה וכמעט הרגה את הרוכב. במקרה הזה הוא במזל יצא חי. לא חסרים מקרים שהרוכב נהרג. רוכב האופנוע בגלל הכעס והעצבים מכך שחייו נמחקו כמעט במחי יד בגלל אוזלת ידה של הנהגת פלט קללה. דבר שאני עושה כל פעם שמישהו כמעט הורג אותי על הכביש. בתגובה אבייה של הנהגת במקום להתנצל על כך ולבקש סליחה או לפחות לשתוק ולא לומר מילה כי אחרי הכל הבת שלו כמעט הרגה בן אדם בגלל הקלות ראש שלה, הוא קילל את רוכב האופנו…
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
הפרסומות מדברות על המכונית המשפחתית החזקה ביותר של אופל. ובאמת, על הנייר זה נראה מרשים - מנוע קטן ומוגדש, תיבת הילוכים אוטומטית עם 6 הילוכים ורשימת אבזור ארוכה. לא פלא אם כך שלא הצלחנו לסרב להצעה של אופל ויצאנו לנסיעת מבחן על הגרסא המוגדשת של האופל אסטרה. מבחן דרך - אופל אסטרה טורבו נ.ב - יש גם אבטיח:
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/396/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A2%D7%95%D7%93-%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%98%D7%A1%D7%95-%D7%A1%D7%99%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מה יתאים לרומסטר הצבע השחור או התכלת ? תודה.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם,לפני מס' ימים העלתי פוסט שסיפרתי בו על אלטרנטור שהוחלף עם פולי עקום וכתוצאה מזה רצועת המנוע נקרעה וכמעט גרמה להתנגשות בכיכר. אתמול המוסך ראה את הפולי העקום ולקח אחריות על הבעיה,היום קיבלתי חדשות רעות ושחורות. רצועת המנוע נכנסה לטיימינג,כתוצאה מזה הלך הטיימינג והתעקם גל זיזים,כתוצאה מזה הלך\התעקם ראש מנוע. וזה בנוסף לאלטרנטור שקיבלתי פגום. למזלי המוסך לקח אחריות על כל מה שהלך לי באוטו כתוצאה מהאלטרנטור הפגום. השאלה שלי היא האם וכאשר יטפלו לי ברכב ויתקנו כל מה שנהרס,האם הרכב יסע ויתנהג כמו מקודם(לפני כל מה שנהרס?) אשמח לעזרה,תודה.
הודעה אחרונה מאת cjns, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הי מה דעתכם על המבצע החדש של פנדה ב 60? ואיך זה ביחס לרנו ב70? יש לרנו יתרונות שמצדיקות את המחיר ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שוב שלום. היום בדרכי לעבודה הבחנתי במרצדס G CLASS משופצרת ובאחוריה מדבקת BRABUS. האם הם מחזקים גם ג'יפים ??? או שמה סתם מדבקה ? אגב אני לא מבין את הרעיון של לקחת רכב שטח שנועד לנסיעה בשטח ואז להנמיך אותו לצייד אותו בצמיגי סליקס [או המקבילה החוקית לכביש שלהם]. ולהפוך אותו למכונת נהיגת מסלול.
