Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מימון רכב ראשון לבן 17

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע למה הוספת את את מה שכתבת בסוגריים.

כיום הרכבים הקוריאנים עברו את היפניים במסירות בישראל, והם ממש לא כמו שהיו פעם.

לי אישית היה רכב קוריאני משנת 1995 (לנטרה), ועכשיו רכב קוריאני משנת 2009 (סיד), ובתור אחד שנסע עם שני הרכבים גם בתוך העיר גם מחוץ לעיר לנסיעות מאוד ארוכות, גם נסע רגוע וגם לחץ, ממש לא מצליח להבין מה ניסית להגיד במשפט ההוא שהוספת (בנוגע לחדש מבין שני הרכבים כמובן. למרות שגם הרכב בן ה16 לא איכזב אותי חוץ מצריכת דלק של 8 ק"מ לליטר. הרכב מאובזר מאוד יחסית לשנתון, ה-כ-ל חשמלי).

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יונדאי גטס זה הרכב הכי לא מהנה לנהיגה שקיים לדעתי. אפילו בסוזוקי איגניס נהנתי יותר לנהוג.

יכול להיות שעם גיר ידני זה פחות גרוע אבל לא בדקתי כמה. נהגתי בכזאת 1.6 אבל אוטומטית שחבר קיבל כרכב חלופי מהמוסך.

באותה אחת ספציפית צריכת הדלק הייתה גרועה, משהו כמו 1 ל 9 והרכב הרגיש 1.4 ולא 1.6. יכול להיות שזה בגלל הגיר האוטומט, והידנית יותר טובה. בכל אופן, אני לא הייתי קונה אחת.

לרכב יש 4 כוכבי בטיחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא יודע למה הוספת את את מה שכתבת בסוגריים.

כיום הרכבים הקוריאנים עברו את היפניים במסירות בישראל, והם ממש לא כמו שהיו פעם.

לי אישית היה רכב קוריאני משנת 1995 (לנטרה), ועכשיו רכב קוריאני משנת 2009 (סיד), ובתור אחד שנסע עם שני הרכבים גם בתוך העיר גם מחוץ לעיר לנסיעות מאוד ארוכות, גם נסע רגוע וגם לחץ, ממש לא מצליח להבין מה ניסית להגיד במשפט ההוא שהוספת (בנוגע לחדש מבין שני הרכבים כמובן. למרות שגם הרכב בן ה16 לא איכזב אותי חוץ מצריכת דלק של 8 ק"מ לליטר. הרכב מאובזר מאוד יחסית לשנתון, ה-כ-ל חשמלי).

לא הבנת אותי נכון, פשוט... למשפחה שלי היו ת-מ-י-ד רכבים יפניים/צרפתיים, ו... מתרגלים :wink:.

בכל מקרה,סליחה אם העלבתי או משהו בסגנון :roll:

יונדאי גטס זה הרכב הכי לא מהנה לנהיגה שקיים לדעתי. אפילו בסוזוקי איגניס נהנתי יותר לנהוג.

יכול להיות שעם גיר ידני זה פחות גרוע אבל לא בדקתי כמה. נהגתי בכזאת 1.6 אבל אוטומטית שחבר קיבל כרכב חלופי מהמוסך.

באותה אחת ספציפית צריכת הדלק הייתה גרועה, משהו כמו 1 ל 9 והרכב הרגיש 1.4 ולא 1.6. יכול להיות שזה בגלל הגיר האוטומט, והידנית יותר טובה. בכל אופן, אני לא הייתי קונה אחת.

לרכב יש 4 כוכבי בטיחות.

תודה על ההתיחסות. 4 כוכבי בטיחות זה טוב לשנת 2003/4 עד 22K, לא :-) ?

אשמח לעוד תגובות נבונות ולמי שיש נסיון עם הרכב הנ"ל (היונדאי).

:wink:
פורסם

לדעתי (ומבלי לפגוע באף אחד) - השרשור הזה חסר תוחלת.

קודם כל - רישיון, אח"כ רכב, לא ההיפך.

(משול לאלה שרוצים לשפר רכב שעוד לא קנו).

alfa 156 2.5.

