Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מעוניין ליבא רכב מחו"ל שעלותו 22K$, איך שהבנתי שמשלמים 98% מיסוי במידה והרכב מסחרי, ו- 112% במידה והרכב פרטי .האם זה נכון ?

האם יש עוד מיסים חוץ ממה שהזכרתי ?

האם יש אפשרות ליבוא רכב זמני (בלי תשלום מיסים) ? ולכמה זמן ?

מה שהבנתי בשרשורים פה בפורום שאין אפשרות ליבא רכב מעל 24 חודשים מיום יצורו עד להגעתו לארץ !

פורסם

כל מה שכתבת מהתחלה עד הסוף - נכון.

רק תוסיף את עלות ההובלה למחיר הרכב ואח"כ תחשב מיסים.

הובלה כ-1000 דולר (תלוי מאיפה, יכול להיות יקר יותר), משמע מחיר הרכב לפני מיסים =23.000 דולר.

אין עוד מיסים (בינתיים).

לתושב ישראל אין אפשרות להכניס רכב באופן זמני ללא מיסים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ממדינות הסכם המס הוא 105.5%. ממדינות שאין עמן הסכם סחר (למשל-יפן) המס הוא 120%.

משלוח בין 1000-2000$ תלוי מאיפה ועם איזו חברה. חישוב המיסים נעשה בעלות הכוללת (כולל הובלה ומחיר הרכב).

גיל הרכב הנכנס עד 24 חודשים ממועד ייצורו הידוע או מועד עלייתו לכביש. לא ניתן לייבא רכבים מארה"ב שלא תוצרת אמריקה.

Lexus CT200H

פורסם

אז זאת אומרת שאני לא יכול לייבא רכב גרמני מארצות הברית .

זה חוק מעפן בכלל שאנחנו משלמים מיסים 100%.

יש לי חבר עולה חדש, אני אבדוק אם אוכל ליבא רכב מבלי לשלם את המיסים או לפחות הפחתה במיסים

פורסם

לתושב ישראל אין אפשרות להכניס רכב באופן זמני ללא מיסים.

.

לא מדוייק.

יש לך אפשרות להכניס רכב זר לארץ לתקופה של מספר חודשים (אאל"ט 3 חודשים, אבל אל תתפוס אותי במילה) - ע"י הפקדת ערבות בצורת צ'ק בנקאי על גובה המס שיש על הרכב במועד כניסתו לארץ.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

בהקשר לנקודה שדיסקו העלה - אדייק יותר.

מתוך אתר רשות המיסים: http://www.mof.gov.il/taxes/

מדריכים > יבוא אישי > מדריך ליבוא רכב ע"י ישראלים.

5א. תנאים ליבוא רכב/אופנוע לתקופת ביקור

(1) תושב ישראל שנעדר מהארץ לפחות שנה אחת ובא לביקור, רשאי לייבא רכב מנועי לשימושו העצמי בתקופת הביקור, בתנאים אלה:

עליו להציג רשיון נהיגה בר-תוקף בישראל. עליו להציג דרכון בר-תוקף המוכיח, כי שהה מחוץ לישראל שנה אחת או יותר. ג)עליו להפקיד ערבות בנקאית בגובה המסים החלים עד לייצוא הרכב. ד)עליו להתחייב בחתימה ע"ג טופס (מכס 161), שייצא את הרכב עם צאתו מישראל או בתום 4 חודשים מיום כניסתו - כל שהינו מוקדם יותר.

תושב כאמור, חייב לייצא את הרכב במועד, גם אם הוא עצמו נאלץ להישאר בארץ לאחר מועד זה.

