Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קטנות עד 60K, על מה המהומה?!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש בזה משהו.

עם זאת ברכב כמו סוזוקי אלטו אתה מרגיש טוב מאוד שאתה בגבולות המהירות המותרת בשל הרעש שנוצר בתא הנהג מהמנוע ורעשי הרוח, הרבה יותר מאשר ברכבים מכמה קטגוריות מעל.

בנוגע למהירויות חוקיות באיילון, מי שרוצה לעבור את המהירות המותרת בשמאלי, זו הבעיה שלו.

מבחינתי הסיטואציה מדברת על רכב שנוסע 70 בשמאלי שזו עבירת תנועה כי הוא לא עוקף אף אחד בימני ולכן עליו לעוף מיידית בחזרה . זה נתיב לעקיפה בלבד.

גם עם יגואר עם 200 כ"ס (א)נשים ימשיכו בשלהם לנהוג בשמאלי.

אתה מתלונן על תופעה מוכרת ומעצבנת, אך היא אינה קשורה לנושא מכוניות המיני, נהגי השבת נוהגים בכל סוגי הרכב.

זה ששומעים את הדרך יותר טוב ברכבי מיני זה יתרון, במילא מי שנוהג בשמאלי לא מחובר לנהיגה אולי ככה הם יזכרו שהם אשכרה נעים במהירות שיכולה להרוג אותם (אפילו 70 במקרה הזה.)

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש בזה משהו.

עם זאת ברכב כמו סוזוקי אלטו אתה מרגיש טוב מאוד שאתה בגבולות המהירות המותרת בשל הרעש שנוצר בתא הנהג מהמנוע ורעשי הרוח, הרבה יותר מאשר ברכבים מכמה קטגוריות מעל.

קצת מוגזם, אבל אין בעיה לשייט במהירות נסיעה מקובלת בנינוחות. הרעש לא נורא.

כמובן שאם תעבור לאלטו מלקסוס תבחין בהבדל...

וגם לי מפריעים לנסוע בשמאלי, אבל לא בעלי אלטו אחרים אלא כל מיני - אז בלי הכללות, כמו שאמרו לפני זה ממש לא קשור למכונית :wink:

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

בהמשך למה שנכתב בנוגע לנתיב השמאלי והתנהלותן של אלטו\פיקנטו\ספארק למיניהן בו...

אפשר למצוא גם יגואר עם 500 כ"ס (למה רק 200? :)) על 80 בשמאלי. זאת בעיה תרבותית ולא מוטורית...

לאייל, רק אל תשכח לפנות את הצמיגים הדקיקים שלך מהשמאלי כשתגיח מאחורייך 911 טורבו S בעלת רוחב צמיג אחורי של 305...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
היה פעם פיאט אונו. בזמנו רכב הזה החדש היה גם זול כמו מיני החדשות האלה? מי זוכר?

זכרונות ילדות ,העלת בי רגשות ישנים וטובים ,תודה :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אז נכון שהמנוע עבר שיפוץ ראש, אבל זה קרה רק מפני שמנוע המאוורר של הרדיאטור התקלקל, מה שהוביל להתחממות. I rest my case

.

מנועי 903 של פיאט סבלו משתי בעיות: התחממות שגרמה לפריצת אטם ראש ושרשרת טיימינג (למנוע היה גל זיזים תחתון עם שסתומים עיליים) שהייתה צריכה החלפה לעיתים קרובות. לא שיא האמינות.

כשהייתי סטודנט בירושליים הייתי בעלים של אוטוביאנקי עם מנוע 903 (הלואי ויכולתי להרשות לעצמי אבארט). הרכב היה עולה בקושי את העליות לירושלים כשהיו בו יותר מנוסע בודד.

למי ששאל על מנועי הפיאט אונו:

המנוע החלש ביותר היה מנוע 903 הישן של פיאט והחזק ביותר היה 1.4i.e טורבו מוזרק שסיפק 118 כ"ס(!)

פורסם

לא מבין את השירשור הזה.

מי שקונה לעצמו רכב, שיתחדש, ייהנה ויהיה מבסוט, זה הדבר היחיד שאני יכול לאחל לו. מניסיון עם רכב (לא חדש), שפשוט מירר לי את החיים, מה שזיכה אותו בכינוי "מאזדיינת".

מי שאוהב את הקטנות, שיהנה, פשוט כי כיף לו...

מי שלא, כמוני, לא מתעניין בהם כל כך. ועדיין מפרגן למי שנהנה מהרכב שלו, ואם יכול לעזור במשהו עם שאלות וחמוצים, אז בכיף.

כל אחד והטעם שלו, כמו שאומרים הקניבלים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
תאני זוכר שאבא שלי קנה אונו STING שנת 88 מהחברה,ללא מזגן וללא הגה כוח ,2 דלתות עם חלונות ידניות , שלא נדבר על רדיו מקורי בסכום שמתקרב ל80 אלף !