פורסם

פותח השרשור, מכל השרשור המיותר, המייגע והדפוק הזה, זו התגובה הנכונה, הכנה ומפורטת ביותר שיכולת לקבל אי פעם:

ברוך הבא,

אתה קופץ ה-ר-ב-ה מעל הפופיק ועושה כל טעות אפשרית שמתחיל יכול לעשות. עדיין אין לך רישיון, אתה רק לומד נהיגה, וכבר מפנטז לך על רכב ספורטיבי. אני לא מאשים אותך, גם אני הייתי ככה כשהייתי בן 16 (היו ימים... :oops:). מצד שני, כשהרגש שותק וההיגיון מתחיל לדבר, מתחילים להבין שהדבר האחרון שאתה זקוק לו זה רכב ספורטיבי: הוא אינו תואם את יכולותיך כנהג ואת משכורתך המצומצמת יחסית. במקרה היותר טוב אתה תמצא את עצמך מוציא עליו סכומים גבוהים יותר ממה שהיית מוציא על כל רכב אחר משנתון מקביל, כי מה לעשות - זה רכב ספורטיבי שכנראה עבד בחיים שלו יותר קשה מרכב אחר, ולכן הבלאי שלו בהתאם. לעומת זאת, במקרה הפחות טוב אתה תתפתה לבדוק למה בדיוק מתכוונים בכך שטוענים שהונדה סיביק זה רכב ספורטיבי, ועם ניסיון כמו שלך (או ליתר דיוק: עם היעדרו) אתה עלול להכניס את עצמך למצב שבו לא תדע כיצד להתמודד עם הרכב, מה שיוביל אותך לאירוע מצער. גם אם נדמה לך שאתה בוודאות לא תגיע לזה, ברגע האמת זה יתפוס אותך לא מוכן. סמוך עלי, אין חכם כבעל ניסיון ;)

עוד נקודה שלא לקחת בחשבון היא העובדה שכנראה תוך שנה אתה תתגייס לצה"ל, מה שאומר שהכנסתך החודשית תרד לכמה מאות בודדות של שקלים, בעוד שהוצאות הרכב תשארנה בעינן. מהיכן תממן את הרכב אז?

אל תקנה רכב בכסף שאין לך. העצה שקיבלת לרכוש רכב בגיל שקרוב לגריטה היא העצה הכי טובה בכל השרשור הזה.

אני מאחל לך הצלחה בשיעורי הנהיגה; שתשכיל לנהוג לא כמו שמדינת ישראל רוצה שתדע, אלא כמו שהמציאות היומיומית מחייבת; שתהיה בך הבגרות הנפשית להבין שיותר ממה שאתה חושב שאתה יודע לנהוג, אתה לא באמת יודע ולכן צריך להיות בלמידה מתמדת; שתסע בימין הדרך ותעבור לשמאלהּ רק לצורך עקיפה; ושמעל הכל, תבין שעם הזכות הגדולה שטמונה באחזקת רישיון נהיגה שלובה גם אחריות כבדה שרובצת על כתפיך כל העת.

זה לא נכון. אפשר לשעבד כל דבר, השאלה היא עד כמה ניתן לממש את הנכס הזה, ובאיזה מחיר. ככל שמדובר ברכב ישן שבעת הצורך יש להיפטר ממנו במהירות כדי לכסות את החוב, הבנקים לא נכנסים להרפתקאות שכאלה, ובצדק.

פה נדיר כשיש השקעה כזו בשירשור כזה... בדרך כלל הם ננעלים או יורדים בעמודים אחרי 2-3 תגובות.

לכל מזלזלי הסיוויק:

אתם מאמינים לבולשיט של עצמכם. מחירון זה עניין של דרישה לעומת ביקוש. לצרפתים מחירון נמוך, במחיר של רכב יפני, אתה קונה צרפתי צעיר יותר ב5 שנים. זה לא עוזר לצרפתי להיות מבוקש יותר.

כל עוד לא החזקת בסיוויק, לעולם לא תדע עד כמה המחירון של הרכב הזה מוצדק.

-אמין בצורה היסטרית, עובדה שגם אחרי 10 ידיים של ערסים, קריעות והזנחה, בני דודים, ואתה עדיין רואה שפע של סיוויקים.

-נראה מצוין.רכב נמוך, שטוח ורחב. עיצוב מיוחד ומדהים גם אחרי 14 שנים. כבר לא עושים עיצובים כאלה. היום הכל קופסתי, מנופח ומוגזם עם קימורים מיותרים ופנסים ענקיים חסרי פרופורציה.

