Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5494 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בן 16 נהרג כשנסע על קטנוע בלי רישיון\מתוךYNET

אסון בפתח החופש הגדול. נער בן 16 מגבעת זאב עלה על קטנוע של חברו ללא רשות, איבד שליטה ואיבד גם את חייו. בעל הקטנוע נחקר באזהרה

יאיר אלטמן פורסם: 21.06.11, 10:53 .

החופש הגדול הזה נפתח באסון עבור משפחה אחת מגבעת זאב: נער בן 16 משכונת גבעת זאב בירושלים נהרג הלילה (יום ג') לאחר שקטנוע שבו נהג ללא רישיון והתהפך ברחוב הנרד בשכונת עיר גנים בבירה.

זה התחיל בבילוי של שלושה חברים, בני 16 ו-17, שיצאו כנראה לחגיגת חינה. בשעות הלילה הגיע חבר נוסף עם קטנוע. בסביבות 1:30 החליטו החברים להתפזר. בעל הקטנוע השאיר אותו מונע ועלה לבית. הנער מגבעת זאב ניצל את ההזדמנות, עלה עליו החל לנסוע, איבד שליטה - ונפגע אנושות. בתחילה הועלתה סברה כי הוא נסע ללא קסדה ומאוחר יותר התברר כי הקסדה לא היתה רכוסה.

צוות מד"א ירושלים שהוזעק למקום פינה את הפצוע במצב אנוש לבית החולים הדסה עין כרם בעיר, כשהוא סובל מפגיעת ראש, ושם נקבע מותו.

זמן קצר לאחר התאונה הקשה, עצרה המשטרה את בעל הקטנוע בחשד לאי שמירה על כלי רכב. הוא נחקר באזהרה ושוחרר. במשטרה בודקים אם הצעירים היו תחת השפעת אלכוהול.

כמה היה עצוב לקרוא את זה בבוקר ,שוב התחיל החופש הגדול וילדים מתחילים לעשות שטויות.

בישראל היום הובא ציטוט של האמא על כך שהיא חושבת שרשיון לאופנוע צריך לתת מגיל 18 ולא 16 ,אני מסכים. אז יבואו אלה שיגידו שמי שעושה שטויות בגיל 16 עושה אותם גם בגיל 18 ,נכון ,אבל אולי חלק מהאנשים יקבלו שכל עד גיל 18 ,כי בכל זאת 16 זה עדיין ילד בהשוואה ל-18 ,לכן העלאת הגיל המינימלי לרכישת רשיון נהיגה לאופנוע יכול רק להועיל.

לפי סקר של עמותת אור ירוק כ- 50% (אינני זוכר את הנתון המדויק) מבני הנוער הודו שנהגו ללא רשיון ,מה שיותר מדאיג שהתופעה קיימת גם בגילאים 12-15 וכולנו יודעים שלילד בגיל כזה יש שיקול דעת קצת פחות טוב משל אפרסק.כמו כן צוין בעיתון שילדים בגיל הנ"ל בטוחים שהם נהגים מעולים וסובלים מבטחון מופרז ,תופעה שאינני מבין ,כי עד היום אני לא חושב שאני באמת יודע לנהוג.

הבטחון המופרז גורם לקלות ראש ולקבלת החלטות גרועה ,נהג עם בטחון עצמי מופרז נוטה לקחת סיכונים "אמיצים" ,לצערי יש גבול כמה סיכוים כאלה אפשר לקחת עד שזה יסתיים באסון.

לסיכום אני חושב שכל אחד מאיתנו צריך להסביר לילדים\חברים\חברים של ילדים שלו מה הסיכונים הכרוכים בנהיגה עם או בלי רשיון, 5 דקות של הסבר יכולים להציל חיים.

יש הרבה מאוד ילדים מחונכים ואינטליגנטים שברגע אחד של חולשה יכולים לעשות שטות קטנה ,אני לא מדבר על לנהוג ללא רשיון ,אני מדבר על אפילו לעלות לרכב שבו נוהג חבר ללא רשיון קצת לחץ חברתי ומשפטים כמו "בוא עלה מה אתה מפחד?" ומספיק שיש איזה ילדה חמודה באזור והרבה מאוד ילדים יקחו את הסיכון כנגד רצונם.

שיהיה סופ"ש נעים ונקי מתאונות לכולם.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
בעל הקטנוע השאיר אותו מונע ועלה לבית.

נשמע אמין מאוד.

דברי האם מוזרים. אם הוא נהג ללא רשיון, אז זה לא משנה אם גיל הוצאת הרשיון הוא 18 או 16.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מצטער על הבוטות, ועם כל הצער שבדבר: דארווין עושה את שלו. נקווה שזה ידליק נורת אזהרה אצל שאר בני הנוער, שלא יתפתו לעשות שטויות ולחשוב ש"לי זה לא יקרה", כמו אותו נער.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הילד חלם להויצא רשיון אופנוע ונכשל ב-2 טסטים.

אולי אם לא היה לו את כל הקטע של העוד שנייה הוצאתי רשיון ,אז הוא בכלל לא היה חושב על זה.

ההודעה מכווננת לקייסר.

עריכה:

רוני אתה צודק ,אבל זה כל העיניין ,לא תמיד ילד טיפש או עבריין עושה שטויות ,הרבה פעמים ילדים חכמים נגררים לשטויות גם.

