רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
שאלת תם - עקיפה מימין. 1 2
מאת ~TB~-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 26 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
נגיד ויש שני נתיבים בכביש לאוטו הכיוון. בנתיב השמאלי יש כשני מכוניות שנוסעות ב 65 קמ"ש, ובנתיב הימני נוסעת מכונית בודדת במהירות של כ 70 קמ"ש. המכונית בנתיב הימני עוקפת את המכוניות שבנתיב השמאלי כי היא יותר מהירה. האם זה נחשב לעקיפה מימין? זו עבירה על החוק מה שהוא עשה? (הבן אדם שבנתיב הימני נשאר בנתיב הימני גם אחריי שהוא עקף את האוטו בנתיב השמאלי...). סתם עניין אותי. תודה.
הודעה אחרונה מאת Be roo, -
-
- 2 תגובות
- 789 צפיות
ואם כן היכן ניתן לקנות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 802 צפיות
מישהו יודע איך מגיעים למאגר המידע המשטרתי הרשמי בענין? אם אני לא טועה המידע על מיקום מארבים ומכמונות אמור להיות פתוח לציבור אבל בחיפוש באתר המשטרה לא מצאתי כלום.
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם יש חוק כלשהו שאוסר על הדבר או חוק אחר ששוטרים יכולים להשתמש בו על מנת לעשות דווקא?
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, לא מזמן רכשתי מיצובישי קולט 97', הייתי מעוניין לדעת האם ישנה דרך להוזיל את הדלק עם הסדר עם תחנת דלק מסוימת? כמו פזומט.. הבנתי שזה 10% פחות בכל תדלוק או משהו בסגנון. אשמח לקבל עצות או אפשרויות [אם הן קיימות]. תודה אלעד
הודעה אחרונה מאת Vw-golf, -
- 5 תגובות
- 14.8 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי שאלה לכל מומחי האלקטרוניקה פה. יש לי בקרוב מילואים, ואני מעוניין להיות זמין בפלאפון בכל התקופה. רציתי לדעת האם יש דרך עצמית להכין ממיר למתח מ 24 ל 12 וולט כדי שאני אוכל לחבר את המטען מצת של הרכב לשקע זרקור בהאמר? ראיתי את המוצר הזה - http://www.e-shetach.co.il/pl_product~24to12~34~0.htm ואני יודע שזה אפשרי, אך האם ניתן להכין בעצמי? תודה
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
- 3 תגובות
- 939 צפיות
בימים אלו אנחנו מסכמים שנת פעילות במועדון והפורום. בשנה האחרונה עברנו די הרבה: ימי עיון, מפגשים, טיולים, ימי אימון ומסלול ועוד.... סיכמנו עבורכם את פעילות השנה האחרונה בסרטון חמוד. תהנו: תתכוננו לשנת פעילות נוספת ומרתקת
הודעה אחרונה מאת madriver, -
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4080519,00.html
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
היום ראיתי אוטו שהבעלים טוען שיבוא אישי ויד ראשונה שיובא לפני 17 שנה - מתעקש שהרכב יד ראשונה ויובא על ידו ביבוא אישי לפני הרבה שנים- מצד שני בבעלים קודמים היה רשום 2 - שהעליתי את זה בפניו טען שככה היה נהוג פעם והוחלף ידיים דרך היבואן ודרך המכס - נשמע לי בלבול מוח אבל הבחור נראה אמין - מישהו יודע
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
המחיר הוא החל מ € 25.700,00 לשם השוואה 500 מתחיל ב 11.750,00 בדגם הכי בסיסי שלא מגיע לארץ. מי שלא יודע מה הסיפור.זאת קרייזלר שנמכרת כפיאט עם הילוכים ידניים (עדיין אין אוטומט בשבילנו) http://www.freemont.fiat.it/it/freemont_home את הכרומה הפסיקו למכור.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 630 צפיות
קניתי פונטו מיד ראשונה, בספר הרכב מצאתי את ההצעת מחיר לרכב והיא מתאריך 04.10.2006 , ובהצעה רשום ששנת ייצור הרכב היא 2006. מצד שני ברישיון הרכב רשום ששנת הייצור היא 2005 ותאריך הרישום שלו הוא 13.09.2004 ותאריך בעלות זהה. אני מנסה להבין איך קיבלו הצעת מחיר לרכב בסוף 2006 והרכב מופיע כ2005?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
מה הוא הרכב בעל הפח הכי איכותי? האם יש בכלל מבחר של מכוניות שכאלה? הכוונה היא כדוגמת הב.מ.וו לדורותיה, פח עבה במיוחד, דלתות כבדות, תענוג של ממש. מבדיקת מספר מכוניות, יוקרה\משפחתיות\מיני, ההרגשה היא שכולם פשוט זבל. הצרפתיות בכלל עשויות מעיתון צבוע, והיוקרתיות לא מה שהיו, חלקי המרכב מאוד דקים. אשמח לקבל מספר דוגמאות.
