Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסים על רכב חדש

הערך לצורך חישוב המסים ביבוא אישי נקבע על פי מחירון יבוא אישי לרכב, המופק בהנהלת רשות המסים בישראל, לפי תקנות המכס (חישוב ערכם של טובין שיובאו לשימוש עצמי, התשס"ו-2006). שיעור המס המוטל על רכב הינו 50% + מע"מ.

מסים על רכב משומש

ערכו של רכב משומש מחושב בניכוי פחת קבוע מערכו כרכב חדש מאותו דגם, ומשנת הייצור האחרונה. הפחת משתנה בהתאם לתקופת השימוש, דהיינו מהיום שהרכב נרשם לתנועה בדרכים בחו"ל ועד ליום שחרור הרכב בישראל.

הואיל והמסים מחושבים באחוזים מהערך, יש לכך השפעה על סכום המסים.

.

.

אני הייתי בטוח שהמס הוא (ראה טבלה http://www.mof.gov.il/CUSTOMS/rechev.htm ) ולא 50% + מע"מ כמו שנאמר

פורסם

אלי פ,

אתה מוציא דברים מהקשרם ולכן טועה.

שים לב שמשפט הפתיחה בהודעה ממנה לקחת את הציטוט היה (מתוך תגובה 11):

האמור להלן מתייחס רק לעולה, לתושב-קבע ולתושב ארעי (במעמד א/1)

ולכן גם הפיסקה שאתה קורא לגבי מיסים על רכב חדש, מתייחסת אך ורק למקרה הנ"ל.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

וואו, תודה רבה לכם, בקישורים שהעלאתם עזרו מאוד בהרבה דברים חוץ מיבוא רכב.

חוץ מזה כבר התאכזבתי ע"י העובדות הקיימות והאוסרות יבוא רכב משנת 1999.

בדקתי עם חבר שלי "עולה חדש" הוא שיש פטור\הנחה בתשלום מיסים, וכמו שאמרתם רק בני משפחה נוהגים ברככב. :cry:

עכשיו אני בודק עם קרוב משפחה שגר בארצות הברית, אם יוכל להביא בביקור שלו בארץ רכב "על שמו".

תודה לכולם

פורסם

Nader, אם אתה חושב שמישהו במשרד התחבורה מטומטם, אתה כנראה צודק.

אבל פראיירים הם לא ועל מיסים אין להם שום כוונה לוותר.

אם נראה לך שמישהו יוכל להביא לך רכב מארה"ב ולהשאיר לך אותו בארץ כדי שאתה תנהג בו, אתה טועה. ובגדול :roll:.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם מישהו מאוד רוצה לעשות דאווין השמיים הם הגבול.

היתה תקופה שחברת באדג'ט הביאה לארץ רולס-רויס אחת ויחידה.

מי שרצה להשתמש ברכב היה חייב לשכור את שירותי הנהג שלהם.

לא חסרו מועמדים שרצו לשכור את הנהג.

זה לא היה דאווין זול כלל וכלל.

למיטב זכרוני, הרכב נסע בארץ עם לוחית זרה והובא לכאן לצורך יח"צ ופירסום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם!אחרי שקראתי את כל מה שכתבתם לעיל.רציתי לשאול מספר שאלות 1)אני אזרח ישראלי אבל יש לי גם אזרחות אמריקאית ורציתי לדעת אם יש אפשרות כלשהיא לייבא רכב עם הדרכון האמריקאי ולהפטר מתשלום מס 2)כמה בערך אמור לצאת לי יבוא רכב מארה"ב בסכום של בערך 20.000$ גם מבחינת ההובלה וגם המס ואם יש דברים נוספים שלא יפתיעו אותי תודה מראש לכל העוזרים:lol:

פורסם

אתה יכול, אבל לא תוכל להשאיר אותו כאן (הוא יהיה תייר) כדי לאזרח את הרכב תאלץ לשלם את המיסים כמו כולנו.

הנוסחה הכי פשוטה (וגסה) היא להוסיף 3000-5000 דולר הובלה תלוי באיזה חוף הרכב, להכפיל ולהוסיף עוד כמה אלפים. שים לב שלא ניתן ליבא רכב שגילו מעל אך קטן מ30.

פורסם

הבנתי אבל רציתי לדעת אם יש אפשרות לפטור את עצמי מתשלום מע"מ אם אני רושם אותו על הדרכון האמריקאי במידה וזה כלול בתוך המיסים?ובנוסף לא כ"כ הבנתי מה שכתבתה בסוף לגבי ההכפלה וההוספה אם תוכל קצת יותר לפרט?ואיך יכול להיות שמישהוא לפני כן כתב שהובלה עולה בסביבות 1000$?תודה מראש

• תוכן חדש...