Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנות עד 60K, על מה המהומה?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

לאחרונה שמתי לב כי ישנה התלהבות רבה בפורום על כל העניין של רכבים קטנים עד 60K.

לצערי אני לא מבין על מה כל המהומה, על פניו נראה שהרכבים מסוג הנ"ל הם חסכוניים בדלק ומתאימים לאנשים נמוכי קומה יחסית עם תקציב נחמד של 60K.

ביננו, בזמנו ששיווקו את הקאיה פרייד אלו היו המחירים של הרכב, אומנם לא היה היצע כמו שיש היום אבל הדבר היה קיים בשוק פחות או יותר.

עכשיו כל אחד שיש לו איזה ספארק / אלטו / פיקנטו / I10 וכיוב' חייב לפתוח על זה שירשור, לא קצת מוגזם?

עם כל ההתלהבות שיש לאנשים בזמן קניית רכב חדש, אין צורך להתלהב מכל פיצ'ר או בחירת צבע של הרכב, פשוט מיותר לטעמי.

וחוצמזה, אני די בספק לגבי האמינות של הרכבים האלה, אבל שיהיה.

לסיכום,

קצת פרופורציות אנשים, עיני לא צרה על אף אחד, אבל זה לא שקניתם מרצדס! :-D

Polo 2012

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים עם כל מילה חוץ מהקטע של הנמוכי קומה, אני 1.88 ואין לי בעיה לנהוג בשום אחת מהקטנות.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם
אהלן חבר'ה,

לאחרונה שמתי לב כי ישנה התלהבות רבה בפורום על כל העניין של רכבים קטנים עד 60K.

לצערי אני לא מבין על מה כל המהומה, על פניו נראה שהרכבים מסוג הנ"ל הם חסכוניים בדלק ומתאימים לאנשים נמוכי קומה יחסית עם תקציב נחמד של 60K.

ביננו, בזמנו ששיווקו את הקאיה פרייד אלו היו המחירים של הרכב, אומנם לא היה היצע כמו שיש היום אבל הדבר היה קיים בשוק פחות או יותר.

עכשיו כל אחד שיש לו איזה ספארק / אלטו / פיקנטו / I10 וכיוב' חייב לפתוח על זה שירשור, לא קצת מוגזם?

עם כל ההתלהבות שיש לאנשים בזמן קניית רכב חדש, אין צורך להתלהב מכל פיצ'ר או בחירת צבע של הרכב, פשוט מיותר לטעמי.

וחוצמזה, אני די בספק לגבי האמינות של הרכבים האלה, אבל שיהיה.

לסיכום,

קצת פרופורציות אנשים, עיני לא צרה על אף אחד, אבל זה לא שקניתם מרצדס! :-D

שירשור על מרצדס, ודאי כזה ארוך, מפורט, דקדקני עד לרמת תאריכי אספקה, אני מסופק אם תצליח לראות. אבל כך גם ההתלהבות שלעולם תהיה שייכת לאלו שפיקנטו או ספארק עבורם הוא סוג של הגשמת חלום. אלו שקונים מרצדס כבר קשה להם להתלהב ממשהו. וזו אולי תהא נחמה קטנה עבור אלו שידם אינה משגת.

פורסם

נכון, לפעמים נדמה שמדובר במהומה רבתי, במיוחד בשירשורים שעוסקים באיזה צבע מתאים יותר וכדומה.

אבל, חייבים להודות שיש פה סוג של נקודת זמן היסטורית בשוק הרכב הישראלי: לאחר שנים של שלטון המשפחתית 1600 אוטומטית זוכה פלח שוק שמזמן נעלם לעדנה. מי חשב שמכונית קטנה, ידנית, תחזור להיות להיט מכירות בישראל?

אז תחשוב על זה כך, שאתה עד למהפכה קטנה, ואולי תהיה יותר סלחן (מי שחובב מכוניות חובב את כולן, לא רק מרצדס :wink: ).

ועוד דבר: לא חייבים להיכנס לכל שרשור שנפתח בפורום...