(2) תקופת ביקור נחשבת לכזאת, אם נתמלאו התנאים הבאים

א)סה"כ הימים לביקור אחד או למספר ביקורים בכל שנה משנות השהייה בחו"ל, אינם עולים על 4 חודשים, ללא זכות צבירה; מניין 4 החודשים מתחיל כל שנה מחדש. "שנה" לעניין זה מחושבת ממחרת יום היציאה.ב)בשום ביקור לא מומשו זכויות תושב-חוזר ליבוא או לרכישה בישראל של חפצי-בית.ב.ביטוח רכב במחירו המלא (כולל המסים החלים)

רכב שיובא לתקופת ביקור - יש לבטח אותו במחירו המלא בשוק הישראלי, דהיינו כולל מלוא המסים. זאת, כדי להבטיח תמורה מחברת הביטוח במקרה של נזק שייגרם לרכב בתקופת הביקור.

מובהר בזה, שניתן לבטח את הרכב בנמלי היבוא בישראל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
יש לי חבר עולה חדש, אני אבדוק אם אוכל ליבא רכב מבלי לשלם את המיסים או לפחות הפחתה במיסים

ברכב של עולה חדש רק בעל הרכב ואשתו[או ההפך + הילדים] יכולים לנהוג ברכב.

----

פורסם

אמיר, ידוע לי כי גם אזרח ישראלי אשר לא עזב את הארץ לתקופה העולה על שנה יכול להכניס רכב מנועי לשימושו העצמי לתקופה שלא תעלה על 3/4 חודשים בשנה.

יכול להיות שהחלק שציטטת מדבר רק על תושב ישראלי שבא לביקור.

פורסם

דיסקו,

אשמח אם תראה לי מקור למידע זה.

לענ"ד לא קיים דבר שכזה.

יתכן ואתה זוכר משהו אבל בהקשר של תייר, ואז מדובר על תקופות אחרות (שלרוב המקסימום המינימלי הוא 6 חודשים).

.

פורסם

זכור לי כי דוד שלי הביא רכב מארה"ב בקיץ 2006.

(הוא קנה את הרכב אחרי שגר בארץ ~שנתיים, נסע איתו חודשיים בארץ ואז עבר עם האוטו לארה"ב)

פורסם

האמור להלן מתייחס רק לעולה, לתושב-קבע ולתושב ארעי (במעמד א/1) (למרות שבהמשך הוא משתמש רק במילה עולה, הכוונה היא לבעלי אשרה א/1, שבה עוסק הסעיף הזה ספציפית).

לגבי תושב ארעי (במעמד א/2, א/3 ו- ב/1) - זכויותיו לרכב הן כזכויות של תייר:

עולה המייבא רכב לישראל על שמו או רוכש אותו בארץ ממחסן-רשוי של יבואני הרכב, פטור מתשלום מס-קניה, אך חייב בתשלום מכס בשיעור הנקוב להלן, וכן בתשלום מע"מ - זאת בתקופת הזכאות, ובתנאי שיציג בפני גובה-המכס: (ההדגשה שלי).

שני רשיונות נהיגה בתוקף:

1)מארץ המגורים האחרונה לפני כניסת העולה לישראל (רשיון נהיגה זר שהוצא בחו"ל לאחר כניסת העולה לישראל, לא יהיה קביל לצורכי הפטור). 2)רשיון ישראלי.

- רשיון נהיגה בינלאומי יוכר כרשיון נהיגה זר, רק אם הוצא בארץ המגורים האחרונה של הזכאי.

(לעניין פסקה זו "ארץ מגורים אחרונה" - הארץ שבה שהה הזכאי ערב כניסתו הקובעת, לפחות שנה).

- קטין-עולה, המחזיק ברשיון נהיגה, שמצויין בו תנאי הקובע, שהרשיון ייכנס לתוקף כשימלאו לקטין 18 שנה - ימציא לעובד המכס את האישור על המרת הרשיון ממשרד הרישוי, תוך 60 יום מיום כניסתו לארץ.

מסים על רכב חדש

הערך לצורך חישוב המסים ביבוא אישי נקבע על פי מחירון יבוא אישי לרכב, המופק בהנהלת רשות המסים בישראל, לפי תקנות המכס (חישוב ערכם של טובין שיובאו לשימוש עצמי, התשס"ו-2006). שיעור המס המוטל על רכב הינו 50% + מע"מ.