הודעה אחרונה מאת waaasup, -
-
מנפלאות המכס 1 2
מאת Croc-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בסוף אפריל השנה רכשתי ממסר משומש מפירוק מאיביי בריטניה. המוצר יצאה אליי ב-26/04 בדואר אוויר. ב-06/06 (כן כן - חודש וחצי אחרי) קיבלתי מכתב שאני צריך להמציא אישור משרד התחבורה. פניתי למוכר עם שאלה "איך משרד התחבורה? ביקשתי לכתוב RELAY וערך של 10 פאונד" הבחור עונה כן, עשיתי בדיוק כמו שאמרת לי - רשמתי 10 פאונד ו-auto parts. מה תעשה עם הדביל הזה :evil: טוב, הכנתי את כל הניירת והגעתי למשרדי משרד התחבורה בת"א כדי למסור את המסמכים לשומר. קדחת - השומר עובד עד 16:00. למחרת שלחתי את המסמכים ב-"דואר 24". אחרי כשבועיים קיבלתי מסמכים מאושרים בחזרה ומיד פיקססתי אותם למכס. אחרי שעה שיחת טלפון - מה אתה שולח פקסים? אני צריכה מקור. או שתגיע או שתשלח בדואר רשו…
הודעה אחרונה מאת Pentos, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 33 אלף צפיות
מה זה אומר, ואיפה זה מציב את המכונית מבחינת יכולתה לזנק \ הכוח של המכונית בעליות למשל? מומנט מירבי קג"מ \ סל"ד: 4300 / 17.4 (הונדה סיוויק 1.8 ליטר, 140 כ"ס) מומנט מירבי קג"מ \ סל"ד: 4000 / 19 (מאזדה 3 החדשה 2.0 ליטר, 150 כ"ס) מומנט מירבי קג"מ \ סל"ד: 3800 / 18 (שברולט קרוז 1.8 ליטר, 140 כ"ס) אני שואל לגבי ההסבר המעשי של הקג"מ ומהו, לעומת הסל"ד. ממש ההסבר של המומנט במספרים האלה (אל תסבירו לי בבקשה מה זה מומנט, אלא איך הוא בא לידי ביטוי במספרים האלה). שאלה נוספת: איך המספרים האלה מעמידים כל אחת משלושת המכוניות האלה אחת מול השניה (השוואת כוח \ יכולת זינוק...) ? תודה!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, אתמול קיבלתי רכב חדש- סובארו B3, ואני רוצה להוסיף לה כמה שיפורים קוסמטים כמו: פסי כרום בספי הדלתות , ידיות פתיחת הדלתות מכרום, מגיני רוח מקוריים ועוד כמה תוספות קוסמטיות לרכב. איפה אני יכול להשיג דברים כאלו במחירים הוגנים? תודה, רועי.
הודעה אחרונה מאת Alexander1503, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם מדוע אחזקת ג'יפ קטן כגון: ג'מיני, טריוס וכו' יותר יקרה מאחזקת רכב משפחתי רגיל עם מנועי 1600-1800? מחכה לתשובות
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישהו יכול להמליץ על אתר או חברה? תודה
הודעה אחרונה מאת alex1978, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אתמול נסעתי בכביש 6 מדרום לצפון במחלף של אשדוד שמתי לב שאני נוסע על 150 קמש ובדיוק עברתי את הריבועי ברזל הריבועים שמחייבים אותך בכסף. מה לדעתכם הסיכוי שאני אקבל דוח על זה ותוך כמה זמן אני אדע אם כן או לא? דא זה קרה אתמול בשעה 8 וחצי בערב בחושך תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עיינתי וחיפשתי בכל הפורום על הרכב הנ"ל, ראיתי את השרשורים על המנוע שעומדים להחליפו ועל המחיר המשתלם שלה. עבר זמן מה ורציתי לדעת, אם יש למישהו חדשות בעניין? אני עומד בקרוב להכנס לאחת מסוכנויות צ'מפיון ולהזמין אחת. תודה מראש! שאלה נוספת - לפני כמה חודשים הזמנתי וביטלתי פולו TSI 1.2 (בעיות תקציב, שנפתרו ואף אפשרו שדרוג לGTI, חדשות טובות לשם שינוי), ובהזמנה ביקשתי שיהיה ברכב קרוז קונטרול. הנציג אמר שלארץ לא מגיעה אף פולו בגרסה זאת או אחרת כולל הGTI עם אפשרות לקרוז (מחשב המנוע לא תומך באפשרות הזאת). השאלה, האם ניתן להזמין דרכם אחת שתכלול מערכת כזאת? ומה לגבי יבוא אישי לרכב? ראיתי בחו"ל ים גרסאות לGTI, החל מהגרסה שנעה על כבישי ארצנו, ועד לגרסה עם פנסי LED בחזית, מושבים מתח…
