Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מדוע אחזקת ג'יפ קטן כגון: ג'מיני, טריוס וכו' יותר יקרה מאחזקת רכב משפחתי רגיל עם מנועי 1600-1800?

מחכה לתשובות :lol:

פורסם

מי אמר שכך הדבר?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

לא בג'יפים שרשמת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לא רשמת את התקציב לקניה.

יותר ישנים (בערך שנת 2000 ) - סוזוקי ויטרה\גרנד ויטרה, קיה ספורטג', טויוטה ראב 4 או אפילו הונדה CRV.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

צודק

בוא ניקח את עצמי כדוגמא :-P

כרגע אני מחפש רכב באיזור ה- 45K עד 40K אך כמובן שבמידה ויש ג'יפ אוכל להתגמש מעט...

אני ממש לא מעוניין להיכנס להוצאות מיותרות ודי חשוב שהרכב יתאים גם לתינוק

האם יש לי הפתעה כדוגמת ג'יפ בתקציב ובדרישות הנ"ל?

פורסם

אז חזרה להתחלה...

מכיוון שמדובר בג'יפים ישנים יחסית עם מנוע 2000 ומעלה, אתה רוצה להגיד לי שמבחינת תחזוקה שוטפת הם כמו רכב משפחתי שנת 2005+ עם מנוע 1600?

פורסם

אם הג'יפ הוא לפוזה בלבד, תנסה להיות בוגר ולא לקנות רכב עם יכולות ומערכות שאף פעם לא תשתמש בהם.

ובכלל דבר על דגם ספציפי.

להחזיק טריוס וגמיני אולי עולה כמו להחזיק מכונית מיני ממודל דומה, רק שצריכת דלק שלהם גדולה יותר.

תחזוקה שותפת בכל שאר הדגמים שצוינו תיהיה יקרה יותר מתחזוקה של מכונית משפחתית.

פורסם

המשפט הראשון שרשמת הוא די בכיוון...

אבל אתה יודע זה מין סוג של חלום שאני לא יודע להסביר...

פורסם

גרנד ויטרה, CRV, ראב4 - הרכבים מהרשימה הזאת אמינים מאוד, צריכת דלק 1:10- 1:9, ביטוחים לא יקרים (בניגוד לג'יפים גדולים).

אני לא יכול להגיד שאחזקה זהה ב 100%, אבל ההבדלים לא רציניים.

מה שחשוב, זה למצוא רכב במצב שמור, מאוד רצוי כזה שלא היה בשטח.

האמת, רק לסוזוקי יש יכולת שטח (וגם שלדת סולם, כמו בג'יפים אמיתיים. לכן בכביש היא מרגישה פחות נוחה).

פורסם

בקיצור נחכה שנרוויח מעט יותר כדי שאוכל להרשות לעצמי משהו טיפה יותר חדיש

אני כרגע נוסע על גולף 98 ודי בא לי להשתדרג מבחינת השנים (נמאס מענתיקות!!!) ולא להישאר באיזור שנת 2000 :-(

פורסם

אתה צודק, זה כן מובן מאיליו!

חובב רכב אמיתי ימליץ לך להתרחק מההרפתקאה, וגם חובב ג'יפים אמיתי.

הטריוס דור I למשל (שאותו אני מכיר היטב):

מדובר בגרסה מוגבהת, 4X4 קבוע עם דיפרנציאל מרכזי ניתן לנעילה חשמלית, מרכב מוגבה (מרווח גחון 18.5 ס"מ אם אני זוכר נכון) וזויות טובות יחסית לרכב שטח רך.

צריכת דלק משמעותית גבוהה מהסופר מיני המקביל (אני זוכר 1:11 בידני בנהיגה חסכונית), איטי יותר ויציב פחות (בגלל מרכז הכובד המוגבה, והרכב צר מאוד!!!)

נעילת הדיפרנציאל זה לא כמו שזה נשמע (קשוח) זה רק הדיפרנציאל המרכזי, מה שנותן לו פחות או יותר (פחות) ביצועים בשטח כמו רכב 4X4 בלי יחס העברה נמוך (אין).

אחזקה: טיפול שגרתי באמת יעלה פחות או יותר כמו השרייד המקביל, אבל יש הרבה יותר מערכות שיכולות להתקלקל: דיפרנציאל מרכזי, וציר אחורי למשל. הדבר נכון שבעתיים אם נוסעים בשטח.

החלפת צמיגים: יכולה לעלות כפול מצמיגים של רכב נוסעים מקביל.

היום יצא סקודה יטי שמשלב את ה"טוב משני העולמות" (מראה של עם, ובעצם בלי) בדומה לHRV שהוצע.

ואיכשהו הפורסטר של סוברו מציע יכולות שבילים עם התנהגות כביש טובה יחסית, אבל יעלה בהתאם ואין לו מראה של "ג'יפ קלאסי" עם הגלגל מאחור.

• תוכן חדש...