לא נכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כי יש אנשים שבשבילם זה רכב חדש הראשון שלהם,יש כאלה שזה הגשמת חלום רכב חדש,ולכן הם מפרסמים את ההודעות "קיבלתי את ה 107/אלטו/פיקנטו שלי" כדי שאנשים ישתתפו בשימחתם.:-)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מעניין לי ממש ( ממש חשוב לי ) כמה עלתה פיאט אונו חדשה בשנת 1990+ כי היתה לי כזאת לאבא שלי.

ואיזה נפח מנוע היה לפיאט אונו?

אם אני זוכר נכון, הייתה אונו בתור פרס באחד השעשועונים של התקופה, דומני שזה היה ההוא עם הוילונות (עסינו עסק?). הוכרז שם ששווי הפרס הוא כ-69K ש"ח.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
יש לנו סימפטום של מהפכה שהובילו שני גורמים:

1. העלאת שווי השימוש לליסינג שלחה רבים לקנות את הרכב שהם צריכים, לא את הרכב שהעבודה נותנת בזול (מאוד). שוק הקטנות, הזולות (ולעיתים ידניות), שנוצר גם כתוצאה מהשינוי הזה, הוא רק סימפטום אחד. השני הוא גידול בהיצע הדגמים שניתן לרכוש בארץ, וכמובן מבצעי ההנחות השונים.

פתאום יש שוק. קונים שמחפשים את המוצר שמתאים להם, ומוכרים שמתחרים על מי יימכור להם.

מעולה.

פעם מכרו רק פנדה, וביוקר.

היום - שמייח בסגמנט (ולא רק בו).

2. עליית מחירי הדלק. השוק מגיב לעליית מחירי הדלק ע"י הקטנת הצריכה. מבחינת האינטרס הציבורי הכולל - התנהגות מבורכת. במקום להתנהל על מכונית גדולה ובזבזנית במקום (space) ודלק, רבים עוברים לקטנות וחסכניות.

נראה כי רבים לא רק עוברים לקטנות, הם גם אוהבים את זה!

פ-תאום הישראלי קונה קטן ואפילו ידני. וואלה, שנים חשבנו שהמשפתומטית ליסינג שולטת כי זה טעם העם. מסתבר שרק עיוות המס דחף את הסיגמנט הזה לרשות המכירות.

מה שקורה כאן זה שוק, במובן הכי טוב של המילה.

וזה מפריע לך גוזל?!

מה אני אגיד לך, אם לי היתה מאזדה 3, לא הייתי שם את התמונה שלה כסמלון שלי, בדיוק כפי שאני לא שם את התמונה של המקרר שלי (או של המשפחתית שאני מתנייד בה). אבל כל אחד מתלהב ממה שהכסף שלו קנה לו, וזה בסדר גמור, בטח בפורום מכוניות.

אני מצטט כדי שמי שפספס יוכל לקרוא דברי חוכמה מדוייקים. מסכים עם כל אות בפוסט הזה.

מאוד מוצאת חן בעיני התפתחות השוק הזו, זה היה כל כך מתבקש. סוף סוף אנשים מבינים שאין סיבה לשנע טון וחצי פח כדי להגיע מראשון לתל אביב, או רחמנא ליצלן ממרכז תל אביב לרמת החייל.

התיבה הידנית היא הדובדבן שבקצפת, אעיז ואומר שלדעתי זה יתרום לא מעט ליכולות ולתרבות הנהיגה של אותם נהגים. תיבה ידנית מערבת אותך הרבה יותר בפעולת הנהיגה, ומכריחה אותך לנהוג ולהקשיב לרכב.

ֿ

אז נכון, לא ארכוש לי פיקנטו, אני נוסע המון בינעירוני, קרוב ל-30K ק"מ בשנה - אבל כבר שלחתי שני חברים תל אביביים לרחרח בסוכנויות הסגמנט הזה, שניים שהיו רוכשים באותו תקציב רכב גדול מדי לצרכיהם. אחד כנראה יקנה פיקנטו, ואת השני אני מנסה לשכנע שה-107 לא נשית. הוא אוהב אותה, אבל מתבייש... דביל.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אחסוך לך את הפשפוש.

בשנת 88' אונו סטינג עלתה 19,600 ש"ח במדוייק.

לזמנה, היא היתה אחת המכוניות הזולות ביותר בארץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אחסוך לך את הפשפוש.

בשנת 88' אונו סטינג עלתה 19,600 ש"ח במדוייק.

לזמנה, היא היתה אחת המכוניות הזולות ביותר בארץ.

תודה .

אני דווקא אהבתי את הרכב 4 הילוכים 2 דלתות צבע אדום ריפודי פסים .

יוסי

פורסם
מה לא נכון הסכום?אני מוכן לפשפש במסמכים של אבא שלי ואבדוק שוב .

ברור שלא נכון, לא צריך לפשפש בכלום.

80 אלף ש"ח ב-88' זה כמו 400 אלף ש"ח בערכים של היום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...