הודעה אחרונה מאת djgabi, -
- 1 תגובות
- 727 צפיות
? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
אהלן חבר'ה, לאחרונה שמתי לב כי ישנה התלהבות רבה בפורום על כל העניין של רכבים קטנים עד 60K. לצערי אני לא מבין על מה כל המהומה, על פניו נראה שהרכבים מסוג הנ"ל הם חסכוניים בדלק ומתאימים לאנשים נמוכי קומה יחסית עם תקציב נחמד של 60K. ביננו, בזמנו ששיווקו את הקאיה פרייד אלו היו המחירים של הרכב, אומנם לא היה היצע כמו שיש היום אבל הדבר היה קיים בשוק פחות או יותר. עכשיו כל אחד שיש לו איזה ספארק / אלטו / פיקנטו / I10 וכיוב' חייב לפתוח על זה שירשור, לא קצת מוגזם? עם כל ההתלהבות שיש לאנשים בזמן קניית רכב חדש, אין צורך להתלהב מכל פיצ'ר או בחירת צבע של הרכב, פשוט מיותר לטעמי. וחוצמזה, אני די בספק לגבי האמינות של הרכבים האלה, אבל שיהיה. לסיכום, קצת פרופורציות אנ…
הודעה אחרונה מאת spirit73, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3 אלף צפיות
בקרוב יש סיכוי גדול שאני ירכוש Seat Ibiza Cupra SC 2011 חדשה . וראיתי שיש דבר כזה די נפוץ באינטרנט שאנשים מפרסמים את האיביזות שלהם וכותבים JE Design . תמונה של Ibiza JE Design : תמונה של Ibiza Cupra 2011 רגילה : אפשר לשים לב שזה אותו רכב בידיוק בעל אותו עיצוב בידיוק , השוני ביניהם זה החצאית הקטנה שאפשר לשים לב אליה ב-Ibiza JE Design . אם תחפשו בגוגל Ibiza JE Desing תוכלו לראות שתמצאו Ibiza רגילה עם חצאית שנראית אותו דבר בכל הJE Desing . עכשיו לשאלות שלי : 1. אפשר קצת פרטים על העיצוב הזה ?! 2. מבקשים את התוספת של העיצוב הזה שאתה רוכש את הרכב מחברה או שאת העיצוב הזה אנשים עושים ופשוט הוא נקרא ככה ? 3. יש אפשרות לקבל את הקופרה עם העיצוב…
הודעה אחרונה מאת roi2314, -
-
חברים שלום, הערב לקחתי את בתי הקטנה על הידיים בדרך לרכב שחנה מעבר לכביש. התחלנו לחצות במעבר חצייה ולפתע מכונית שקודם עצרה לפני מעבר החציה החלה בנסיעה וכמעט לקחה אותנו איתה. כשעבר הרכב על פנינו, ראיתי שהנהג לפחות בן שמונים, מסוג אלה שכנראה כבר לא קולטים את כל הערוצים ולא ממש מודעים לסביבתם. הוא לא טרח אפילו להביט לכיווננו, אלא היה מרוכז בלהצמיד את חוטמו לשמשה הקדמית ולכווץ את עיניו, אולי כדי למקדן? מה דעתכם - האם צריכה להיות הגבלה על גיל מירבי בו מותר לנהוג ברכב?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, בקרוב אני אמור לקבל פולו TSI חדשה ואני מעוניין להחליף את הטסות המקוריות בחישוקי מגנזיום איכותיים. הגעתי עם הסוכנות להצעה של 2000 ש״ח כולל מע״מ למספר דגמים של ג׳אנטים, אך אני רוצה לראות דגמים נוספים והצעות אחרות. אני אשמח לקבל המלצות על חנויות מקצועיות, אמינות וזולות יחסית על מנת שאוכל להתרשם במקום (עדיפות לת״א, הרצליה והסביבה) בנוסף, קראתי שלעיתים החלפת החישוקים עלולה לגרום לרעידות בכבישים מהירים ולבסוף לשחיקת המתלים ומערכת ההיגוי- אודה לקבלת פרטים על כך. תודה רבה וערב טוב, פז
