Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברים,היום הוחלף לי בשברולט אופטרה אלטרנטור חדש בעלות של 1500 ש"ח כולל עבודה.

לאחר התיקון והתשלום יצאתי עם הרכב לבריכה,במקרה יצאתי די מוקדם בהברכה באתי להניע את הרכב , והופ אין הנעה המצבר נגמר.

התקשרתי למוסך עצבני ואמרתי להם ששוב אין טעינה של המצבר.

הם באו עם ניידת שירות ומצבר וענתי את הרכב בחזרה למוסך שם נאמר לי שהכל בסדר וכנראה היוניט ברקס גורם לזלילת חשמל מהמצבר ולכן הוא נגמר .

ושהם יזמינו לי את החלק בקרוב.

באתי לצאת מהמוסך,תופס אותי אחד העובדים ומבקש יפה שאקח אותו על הדרך לביתו . כמובן הסכמתי ולקחתי אותו עד ביתו .

200 מטר מביתו אני נוסע והופ כל הנורות ברכב נדלקות (שמן,מנוע ורעשים מוזרים) שניה אחרי אני מאבד שליטה על ההגה ודוושת הברקס ואני במרחק 5 מטר מכיכר במהירות של 50 קמ"ש ללא יכולת עצירה של הברקסים או סטיה של ההגה.

איכשהו קיבלתי רעיון מתקופת ה"צלחות" ונזכרתי שיש דבר כזה האמברקס.

למזלי האמברקס היה מטוח טוב והצלחתי להעצר מטר מהנתגשות בכיכר ..

לאחר כמה דקות של התנשמות והלם הזזתי בניוטרל חזרה את הרכב,ניסיתי להניע ושום דבר , אין הנעה.

אני פותח מכסה מנוע והעיניים שלי נדהמו לראות שרצועת המנוע נקרעה לגזרים.

בהודי מחפש מה פשר קריעת הרצועה שכמעט גרמה למותי והריסת הרכב שלי , אני רואה שהפולי של האלטרנטור עקום!

המוסכנית שביצע את ההתקנה של האלטרנטור פשוט דפק עם פטיש על הפולי וגרם לעיקום שלו ( ממש רואים מכה בצד של הפולי)

כרגע אני עובד עצות ,גררתי את הרכב לביתי ואני לא יודע מה לעשות.

יודע שזה אשמת המוסך המורשה*

אבל מה עושים הלאה אין לי מושג,מדובר בממש עוגמת נפש כמעט גמרתי על החיים שלי ושל האוטו,גם התייבשתי ללא שתיה בשמש במשך 3 שעות כשחיתי לגרר גם אין לי רכב,וגם אלטרנטור שהגיע עם פולי עקום שגרם לכל זה.

אני בן 19 שעומד להתגייס בקרוב,אני לא יודע מה לעשות ואין לי כוח להיכנס לתביעות משפטיות כאלה ואחרות.

אני בטוח שכאשר מחר אני יתקשר למוסך הם יסבנו אותי וינסו להוציא אותי אשם או את המזל שלי ..

מה הייתם ממליצים לעשות במקרה.

סליחה אם פה ושם ברח לי פסיקים או נקודות,פשוט אני כותב מתוך עצבים ולא שם לב( תודה על ההבנה ) .

265900_2124763531771_1626364894_2141613_2473602_o.jpg

יפני זה הכי אחי

פורסם

תישן על זה,

ומחר נסה קודם לדבר איתם ולהגיע לפשרה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
200 מטר מביתו אני נוסע והופ כל הנורות ברכב נדלקות (שמן,מנוע ורעשים מוזרים) שניה אחרי אני מאבד שליטה על ההגה ודוושת הברקס ואני במרחק 5 מטר מכיכר במהירות של 50 קמ"ש ללא יכולת עצירה של הברקסים או סטיה של ההגה.

גם בעת כיבוי מנוע / קריעת רצועה / אבדן מערכת חשמל ההגה והבלמים ממשיכים לפעול. אין הגברה, וצריך להפעיל יותר כח, אבל אפשר לסובב את ההגה, ללחוץ על הבלמים ולעצור!

:turn-l:
פורסם

אתה מתקשר בבוקר, מתאר את הבעיה.

הם צריכים להזמין גרר על חשבונם, מציע לך להקליט את השיחה בכל מקרה.

לדעתי המוסך ממש לא מקצועי, והסכום ששלמת הינו סכום לא זול בכלל, צפיתי לפחות שתקבל רמה גבוהה.

וכמו זה שמעלי ציין, ההגה והבלמים המשיכו לעבוד. פשוט אתה צריך להפעיל יותר כח, שתדע להבא.

ובקשר ליוניט ברקס שהם טוענים שזאתי הבעיה, אני מציע לך ללכת לקבל חוות דעת נוספת + כמה הצעות מחיר.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

לצערי הכביש היה בשיפוע וכאשר המנוע כבה ההגה ננעל כי הכביש היה בשיפוע ימינה.

לרגע הרגשתי כמו מה שקרה בסיפור עם הברקסים של הטויוטה,קצת מפחיד לסוע במהירות ובמכה ללא התראה הברקסים וההגה מפסיקים לתקשר. האומנם אתם צודקים הברקסים פעלו בהתחלה אבל הפכו להיות קשים ולא יעילים.

אשמח לחוות דעת מכם בנושא הפולי,מה המכונאי ניסה לעשות כשהפולי ככה התעקם, הוא ממש עקום ממכה חזקה , אין סיכוי שכתוצא מה500 מטר שעשיתי איתם משו גרם להם לנזק כזה.