הודעה אחרונה מאת ran1012, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
עדיין יש מקומות שמוכרים כיסוי בד לרכב? מישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא כזה באיזור ת"א למאזדה 2?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 937 צפיות
אנחנו 4 נפשות במשפחה - גיל 21, 23 ושני הורים. מאז ומתמיד אנחנו מבוטחים בחברת 'הראל' והרכבים ללא תאונות. יש לנו שני רכבים יחסית חדשים (2008-2009), וכך אנו משלמים: טויוטה יאריס - ביטוח לארבעתינו מקיף: 4200 ש''ח, חובה: 2858 ש''ח, סה''כ: 7,058 ש''ח סוזוקי סוויפט - רק שני ההורים מבוטחים מקיף 2200 ש''ח, חובה 1250 ש''ח, סה''כ: 3,450 ש''ח 1. רציתי לדעת אם אני אישית יוכל להיות מבוטח על שני רכבים באותו סכום או שזה פשוט לא עובד ככה בישראל? זה פשוט מעצבן להיות מוגבל לרכב אחד. 2. מה אתם חושבים על המחיר? יש לי הרגשה שהוא פשוט בומבסטי. 3. אבא שלי דיבר היום עם הנציגה, והיא אמרה לו שאם הוא יפקסס לה הצעת ביטוח יותר זולה היא תוריד לו את המחיר, ולכן אשמח ל…
הודעה אחרונה מאת nir100, -
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
אני רוצה להחליף את המנורה של תא הנוסעים בקוואליר שלי, עכשיו יש אחת צהובה חלשה, אני רוצה לשים לדים מDX או EBAY. בדקתי בספר רכב, כתוב שהפיוז של כל המנורות בתא נוסעים הוא 10A, אבל היה שם מנורות לוח מחוונים\מנורת תא כפפות\מנורת לוחית\מנורת באגז'. אבל אחר כך פתחתי מפרט בספר גם, והיה כתוב שהמנורת לוחית צורכת 5W, והמנורת בגאז' 10W, והמנורות באגז' וגם של הלוחית הם בערך בגודל של המנורה של תא הנוסעים. (לא היה כתוב מפרט של המנורת תא נוסעים.) השאלה, כמה זרם\וואט אני יכול לקחת משם, כדי שלא יעמיס לי שם. אם אני מעמיס יותר מידי, לא יקרה כלום חוץ מפיוז שרוף נכון? זה כעקרון שאלה כללית לכל רכב. לא ידעתי איפה לפתוח, תעבירו אם צריך. תודה. זא…
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 0 תגובות
- 488 צפיות
פרארי f40 מול 959 של פורשה ריצארד האמונד בוחן את שתי מכוניות העל האלו אז מי יותר טובה? http://www.macho-magazine.co.il/index.php?option=com_k2&view=item&id=142:טופ-גיר-פורשה-959-vs-פרארי-f40&Itemid=27
הודעה אחרונה מאת omra21, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 595 צפיות