הודעה אחרונה מאת darkling, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, עוד חודש בערך נגמר לי ה"נהג חדש" אבל כבר קיבלתי את המכתב ממשרד הרישוי בשביל לשלם אגרה לרישיון החדש, אם יגיע לי רישיון פלסטיק חדש שלא רשום עליו "נהג חדש" האם זה אומר שאני יכול כבר להסיע אוטו מלא ולנסוע בלי הלוחית של "נהג חדש" גם לפני שעברו שנתיים מאז שהוצאתי רישיון?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
הרבה אנשים אמרו לי: "אתה נוסע מאט, סע במונית". צריך לדעת לשלב בין עיצות חכמות להנאה. מונית זה נחמד, אבל אני אוהב לנהוג. אז אני יקנה לעצמי מונית וינהג בה! למה החלפתי? אני לא יפרט את הסיבות. אני הבטחתי סיכום עם תמונות והנה אני מקיים. מדובר על E320 שמבוסס על הפלטרופמה W210, האקזמפלר שלי מהסדרות המוקדמות ומכלולים רבים נדדו לתוכו מW124, כולל מנוע וגיר. מדובר על מנוע 6 טורי בעל 4 שסתומים לצילינדר וקאמשפט כפול, המנוע בעל ראש אלומיניום, בלוק ברזל, זה אותו מנוע שמותקן בW140 בS320, יש לו שרשרת תזמון ותזמון שסתומי יניקה משתנה (מתקדם מאוד לזמנו!). המנוע שהחליף אותו זה מנוע V6 בעל 3 שסתומים לצילינדר עם שני פלאגים לכל צילינדר. הגיר בדגם שלי 4 מהלכים, בדגם המעודכן יחד…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 4 תגובות
- 882 צפיות
יש לי מיצובישי סופר לנסר שנת 1997 מישהו יכול להסביר לי מה זה הכפתור הקטן על הגיר,ומה הקטע במצב השני בדוושת הגז זה אוברדרייב או טורבו והאם הכפתור זה אוברדרייב או טורבו...????
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכתבה מוואלה: http://news.walla.co.il/?w=/1/1830646 אתם מבינים ?! גם הנוסע שישב רגע לפני התאונה, על הקטנוע מאחורי הנהג (ומן הסתם עף מהקטנוע ונפצע בעת התאונה) - גם הוא נזנח לאנחות, יחד עם הולך הרגל שנפגע. עם חברים כאלה - לא צריכים אוייבים. נהגים כאלה צריכים לשבת מאחורי סורג ובריח להרבה שנים.
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- 27 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
שלום לכם. עוד שבועיים אני מקבל את הרכב. אני חייב לשים כיסוי מושבים בגלל הילדים. בגללם אני גם מתכוון לשים כיסויים הכי זולים. ואני חייב לשים אותם עוד ביום הראשון של קבלת הרכב. האם למושבים קדמיים אני יכול לשים גופיות? האם זה יפה? האם כדאי לי לשים אותם? במושבים מאחורה יש 3 משענות ראש שאני לא יודע איך מפרקים. האם גופיות מאחורה עושות את העבודה? או שהם כול הזמן יפלו או לא יכסו כמו שצריך? האם אפשר לפרק משענות ראש ולהחזיר אותם? או שכדאי לשלם לי כבר למישהו שיעשה את העבודה וזהו? אני זוכר שברכב הקודם היה סיוט לשים כיסוי מושבים, לקח לי שעות לעשות את זה. אני דווקא יודע לעשות דברים. מתקן דברים בבית וכולה.