- פוטנציאל ע-צ-ו-ם לשיפורים. שוק JDM עולמי ענק!!! איפה עוד תמצא מנוע 1.6 ליטר עם 120 כ"ס, 1.6 ליטר עם 160 כ"ס, מנוע 1.6 ליטר עם 185 כ"ס, ומנוע 1.8 עם 200 כ"ס וכולם אטמוספריים, אמינים, פשוטים להתקנה ומתאימים בול לסיוויק.

עשרות חברות מתלים, שיפורי שילדה, שיפורי חוץ, הכל! זהה הרכב הכי JDM שיש...

- איכות זה חלק מהשם של הונדה. רכבים כמו באלנו, ואימפרזה הם לא מתחרים אפילו בסיווק.. אלה פחנועים. רק הקורולה מתחרה ראויה.

- אתם ממליצים לבחור חסר ניסיון לקנות רכב צרפתי או איטלקי בן יותר מעשור?! הרכבים האלה מתפרקים! מגאן?! 306!?

- בטיחות היא לא הצד החזק של הרכב. אבל אל תצפה שברכב בן יותר מ10 שנים בכלל תיפתח כרית אוויר, או שהוא יפעל בזמן תאונה בדיוק כמו רכב חדש מהניילונים בתנאי מעבדה שקיבל 5 כוכבי בטיחות בזמנו.

אני לא בא להציל פה את כבודו של הרכב שלי, פשוט מעצבן אותי שאנשים בלי שום ניסיון או הבנה ברכב הנ"ל חושבים שהמחירון שלו מופרך סתם, וכולם חוץ מהם פשוט אידיוטים גמורים שמאמינים לסטיגמות ומשלמים מחירון מופרך סתם.

איזה גאונים אתם... פתאום מצאתם את הסוד הנפלא כיצד לקנות רכב חדש יחסית במחיר נמוך... חבל ששכחתם את המשפט ש"מה שזול יקר". יש מספיק אנשים שיודעים את זה כבר.

אם כבר סיווק, חפש הצ'באק או סדאן 96-00. למצוא קופה שמורה זו משימה כמעט בלתי אפשרית. האצ'באק 96-00 דווקא אפשר למצוא, עניין של זמן. כנ"ל קורולה.

בהצלחה.

Honda civic EJ6

פורסם

אחח החיים הטובים...

בוא נתחיל בשאלה למה ילד בן 17 צריך רכב?

קח רכב מההורים כשצריך ונגמר הסיפור.

ילד בן 16.5 שעדיין אין לו אפילו רישיון לא צריך רכב, וגם אם כן אז יש לך כמעט שנה עד שתוכל לנהוג בעצמך ברכב!

בזמן הזה אומנם אתה יכול לחסוך לא מעט כסף בעבודה מאומצת אבל אני לא מבין את המטרה שלך.

אתה לא זקוק לסיוויק 1600, בזבזנית מדי ביחס לגיל והמשכורת.

קח סוויפט/שרייד/סטארלט/סובארו פשע או כל רכב קטן בעל מנוע 1000-1300 ותחסוך לעצמך הרבה כאב ראש בעתיד מבחינה כלכלית. חוץ מהפשע כמובן עם המנוע 1600.

ולמה?

מנוע קטן וחסכוני בדלק וחלקי חילוף זולים ואפילו די אמינים כשיודעים לטפל כמו שצריך.

אל תקפוץ מעל הפופיק, רכב זה פיתוי.

ביום שתקבל רישיון ויהיה לך רכב משלך אתה תלחץ על הגז ותנהג בצורה לא חסכונית, מה שיגרום לך לזרוק הרבה כסף על דלק שגם ככה לא מעט יקר.

אלה ההוצאות הצפויות פחות או יותר

דלק בחודש - בשימוש של 4 ימים לפחות בשבוע אתה יכול להגיע בשקט ל-1000 ש"ח.

ביטוח זה גם בסביבות ה-4000 ש"ח.

פלוס מחיר הרכב שאתה משלם חד פעמי. נגיד 15

טסט לאוטו - 1000 ש"ח

עלויות תיקון - משתנה. תלוי בבעיה אבל גם לא עניין זול לאורך זמן, לכן חשוב לבחור רכב במצב טוב.