יפני זה הכי אחי

פורסם

ההגה ננעל רק אם הוצאת את המפתח מהסויץ'. בכל סיטואציה אחרת הוא לא ננעל, ואוי ואבוי אם המצב היה אחרת.

כנראה שחוסר התגבור שלו בעקבות הדממת המנוע גרם לך להאמין שהוא ננעל.

כך או כך, באמת נראה שמישהו התעסק עם הפולי של האלטרנטור בצורה לא ממש ראויה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ובכלל, אם אתה מתכוון להקליט - ספר על זה מייד בתחילת השיחה למוקלט.

ככה יש לזה תוקף משפטי.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
ובכלל, אם אתה מתכוון להקליט - ספר על זה מייד בתחילת השיחה למוקלט.

ככה יש לזה תוקף משפטי.

לא נכון, מותר לך להקליט שיחה שלך עם צד ב'. מה שלא חוקי זה להקליט 2 אנשים משוחחים ביניהם ללא ידיעתם.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

בהקשר הזה, הקלטת השיחה קבילה בבית המשפט אם לפחות אחד הצדדים שבשיחה יודע על כך. הוא לא חייב ליידע את המוסך על כך שהשיחה מוקלטת, וזה גם צעד שלא הייתי עושה - המסוכניק עלול להתחמק מהודאה בכל אחריות ביודעו שהקלטת השיחה תשמש נגדו.

פורסם

איזה שנה האוטו? והאם טיפלת במוסך מורשה?

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
גם בעת כיבוי מנוע / קריעת רצועה / אבדן מערכת חשמל ההגה והבלמים ממשיכים לפעול. אין הגברה, וצריך להפעיל יותר כח, אבל אפשר לסובב את ההגה, ללחוץ על הבלמים ולעצור!

נכון חלקית.

בסיאט איבזיה שנת 1994 שהייתה ברשותי, נסעתי בכביש צר (תלול קלות) אחרי משאית אשפה ללא אפשרות לעקוף, אחרי כמה דקות של נסיעה עלה במוחי רעיון "גאוני" כיבתי מנוע וברגוע נסעתי מאחורי המשאית, עד... שלפתע אני מרגיש שדוושת הבלם מגיע עד הסוף והרכב לא עוצר.

למזלי גם הייתי במהירות של כחמש קמ"ש לכל היותר וגם נזכרתי בבלם יד.

מסקנה, כאשר המנוע כבה יש אולי עדיין לחץ במערכת בלימה שתספיק לזמן קצר, לאחר מכן אתה נתון לחסדי הבורא.

לא יעזור יותר כוח, פשוט אין בלימה בכלל.

שכחתי את מוסר ההשכל

לעולם, לעולם לא חוסכים דלק בשיטה הזאת.

פורסם
מסקנה, כאשר המנוע כבה יש אולי עדיין לחץ במערכת בלימה שתספיק לזמן קצר, לאחר מכן אתה נתון לחסדי הבורא.

שוב, לא. בלי מנוע, אין הגברה. אבל אם תדרוך בכח על דוושת הבלם, יש בלימה! לא מוגבל בזמן ובמרחק, רק ללחוץ חזק.

כנ"ל ההגה - יש היגוי אבל דרוש כח גדול יותר כדי לסובב את ההגה.

פורסם

בהעדר הגברה, הדוושה תהייה קשה ולא תגיע "עד הרצפה".

יתכן שאצלך היה גם אויר במערכת שלא הרגשת בו כשהגברת הבלימה פעלה.

פורסם

אורן, תקרא מה שכתבתי לך בפייסבוק, ואל תתקרב למוסך שציינתי שם, הוא לא יודע לעבוד.

במקרה חירום שנכבה מנוע, יש עוד לחיצת ביטחון אחת על הברקס, לפחות אצלי, כשהמנוע כבוי ואני לוחץ על הברקס, בהתחלה היא קשה קצת אבל יורדת, ואז אחרי לחיצה נעשית קשה ולא זז מילימטר.

ככה זה בשברולט שלי, אולי אצל אחרים זה עוד מספר לחיצות.

אם אתה בשיפוע, חוץ מברקס בכל הכוח ובלם יד, ועל הדרך לקרוא את תפילת הדרך על המראה, אין מה לעשות.

בשברולטים, גם באופטרה שהיא לא אמריקאית, צריכים ליהיות פטנטים אמריקאים, אצלי המותחנים בשברולטים עושים את העבודה לבד, שאני החלפתי אלטרנטור הוא בא עם איזה כלי ואמרתי לו שלא יעשה בכוח ועמדתי לידו, היה קצת מסובך להוציא אותו, אבל בסוף הוא יצא, החלפנו ומאז אין בעיות. (אולי החסרתי פרט או שניים, אבל זה היה לפני יותר משנה, ככה שאני לא כל כך זוכר.)

מוסך שדופק עם פטיש על חלק כלשהו ברכב, אומר שהוא לא יודע לעבוד, לכל דבר יש פטנטים, במיוחד אצל האמריקאים והם לא טיפשים.

בכלל, מוסך לא צריך להחזיק פטיש, אולי במשרד, לתלות דברים.

בקיצור, תברח מהר מאוד משם, ואם יש לך את הכוח, תנסה להגיש תביעה, ותראה מה יצא לך, למרות שלמיטב ידיעתי הדל בנושא, זה עוגמת נפש רק.

עוד דוגמא למה לא לטפל במורשה.

גם לקח יותר כסף, וגם לא יודע לעבוד. (בטח זה ילד בן 18 מהפזורה, שלמד להחזיק פטיש, עובד שם, וזה בושה של המנהלים של המוסך).

• תוכן חדש...