Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

הערב לקחתי את בתי הקטנה על הידיים בדרך לרכב שחנה מעבר לכביש.

התחלנו לחצות במעבר חצייה ולפתע מכונית שקודם עצרה לפני מעבר החציה החלה בנסיעה וכמעט לקחה אותנו איתה.

כשעבר הרכב על פנינו, ראיתי שהנהג לפחות בן שמונים, מסוג אלה שכנראה כבר לא קולטים את כל הערוצים ולא ממש מודעים לסביבתם. הוא לא טרח אפילו להביט לכיווננו, אלא היה מרוכז בלהצמיד את חוטמו לשמשה הקדמית ולכווץ את עיניו, אולי כדי למקדן?

מה דעתכם - האם צריכה להיות הגבלה על גיל מירבי בו מותר לנהוג ברכב?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אחרי גיל 70 יש לבצע מדי מספר שנים בדיקות רפואיות וגם מבחן נהיגה מעשי לבדיקת הרפלקסים (סימולטור?).

אי אפשר להורידם מהכביש בצורה גורפת כי יש כאלה שלמרות גילם נוהגים היטב.

פורסם

לדעתי במקרים האלה צריך לעשות הבדלה בין זהיר לבין זמן תגובה, ראייה מרחבית וכל המשתמע כי בגדול לא משנה מי אתה בגיל הזה הנתונים האלה יהיו יותר נמוכים משמעותית מלדוגמא בן אדם שיכור בגיל צעיר יותר... שוב דעתי האישית בלבד ולא שאני מעודד נהיגה תחת השפעה

פורסם

מספיק עם השטויות של הגיל.

סבא שלי (בלי עין הרע), בן 71 והוא נוסע כמו תותח, זה לא קשור לגיל ,הוא נוהג יותר טוב מהרבה מאוד מאוד נהגים שאני מכיר, זה קשור ליכולות תפקוד של הבן אדם עם כמה מעשים ביחד, לחשוב על הדרך, להחליף הילוך, להסתכל במראות. בקיצור הכול. אפילו בני 20+ קשה להם עם היכולות לעשות כמה דברים יחדיו.

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם

שבוע שעבר ראיתי סרטון בערוץ 8 על נהגים קשישים בבריטניה.

המבוגר בינהם היה בן 96 ועדיין נהג!!!

העניין הוא כזה: הם מחוייבים לעבור דסרת בדיקות כל חצי שנה. לא נשארתי לראות מה הבדיקות כוללות אבל

אני משער שעיקר הבדיקות הם חושיות (ראיה שמיעה ושאר הגבלות רפואיות)

בעד הגבלה בכפוף למצב הנהג.

נ.ב - בתור אחד שנוהג המון, קשה לי עם העובדה\מצב הזה כי לעניות דעתי רוב הקשישים לא כשירים לנהיגה, לא אישי רק מהתמודדות בכבישים.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

לפי דעתי מגיל 65 ומעלה כל שנה בדיקות רפואיות.

ומגיל 70 כל חצי שנה עד גיל 75.

מגיל 75 פעם בחודש.

למה אצל הקשישים המצב הבריאותי יכול להדרדר מהר מאוד.

אמן רק יאריכו ימים.

(דעתי האישית) חג שמח לכולם8)

:)
פורסם

למה שלא יחייבו את אותם נהגים בהגיעם לגיל מסויים (נניח 80) לעבור טסט מחדש ואולי אף תאוריה?

הנהגים הקשישים לא עברו את אותה תאוריה שאנחנו עברנו, אני בטוח שריענון קטן לא יזיק.

פורסם

אספר על אבא שלי(בן 78 שסובל מאפליפסיה ואובדן זיכרון לטווח הקצר,כאשר חלק ניכר מהזמן הוא לא ממש בפוקוס,בשנים האחרונות הוא לא עלה מאחורי ההגה בגלל ערנות של המשפחה לא לתת לו לנהוג,אך לפני שנה הוא הלך לחדש את הרישיון (אובססיה של אנשים מבוגרים שמשוכנעים שהם עדיין נהוגים יותר טוב מכולם כי יש להם 50 שנה ניסיון על הכביש)ורישיונו חודש לו ללא בעיה,בן אדם שאסור שיעילה על ההגה בשום פנים ואופן.

Porsche 944 turbo

פורסם

כך היה עד שנה שעברה:

מחזיקי הרישיון המפורטים ברשימה הבאה נדרשים להמציא בכל שנתיים טופס בדיקה רפואית (ר"ש 54) חתום על ידי רופא. נוסף על כך, יש לצרף לטופס בדיקת ראייה חתומה על ידי אופטומטריסט או רופא עיניים:

• מחזיקי רישיון נהיגה לרכב ציבורי שגילם 50 שנה ומעלה
  • מחזיקי רישיון נהיגה למשא כבד שגילם 50 שנה ומעלה
  • מחזיק רישיון נהיגה לכיבוי אש שגילם 50 שנה ומעלה
  • מחזיק רישיון נהיגה להסעת ילדים שגילם 50 שנה ומעלה
  • מחזיק רישיון נהיגה לנהיגה באמבולנס שגילם 50 שנה ומעלה
  • מורה נהיגה מגיל 50 ומעלה
  • כל מחזיק רישיון נהיגה שגילו 65 שנה ומעלה

וכך זה החל מהשנה:

נהגים שחידוש רשיונם חל החל מתאריך 01/01/2011, יחוייבו לבצע

בדיקות רפואיות מגיל 70 במקום 65 כיום כתנאי לחידוש הרשיון.

נהגים מקצועיים (ובהם: נהגי מוניות, אוטובוסים ורכב כבד) יחויבו בבדיקה רפואית מגיל 60, במקום גיל 50 כיום. מגיל 70 ואילך יחויבו נהגים אלה בבדיקה אחת לשנתיים.