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

יש לנו סימפטום של מהפכה שהובילו שני גורמים:

1. העלאת שווי השימוש לליסינג שלחה רבים לקנות את הרכב שהם צריכים, לא את הרכב שהעבודה נותנת בזול (מאוד). שוק הקטנות, הזולות (ולעיתים ידניות), שנוצר גם כתוצאה מהשינוי הזה, הוא רק סימפטום אחד. השני הוא גידול בהיצע הדגמים שניתן לרכוש בארץ, וכמובן מבצעי ההנחות השונים.

פתאום יש שוק. קונים שמחפשים את המוצר שמתאים להם, ומוכרים שמתחרים על מי יימכור להם.

מעולה.

פעם מכרו רק פנדה, וביוקר.

היום - שמייח בסגמנט (ולא רק בו).

2. עליית מחירי הדלק. השוק מגיב לעליית מחירי הדלק ע"י הקטנת הצריכה. מבחינת האינטרס הציבורי הכולל - התנהגות מבורכת. במקום להתנהל על מכונית גדולה ובזבזנית במקום (space) ודלק, רבים עוברים לקטנות וחסכניות.

נראה כי רבים לא רק עוברים לקטנות, הם גם אוהבים את זה!

פ-תאום הישראלי קונה קטן ואפילו ידני. וואלה, שנים חשבנו שהמשפתומטית ליסינג שולטת כי זה טעם העם. מסתבר שרק עיוות המס דחף את הסיגמנט הזה לרשות המכירות.

מה שקורה כאן זה שוק, במובן הכי טוב של המילה.

וזה מפריע לך גוזל?!

מה אני אגיד לך, אם לי היתה מאזדה 3, לא הייתי שם את התמונה שלה כסמלון שלי, בדיוק כפי שאני לא שם את התמונה של המקרר שלי (או של המשפחתית שאני מתנייד בה). אבל כל אחד מתלהב ממה שהכסף שלו קנה לו, וזה בסדר גמור, בטח בפורום מכוניות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני מסכים עם falou, סופסוף אנשים קונים מה שהם צריכים ולא מה שיש לכולם.

המכוניות האלה חוסכות במשאבים (דלק), מזהמות פחות את האויר ותופסות פחות שטח על הכביש ובמקומות חניה.

לערים צפופות הן מתאימות כמו כפפה והרבה יותר נוחות לשימוש באזורים האלה.

בנוסף השוק מגוון יותר ויש יותר אופציות גם למאותגרי תקציב שרוצים רכב חדש.

אני לא מבין מה ההתמרמרות על ההתלהבות. כשאני אקנה רכב חדש אני אתלהב, גם אם זה יהיה בימה בגימור הכי פשוט שיש. אנשים משתפים בחוויה שלהם, עוזרים לאחרים להחליט מה מתאים להם, איך לקבל יותר בסוכנויות וכדומה. לדעתי זאת מהות הפורום וזה מאוד נחמד ועוזר.

שיהיה אחלה יום.

פורסם

1. ב-60K אפשר לקנות רכב משומש טוב, אבל עדיין משומש. יש בסיפור הזה את העינין של כאבי ראש במציאת אקזמפלר ראוי לקנייה, טיולים בכל הארץ, בדיקות במכון עם סינון תוצאות הבדיקה לכסת"ח ולא כסת"ח.

2. מחירי הדלק עולים תמידית, אנשים מאוד לחוצים מזה בצורה כזאת ש 1ל10 זה לא חסכוני כבר ו1ל12 זה כבר חסכוני.

3. ברכב חדש מהניילונים אין את הכאב ראש הזה שתיארתי בסעיף 1. אתה פשוט מזמין רכב ונהנה. הרכבים הקטנים מאוד חסכוניים, זה גם פקטור חשוב.

4. מצד השני, למרות שמדובר על רכב חדש, עבור חלקינו מדובר על פשרה רצינית באיכות החיים. יש כאלה שלא מוכנים לזה ועדיין יקנו רכב משומש ויש כאלה שבשבילם היתרונות מספיק חשובים כדי לקחת את הרכב הקטן חדש.

