Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי מספר אשכולות פה על הכיסוי לרכב 4 עונות של פוגל ורוזן. המסקנה היתה שהם דומים זה לזה, ולא שורטים את הרכב.

קיבלתי את הרכב שלי לפני 14 יום (שחור מטאלי, חדש מהיבואן). החל מהיום הראשון שמתי עליו את הכיסוי של רוזן (רק ביום, בגלל השמש). הכיסוי נקנה חדש מהחנות ביום שקיבלתי את הרכב.

היום הסתכלתי על הרכב בשמש, כל הרכב מפוצץ בשריטות. פשוט מאות שריטות עדינות בכל מקום.

חשוב לציין שבמשך 14 הימים שהרכב ברשותי, לא שטפתי אותו, כך שלא ניתן להאשים את השטיפה האוטומטית. אין שום דבר שהיה יכול לגרום לשריטות הללו, פרט לכיסוי 4 העונות.

גם די ברור לי איך השריטות קרו. הרכב צובר אבק (לא הרבה, אבל צובר). ברגע שאני פורש את הכיסוי על הרכב, גרגירי האבק שורטים את הרכב (גרגר אבק שמופעל עליו לחץ יכול להיות יותר קטלני מאשר סכין יפנית). כמובן כולנו חכמים בדיעבד.

אם יש למישהו רעיון איך השריטות הם בעצם לא מהכיסוי 4 עונות, שיגיד. אחרת ההמלצה שלי היא לשרוף את הכיסויים הללו (לא לאחסן, לשרוף, שבטעות לא יגיעו לרכב של מישהו אחר). בנוסף צריך לשקול צעדים כנגד הרוזן הזה (ובנוסף גם כנגד פוגל, אם מדובר באותו חומר של כיסוי).

פורסם

נועם אלי הגיע הרכב גם עם שריטות כמו אחרי מכונת שטיפה זה נקרא SWILL MARKS משהו כזה,הרבה מבלי VW גם קיבלו ככה את הרכבים,אצלך קיבלת בלי? אולי פשוט לא שמת לב,אני משתמש בכיסוי של דוד פוגל,אולי כדי שפשוט תשים אותו רק על אוטו נקי,כיוון שאני לא שם לב ריבוי שריטות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נועם אלי הגיע הרכב גם עם שריטות כמו אחרי מכונת שטיפה זה נקרא SWILL MARKS משהו כזה,הרבה מבלי VW גם קיבלו ככה את הרכבים,אצלך קיבלת בלי? אולי פשוט לא שמת לב,אני משתמש בכיסוי של דוד פוגל,אולי כדי שפשוט תשים אותו רק על אוטו נקי,כיוון שאני לא שם לב ריבוי שריטות.

אני לא בדקתי איך קיבלתי את הרכב (כלומר כן בדקתי, אבל בתוך חדר המסירה, שם אין שמש). ההנחה שלי היתה שרכב חדש מהיבואן מקבלים בלי שריטות כאלו.

אני אנסה לצלם את השריטות הללו מחר ואעלה אותם לכאן, שתוכל להגיד לי אם הן כמו אצלך.

פורסם

אהה אז בגלל אולי לא שמת לב,זה כמו מלא מלא שירטות שטחיות ושהולכות בעיגול משהו כזה?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ההנחה שלי היתה שרכב חדש מהיבואן מקבלים בלי שריטות כאלו.

ואם היבואן שלח את האוטו לניקוי (במקום הכי זול, לפי מיטב המסורת) לפני שהוא מסר לך אותו?

כבר חתמתי...

פורסם

צודק,ליד הסוכנות שקיבלתי ממנה את הרכב יש מקום לשטיפה, שלא ניראה הכי מקצועי,ניראה לי אבל ווקס אמור לעזור בזה לא?

פורסם
ואם היבואן שלח את האוטו לניקוי (במקום הכי זול, לפי מיטב המסורת) לפני שהוא מסר לך אותו?

מכיוון שזה רכב ראשון שאני קונה חדש, הייתי תחת ההנחה שהיבואן לא פוגם ברכב ברשלנות טרם המסירה. אני מבין שטעיתי בהנחה ?

בהיכרות הקצרה שלי עם עולם הרכב בישראל (לפני הרכב הזה נסעתי באוטובוס), אני מגלה עולם של בעלי מקצוע חובבנים ורשלנים. חנות הסאונד (מקצועית וידועה) שהרכיבה לי את הרדיו-דיסק שרטה לי את הדשבורד בפראות (וטעתה בחיבור החוטים לרדיו-דיסק). רפד שעשה לי משהו בכיסא שרט לי את הכניסה לרכב. עכשיו היבואן אולי שרט את כל הרכב בשטיפה אלימה.

פשוט חובבנים.

היחידי שהפגין מקצועיות מושלמת זה ישראל (Junior) מהפורום שהתקין לי את המערכת סאונד. אני מתחיל להבין שבעולם הרכב הישראלי למצוא אנשים כמוהו זה כמו למצוא מחט בערמה של שחת.

פורסם

בד"כ אחריי שאני כותב את זה , באים כל החכמים שבטוחים שזה לא יתכן , אבל העובדה היא כזו - את הרכב קיבלת עם כמות שריטות שלא תבייש את שלוותא .

הרכב היה בהובלה , אוחסן ועמד זמן מה ובזמן הזה צבר אבק (במקרה הטוב) , כשניקו אותו לפני המסירה זה לא משנה אם רק שטפו , או גם ניסו לעשות פוליש-ווקס (בד"כ יישאר נזק , לפחות בידיהם "המיומנות" של מכוני הפוליש השכיחים , שנראה כמו הולגרמות) , יצרו אינספור שריטות כאלו .

למרות זאת , כן , גם הכיסוי זו זוועה שלא תיאמן - אבל אם הרכב לא מלוכלך מידי , ולא חשוף לרוחות עזות שיניעו הלוך ושוב את הכיסוי , תמיד עדיף שיהיה מכוסה (אם הרכב מכוסה בתנאים סבירים של לכלוך ורוח , הנזק תמיד מינימאלי ביחס לנזקי השמש ומזהמים להם הוא חשוף) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...