מסים על רכב משומש

ערכו של רכב משומש מחושב בניכוי פחת קבוע מערכו כרכב חדש מאותו דגם, ומשנת הייצור האחרונה. הפחת משתנה בהתאם לתקופת השימוש, דהיינו מהיום שהרכב נרשם לתנועה בדרכים בחו"ל ועד ליום שחרור הרכב בישראל.

הואיל והמסים מחושבים באחוזים מהערך, יש לכך השפעה על סכום המסים.

חלק מסוגי האשרות

א) אשרה מסוג ב/2 - תייר.

ב) אשרה מסוג א/2 - תלמיד.

ג) אשרה מסוג ב/1 - עובד זר.

ד) אשרה מסוג א/3 - איש דת.

ה) אשרה מסוג ב/4 - מתנדב.

דיסקו,

אני לא מכיר אופציה כזאת, חיפשתי במדריך וגם אין.

אם מה שאתה אומר נכון, חסר משהו בפרטים לגבי דודך.

בכל אופן, לא מכיר אופציה שכזאת במובן היום יומי שאנו משתמשים במונח תושב.

.

פורסם

הוא אומנם פטור ממיסים, אבל עדיין חייב להפקיד את שווי המיסים בערבות, כך שלמעשה ברגע הרכישה אין לו כל חיסכון.

מתוך אתר רשות המיסים:

יבוא רכב או רכישת רכב בישראל - ע"י תייר שאינו מחזיק באשרת כניסה מסוג א/2, או א/3, או בתעודת עיתונאי

רכישת רכב

ברכישת רכב בישראל ללא תשלום מסים, הנך חייב להפקיד ערבות בנקאית בגובה המסים החלים, בעת שחרור הרכב ממחסן-רשוי.

האישור להשארת הרכב בישראל יינתן לתקופה של 6 חודשים, או עד למועד שבו יפוג תוקף אשרת הכניסה שלך (לפי המוקדם מביניהם).

אישור הארכת התקופה להשארת הרכב בישראל

בתום 6 חודשים מיום שחרור הרכב (ביבוא, או ברכישה בישראל), עליך לייצא את הרכב, או לבקש הארכה להשארתו בישראל לתקופה של עד 6 חודשים נוספים, בכפוף לתוקף אשרת הכניסה שלך.

אם תאושר לך הארכת התקופה, תידרש להפקיד ערבות בנקאית בגובה המסים החלים.

יצוא הרכב מישראל

בתום שנה מיום שחרור הרכב (ביבוא או ברכישה), עליך לייצא את הרכב,

או לשלם את מלוא המסים החלים (אם מתקיימים כל התנאים כאמור להלן בסעיף ה').

ה.תשלום מסים

א)התנאים לתשלום המסים החלים על הרכב, הם:

1)טרם חלפו 4 שנים ממועד ייצור הרכב, או אם מועד ייצורו אינו ידוע - מהמועד שבו נרשם לראשונה לתנועה בדרכים במדינת חוץ

2)רכב, עם רישיון (בתוקף) ולוחיות זיהוי ישראליים - לא יחול לגביו האמור לעיל בתת-פיסקה 1).

3)הרכב הוא מסוג ודגם שאושר ע"י הרשות המוסמכת (משרד התחבורה) לתנועה בדרכים.

ב)הסרת ההגבלה -

לאחר תשלום מלוא המסים החלים על הרכב, תוסר ההגבלה, ותוכל למכור את הרכב.

.

פורסם

שאלה אחרת ברשותכם, תייר נכנס לארץ עם רכבו הפרטי (לא משהוא מיוחד שישר תחשבו מחשבות קרימינליות, נגיד פאסאט סטיישן 2001) והרכב נגנב, מה קורה לפקדון שהוא הפקיד?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש ביטוח..

• תוכן חדש...