Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנות עד 60K, על מה המהומה?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מצטט כדי שמי שפספס יוכל לקרוא דברי חוכמה מדוייקים. מסכים עם כל אות בפוסט הזה.

התיבה הידנית היא הדובדבן שבקצפת, אעיז ואומר שלדעתי זה יתרום לא מעט ליכולות ולתרבות הנהיגה של אותם נהגים. תיבה ידנית מערבת אותך הרבה יותר בפעולת הנהיגה, ומכריחה אותך לנהוג ולהקשיב לרכב.

ֿ

אני מסכים איתך ב100%, אפשר לראות בהתנהגות על הכביש מי נוהג בידני ומי באוטומט.

הלוואי שהרוב יעברו לידני כמו אירופה, אז תראו שהרוב גם מתחיל לנהוג בצורה מתורבתת כמו באירופה.

ובקשר לערך של מכונית בשקלים אז והיום- אתם לא יכולים להשוות את זה ככה, אם מישהו שמבין בעניין יכול למצוא את המחיר של האונו אז ולהמיר אותו לכמה בערך המחיר הזה היום נוכל לעשות את ההשוואה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הפיאסטה שלי נמכרה חדשה בשנת 1988 ב-27000 ש"ח עם מזגן (מקבילה לאלטו/I10/פיקנטו וכו" מבחינת יעוד/קבוצה)

שער הדולר היה בין 1.53 ל- 1.64 ש"ח

שזה כמו 44000 ש"ח היום.

סוברו לאונה (מקבילה למזדה 3 מבחינת היעוד/קבוצה) נמכרה בשנת 90 בכ-40000-45000 ש"ח

שער הדולר היה בין 1.96 ל-2.04

שזה 80000-90000 ש"ח היום.

התרגום שלך שגוי לחלוטין משום שגם הדולר אבד הרבה מערכו.

התרגום הקרוב ביותר שאני יכול לבצע בנוחות הוא באמצעות הצמדה למדד יוקר המחיה (מחשבון באתר הלמ"ס)

27,000 ש"ח ביוני 1988 מתורגמים לכ-12,000 ש"ח היום.

30,000 ש"ח ששילמתי בסוף 1992 תמורת שקודה פייבוריט מתורגמים לכ-71,000 ש"ח כיום

57,000 ש"ח ששילמתי בסוף 1994 תמורת יונדאי אקסנט 1500 ידנית מתורגמים ל-106,000 ש"ח.

אני חושב שההשואה של הפייבוריט למכוניות המיני היא הסבירה ביותר מבין השלוש - כיון שמדובר במכונית שאמנם מבחינת המבנה הינה סופרמיני, אבל היתה מתומחרת הרבה מתחת לשאר הסגמנט - וזו היתה גם הסיבה שבגללה רכשתי אותה. והפלא ופלא - סב"כ מדובר גם בסכום די דומה לפי אותו תרגום חופשי.

לגבי עצם נושא השרשור - רכבי המיני נותנים פתרון לקבוצה מסויימת של משתמשים - נוסעים בודדים (או זוגולת) הזקוקים לאמצעי ניוד עירוני. הן לא מתאימות למשפחות, הן לא מתאימות לנסיעות ארוכות, והן אינן מתאימות למי שמתקשה להכנס ולצאת מרכב צפוף. לכן לא צריך לצפות שהן ישתלטו על השוק כולו - אלא רק על חלק נכבד המהכירות לאותה קבוצה שהזכרתי. השאר יחפשו משהו אחר.

לגבי הליסינג - יש לו לא מעט יתרונות - הרכב מבוטח לשימוש כל בני המשפחה, כולל נהגים צעירים - זה לבד חסכון של כמה אלפי ש"ח בשנה. יש מי שדואג לטיפולים, לרישוי ובמיוחד למכירת הרכב ולרכישת חדש כעבור 3 שנים. כל אלה שוים לא מעט כסף,אני מעדיף לשלם למישהו כדי שהעצבים של מכירת רכב לא יהיו שלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני זוכר בבירור שבשנת 1992 ההורים שלי קנות את אחת הניסאן סאני הראשונות שהגיעו לארץ (מס' 22 שהגיעה, שחורה ידנית, עם קרבורטור) וזה עלה אז 52,000 ש"ח במחיר מבצע להחדרה. זה היה זול משמעותית ממקבילות כמו מיצובישי לאנסר, להערכתי שווה ערך למשהו כמו 100K דהיום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפי החישוב שלך יוצא שהמצב כיום (מבחינת מחירי רכבים) השתפר משהו לעומת המצב לפני 20 שנה.

במשהו כן, הורידו מס.

מצד שני, כשמביאים בחשבון את הגידול בכמות הרכבים הנמכרים, אי אפשר שלא להגיע למסקנה שהשוק לא משוכלל דיו והיבואנים עדיין עושים קופה נאה מדי מהבלעדיות שלהם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אגב, אם מישהו רוצה לדעת מחירים של אז, יש לי את כל הגיליונות של אוטו עם מחירונים מכל השנים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כן, אם אתה יכול בבקשה לבדוק כמה עלתה פיאט פונטו שנת 95 מנוע 1250 מדגם sx, יודה לך מאוד :oops:

ופיאט קופה חדש מדגם ה16v

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
לפי החישוב שלך יוצא שהמצב כיום (מבחינת מחירי רכבים) השתפר משהו לעומת המצב לפני 20 שנה.

זו מסקנה קצת בעייתית, כיון שהחישוב מביא בחשבון רק את מדד יוקר המחיה - לא הכנסה ממוצעת, לא הוצאות אחרות של משפחה ולא מדדים רבים נוספים המשפיעים על עלות רכישת רכב, שלא לדבר עת אחזקתו השוטפת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אגב, אם מישהו רוצה לדעת מחירים של אז, יש לי את כל הגיליונות של אוטו עם מחירונים מכל השנים.

אולי אתה יכול לבדוק כמה עלתה פיאט אונו בשנת 1994, אני מניח שמנוע היה 1100. אני לא בטוח לגבי נפח המנוע

• תוכן חדש...