התייחסות נוספת בקשר לגיל:

נניח והילד היה עובר את הטסט השני ומקבל רשיון נהיגה ,האם זה היה משנה את תוצאות האירוע? לא בטוח. בגלל זה אולי כן אפשר להבין את נושא הגיל המינימלי לא?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא חושב. זה התיאור הכי מדוייק למצב הזה. גם אני כשנכשלתי בטסט רציתי ממש לנהוג אבל לא עברה בי המחשבה להתיישב מאחורי ההגה בלי רשיון. אני מניח שבתגובות הבאות יעלה עניין החינוך, וזה כמובן נכון; אבל לפי דעתי, בתור תרופה מקומית יש להטיל עונשים דרקוניים על עבירות שכאלו - עבירות שהראשונים שיפגעו מהם יהיו ההורים. משהו כמו שלילת היכולת להוציא רשיון ל5 שנים הבאות + 15K ש"ח קנס (סכום שההורים יצטרכו להוציא...).

אגב, אני גם רציתי להגיב כמו רוני. בסופו של דבר, לא עומד הרבה בין לקחת רכב בלי רשיון ורשות ולהרוג את עצמך, לבין להרוג / לפצוע קשה מישהו אחר. אני לא שמח ממותו של הנער, אבל כן מקווה שזה ישמש כנורת אזהרה להורים ולילדים (למרות שאני לא מצפה להרבה).

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יש לנו כמה חברים משותפים ולפי מה שהבנתי האלכוהול גרם לזה ולא הגיל ולא שטויות.

כרגיל האלכוהול בשילוב עם נהיגה גובה קורבנות...

פורסם
דברי האם מוזרים. אם הוא נהג ללא רשיון, אז זה לא משנה אם גיל הוצאת הרשיון הוא 18 או 16.

כנראה הכוונה היתה שבמקרה שגיל הוצאת רשיון היה 18, לחבר של הבן שלה לא היה קטנוע, מה שהיה מונע את האירוע.

פורסם

עצוב לקרא, מוות מיותר לחלוטין.

שילוב קטלני של כל המרכיבים אלכוהול, גיל, חוסר ניסיון /רשיון ופזיזות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הכותרת של הכתבה לא קשורה לנושא.

הטיפשות והאלכוהול עשו את זה, לא החופש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כשהייתי ילד גם כן נסעתי בגינה מפורסמת בחולון ללא רישיון על אופנוע 125 סמ"ק (שבזמני זה היה מוגבל עד 50 סמ"ק). ידעתי איך הכל עובד עד 50 סמ"ק, הייתי הרי "מומחה" על אופנועים מאולתרים מכל הסוגים ! בערך ב3 בלילה, התחלתי לנסוע כמה סיבובים סביב הפארק במהירויות נמוכות של 20-35 קמ"ש ואז למדתי את המסלול ונסעתי על 70-90 קמ"ש. באחת הפניות החשוכות לא הצלחתי להשתלט על האופנוע ועפתי ממנו, פתחתי את הראש והשפה ונהייתה לי כוויה ברגל כי האופנוע נפל עליי בצורה שהאגזוז הרותח נחת לי על הרגל. עד היום יש את הצלקת, ותאמינו לי היום אני בחיים אבל בחיים לא אמליץ על שום דבר מהשטויות הללו. אם אתה רוצה אתה צריך לדעת שיש לך רישיון, רק בכביש, רק בעל ביטוח ולפי חוקי התנועה.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

אומנם לא קשור כל כך לאשכול אבל אני למשל הופתעתי שקטנועים עד 50 סמ"ק וכלי תחבורה מונעים חשמלי יכולים

לנסוע עליהם בלי רישיון בהולנד במסלולי אופניים חבל שארץ אין תשתית כזאת בכל עיר מרכזית ותשתית מסלולי אופניים קיימת לאורך

כל הערים בהולנד לדעתי פתרון מושלם להרחיק אופניים קטנועים וכלים שלא יועדו מלחתחילה לנסוע בדרכים עם רכבי ארבע גלגלים לא פלא שכל משפחה מחזיקה

שניי רכבים ולא פלא שבני נוער לא מנוסים עם רישיון או בלי נוסעים באותם דרכים על כלים שהמפגש בינו לכלי רכב ארבע גלגלי

יסתיים בדר"כ באסון או פגיעות קשות.

מה שעוד הפתיע אותי שלמשל במינכן ראיתי לא פעם ולא פעמיים שוטרים עוצרים רוכבי אופניים כדי לרשום להם דוח למשל על רוכב שנהג נגד כיוון התנועה במסלול

אופניים או רוכב שנהג על הכביש ולא על מסלול האופניים.

אני בתור אחד שאוהב רכבי 4 גלגלים הייתי רוצה לגור בעיר שהניידות שלי בתוך העיר תהיה דרך תחבורה ציבורית או אופניים ביננו להתנייד ברכב בתוך העיר זה

כאב ראש לא קטן אם זה בעיות חניה וגם מבחינה כלכלית.

בנוגע לאשכול ולמוות הבאמת מיותר של אותו נער יהי זכרו ברוך המקרה יכל להימנע אם אותו נער לפחות היה שומר על קצת כללי הבטיחות בנהיגה על

דו גלגלי אם זה חבישת קסדה ואי נהיגה בשכרות. לי לא כל כך מפריע שלא היה לו רישיון אבל חלק מהוצאת רישיון זה לימוד אותם כללים של חבישת קסדה.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

• תוכן חדש...