הודעה אחרונה מאת spirit73, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, קרה מקרה מעצבן היום בלילה (בין רביעי לחמישי). תוך כדי נסיעה בדרך עכו בקריות (לכיוון חיפה) נכנסתי לבור רציני, לצערי הרב לא שמתי לב בזמן למכשול. התוצאה היא עיוות של הצמיג (הופיעה בליטה די רצינית על דופן הצמיג, אין נזק נראה לעין לחישוק). משמעות הדבר היא זוג צמיגים חדשים + כיוון, בדיקת פרונט ובדיקה של תקינות\שלמות המתלים. כאשר זוג צמיגים חדשים אמור לעלות לי באיזור 1200-1400 ש"ח, בדיקת פרונט בין 250 ש"ח ל500 ש"ח ובתקווה שהמתלה תקין. צילמתי את הנזק שנגרם לצמיג ואת הבור שגרם לנזק כמו גם את מיקומו. אוסיף רק שהכביש נמצא בדיוק בין 2 רשויות סמוכות ולכן רוב הסיכויים שהאחת תאשים את השנייה והדבר יהפוך ללולאה אינסופית של האשמות הדדיות. מספר שאלות …
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
ברוח התקופה האחרונה, תקופת הסיכומים השנתיים, החלטתי לשתף אתכם, קוראי היקרים, אודות השנה הראשונה על ה I20 שלנו. המכונית נמצאת אצלנו בדיוק שנה, ובתקופה זו היא צברה 18,545 ק"מ - מחציתם בנסיעות בין עירוניות. טיפול ראשון בוצע בחודש מרץ כשמד המרחק הצביע על 15,000 ק"מ. הטיפול בוצע במוסך יונדאי ראשון וכלל בנוסף להחלפת שמן מנוע+מסנן גם החלפת מסנן אוויר ומסנן למערכת בקרת אקלים, כטיפול יזום. החלפת המסננים יקרה את הטיפול מעט, וכרטיס האשראי גוהץ בסך 610 ש"ח. לא נורא. השנה הראשונה עברה ללא שום תקלה או בעייה, למעט מערכת הקול שהפסיקה לפעול עקב הכנסת דיסק שהכיל מדבקה שהפריעה לו לצאת, וכצעד מונע כבתה המערכת ולא הסכימה להדלק עוד. במוסך פתחו את המערכת ושלפו מעדנות את הדיסק הסורר,…
הודעה אחרונה מאת VW130071, -
-
- 1 תגובות
- 703 צפיות
טרספורטר שנת 92 (המרובעים) בצבע לבן, מספר רישוי 21-057-07 סימן מזהה, יש לו דלת צד גם בצד שמאל לא רק בצד ימין ואנטנת קשר על הגג מעל לתא הנהג מי שרואה/ שומע בבקשה ליצור איתי קשר במייל או ה"פ
הודעה אחרונה מאת T-Corolla, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני צריך נגרר קטן ככל האפשר, מה אורך הנגרר הכי קצר שניתן להשיג? ואיפה יהיה הכי זול למצוא דבר כזה? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת JEEP סופה, -
-
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
קניתי היום אחת כזאת. העניין הוא שאני מתלבט בין ביטוח מקיף (+חובה) לצד ג' (+חובה). מתוקף היותו רכב גניב יחסית לשאר הרכבים, מה כדאי לי? יש לציין שאין לי איזושהי חניה פרטית אך מצד שני אני לא גר ברחוב הרלם. לעצתכם אודה.
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
התמונות של סדרה 1 החדשה הצפויה להגיע לייצור בשנה הבאה כבר דלפו, והן קשות לצפייה כאמור. לא יודע מה עבר על המעצבים עם הפרונט המוזר והכבד הזה, או עם הישבן הכל-כך לא אופייני לב.מ.וו (רק לי זה נראה כמו פולו?). בקיצור, רק יצאה וכבר מתיחת הפנים בלתי נמנעת יש מישהו שחושב שהיא נראית טוב? http://carscoop.blogspot.com/2011/06/2012-bmw-1-series-hatchback-first.html קרדיט ל-carscoop.
הודעה אחרונה מאת Stylo, -
אמרו לי היום(בנאדם אקראי שלא ראיתי מעולם) שיכולים להוריד אותי מהכביש בגלל שאני נמוך בצורה מגוכחת, יש אמת בדבר? יש איזשהו גובה מינימלי מבחינת חוק?
הודעה אחרונה מאת timor.d, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב חברים,קרה מקרה לא נעים ו3 ג'אנטים ברכב שלי התעקמו כך שאף פנצ'ריה לא מצליחה ליישר אותם. ואני, לא מצליח למצוא בשום מקום 3 ג'אנטים מברזל השחורים הרגילים לרנו מגאן שנת 2006. בחברה רוצים רק על הג'נט אחד בלי הרכבה ובלי כלום 300 שקל. שזה מוגזם לדעתי כי להוסיף כמה שקלים אפשר כבר להרכיב מגנזיום. השאלות שלי הן כאלה: אוליי יש עוד דגמים של רכבים שמישהו מכם יודע בוודאות שהג'נטים שלהם מתאימים? למה אני אומר בוודאות, כי ניסיתי להרכיב ג'נטים של רנו מגאן 2009 (או לפחות כך אמרו בפנצ'ריה שמכרה לי אותם) והם נכנסים והכל, אבל הברקסים לוחצים על הג'נט ולא נותנים לגלגל להסתובב, כאילו חסר עומק כזה. ואם כבר אני ילך על מגנזיום, מה אני צריך לבדוק שיתאים לי, ואני מעדיף יש שנייה כך שג…
הודעה אחרונה מאת CLIPPER159,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 261 אורחים (הצג רשימה מלאה)