בקיצור אני הייתי ממליץ לך על הרכב של ההורים.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם
שיוואו חלונות חשמל ומראות חשמל!! בהחלט שווה לבזבז 25-30 אלף על גרוטאת פח משפחתית מזדקנת.

תגיד יש להן גם נעילה מרכזית ואנטנה לרדיו? אם כן אז בכלל שווה לעבור לסיוויק 95.. אין קנית אותי.

ברצינות עכשיו - מה אתה עף על סיוויק מסכנה כאילו זה איזה רכב ספורט? תזכיר לי מה הנתונים של קופה 95 ב0-100..?

במה בדיוק סיוויק קופה כל כך הרבה יותר ספורטיבית מנאמר, רנו מגאן 16v מאותו שנתון? בצופר? חחח..

לשואל השאלה אלכס בן ה16: לי היתה סיוויק קופה בתור אותו ראשון, וקניתי אותה למרות שכל העולם ואחותו אמרו לי שאני אתחרט על כך. משום מה, גם לי באותו הזמן היה חרוט במח משהו שאמר לי שסיוויק זה רכב מאוד ספורטיבי ומהנה. כיום, אני יכול להגיד לך במילה אחת - בולשיט. הרכב לא אמין ולא כזה מהיר כמו שערסים דבעים גורמים לך לחשוב.

המכירון של הרכב לא נשמר בגלל שהוא אמין או מהיר או חזק או מיוחד.. הוא נשמר בגלל שהשוק שלו מכיל מצד אחד ערסים שחושבים שזה בסדר לקחת 10k יותר מהמחירון רק כי הם שמו מגנזיום פילטר וכיסוי להגה, ומהצד השני ערסים שחושבים שזה באמת שווה 10k ובגלל זה קונים אותו.

גרוטאה אתה קורא להונדה?~!??!

אם קנית אותך באנטה ובנעילה חשמלית יכול להיות אתה נוסע אולי באיזה חיפושית או משהו מאיזור שנות ה50.

אבל תעשה לי טובה רנו מגאן? איזה בושה לצרפתיות ולך שאתה אומר בכלל רנו, אם את נפלת על קופה שהייתה אצל בן דוד גמורה וקנית אותה בעיינים עצמות אז אל תשפיע על פותח השירשור לזלזול סתם בקופה.

אני חושב אתה לא כל כך מבין לא במכוניות ולא במחירונים, חבל שאתה חושב שהונדה זה לא חזק ולא מהיר.

ערסים דבעים כנראה יותר לבחור מכוניות יותר טוב ממך.

וחבל שפותח השירשור ירד מקופה באמת חבל.:cry:

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

לרכב יש 4 כוכבי בטיחות.

פחח 4 כוכבי בטיחות! עלק

תן לי לספר לך משהו על הבטיחות הזאת - הבטיחות של הגטס שווה לת-ח-ת.

האמן לי את הגטסים המעוכות שראיתי(ואני מתכוון למעוכות ממש, אבא שלי עובד במגרש של רכבים אחרי תאונות) כבר הפסקתי לספור.

הרכב הזה מקבל מכה קטנה וכולו מתעקם. ממש סכנת נפשות לנסוע בקופסה הקוריאנית הזאת. מי שלא ראה רכב אחרי תאונה לא יבין זאת לעולם כמה העניין של הגודל חשוב.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

ואם כבר נגעו פה בהונדה אז אם יש רכב יפני שראוי לשבח אז זוהי ההונדה.

הונדה ברמה הבינלאומית נחשבת לחברה הרבה יותר טובה מסוזוקי, דייטסו, ניסאן ומאזדה העגלה.

המתחרה הכי רצינית של הונדה היא סובארו.

הונדה אכן רכב די אמין וחזק.

רק בארץ למשל מעדיפים את המאזדה ע"פ ההונדה, דבר שאני לא יוכל להבין בחיים.

נ.ב

כל הצרפתיות - חרא. מי שחושב להתקרב לרכב צרפתי כנראה איבד את הראש איפשהו בנסיעה למוסך.

פורסם
כל אלה שמזלזלים ברכבים מתחת ל95 ובמיוחד של הקופאים למיהנים.