פירוט השינויים למחדשי רשיון נהיגה החל מתאריך 01/01/2011

רכב ציבורי ( D,D1,D2,D3) , כבד ©, גורר תומך (E), היתרים לנהיגת אמבולנס, לנהיגת רכב כיבוי, לנהיגת רכב חילוץ, מורה מוסמך לנהיגה

מגיל 60 עד גיל 70 בדיקה רפואית וחידוש הרשיון כל 5 שנים. מגיל 70 בדיקה רפואית וחידוש הרשיון כל שנתיים

פרטי (B) , משא קל ( C1 ), טרקטור ( 1 ),

אופנוע ( A2, A1, A)

מגיל 70 עד גיל 80 בדיקה רפואית וחידוש הרשיון כל 5 שנים. מגיל 80 בדיקה רפואית וחידוש הרשיון כל שנתיים

כלומר, במשרד התחבורה הגיעו למסקנה שאפשר להעלות את גיל הנבדקים ולרווח את הזמנים. את ההחלטה הזאת לא עשו באופן סתמי אלה על סמך נתונים על בריאות ותיפקוד האוכלוסיה.

לא לשכוח שמבוגר בגיל 70 יבדק לחידוש רשיונו, אבל כנראה שעד גיל 70 אין פערים משמעותיים בין הגילאים.

פורסם

קודם כל תרגעו, אני גר בקנדה.

סבתא של אשתי בת 87, סכנת נפשות מיידית לסביבה, חצי חירשת ועדיין נוהגת. איך? זה פשוט.

באים לבדיקות הרפואית, עושים קצת רעש בסגנון "בעלי היה טייס במלחמת העולם השנייה", "אני נהגתי עוד לפני שהיה דבר כזה "רשיון" וכו'. נקווה שהשנה זה לא ילך לה...

היא עדיין שומאכר בהשוואה לסינים ושות'. אני לא יודע למה, אולי בגלל מבנה העיניים שלהם אין להם ראיה מרחבית תקינה, אולי סתם הם לא יודעים לעבד את הסביבה נכון, אבל מפחיד אש לנסוע בסביבתם. לשם המחשה- כשהמרתי את הרשיון הייתי צריך לעבור מבחן מעשי. מן הסתם, עברתי, לא לפני שהטסטר רשם שטעיתי בכל סעיף אפשרי. כשהמתנתי לדף הרשיון הזמני בחוץ, אותו טסטר בדיוק נכנס לרכבו הפרטי, שילב לרוורס, ועשה מיזוג פורץ דרך בין החלק האחורי של רכבו (פנסים, פגוש, בגאז') לבטונדה שתחמה את החנייה. (6 מטר מרחק מהיכן שחנה) נחשו מאיזו מדינה הוא? (רמז- "ניוזפיפה- פיי דאלא" משמעו "חמישה דולרים- עיתון")

למה אני מספר לכם את כל זה? לא כי יש לי נקודה.

סתם כי אני חייב לפרוק.

וכי זה מצחיק.

:)

לפותח השרשור-

תגיד תודה לאל שאתה חי ותיזהר מזקנים חולמניים. עם העלייה בתוחלת החיים אנחנו נמשיך לראות יותר ויותר זקנים (ובכלל) לא כשירים לנהיגה על הכבישים, עד שיחוקקו חוק אפקטיבי בנושא.

רגע, על מי אני עובד?!

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

שלילה גורפת של רשיון הנהיגה מעל גיל מסויים תפגע קשות בהרבה מאד נהגים כשירים.

אישית הכרתי אדם שנהג בגיל 90 כל יום כמה קילומטרים ולא היה מעורב בתאונות, אבל לא בחנתי את טיב נהיגתו.

אני לא יודע בכמה קשישים אתם נתקלים, אבל אני מכיר מאות אנשים בני 80 ומעלה שעדיין חדים כתער, ראייתם תקינה ותגובותיהם סבירות לגמרי. יש ביניהם אפילו כאלה שעדיין עובדים בהיקף מלא. אין כל סיבה לפגוע בניידות שלהם.

מצד שני - קיים אותו "מכון רפואי לבטיחות בדרכים" אשר בוחן הרבה מאוד נהגים כאשר מדווח על מחלות שלהם. רבים מהם כשירים לנהוג, אבל מדי שנתיים מחוייבים לעשות טופס טיולים בקופת חולים על מנת לאשר זאת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בהחלט ראוי לעשות בדיקות מקיפות וסדירות לנהגים מעל לגיל מסויים.

מאידך, אם קריטריון השלילה הוא לפי רמת המסוכנות של שכבת הגיל, הייתי שולל לכל הצעירים את הזכות לנהוג.

אז?

פורסם

בוקר טוב וחג שמח.

אני לא מדבר על בני 70 אלא על גילאי השמונים פלוס פלוס, ובמיוחד אלה שמה לעשות וטווח הקליטה שלהם ויעילות התגובה שלהם כבר לא מה שהיו פעם - לא כולם שמעון פרס או קלינט איסטווד.

אני גם לא אומר שהם לא אנשים טובים ומועילים, אני מדבר אך ורק על רמת הבטיחות סביבם בכביש.

לגבי טווח הבדיקות שדורש החוק - מעל גיל 80 הדרדרות קוגניטיבית יכולה להתרחש בטווח של שבועות או חודשים (אני אפילו לא מדבר על תוך כמה שעות במקרה של נטילת תרופות סטנדרטיות אך כאלה שלא מגיבות טוב אחת עם השניה).

עריכה: אכן חשבתי על הפרק הזה של סאות'פרק כשהתיישבתי לכתוב את הפוסט. אחד מהגדולים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...