5. זמינות רכבים חדשים וזולים גורמת לאנשים לשקול מחדש את קניית הרכבים המשומשים. אנשים מוכנים לעשות פשר באיכות הרכב למען זה שהוא חסכוני וחדש. תוסיפו לשזה את שוק הליסינג שמציף אותנו ברכבים טריים במחירים נמוכים מאוד וקיבלנו את מה שיש לנו היום: לרכבים פרטיים אין שוק. מכוניות שנמכרו פעם בשבוע נמכרות בחודשים. זה טוב בשביל מי שבכל זאת החליט לקנות רכב פרטי משומש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
שירשור על מרצדס, ודאי כזה ארוך, מפורט, דקדקני עד לרמת תאריכי אספקה, אני מסופק אם תצליח לראות. אבל כך גם ההתלהבות שלעולם תהיה שייכת לאלו שפיקנטו או ספארק עבורם הוא סוג של הגשמת חלום. אלו שקונים מרצדס כבר קשה להם להתלהב ממשהו. וזו אולי תהא נחמה קטנה עבור אלו שידם אינה משגת.

+1

מסכים עם כל מילה.

פורסם

1. שוק המיני, ידניות ואוטומטיות שנמכרו מתחילת השנה נמצא בצמיחה אבל עדיין מהווה רק 10% מהמכירות, כלומר זה רחוק מאוד מלהיות הסגמנט הכי פופולרי למרות שהוא הכי זול.

2. הפראיירים שלוקחים ליסינג לא מתים, הם רק מתחלפים. נכון שהרבה החזירו את הליסינג ועברו לרכב פרטי, אבל מסתבר שעל כל אחד שעושה את זה יש אחד חדש שחותם על חוזה ליסינג :roll:

פורסם
1. שוק המיני, ידניות ואוטומטיות שנמכרו מתחילת השנה נמצא בצמיחה אבל עדיין מהווה רק 10% מהמכירות, כלומר זה רחוק מאוד מלהיות הסגמנט הכי פופולרי למרות שהוא הכי זול.

קודם כל, חכה, זו רק ההתחלה.

דבר שני, לפני זה היה מדובר בסיגמנט לא קיים, שעכשיו יש לו 10%. זה לא "בקטנה".

לבסוף, עדין מדובר ברכבים עם שימושיות מוגבלת, מבחינת הסעת נוסעים, מטען, יכולת טובה מחוץ לעיר, וכו'.

1.

2. הפראיירים שלוקחים ליסינג לא מתים, הם רק מתחלפים. נכון שהרבה החזירו את הליסינג ועברו לרכב פרטי, אבל מסתבר שעל כל אחד שעושה את זה יש אחד חדש שחותם על חוזה ליסינג :roll:

קודם כל, נתון מעניין, מהיכן הוא?

דבר שני, הפראיירים שלוקחים ליסינג לא שונים כלכלית מהפרייארים שמחליפים רכב כל שנתיים שלוש באחד חדש. יש שיקולים לא כלכליים ברכישת רכב.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש גם שיקולים לא כלכליים בלקחת ליסינג תפעולי ולא להחזיק רכב פרטי - לא להתעסק עם מוסכים, ביטוחים, טסטים, אגרות, ירידת ערך ושאר הירקות.

מעניין אם יש ליסינג תפעולי ללקוחות פרטיים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
היה פעם פיאט אונו. בזמנו רכב הזה החדש היה גם זול כמו מיני החדשות האלה? מי זוכר?

עם מנוע של 908 סמ"ק וחסכוני וגם אני נהגתי בו (1.99 גובה) ולפותח השירשור אני נכנס יופי בקיה הקטנה ואפשר לשבת מאחורי.

פורסם

תזכירו לי ,מי מהקטנות הזולות (שדרך אגב אף אחת מהם לא עלתה 60 אלף ) נתנה 7 שנות אחריות ?,

אני זוכר שאבא שלי קנה אונו STING שנת 88 מהחברה,ללא מזגן וללא הגה כוח ,2 דלתות עם חלונות ידניות ,

שלא נדבר על רדיו מקורי בסכום שמתקרב ל80 אלף !

אני דווקא שמח שזה המצב אנשים צריכים להתעורר, וצריכים להבין שבשביל לנהוג לעבודה לא צריך אוניה עם תא מטען שמכיל

2 ארונות קבורה בשקט .

וגיר רגיל זה לא סוף העולם זה אפילו מהנה יותר .

יוסי

• תוכן חדש...