אני רוצה לקנות כיסוי רכב. האם קיים כיסוי ששומר על הרכב קר גם בשמש הקופחת? כלומר, גם בחניה בשמש בחוץ, הרכב ישאר קר כמו בחניה מקורה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קראתי מספר אשכולות פה על הכיסוי לרכב 4 עונות של פוגל ורוזן. המסקנה היתה שהם דומים זה לזה, ולא שורטים את הרכב. קיבלתי את הרכב שלי לפני 14 יום (שחור מטאלי, חדש מהיבואן). החל מהיום הראשון שמתי עליו את הכיסוי של רוזן (רק ביום, בגלל השמש). הכיסוי נקנה חדש מהחנות ביום שקיבלתי את הרכב. היום הסתכלתי על הרכב בשמש, כל הרכב מפוצץ בשריטות. פשוט מאות שריטות עדינות בכל מקום. חשוב לציין שבמשך 14 הימים שהרכב ברשותי, לא שטפתי אותו, כך שלא ניתן להאשים את השטיפה האוטומטית. אין שום דבר שהיה יכול לגרום לשריטות הללו, פרט לכיסוי 4 העונות. גם די ברור לי איך השריטות קרו. הרכב צובר אבק (לא הרבה, אבל צובר). ברגע שאני פורש את הכיסוי על הרכב, גרגירי האבק שורטים את הרכב (גרגר אבק ש…
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory, -
-
- 4 תגובות
- 980 צפיות
יפנים הציגו תמונה ראשונה של HONDA CR-V הדור הבא. היו שמועות שהדגם החדש יופיע רק באביב שנה הבא, אך נכון לעכשיו הייצור של הדגם יתחיל בסוף שנה הנוכחית. יפנים לא הולכים רחוק מדי כדי להחליף את הדגם של קרוסאובר החדש שלהם. הדבר לא מפתיע, כיוון שבארה"ב הדגם הנ"ל נמכר בהיקפים מאוד גדולים ואף מוביל הקטגוריה, אף על פי שמיוצר כבר יותר מחמש שנים. הדגם החדש מאוד דומה בעיצובו לזה הישן למרות שאין חלקי בסיס משותפים בין הדגמים. מבחינה טכנולוגית אין מה לצפות להפתעות. CR-V החדש ישמור על מנועו 2.4 ליטר, אשר יהיה מחוזק ויפיק בין 180 ל-200 כוח סוס וזה במקום 166 כוח סוס בדור הנוכחי. במקום תיבת הילוכים אוטומטית בעלת 5 הילוכים יתחילו להשתמש בתיבה אוטומטית בעלת 6 הילוכים. בנוסף תהיה אופציה ל-7 …
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים על זה ? "עונת 2011 קיימה עד כה 14 מירוצים. ב-13 מהם ניצחה שברולט שמובילה את טבלת האליפות עם 577 נקודות, 249 יותר מב.מ.וו" http://cars.walla.co.il/?w=/4704/1844012
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
-
- 17 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכם חברים,היום הוחלף לי בשברולט אופטרה אלטרנטור חדש בעלות של 1500 ש"ח כולל עבודה. לאחר התיקון והתשלום יצאתי עם הרכב לבריכה,במקרה יצאתי די מוקדם בהברכה באתי להניע את הרכב , והופ אין הנעה המצבר נגמר. התקשרתי למוסך עצבני ואמרתי להם ששוב אין טעינה של המצבר. הם באו עם ניידת שירות ומצבר וענתי את הרכב בחזרה למוסך שם נאמר לי שהכל בסדר וכנראה היוניט ברקס גורם לזלילת חשמל מהמצבר ולכן הוא נגמר . ושהם יזמינו לי את החלק בקרוב. באתי לצאת מהמוסך,תופס אותי אחד העובדים ומבקש יפה שאקח אותו על הדרך לביתו . כמובן הסכמתי ולקחתי אותו עד ביתו . 200 מטר מביתו אני נוסע והופ כל הנורות ברכב נדלקות (שמן,מנוע ורעשים מוזרים) שניה אחרי אני מאבד שליטה על ההגה ודוושת הברקס ואני במרחק …
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נורה לבנה\כחולה לפנים הרכב איפה שהתא נוסעים. בחנויות היא עולה 40-50 שקל. אמרתי אולי באייביי אפשר להביא ב2-3$ אבל אני לא מוצא נורות ביכלל, אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת nir100,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 334 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- m1011409
- דוב המערות
- מ.צ
- Avia
- yeonatanh
- נהג חדש תקציב קטן
- Aviady001
- גור אדם
- אהרן ג
- mcaspi
- yoni162
- ברווז