Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קירור טורבו

JerseyPilot
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

ראיתי פה שמישהו כתב שצריך לחכות 10 שניות לקירור טורבו לפני כיבוי. מה קורה אם זה לא נעשה? כמובן שעכשיו אני תמיד אעשה את זה.

ולמישהו יש עוד טיפים קטנים כאלה כדי לא לגרום לנזקים ברכב?

Skoda Octavia 2002 TDI Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בבקשה. מלא טיפים קטנים. שרשור מעולה.

קראתי אותו כשקניתי את הרכב ואני מקפיד על כמות די נכבדה מהרשימה - מהפחות לא שפויות :)

לגבי הטורבו חכה למומכים נוספים.

כמה שאני יודע זמן ההמתנה נועד על מנת לתת למניפה לרדת במהירות הסיבובים, תוך המשך השימון - על מנת למנוע נזק מצטבר. ואני שמעתי על 20 שניות.

יואב

יואב :arrow:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדובר בעיקר על עניין של המשך סיכוך הטורבו על ידי שמן המנוע. כשאתה מכבה את המנוע, משאבת השמן מפסיקה לספק שמן לכל המכלולים, לרבות הטורבו. משום מהירות הסיבוב הגבוהה שלו והעדר החיכוך היחסי, לוקח לו כדקה עד שהוא יורד למהירות סיבוב נמוכה עד כדי עצירה.

אם אתה מכבה מייד - הוא ימשיך להסתובב בלי שמן ומכאן יהיה בלאי מואץ.

אם תמתין מונע בסל"ד נמוך - הוא יאט את מהירותו תוך כדי קבלת שימון ראוי.

מתוך נושא דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=300967

ההייתי מחכה במקומך 30 שניות.

על איזה רכב מדובר?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק בספר רכב כמה מומלץ לחכות,אני אישית בדובלו חיכיתי כדקה לאחר סיום הנסיעה.

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...