Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לעצמי היום, למה רוב הרכבים היפניים שמיועדים לרוב השוק (לא כולל כל הלקסוס ואינפיניטי למיניהם)

בעלי עיצוב מכוער? כמעט כל המכוניות בעלות עיצוב רגיל, משעמם, שאין שום דבר שמייחד אותו ויגרום לבנאדם לרצות לקנות אותם בגלל סיבות אמוציונליות ולא לפי החלטה בגלל מוניטין היצרן לאמינות.

לעומת זאת רוב הרכבים האירופאים אפילו הזולים, נראים הרבה יותר טוב. מבלי לדבר על כל מיני עיצובים מיוחדים, מכוניות בעלות עיצוב סולידי כמו פולו ואחיותיה, נראות טוב מכל פינה, מבחוץ ומבפנים.

נראה לי כאילו היצרנים היפניים פשוט לא מנסים לעשות משהו יפה שימשוך את העין, כי כשהם רוצים במכוניות היקרות שלהם הם עושים עיצובים הרבה יותר יפים מהמכוניות היותר עממיות.

פורסם

על טעם וריח אין להתווכח !! בעיניך העיצוב משעמם בעיני אחרים בעיצוב דווקא יפה ומושך.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

להתחיל לשים פה תמונות של רכבים יפניים ואירופאים ולהראות לך שאתה טועה? לא חסר רכבים יפניים שהרבה יותר יפים, ודווקא האירופאים יותר שמרניים.

וכמו שכבר כתבו, על טעם וריח...

פורסם

עניין של טעם, ויתרה מזאת - רכב שנראה מהפכני לפני כמה שנים יראה שמרני ביותר היום. כנראה שאה צעיר ולא זוכר דורות קודמים של רכב, אבל בעוד 10-20 שנה תתיחס לרכבים שמעניינים אותך היו כמיושנים, גם מבחינת עיצמובם.

ד"א, אני, זקן שכמותי, נהנה היום לראות מכוניות ישנות מאד (ומטופחות) הרבה יותר מאשר מכוניות אולטראמודרניות בעלות עיצוב ייחודי. למה? אין לי הסבר, אבל זה טעמי. פיאט 500/600 בת 50 תצוד את עיני יותר ממכונית שרירים מודרנית, ואם מדובר ברכב עוד יותר עתיק - על אחת כמה וכמה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דווקא אני חושב הפוך, רוב הייצרנים העממיים באירופה האופלים, הפולקסווגנים, הסקודות, הב.מ.וו, הסיטרואנים והפיז'ו, רובם מעוצבים בצורה מאוד אלגנטית מעודנת וחלקה, ולא בולטת מידי לעין. שזה דווקא יתרון לטעמי, יש מי שלא אוהב רכב שצועק "אני מיוחד". אבל יש יוצאות מהכלל, למשל: פיאט אלפא וסיאט שכמעט תמיד עיצבו רכבים בולטים לעין.

אצל היפנים, הרבה מהרכבים יש להם עיצוב מיוחד וחדשני כמו הטויוטות (עם הפריוס למשל והיאריס), ההונדות (הסיוויק שנראית כמו רובוט), הסובארו (האימפרזות למיניהן) וגם מאזדה (כל הדגמים עם הפנסים המתקפלים - 323 והמיאטות).

כל אחד ולמה שהוא מתחבר ומעדיף.

אני מעדיף גרמניות :roll:

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

אני מסכים שזה עניין של טעם וריח לא מתווכחים למרות שגם אני לא מוצא את היופי שביפניות וגם לא בקוראניות למען האמת בעניין האירפאיות - ה308 והסי 4 דור קודם היו בעלות עיצובים דיי יוצאי דיפן כך גם הסי 3 הקודמת ...אז יש ויש

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

סיבה מאוד פשוטה,

עד לפני עשור בהחלט הקייס של פותח השירשור היה במקומו,

יצרני הרכב היפנים,ברובם (מלבד הונדה) הם תאגידים,אשר החליטו ליצור מוצר איכותי יותר,אמין יותר,שיהיה דומה לרכב האירופי אך זול יותר לתחזוקה ואמין יותר במרוצת השנים,כך גם מרגישים הרכבים,בלי יותר מידי דרמה, להגיע מנקודה לנקודה,בצורה האמינה הפשוטה והחסכונית ביותר.

להבדיל מהייצרניות האירופאיות,שבראשן עמד לרב איש בעל חזון שרצה לייצר רכב כתענוג,ככיף,צעצוע,ריגוש.

כמובן שמרוצת השנים יצאו היפנים עם כמה רכבים מעניינים (240Z,nsx S2000.מיאטה)

אבל תמיד תמיד תמיד,אלו היו מכוניות חיקוי לאירופיות,ומעולם לא נבנו עם חזון ליצור משהו חדש,(עד שהגיע כל דור הSKYLINE ושאר רפליקות הראלי של סוף שנות ה90)

הנה סרטון של קלרקסון שמסביר את התופעה בצורה מצויינת

http://www.youtube.com/watch?v=LTSXDcuQdBc

Porsche 944 turbo

פורסם

שמע זה עניין של טעם... אני למשל אישית יותר אוהב את העיצוב של הונדה אקורד והונדה סיויק מעיצוב של פורד פוקוס ופורד מונדאו או גולפים למינהם.

לדעתי גם העיצובים של מאזדה מאוד מושכים לעין, שלא נדבר על הלאנסר החדשה שבכלל לדעתי יהלום בפני עצמה.