אני כבר שנתיים מתעסק עם חלקים בעיקר לקופה והצבק ואני רוצה להגיד לכם שאתם מדברים שטויות במיץ עגקבניות. אי אפשר למצוא רכבים כאלה שמורים?!?! אם מחפשים טוב אפשר למצוא הכול, אולי יקח יותר זמן אבל שווה לבחור פה להשקיע בהונדה ולא באיזה גרוטאה שלא תיסע או שכל שני וחמישי תהיה במוסך כמו ה306 (שהייתה לי 3 שנים ורק הייתה חרבנה של מכונית), או רנו למיהנים,

.

ראית פעם סאאב 900 מודל 95 ומטה?

אני מציע לך לראות את שלי ותראה מה זה שמור. הרכב כמו חדש ונוסע כמו חדש

פורסם

עוד לא ראיתי אחת שמורה .

אשמח לראות את שלך.:-)

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

פורסם

הונדה95:

אהא, גרוטאה. לפני 15 שנה היא הייתה אחלה, אבל היום זה גרוטאה מארץ הגרוטאות.

ולא באמת צריך להחזיק אחת בשביל לדעת את זה.

כן, הונדה היא חזקה ומהירה ו... זהו פחות או יותר. :?

לא מחזיקה בשום יתרונות אחרים על המתחרות שלה מאותן שנים.

חוץ מג'אנטים ואגזוז כמובן, שכל מוכר שיש לו את ה"יתרון" הזה מקפיץ את המחיר מהמחירון (שהוא סביבות 10K) ישר לאזור ה30K.

אלה שאין להם את זה מוכרים ב20-25, שזה ממש יופי. זה רק 10-15K מעל המחירון. על משפחתית יפנית להזכירכם, לא איזה אוטו ספורט, לא איזה משהו ייחודי, משפחתית יפנית.

יוחאי:

לא שגטס זה פאר בטיחות אבל אתה כנראה ממעריצי הנגמ"שים (סאאב?) שנשארים שלמים יחסית בזמן תאונה (שזה אחלה), אבל הורגים את הנוסעים שלהם.

V5

פורסם
הונדה95:

אהא, גרוטאה. לפני 15 שנה היא הייתה אחלה, אבל היום זה גרוטאה מארץ הגרוטאות.

ולא באמת צריך להחזיק אחת בשביל לדעת את זה.

כן, הונדה היא חזקה ומהירה ו... זהו פחות או יותר. :?

לא מחזיקה בשום יתרונות אחרים על המתחרות שלה מאותן שנים.

חוץ מג'אנטים ואגזוז כמובן, שכל מוכר שיש לו את ה"יתרון" הזה מקפיץ את המחיר מהמחירון (שהוא סביבות 10K) ישר לאזור ה30K.

אלה שאין להם את זה מוכרים ב20-25, שזה ממש יופי. זה רק 10-15K מעל המחירון. על משפחתית יפנית להזכירכם, לא איזה אוטו ספורט, לא איזה משהו ייחודי, משפחתית יפנית.

.

אני בעיקר מדבר פה על המנוע האמין שיש להונדה, על היופי, ועל הנוחות שלה,

והיא מחזיקה ביתרון הכי גדול שלה שהיא הכי אמינה שיש בשנים האלה. אז לתת כבוד טיפה זה הונדה, ולא איזה רנו או משהו בסגנוןן.

המנוע של הונדה חזק יותר ממנוע של 20011 ובדוואות!

גרוטאה לא הייתי קורא לה ככה, לא אחרי שהיא מבין המכוניות החזקות היום שיש בכביש. ל1600.

ובמיוחד משאירה לפולו שלך אבק ובכל קטגוירה אפשרית!

פורסם
ובמיוחד משאירה לפולו שלך אבק ובכל קטגוירה אפשרית!

נקיטה בטקטיקת "ההגנה הכי טובה היא התקפה"?

כן, אני יודע. במחיר שיכלתי לקנות הונדה 96 קניתי בטעות פולו 02. איזה פראייר אני.

סלח בזמן שאני הולך לרגע לבכות בפינה. :lol:

אמינות? זה לא יתרון של ההונדה. הלנטיס של אז הייתה אמינה למופת. גם הקורולה. גם האימפרזה.

לסופר לנסר הייתה בעיית גיר עד כמה זכור לי.

V5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...