זה עניין של טעם, אני למשל לא ראיתי רכב צרפתי אחד עד היום שמשך לי את העין (חוץ מרכבי ספורט למינהם שלא יקפוץ הפלצן ויביא לי את הרודסטר הזאת של פי'גו או לא יודע מה או קליאו ספורט).

אישית אני מוצא את האקורד למשל מבין הרבה רכבים על הכביש ולא רכבי יוקרה או המאזדה 6 כרכבים בעלי עיצוב מאוד יפה! ולהגיד לך את האמת, אני חושב שהאקורד לעומת פאסאט חדשה נגיד הרבה יותר יפה ואין ויכוח בעניין, לא מדבר על איכות\ביצועים\תועלת למרות שגם פה האקורד לא נופלת הרבה ואפילו המאזדה 6 עדיפה מבחינת עיצוב אם תשאל אותי, לא נשכח גם את הסובארו B4 ועוד ועוד.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אני רוצה להוסיף משהו לפוסט הקודם שלי: העיצוב החיצוני יכול ליצור עניין ראשוני ברכב, אבל דווקא העיצוב הפנימי הוא היותר מעניין. למשל - תא המטען הבלתי יעיל של המאזדה 3 (שנחשבת לבעלת עיצוב חיצוני מעניין) לעומת התא הפונקציונאלי מאוד של הסוזוקי ליאנה ו-SX4 שבד"כ נחשבות למכוניות מכוערות להחריד. או הניצול המדהים של המרחב הפנימי של הפיג'ו 5008 שאיני יכול להרגע ממנו גם שנה לאחר שנהגתי ברכב זה, שבו מרחב פנימי גדול מזה של הפורד מונדיאו סטיישן הארוכה ממנה ב-30 ס"מ, ולמרות שאישית אני אוהב יותר את עיצובה החיצוני של המונדיאו (לטעמי ה-5008 מכוערת, אבל יעילה להדהים)

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפי דעתי אין רכב שיותר יפה מType R הדור הקודם, לסיויק לא יצא דגם מכוער אף פעם, האקורד נראה כמו רכב ששווה מינימום פי 4 ממה שהוא באמת, ואני לא מדבר על S2000 בכלל.

כמו שאמרו כבר, על טעם וריח..

אה וGTR 2011 הרכב הכי יפה בעולם

פורסם

להגיד שהעיצוב של המכוניות היפניות היה חסר השראה זה שגוי, מה היה כ"כ מיוחד בעיצוב האירופאיות בשנות ה80?

אני אשמח לדוגמאות, גם בשנות ה70 וה60, ליפניות היו מכוניות מעוצבות היטב ומכוניות בעלות עיצוב משעמם בדיוק כמו כל יצרן אחר.

הנה חלום יפני מ1967 :

1967-Toyota-2000GT-Coupe---V.P.-Archive-3.jpg

haters will hate

פורסם
להגיד שהעיצוב של המכוניות היפניות היה חסר השראה זה שגוי, מה היה כ"כ מיוחד בעיצוב האירופאיות בשנות ה80?

אני אשמח לדוגמאות, גם בשנות ה70 וה60, ליפניות היו מכוניות מעוצבות היטב ומכוניות בעלות עיצוב משעמם בדיוק כמו כל יצרן אחר.

הנה חלום יפני מ1967 :

1967-Toyota-2000GT-Coupe---V.P.-Archive-3.jpg

אכן מהממת,אבל אני מסתכל מקרוב ואני רואה אחורה של E TYPE ו קדימה של DAYTONA...

היפניות בשנים הללו בכלל לא ניסוי להיות משהו שהוא יותר מחיקוי מוצלח.

Porsche 944 turbo

פורסם

אלה היו הקווים של הרכבים בזמנו, לא פריצת דרך אך יותר הרמוניה עיצובית מהיגואר בגרסתה הסגורה, ותאמת חוץ מקווי מתאר דומים אני לא רואה דימיון רב, קווי המתאר נמצאים בכל מכונית ספורט של זמנו

1964_Jaguar_XKE_E_Type_Coupe_Vintage_Rally_Car_For_Sale_Rear_resize.jpg

והנה הפרונט :

Toyota2000GT_VRayTest.jpg

והדייטונה :

שהוצגה 3 שנים אחרי הטויוטה :)

ferrari-daytona_red-black_plexi.JPG

haters will hate

פורסם

אני חושב בדיוק ההפך, לדעתי עיצוב שמרני מביא לקוחות כי כשאתה עושה רכב "מיוחד" אתה בעצם מצמצם את קהל היעד של הרכב, בנוסף גם יש דברים שפחות אפקטיבים היום ולכן רואים פחות(אם בכלל) דברים שהיינו רואים יותר פעם ברכבים כמו ווילונות, פנסים מתקפלים, כרום מוגזם שהיה נפוץ במכוניות אמריקאיות ועוד.

מה גם שלעשות משהו חדש זה סיכון גדול כי מושקע בזה כסף רב ומוניטין לחברה ולכן עדיף להשאר הרבה פעמים עם המוכר והטוב.

פורסם

כנה כמה דוגמאות לרכבים יפנים "משעממים":

מי בכלל ירצה לקחת סיבוב בסיוויק SI הזאת?

honda%2Bcivic%2B2006%2Blsd.jpg

או במיצובישי EVO ספורט הזו?

mitsubishi-evo-x-by--2_460x0w.jpg

או בטויוטה סופרה הזו?

Toyota-supra.jpg

אכן רכבים משעממים, חסרי כל השראה ועיצוב, שנועדו להגיע רק מנקודה א' לב' :lol:

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

• תוכן חדש...